10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • mícs
    komoly kulseju telefonom van, komoly ember vagyok...
    ez a felnotteknel ugyan ugy megy, mint a tiniknel! jo cipom van, jofej vagyok, de itt egy picivel tobb az, ami szamit!
    uff!
  • mícs
    nem vagyunk mi nagyok, csak maskepp gondolkozunk!
    1, hat nem tudom! a GPRS-t sem sokan hasznaljak pedig mar lassan minden telefon tudja, oszt megse kell senkinek...

5, a symbian oprendszeres telokat en kivettem a felsorolasbol, mert szerintem egy mas kategoria!
    amugy igazad van, a 6600 uzleti telefon! meg az iskolaba is olyannal mennek a gyerekek... es roppant jo megoldas a bal oldali infra port es ah, hogy kihagytak belole a kabeles csatlakoztatas lehetoseget!
    tehat ha bent vagyok az irodaban, akkor vagy infraznom kell, hogy szinkronizaljak, vagy bt-znem! meg kene dicserni a tervezot!!!

es vegul, bar utalom idazni magam: "szvsz a 6410 utne, ha nem lenne benne kamere, bovitheto lenne a memoriaja, de nem az aksi alatt es egy symbiat op-je lenne, szep kijelzovek, egy 6310 stilusu hazban"
    igenyesseg, egyszeruseg, megbizhatosag, elegancia...szerintem!!

a 6310i nem a mobil evolucio csucsa!
    miert volt annyira nagy siker a 2110, 6110, 6210 es a 6310?
    mert be volt sorolva egy kategoriaba, es ez az uzleti telefon katagoriaja volt!
    ezt hianyolom!
    nekem a telefon telefon, a pda pda, a digit gep, digit gep, az mp3 lejatsz meg mp3 lejatszo!

9500!!! uzleti celokra!!!
    ebben is igazad van, de nagy, nehez, csunya es draga!
    valahol emlitettem, hogy akkor mar egy picsi BTs telo es egy jo PDA, es maris lepipaltad a 9500, es meg penz is maradt a zsebedben!

es meg egy aprosag, hogy miert reszesitem elonyben a SE-t!
    nem valtoztattak a telefon csatlakozojan!
    ugyan az az asztali alvany, ami jo az 5 eves R380s-hez, jo a T68i-bez, a T630-hoz, a K700i-hez es a a P910i-hez, es jo lesz az X800hoz!
    ez azt jelenti, hogy nem kell toltot, szivargyijto toltot, adatkabelt, stb, stb cserelni egy darabig!
  • Anee
    azért a 9500/9300 egy vicc 6310-hez képest...6600 meg szappantartó...azért ha belegondolsz üzleti delefonoknál a design fontos...és nem az elcseszett design a jó...Nézd pl a Moto V3-jét..csomóan azért veszik mert komoly a külseje alapján....
  • Tufa16
    1es pontra reagálás: Te nem, lehet hogy más igen

5 pont utolsó: Nincs üzleti telefon? Na figy... Ti nagyon ráragadtatok erre a 6310re. Elhiszem hogy fasza meg minden, de azért nem kéne ennyire a mobil evolució csúcsának tartani... 9500 kifejezetten üzleti célokra lett kitalálva. Azért nem a 9300át mondom, mert azt mint multimédiás telefonnak reklámozták, ami persze nektek szar... 6600? az is business class... Véletlenül belekerült egy kamera de akinek nem tetszik, ne használja. :/

Amugy azért azt megkérdezném még hogy egy telefon azért ütne/lenne a nyerő mert nincs benne cam?
  • mícs
    sracok!

1, ki fogjatok hasznalni az UTMS adta elonyoket?
    en nem!
    nem akarok videotelefonalni! nem akarom, hogy lassa a hivo az alromat, hogy pofakat vagok amikor hulyesegeket beszel!
    ok, ki lehet kapcsolni, de ezert ne veszek egy draga telot, mert elivileg tudja, csak nem hasznalom!

