Milyen telefont vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Milyen mobilról beszélsz?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Szóval elcsesztem...
Mindjárt beteszem még1x...

Breki33
Az a vélemény, hogy nem az E-rõl kéne linkelni P
Szerintetek megéri a Westelnél 32900-ért?

Nekem speciel tetszik...
Szeretem a .mid formátumú zenéket, megszállott gyûjtõ vagyok, és ráadásul ez a telefon ilyen csengõhangokat használ! (Nem .mmf! - Samsung, Nokia) Nem rossz minõségben, 32 szólamon...
A kijelzõ 4096 színt tud nem túl nagy felbontáson (101x80), csatlakoztatható kamerával akár 24bites 640x480-as képet is lehet vele készíteni. MMS GPRS van, BlueTooth nincs.

Vélemények?

Errõl mi a véleményetek?

Köszönöm szépen

Hogyan lehet a SE T230-as es T310-es telokra csengohangot tolteni?? Es milyen fajtakat??

RelakS
"csak nem akartam elvenni a keved P"

Ez a kapcsolat 😄

Breki33
én kérdeztem elõbb P
RelakS
Ki mit mikor, miért???

Breki33
elvette?
RelakS
Elvette az, hogy gyakorlatilag a normál erõsségû emberi hang is túlharsogja a max hangerejét :-\
Ha meg hangosabb midit rakok rá, az túlvezérli, és torzít...

Breki33
éncsak idéztem
személyszerint nem tetszik ez a telcsi, csak nem akartam elvenni a keved P
RelakS
Miféle 40 szólkam?
Most vettem egyet, de mindenhol 16-ot emleget...

Laalee
47 egész kb ?

nem vitték tulzásba 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Breki33
MÛSZAKI ADATOK

Frekvencia:
GSM 900/1800 MHz / GPRS
Méret:
101 x 44 x 20 mm

Súly:
85 gramm

Kijelzõ:
4096 szín, 128 x 128 pixel

Standard akkumulátor:
630 mAh Li-Ion

Leírásban szereplõ készenléti/beszélgetési idõ:
140 óra /4,5 óra

Akkumulátor tapasztalat:
3-3,5 nap körül

Breki33
A készülék belsõ telefonkönyvét alapból a lefele nyíl megnyomásával, illetve az elsõ menüpontból is elérhetjük. A memóriában 47 kilobájt áll rendelkezésünkre az egyes kontaktok tárolására, melyekhez a név-telefonszám mezõkön kívül címet, e-mail címet, hívócsoportot és képet is rendelhetünk. Sajnos az elõdökhoz hasonlóan már a több telefonszám mentése nem megoldott a C62-ben és a születésnapok beállítása sem mûködik a telefonkönyvbõl. A bejegyzéseket négy csoportba sorolhatjuk, melyeket kedvünk szerint átnevezhetünk és akár csoportonként is leválogathatjuk az egyes embereket a könnyebb átláthatóság érdekében. Az egyes bejegyzések keresése csak az elsõ betûig megoldott, ez szintén visszalépés az elõdök képességeihez mérten.
Az üzenetfunkciók terén SMS, EMS és MMS kódszavakat ért meg a telefon, azokból is hosszút, képekkel, hangokkal színesítettet és mindezt magyar prediktív szövegbevitellel. No de nem akármilyennel, ugyanis a C62-ben az eddigieknél ellentétben a magyar prediktív szótár már ékezetes és nagyon sok szót tud, kvázi az üzenetírás ennél egyszerûbb már nem is lehetne. Száz rövid szöveges üzenetet tudunk tárolni a telefon memóriájában, melyeket archiválhatunk is kedvünkre, külön mappákba azonban nem rendezhetjük. POP3-as email kliens nincs a telefonban. Elsõként az üzenetíráskor botlottunk azon érdekességbe, hogy amíg az elõdöknél a megerõsítéshez szükséges igen-nem balra-jobbra, addig itt ezek fordítva helyezkednek el, így a már beidegzõdött Siemens mozdulatokat jól összezavarták a mérnökök.
Nagyon jó szervezõfunkciós naptárat is kapott a C62-es, mely külön fõmenüpontként érhetõ el és jól átláthatóan, havi, heti és napi nézetben is mutatja tennivalóink listáját. Összesen 100 teendõt tudunk menteni, melyek kezdõ, illetve végsõ idõpontját is megadhatjuk, beállíthatjuk, hogy éppen ez egy memó, vagy hívás-e, és azt is testre szabhatjuk, hogy az esemény elõtt mennyi idõvel jelezzen nekünk a készülék az általunk kiválasztott, 40 szólamú, polifón hanggal.

