Milyen telefont vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sok idod lehet ;o)))

Sok idod lehet ;o)))

PetruZ
Múlt hét szombaton vettem egy SE T230-ast, djuice kártyásat, 24,900-ért. Némi tapasztalat:

Elõzõleg Panasonic GD50-es és Siemens C45-ös cuccaim voltak, azokhoz képest ez ég és föld, bár a GD50-es súlyát és masszív tervezését, klasszikus elrendezését mindmáig hiányolom az alsóbb kategóriás telefonokból. A T230 képen kicsit gnómnak néz ki, de kézbe fogva, próbálgatva már egészen elviselhetõ kinézetû. Hosszú ujjaim vannak, de a billentyûzet még nekem is kézre esik, könnyen kezelhetõ (ellenben vaskos ujjúaknak nem ajánlom). A háttérvilágítás sárgás színû, emiatt világosban a fehér/ezüstszín billentyûk felirata kissé nehezen olvasható.
A kijelzõ az alap téma alapján elég hülyén néz ki, mintha csíkozódna, de a másik témát kiválasztva (kettõ gyári van benne) és a kontrasztot belõve ez eltûnik. Úgy vettem észre, a kijelzõ sötétebb tónusú képek esetén adja a legtisztább, legszebb képet, de egyébként csúnya pixelezettséget, vagy torzítást nem tapasztaltam. Az induló és kikapcsoló animáció teljesen lelõhetõ (ezt már régóta hiányolom; a C45-ben is ki volt kapcsolva, de egy rövidített verzió akkor is futott mindkettõbõl), de a képernyõkímélõre semmi behatásunk nincs (ami egyébként alapból egy mezei kontrasztos digitális óra (óra:perc)).
A hangja fél hangerõn is erõteljes, tiszta, a C45-öt leveri. Érdekes, hogy ha a csengõhangok (max. 32 csatornásak, elvileg midi formátumúak) között böngészünk (van vagy tizenöt gyári), a hangerõ sokkal kisebb. A dallamszerkesztõ viszont csak egyszólamú és elég fapados, szerintem használhatatlan. Remélem lesz valami PC-s szoftver ehhez is.
A rezgõ funkciója elég gyenge, kabát belsõ zsebén keresztül nem érezhetõ, de mivel sokkal erõsebb a hangja, ez nemigen okoz problémát.
A szoftver elég gyors - már az SE/E "standard"-hoz képest -, egyedül az SMS írásnál tapasztaltam pici késést a kiválaszott karakter és a megjelenített között. A játékok is elég lassan töltõdnek be. Egyébként két játék van benne, az egyik, a V-Rally 2 egész pofás és jó szórakozást nyújt (jók a hangjai is).
A menüje egyszerû, jól kezelhetõ (beépített magyar nyelv is van). A menüben nincs naptár (sokan hiányolták; én nem érzem akkora problémának), van viszont emlékeztetõ, amely többek állításával ellentétben (más fórumokon írták) igenis ad ki hangot az elõre beállított idõpontban (több opció is van, az esemény elõtti öt perctõl az egy óráig).
A telefonkönyv nagyon összeszedett, egy névhez három számot (mobil, munkahely, otthoni), plusz egy emailcímet tárolhatunk, külön képet és csengõhangot rendelhetünk hozzá. Ami zavart, hogy a beírómezõkbe nem lehet közvetlenül írni, elõször rájuk kell lépni, majd a "Yes"-szel elõhívni a külön beíróablakot. A C45 ebben a tekintetben felhasználóbarátabb volt. Az SMS-en kívül MMS-t, EMS-t, és email-t (POP3/IMAP egyaránt) is teljeskörûen tud kezelni.
A kijelzõ karaktermérete három fokozatban állítható, még a legkisebb is jól olvasható (alapból a középsõn van).
Modem/bluetooth nincs a telefonban, lehet viszont wap-ozni (nem próbáltam, de azt írják, ezzel sincs különösebb baj). A telefon PC-hez is csatlakoztatható soros, vagy usb kábellel (egyelõre még csak egy képszerkesztõ és egy üzenet/MMS szerkesztõ, szinkronizáló szoftver van az SE oldalán). Az elõfizetéshez nem jár kábel, azt külön meg kell venni. Az adatcsatolóhoz kétféle SE mobilkamera is csatlakoztatható.
A kijelzõ tanúsága szerint az öcsém telójához (az is Ericsson, de nem tudom a típust, valami flip-es régebbi modell, asszem' T28 😊 ) képest a térerõ erõsebb. Néhányan panaszkodtak, hogy belsõ zsebben, nadrágzseb mélyén elvész a térerõ, én ilyet nem tapasztaltam.