2, szerintem a vodafone-nal ne vegyel telefont, mert az a kocsogszar softver megoli a telefonodat! akarmelyiket!
    en fuggetlenul vettem a T630-at, es ezek utan is fuggetlenul veszem az oszes tobbit!

3, a T68 kijelzoje szar, de nem ez volt az elso BT/IFRA/szineskijelzos/kapcsolhato kameres telo?
    nekem ez szimpatikus! eloszor nem volt az, mert draga volt a kamara! most, hogy olcsobb, es van a T630-ban (amit szinten nem hasznalok), azt mondom, hogy jo volt az a lehetoseg, hogy ha kellett akkor megveszed es hasznalod, ha nem kell nem basszuk bele neked!

4, a Motorola MPx 220 kiraly lesz, es a SE X800 is! ne lesz konnyu valasztanod!

5,Nokia:
    -A szamozas kovethetetlen
    -tul sok telefont adnak ki, es egy kicsit elhamarkodottan
    -logikatlan megoldasok
    -nagy meret
    -nincs uzleti telefon (szvsz a 6410 utne, ha nem lenne benne kamere, bovitheto lenne a memoriaja, de nem az aksi alatt es egy symbiat op-je lenne, szep kijelzovek, egy 6310 stilusu hazban)
  • mícs
    es 1 csomot birja az akksija!!
  • Anee
    2megabit nem igaz több az, ellenben 8-al kell sotani hogy bájt legyen...más mértékegység:)
  • Eltergo
    A Mobilkor ujságban 2mb van irva...annyi a max sebbeség amit ellehet vele érni...persze beszélgetésre ez elég sok :) inkább internetre gondoltak.
  • Anee
    384/128-as a 3g telefon fel-le töltési sebessége
  • Tufa16
    De a lényege mégiscsak a videótelefonálás...
    "UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) is a so-called "third-generation (3G)," broadband, packet-based transmission of text, digitized video and multimedia at data rates up to and possibly higher than 2 megabits per second (Mbps) "
  • Eltergo
    Majdnem...meg gyorsabb kapcsolat...jobb minőség ami elérheti a 2mb/sec sebeséget is.
  • GregSB
    Hét remélem, mert én vodánál akarom venni :D
  • Taranov
    Nincs vele tapasztalatom, de szerintem ezt az anti-vodafone-osok terjesztik :)
  • GregSB
    Ja egyébként azt hallottam, hogy vodafone-nál nem érdemes ilyet venni, mert -állítólag- elb@szták a live-al a teló softwarejét (lassú, bugos) -- Ez igaz?
  • GregSB
    Motoroláról mi a véleményetek?

Egy V600-assal szemezek.
  • Zoldalma
    Na akkor nezzuk:
    "1:rókabőr alatt nem a buisness class telefonokat értem leginkább, talán ott van a legnagyobb "előrehaladás"..Nézd meg a 3100, 3220,2600 és társait..szar gagyi cuccok csak a külsejük más....Amúgy őszintén..:
    Mi különbség van a 6600-7610-6630-6670 között a megapixeles kamera és az infra elvétele között...a design...a 7260-70-80-as szériát meg se említem...remélem xelibri sorsra jut"

Nem hiszem h arra jut, mivel az azert mar kifacsart extrem design.
    Alsokategorias keszulekeknel meg megis, mit varsz? Ha megnezed, nagyjabol minden osszecsukhato telefon ugyanugy nez ki belulrol...szinte megszokott a kozepen fogomb, korulotte 4iranyban a mozgogombok...az se valami uj design. Hogy miben kulonboznek a fentebb emlitett keszulekben a designon kivul? Mond, miben kulonbozzenek, nevezz meg nekem azokat a fantasztikus es uj technikai ujdonsagokat amik mostanaban a mobiltelefonoknal variaciokra adnak okot. 3Gt kiveve..az kicsit mas teszta most itt.

"2:Nyilván az emberek nem hülyék annyira mint a Nokia szeretné"

Nem fizetnek a propagalasert igy nem vedem oket, mindamellett nem hinnem hogy aki nokiat vesz, hulye felirattal kell hogy jarjon. Megis, miert lenne hulye? Mert nem az uberfasza display-el rendelkezo Sharp-ot veszi?