Extrák, hang, játékok

Az extra szolgáltatások között olyan funkciókat találunk, mint ébresztõóra (természetesen kikapcsolt állapotban is mûködik), stopper, visszaszámláló, diktafon, számológép, valutaátváltó és a külsõ kamera csatlakozását vezérlõ kamera menüpont is itt kapott helyet. A beépített diktafonnal egyenként maximum 30 másodperces felvételeket rögzíthetünk, hívás közben erre nincs lehetõség. Talán az extrák közé sorolandó, hogy hívás közben a beépített kihangosító megfelelõ hangerõvel segíti az autós, kéz nélküli használatot, egy 20 éven felüli dízel gépkocsi üzemi traktorokat megszégyenítõ hangja azonban kifog a hangszóró ilyen irányú képességein.

A csengõhangokra vonatkozóan a 40 szólam talán magáért beszél, gyanítjuk, hogy a nagy testvér SL55 hangszóróját örökölte az új modell is, így nagyon szépen, megfelelõ hangerõn csendülnek meg rajta a melódiák. Mid, imy és mmf formátumú hangok lejátszását támogatja a C62, melyek tárházát a rendelkezésünkre álló lehetõségekkel (PC-rõl, vagy WAP-ról) tudjuk bõvíteni kedvünkre, az 1,6 megabájt belsõ memóriakapacitás erejéig.

A WAP szériaszámát illetõen 1.2.1-es,, a GPRS (Class 8) szabvány támogatásával élvezhetõen mutatja a mobil Internet oldalait. Kedvencek elmentésére, a cache ürítésére és kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére az elõdköhöz hasonlóan van lehetõség itt is és a GPRS adatforgalmat is nyomon tudjuk követni alapállapotból a balra nyíl megnyomásával.

A telefon - a Telecom magazin és a Mobil mánia cikkével ellentétben - nem JAVA képes, ezt sajnos jómagam vétettem el a teszt során, ugyanis a WAP menüvel közösen találunk ugyan játékokat a C62-ben, ám azok beépítettek és nem bõvíthetõk. Összesen nyolc környezethez szabható profil áll rendelkezésünkre a C62-ben, melyek között a némától a repülõgép üzemmódig megtalálható minden és két általunk beállítható, elnevezhetõ beállítás is. Az aktív profil nevérõl Nokia-módra az alapállapotbeni képernyõn még mindig nem kapunk visszajelzést.
Arról sajnos nincs információnk, hogy a telefonhoz alapcsomagban mi jár majd, de kipróbáltuk: az 55-ös széria gyári kábelével és szoftverével a telefon tökéletesen mûködik, a számítógéppel összekötve a mappák tartalmát nyomon követni csakúgy van lehetõség a C62-vel, mint azokat bõvíteni soros porton keresztül. A Siemens GPRS és Data Suite programok gond nélkül felismerik a telefont és használják azt, ezáltal animációk, képernyõsémák, hangok és képek gyors átvitelére aligha hiányzik az infraport, vagy a Bluetooth adatátviteli lehetõség. A telefon kategóriájából és célcsoportjából adódóan egyébként még ha hiányozna sem mernénk ezeket megemlíteni.