Egy szónak is száz a vége: aki ebben az árkategóriában keres szolid, de nagytudású telefont, annak elég jó alternatíva lehet a T230 is.
Ja, ha nem fix 5 jegyû akkor valóban nem 😄
De megfelelõ összegért korlátlan idõ alatt megfejteném 😉
hat ha 8jegyure valtoztatja pl, akkor mar nem szazezer...

Csak százezer...
RelakSfromhome
#2693?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

0ppika
+l

http://epica.nl

0ppika
Nincs mit , de ezt csak végsõ esetben alkamazd!

Lehet, hogy az lesz.
Azért kössz a segítséget.

0ppika
Esetleg tudok egy alternatív megoldást: Kösd rá a kábelt jó erõsen és néhány pörgetés után csapd a földhöz.

Nem én használtam utoljára, így nem tudom, hogy megváltoztatták-e vagy sem sajnos. Valami trükkje nincs a megkerülésének? Van egy kábelem is hozzá.

0ppika
Akkor ebben hogy tudna valaki is segíteni?
Emlékezz vissza mire változtattad meg, vagy próbáld meg az összes variációt, nem lehet sok, csak pár százezer, millió.

valami más lehet😊

0ppika
Alapba: 12345

sziasztok,

2003. oktobereben vasarolt Westel fuggo
Sagem My X 3d
tipusu mobiltelefon elado.

Akit erdekel, irjon; arban megegyezunk

Sziasztok
Elõkerült a szekrény mélyérõl egy nokia2110
Szeretném feléleszteni, de biztonsági kódot kér bekapcsoláskor. Tudja valaki hogyan lehetne életre kelteni, esetleg valami más fórumcím vagy valami ötlet?

Hat a T610esrol aztan komolyan nem lehet elmondani h tegla :o))))
Pl. abban tud tobbet egy 3650/3660/N-Gage/6600 hogy belerakhatsz MMC kartyat igy nem vagy lekorlatozva a beepitett memoriara....meg melle kapsz egy viszonylag stabil oprendszert.
Designre visszaterve meg mindenkinek szove joga mit szeret. T610et is lattam recsegni ropogni...

Nekem ez a mondat tetszett:
"a Symbiant meg nem tudja"
:o))))))))))))

RelakSfromhome
Valaki erre?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Pheel
Ajánlom figyelmedbe a 6230-at!
Bár az igaz, hogy a symbinra sokféle progit lehet rátölteni. De mit? Minek? Bár hát akinek erre van szüksége az vegyen bohóctelcsit. Nekem bõven elég (szerintem másnak is) amit a T610 nyújt és még jó is néz ki
Ok azt tudom, hogy abba van de könyörgöm ki vesz meg egy ilyen bohóc téglatelefont? Én csak ránézek és röhögnõm kell 😊 Ok, hogy sokat tud, de szerintem az is fontos szempont hogy nézzen is ki valahogy. A kijelzõje is csunya ezt legalább orvosolták a 3660-ban. Amelyik meg szép lenne 6100=0, 7210+6610=0.
Egyébként kiváncsi lennék hogy mi az amivel többet tud a a 3650-ven T610-nél, persze olyan dologgal ami hasznos is (biztos van ilyen!), csak tényleg kiváncsilennék
Azt, hogy kamerázni lehet vele azt el lehet felejteni, mert semmit nem ér: használhatatlanul sz*r minõségben kameráz
Pheel
Én csak kiemeltem, hogy jobban látszódjon.

Mellesleg 3650-ben van Bluetooth.

Az utódja a 3660 pedig már minden földi jóval el van látva, ami csak kellhet.
Mind a kettõt odaírtam ha nem tudnál olvasni 😛
Egyébként tényleg elfogult az tény
De szerintem az, hogy legtöbb NOKIA recseg ropog, s még mindig azt az elavult 4096 színû kijelzõt erõltetik (ok.: mostmár lassan elkezdenek átálni õk is a 65000 színûre lásd.: legújabb tojás telcsi )azért magáért beszél. A legtöbbõl hiányzik a blútúsz😊 is, van egy vacak infrája amivel még egy ugyanolyan NOKIA-nak se tud egy képet, csengõhangot elküldeni, esetleg a telefonszámukat😊 a haverok igy szivnak azzal, hogy MMS-ben küldözgetnek egymásnak 😊
Kamerájuk nincs, vagy ha van qrva szar képet csinál (lásd pl.: 3650) Nyilván az új megjelenõ NOKIA-k már szebbet csinálnak, jobb a kijelzõjük, okosak leszenk, de azok még megfizethetetlenek
Pheel
"a Symbiant meg nem tudja, kevés memória van benne"