"3: Na ja szar kijelző...annyira szar hogy az van a S55/M55-be is ami 2 évvel később jött ki...azért a Nokia fanatizmusnak is van határa"

No comment, T68 kepernyoje szar...ha mar a Nokiae is az.

"4:6310-nek volt csak űber aksija a többi ugyanúgy 3-4napig bírja mint a többi telefon"

Azert az altalad nagyra tartott GX10-et eleg jol ubereltek, nem gondolod? Marmint akksiidoben.

"5: na ja végülis parasztvakítás.......főleg a sok telefonba lévő 100kb-os maxx mms mellett"

No comment, abban tehat egyetertunk akkor h nem ervagas egy telefonban a kamera minosege...

"Divat fikázni a Nokiát: erre azt mondom hogy ad okot, mert lényegében leszakadt a többi gyártótól fejlődésileg...."

Meg mindig nem igazan ertem miben? Az uzenet elejen azt irtad hogy nem a business classra gondolsz. Akkor? A belepo szintre? Ott meg minden gyarto ugy csonkitja a keszulekeit ahogy akarja.
    Mindenesetre a Nokia Symbianra alapulo S40/S60 platformja szerintem a legtobb embernek kezreallo, es talan ezert valasztjak.

Szo mi szo, technikai lemaradasrol meg annyit h a most mar rendelheto N9500nak nem igazan latok mas gyartonal alternativat (Motorolat ill SE-t kiveve, bar a P910......szal nem ugyanaz).
  • Taranov
    Jaaa, köszi.
    Akkor ez engem nem is érdekel :)
  • Tufa16
    3G = videótelefonálás...
  • Taranov
    Egyébként konkrétan mire jó ez a 3G?
    Mert engem az érdekelne, hogy ez nekem miért lenne jó, az nem nagyon hoz lázba, hogy a telefon 2 mpixeles, mert a digit. fényképezőm 5 mpixeles és 10×-es optikai zoom van rajta :)
  • Eltergo
    www.vodafone.com kinálatában már nagyon remek UTMS és 3G-s telefonok vannak...ott van például a új Motorola 1000 széria vagy a Sharp 902 :) a Sharp 902 nagyon király mobil... http://www.gsmport.hu/index.php?page=article&id=c-200411029143-1268
  • Taranov
    Nagyon szerettem a 6310-et, nekem is volt egy, a 6230-cal talán azt a nyomot akarták követni, de nem jött be annyira, bár az elképzelések nagyon tetszettek. (mp3, rádió, bluetooth)
    Színes kijelzős telefonban nem Nokia már a Nokia, szerintem be kéne vállalniuk mondjuk egy 6410-et, ami nem a színes kijelzőre, kamerára ad.
  • Taranov
    Ja, a típusjelző számok rendszere valóban kicsit zavaros lett, pedig az 5110, 6210 korában még tök jó volt.
  • Anee
    jah és mégvalamivel van baj a Nokiánál....azzal hogy évente túl sok készüléket ad ki...ok sok ember számára a "jé több ízlésvilágot fednek le" gondolatot hozza elő míg másokba "a faszomba már jelent meg egy új szebb...."...nemhiszem hogy nem elég annyi telefon mint amennyit a Samsung és a SE csinál...És azért az számozási rendszere kb követhetetlen lassan a Noiának, ami még bónuszba kavarja a szart
  • Anee
    Na akkor a válaszok:
    1:rókabőr alatt nem a buisness class telefonokat értem leginkább, talán ott van a legnagyobb "előrehaladás"..Nézd meg a 3100, 3220,2600 és társait..szar gagyi cuccok csak a külsejük más....Amúgy őszintén..:
    Mi különbség van a 6600-7610-6630-6670 között a megapixeles kamera és az infra elvétele között...a design...a 7260-70-80-as szériát meg se említem...remélem xelibri sorsra jut
    2:Nyilván az emberek nem hülyék annyira mint a Nokia szeretné
    3: Na ja szar kijelző...annyira szar hogy az van a S55/M55-be is ami 2 évvel később jött ki...azért a Nokia fanatizmusnak is van határa
    4:6310-nek volt csak űber aksija a többi ugyanúgy 3-4napig bírja mint a többi telefon
    5: na ja végülis parasztvakítás.......főleg a sok telefonba lévő 100kb-os maxx mms mellett