Összességében…

… a C62 húgnak, nõvérnek, vagy édesanyának nagyon kellemes karácsonyi ajándék lehet, mind külsõleg, mind belsõleg egy felhasználóbarát készülék, mely tudásában kategóriájánál jóval túlmutat. A szoftvermérnökök minimálisra redukálták a Siemens mobiloknál már megszokott "Kérem várjon" jelzéseket, ezáltal a használat is egyre inkább kifinomult, passzol a célcsoporthoz. Az adatcsatlakozó a készülék alján található és kompatíbilis az 55-ös szériával, így sem új headset, sem pedig új kihangosító vétele nem szükséges a közös családi autóba. A 630 mAh-s akkumulátor visszafogott használat mellett 3 és fél napot bír, közepes használattal egy 2,5-3 napos idõt sikerült elérnünk a teszt során. Pozitív, hogy merüléskor nem kiabál a telefon, hanem diszkréten csippan egyet, a régebbi típusoknál kellemetlen hangon tudatta velünk a telefon, mikor merülésre készen állt. Bátran javasoljuk mindenkinek.

Megjelent a Telecom magazin 2003. decemberi számában.

Breki33
A Siemens C62-es egyértelmûen nõknek készült: fehér, világosszürke és ezüst színekben pompázik és legömbölyített formáknak köszönhetõen is sokkal inkább feminin vonások jellemzik az új modellt. A fehér, illetve nagyon világos szürkére készült házat a kijelzõ körül és felett húzódó ezüstös ív, a szintén ezüst funkciógombok és az SL55 mintára készült üveghatást keltõ számgombok dobják fel és teszik vonzóvá minden szemnek. A készülékházat közelebbrõl megvizsgálva egybõl szembetûnik: az illesztések minden német precizitást mellõznek: kisebb-nagyobb hézagok uralják a borítás egészét, annak ellenére, hogy az elõlap és a hátlap nem cserélhetõ házilag. A hátlap nem kipattintható, hanem csúsztatható, ezzel is minden eddigi márkahû felhasználót megzavarva. A C62-es ergonómiája nagyrészt az elõd, az S55-ös gomb elrendezését követi, kisebb változásokkal. Ennek megfelelõen középen a négyirányú navigációs gomb, jobbra-balra a funkció-, illetve a hívásgombok találhatók, alattuk pedig a számgombok. Minden billentyû mûanyag, határozott nyomásponttal rendelkezik, egyetlen felhozható negatívum, hogy az ezüst funkciógombok talán túl közel kerültek egymáshoz, így a mûköröm és a vastag ujj gátat szabhat a kényelmes hétköznapi használathoz. Illetve még egy: míg a számgombok erõs, sárga színû háttérvilágításban pompáznak, addig az elõbb említett funkciógombok semmilyen megvilágítást sem kaptak. Oldalt se hangerõ, se diktafon gombot nem találunk a házon.
A külsõt illetõen a kijelzõ maradt hátra a mustrában. A C62-es új, 128 x 128 pixel felbontású ablakot kapott 4096 színnel, mely az eddigi Siemens 101 x 80-as standard kijelzõknél sokkal szebben mutatja a belsõ értékeket. A színek nagyon élesek és kellemesek a szemnek és összességében a funkciók jól ki is használják az kijelzõ adottságait.

Belsõ értékek

Alapállapotból a kijelzõn a színes háttérképen, logón, illetve szolgáltatónk nevén kívül balra felül a térerõt mutató indikátort, jobboldalt felül pedig az akkumulátor állapotát jelzõ ikont találjuk. Ezek között a felsõ sorban a GPRS aktivitását jelzõ ikont láthatjuk, az alsó sorban pedig az órát, illetve a dátumot kísérhetjük nyomon.
A már hagyományosnak mondható Siemens menü köszönt minket a menübe való belépéskor, mely 3 sorban és ugyanennyi oszlopban sorolja fel csoportosítva a készülék által elénk tárt szolgáltatásrengeteget. A jobboldali funkciógombbal tudunk belépni mind a fõmenübe, mind az egyes alpontokba, melyek között a navigáció a középsõ gombbal is megoldható. Alapállapotból minden egyes számgombhoz, illetve a bal funkciógombhoz is rendeletünk gyorsan elérhetõ funkciókat, így legyen az SMS írás, naptár, ébresztõ, vagy WAP, minden elérhetõ egyetlen gombnyomással
Hello,