ELLENTÉTBEN A NOKIÁVAL, ha már azzal hasonlítgatod :-P

Kissé elfogult volt az a jellemzés, de én már meg sem szólalok...
Én a T610-est ajánlanám.
Nekem is az van nagyon meg vagyok vele elégedve:
Mérete jó, esztétikus, fémes bórítás (ellenben pl.: 3650-nel)
Kijelzõje jó, kameréja elfogadható (ellenben pl.: 3650-nel)
Komunikációs képesség, kompatibiltás más telcsikkel KIVÁLÓ (ellenben pl.: a Noikákkal)
Számítógéprõl tucatnyi játékot, csengõhangot, képernyõkímélõt, képeket rakhatsz rá.
Több ezer témát tölthetsz le s akár te is szerkezthetsz ezzel kicsit feldobva a telcsi menüjét (ellenben a Nokiákkal)
Szép polifónikus csengõhangok, akár te is szerkeszthetsz a telcsiben.
Naptár, jegyzet funkciója Kiváló!
Tudja a JAVA, a Symbiant meg nem, de a 3650-es tudja- mondjuk ez engem hidegen hagy, nem érzem hiányát
Szóval én mindenképpen csak ajánlani tudom!
Talán egyetlen hátránya az, hogy kevés memória van benne: de mondjuk ez nem olyan zavaró, nekem pl elég ennyi
Pheel
Méret, súly, kapacitás, kinézet, kommunikációs képesség, kompatibilitás más telefonokkal, bõvíthetõség, PC-s szoftver minõsége, meg még ezer más, ami nekem eszembe sem jutna. 😊
RelakSfromhome
Siemens c62-rõl:
Másnak is nagyon halk, és elõfordul, hogy a fõoldalra visszatéréskor elfelejti a kontraszt beállítást?

Diablos
asszem csak a tudás... miért ... még mi számíthat... nem értek hozzá...

csak egy jó font szeretnék... 😊
de ha felnyitod a szemem, hogy mi számíthat... akkor lehet, hogy másra is szükségem lesz...

Fölöttébb káros, ha botor módon nagy lyukakat fúrnak a földbe, efféle helyeken olyan dolgok tanulják meg a járást, amiknek minden törvény szerint csúszniuk volna szabad.

Pheel
Ha csak a tudás számít, akkor a Nokia 3650. Ha más, akkor elõbb írd le, hogy mire van szükséged :-P
Diablos
HALI!

bocsi, tudnátok segíteni?

a vodánál 3 éves elõfizetés mellett, ezeket a mobokat lehet 100 Ft alatt (ingyen....) megvenni:
egy árban vannak...
szerintetek melyiket érdemes leginkább?

Nokia 3650
Sony Ericsson T610
Motorola V525
Nokia 3200

Fölöttébb káros, ha botor módon nagy lyukakat fúrnak a földbe, efféle helyeken olyan dolgok tanulják meg a járást, amiknek minden törvény szerint csúszniuk volna szabad.

Trade
3650-es Nokiát

Egyébként ott tényleg jó áron van telcsi.
Csakhát ilyen zuggsm boltban kockázatos telcsit venni
Milyen telót akarsz venni?
Trade
notebookgsm.fw.hu innen akarok telót venni mert itt jó áron van és 0 perces telefon

Trade
notebookgsm.fw.hu innen akarok telót venni mert itt jó áron van és 0perces telefon

0ppika
Onnét tudhatod biztosan hogy nem lopott, ha hivatalos boltban vaszed.

Trade
Honnan tudhatom egy mobiltelefonról hogy lopott -e?
Ha az Imei szám egyezik a telefon matricáján és a memóriájában attól még lehet lopott?
Fontos lenne mert nem akarok lopot telefonnal beszívni

Az E710 nagyon király kis telcsi.
Egyébként nem éri meg
Nem

Hi!
Valaki segítsen már abban hogy a vodánál is 2 éves az elõfizetés?
Samsung E710-es telót akarok venni szerintetek megéri 12havira megvennimert 120e ft-ra jön ki kb.!
THX!!!
Breki33
terminal.hu
RelakS
www.telefonguru.hu?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Breki33
van róla fórum a Terminalon,
viszont a Samsung SGH-C100 készülék DOMINO csomaggal.
most 25 415 Ft (WEBSHOP)
RelakS

SonyEricsson T230

Ugye most jó?

Remélem most sikerült...

RelakS
NE!!!
Rakjad fel valami tárhelyre, utána linkeld mégegyszer!