Divat fikázni a Nokiát: erre azt mondom hogy ad okot, mert lényegében leszakadt a többi gyártótól fejlődésileg....SE telefonoknak maxx a kinézetét tudod fikázni míg nokiánál a szar kijelző, a szar hangminőség -5210 az volt a maxx, annál szarabbat nem lehet csinálni-, értelmetlen megoldások -aksi alatt a memóriakártya- stb...stb..sajnos Nokiánál most túl sok ilyen apróság gyűlt fel ezért kapja a JOGOS fikákat...
    Én is szeretném ha erős lenne a nokia mert lenne verseny...de jelenleg a design csak az ütőkártyája a telefonjainak:(
  • Taranov
    Nem véletlen, hogy a gyerekek vannak leginkább rácuppanva a kamerára.
  • Eltergo
    Én szivem szerintem egy Motorola Mpx 220-ast vennék vagy Sony Ericsson X800-at. de az még nincs :(
    Most egy Nokia 3650-esem van de lecserélem vagy Nokia 7610 vagy Nokia 6230-asra vagy esetleg egy Panasonic X701 ez Decembertől lehet majd kapni a Vodafone kinálatában.
  • Zoldalma
    Ne'dma', 4000dik hozzaszolas :D
  • Zoldalma
    Meg annyit, mostanaban divat fika'zni a nokiat. Van akinek a konzervativ kulso szurja a szemet, ha meg elojon valami ujdonsaggal akkor meg az van h milyen szar kinezetu. Nem kell lehuzni, ott a szar kocka SE az aztan sokkal faszabb, lehet azt hasznalni.
  • Zoldalma
    "Hát én úgy vagyok vele hogy a Nokia folyamatosan a rókabőrjeit adja el az arra foghatóknak..."

Nem igazan ertem mennyivel szarabb mondjuk egy 6600 mint barmely mas telefon. Johogy a rokabort huzza le, mas gyarto is...mit tudnanak valtogatni, bluetooth benne van/nincs benne, irda hasonlo, igazabol megnezed nagyon elorelepes nem tortent a telcsitechnikaban a kijelzok fejlodesen kivul...nehany apro dolgot leszamitva. De ha mar itt tartunk a 6650es volt az elso (tudtommal) UMTS telcsi....ennyit a technikai ujdonsagokrol.

"nem is véletlenül esett jelentősen a nokia részesedése..."
    Nyilvan, mindenkinek mas az izlese.

"Amúgy meg mi pénz lenne az iparban ha megált volna az élet teszem fel a T68 előtt....."
    A T68 szar kijelzojere nem igazan buszkelkednek, nem volt merfoldko az a telefon, foleg h designra inkabb egy 8210/8310re hajazott...

"Nézd meg mennyit feljődik a Sharp egy széria alatt és mennyit a nokia...a gx10 a 7210 után jött ki...nokiánál mai napig az a kijelző a szabvány-holott már a gx10 is szebb volt- és a megapixel is most került bele"
    Az akksija melle meg meg cipeltel vagy 2-t pluszban h birja.

"2mp optikai zoomja stb...."
    Minek? Oszinten, hany MMSt kuldtel....nemhiaba szolnak arrol a hirek h az MMSt szinte szarra se hasznaljak, es a statisztikak szerint is az utolso ami kell egy ilyenbe az a kamera. Felolem lehet 5mp-s is, ha nem hasznalom, mert minek.
    Mint leirtam mar tobbszor is, tok mind1 milyen gyarto, de telefont igazan ma mar nem kapsz...nincs hosszu uzemido, birja 3-4-5 napig aztan kesz. Elveszik az egesz szirszar kozott a lenyeg, h telefonalni lehessen vele. Az utolso igazi telefon szerintem a N6310i volt. Lehet kotozkodni, nem szines, nem csillivilli, de nem debil kinezetu, uzleties, rendesen megfoghato es ami fontos, telefonalni lehet vele.