Siemens C62 tapasztalatok? Ha valakinek van, esetleg megosztaná velem, ill. a többiekkel itt a fórumon?

köszi-

1. Meg megtortenhet.
2. En is vallaltam.

"Csak azért kellett tudnom, hogy ki vagy"
Rajtad kivul mindenki tudta eddig is.

"hogy tudjam hogyan kezeljem a beszólásaidat."
En mar az 1. hozzaszolasodbol tudtam hogy nem javultal semmit, aki nem a szar nokiadat isteniti, azzal 1bol szemelyeskedni kezdesz. Ovodas szint, komolytalan vagy.
Pheel
1: engem nem bannolnal a stílusomért és a viselkedésemért
2: vállalom a nickemet, bármit is csinált eddig

Na de részemrõl vége az agymenésnek. Csak azért kellett tudnom, hogy ki vagy, hogy tudjam hogyan kezeljem a beszólásaidat.
"továbbra is leszólod a Nokiat és magasztalod a T720-ast és még a stílusod is ugyanaz."
Te meg a motorolat szolod le es magasztalod a nokiat. A stilusod se valtozott. Akkor milyen alapon is magyarazol?
Amit ram mondasz, pont rad illik, talan ezen gondolkozz el inkabb nyavajgas helyett!
Breki33
Data Exchange talán, de lehet, hogy keverem
de a terminalon utánnanézhetsz
RelakS
És a neve?

Breki33
a neten letölthetõ
de nemtom mûxik-e a kábeleddel
RelakS
Sem a telóhoz, sem az adatkábelhez nem járt proggy, és mivel rs232-es (com) a kábel, ezért még az usb-s csodákra sem számíthatok

Breki33
lehet hogy korán van de nem értem

én vettem "egy" boltban adat és szervíz kábelt egybe amivel mindent lehet
najó tölteni nem P

a Siemens progija meg hivatalos
RelakS
"erre van a siemensnek progija"
Nem eredeti Siemens az adatkábelem 😛

Breki33
mirõl is?
RelakS
És hol van "biztonsági mentés" róla? :Ð

Breki33
erre van a siemensnek progija amivel úgy láthatod a telót mintha vincsi volna :-)
RelakSfromhome
Képet, meg midit feltölteni 😛

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Breki33
java-t akarsz aktiválni vagy esetleg mást? P
RelakSfromhome
Siemens mobilhoz tudtok ajánlani valami progit, amivel lehet kezelni a telefont adatkábel segítségével? Olyasmi kéne, mint pl az Oxygen Phone Manager

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Pheel
Egyértelmû. A telefonod ugyanaz, ugyanolyan régen van meg neked, továbbra is leszólod a Nokiat és magasztalod a T720-ast és még a stílusod is ugyanaz. Gondolom a magyar ember 2-t banolták. Talán nem véletlenül...
Ki tudja...
magus
http://www.myphonegames.co.uk

nem is gondoltam volna hogy ekkora biznisz van ebben. amugy edonkey-n tuti fenn van egy csomo uj jatek enis onnan szedtem

magus
amugy en most taltalam Fantasy Warrior, Fifa 2004, Call of Duty játékokat, ha kellenek dobj egy mailt...

Narancs
20 ruppóért viszem...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Geeryy
lol ki veszi meg?

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

Tufa16
hámmé?

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

Isten ments :o)))

Tufa16
Nem kõ valakinek egy V200 60ezerért? 😊

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

Pheel
Szóval te vagy...
1szer volt hol nem volt... 😊
Pheel
Hát a magyar ember 2-vel... :-P
Melyikkel? 😊
Annak az 1 nokianak van valami ertelme.
:o))) De latod h nem elegedett :o)))