• Taranov
    Ezzel teljes mértékben egyetértek.
  • mícs
    szerintem is!
    sajnos velemenyem szerint a NOKIA a 6310i ota nem gyartott telefont!!
    minden mast igen, csak telefont nem!
  • Taranov
    Nekem pl. nem kell a minden szar megapixel, szuper kijelző meg minden.
    A 7210 tudásban bőven elég, de még a 6310 is elég lenne, vagy a 8910, és nagyságrendekkel szebb az ízlésem szerint, mint a többi gyártó akármelyik modellje.
  • mícs
    hat en nem tudom sracok!
    en a SE-re eskuszom egy ideje! a 68 szerintem meg mindig kiraly, igaz, nincs benne kamere, de minek?
    a T630-as egy fokkal jobb, mar-mar majdnem kiraly!
    en azt hiszem, hogy veszek a 6310i-t, csak hogy legyen egy nokiam emlekbe, hogy meg tudjam mutatni, hogy mi volt az utolso TELEFON!

szeretnek egy symbianos telot is, csak ugy kiprobalni, de minel ujabbtelefont veszel, annal egyszerubben hallgatnak le, toltik le a telefonkonyved, es az uzeneteidet stb stb.

en pda-s vagyok, ugyhogy ha sikerult dontenem, hogy mit veszek, a kis telefonokra fogok reallni BT-vel, hisz utanna a pda-n csinalok mindent, hivasinditas/fogadas, sms, mms, email, internet, mi kell meg??

• Anee
    Hát én úgy vagyok vele hogy a Nokia folyamatosan a rókabőrjeit adja el az arra foghatóknak...nem is véletlenül esett jelentősen a nokia részesedése...Amúgy meg mi pénz lenne az iparban ha megált volna az élet teszem fel a T68 előtt.....nézd meg vezetékes telefonok is fejlődnek, sms , híváslista, telefonkönyv stb..pedig az is megragadt egy időben....na most kb ez van a Nokiánál...megpróbálják a szarjaikat eladni amíg lehet.....Nézd meg mennyit feljődik a Sharp egy széria alatt és mennyit a nokia...a gx10 a 7210 után jött ki...nokiánál mai napig az a kijelző a szabvány-holott már a gx10 is szebb volt- és a megapixel is most került bele -szar minőségbe, míg a gx30 még mai is etalon kijelzőt tartalmaz és egy mobilos szinten jó fényképezőt..ok, S700 megelőzte, de a gx40 2mp optikai zoomja stb....kb a van mint a hardverbe...el lehet lenni egy P2-essel és hármas megtorlófegyverrel/V3/ de..........
  • Zoldalma
    Mi mast varsz egy telefontol? Nagyon szepek meg jok a mai telefonok de igazan telefonalni sem lehet veluk...hasznalom a szar szines kijelzot aztan fele aksit leeszi 1 nap alatt. Gyarthatnanak ismet telefonokat, nem arra kellene torekedni hogy zsebmultimediakozpont legyen.
  • mícs
    Nokia 3220

engem most a morotola mpx220 es az i-mate sp3i mozgat!
    jol lenne tudni meggyi lesz az aruk!
    az i-mate sp3 az 90e korul van errefele, remelem az uj sem lesz sokkal dragabb!
    mert azert megsem nokia, ugye...
  • Anee
    csak az a baj, hogy a desingon kívül SEMMI újat nem hoz....Rókabőr a javából, ahogy az összes mai Nokia az, sajnos...
    Kijelző téren pedig követi a 3660/6600 által taposott ösvényt, ami....ma már csak átlagos /új siemensek pl../
  • Tufa16
    képet képet!
  • mícs
    viszont az az uj symbianos, a 32xx tetszik!
    es koton se kell hozza!
  • Taranov
    Jogos :))