10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Blasta
    Fúúú, nagyon köszönöm, sokat segítettél!!!
    Akkor tisztázva a dolgot, csak, hogy tényleg nem értek félre semmit:
    Ha én szerkesztek a PC-n rövid csengőhangokat, elmentem őket MP3-ban akkor azt pl. infrán fel tudom a 6170-re tölteni és beállítani csengőhangként, ugye? :-)
  • kircso13
    http://www.nokia.hu/id63912.html és itt kiválasztod a használati utmutatót. Itt megtalálod a választ. Egyibként a kedvesemnek ilyen van(6170) és viszi az mp3-at
  • zolo
    Milyen telefont tudtok ajánlani ami olcsó,bővíthető és mp3-as és 30000 ft-on belül marad az ára???Használt telefon is jó csak maradjon benne a 30k-ban!
  • Blasta
    Ja igen, itt is ezt írják
    link
  • Blasta
    Köszi szépen.
    Honnan van ez a lista, mert én néztem pl. itt illetve itt meg a nokia oldalán is és eddig mindenhol azt láttam, hogy nem támogatja az MP3-at?!
  • kircso13
  • zolo
    Hi!
    Plíz valaki segítsen,hogyan tudnám a számítógéppel a sagem myv-76-ban levő trans flash memóriakártyát úgy felismertetni,hogy azt a számítógép külső meghajtóként lássa???Milyen driver kell ehhez???Adatkábellel csinálom a solgokat.
  • Blasta
    Nemá! :-)
    Komolyan támogatja az MP3-as csengőhangokat? Az nagyon zsír lenne!!!
    Mert bármelyik táblázatban néztem, mindenhol N/A volt az MP3 támogatás!
  • kircso13
    Szia! Rárakod az mp3-at azt mehet is! K700i-ről lett átküldve mp3 a 6170-re, és lejácca! Szal mehet, de a 6170-nek 3MB memója van , ezért korlátozott az mp3 mérete!
  • Gunner
    Szerintem most a Motorola v360 übereli a piac eme részlegét :)
  • Realtibi
    a v3 asszem nem tud mp3 at lejáccani
  • zolo
    K750i
  • Anna #4937
    Sziasztok! Motorola V3 vagy Sony Ericsson K750i?
  • Blasta
    Sziasztok!

Az iránt érdeklődnék, hogy ha veszek egy pl. Nokia 6170-et akkor tudok-e a PC-n csengőhangokat szerekeszteni rá AAC formátumban?

Mivel tudtommal a telefon nem képes MP3 formátumú csengőhangok kezelésére.

Szeretnék saját csengőhangokat szerkeszteni rá, de nem tudom, hogy PC-n AAC file-ok szerkesztése lehetséges-e, ill. ha igen, milyen programmal?
  • Son Ice
    Szerintem ez attól is függ, hogy milyen telót szeretnél venni. Mert ugye a boltban nem fogsz kapni egy 90e Ft-os telót 50e-ért. Másik kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni egy jobb, de használt telefonért, amire jó esetben kapsz 3 nap garanciát. Én biztos, hogy telefonban csak újat veszek. Ha pedig mindenáron használtat szeretnél venni, akkor maximum ismerőstől. Remélhetőleg ő nem fog átverni. Az új telefonnal is előfordulhat, hogy valami probléma van vele, de - ahogy kircso13 is írta - arra ott van az 1 éves garancia. Ha pedig veszel használtan 50e-ért egy telót ami 1 hét múlva elromlik, akkor meg verheted a fejed a falba. Persze jó esetben kifogsz egy olyan használt telefont, ami évekig működik tökéletesen.
  • kircso13
    újat vegyél! Így nem zsákbamacska! 1 év gari
  • Realtibi
    én is felteszem megint a kérdést:D

50 ezerért akarok telot venni
    szerintetek ujat vegyek vagy használtat?
  • kircso13
    türelem, rózsát teremt! Minden új teló drága, azt tömegtelefon lesz, azt olcsobb lesz! Persze más gyártó is dob ki hasonló telefont ez megint csak az árakat viszi le! Én várbék vele!
  • Son Ice
    Igen, direkt kértem a Samsung-ot, hogy csak ALT+CTRL+DEL gombokat rakjanak rá, a többi nem is kell.
    Lehet, hogy csak fáradt vagyok, de ezek szerint probléma, hogy ilyet mertem kérdezni? Én kérek elnézést.
  • Kata
    ctrl-alt-del lesz rajta? :D
  • Son Ice
    Mostanában kéne megjelennie a Samsung SGH-i300 telefonjának. Ha jól értesültem, olyan 150e körül lesz az ára. Előre le szeretném szögezni, hogy nem sokat értek a telefonokhoz. Ismerősöm szerint nem érdemes megvenni, mert azt mondja ez az "első ilyen generációs" teló. Vagyis amibe winyo van. Azt mondja emiatt ez nagyon drága és fél éven belül sokkal jobbakat és olcsóbbakat fognak a piacra dobni. Mi a véleményetek? Elég jó infókat olvastam erről a telóról (3GB winyó, szép kijelző, Windows 2003 SE, 1.5m-es magasságból való leejtést is túléli stb.) Hátrányról csak annyit olvastam, hogy a kamerája 1.3 MPixel. Bár engem a kamerája egyáltalán nem érdekel. :) A lényeg, hogy Windows-os legyen. Erről kérném a véleményeteket. Érdemes tényleg várni vele? Vagy bátran meg lehet venni?
  • Realtibi
    én is felteszem megint a kérdést:D

50 ezerért akarok telot venni
    szerintetek ujat vegyek vagy használtat?
  • zolo
    Csakhogy valami legyen kata kérdésére írva:
    A motorola mellett szól a 240x320 felbontású 262ezer színű kijelző,a bluetooth és sokoókal vagányabban néz ki mint a 6101.
    Ezzel szemben a nokiának csak 128x160-sa 65ezer színű kijelzője van,infrája van(lassab mint a bluetooth).
    Nokia mellett szól hogy van benne fm-rádió és tud felvenni videót míg a v3 csak lejátszani tud.Mindkettő vga kamerás.
  • kircso13
    Bocsi a rossz infóért. A mostani állás:

Az első negyedév adatai szerint a Nokia 30,4 százalékos részesedéssel vezet a világpiacon a tavalyi 28,8 százalékot követően, a második a Motorola 16,8 százalékkal a tavalyi 16,3 százalék után, a Samsung 13,3 százalékkal a harmadik, tavaly 12,6 százalék volt a részesedése. A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának az idei első negyedévben 0,19 euró lett a részvényarányos nyeresége, az egy évvel korábbi 0,16 euró helyett.

• kircso13
    http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek_osszehasonlitas.asp
  • Taranov
    Mindegyiket újonnan vettem.
    Tudom mi az a kontakthiba, de nem érdekel, a lényeg, hogy rossz volt, és a szervízben nem javították meg.
    Egyébként azért vettem mindig Nokiát, mert az tetszett, a minőségével viszont nem voltam megelégedve.
  • Taranov
    Szerintem fölösleges érdeklődnöd, ha a kettő közül valamelyik egyértelműen jobb lenne, azt venné mindenki :)
  • Taranov
    Akkor nem hirdetnék Magyarországon a Nokiát.
    2001-2002-ig a Pannonnál szinte csak Nokiát lehetett kapni. Igenis hajt itt a Nokia, csak mióta betörtek a piacra a játéktelefonok, kezdik elveszteni a vezető pozíciójukat Magyarországon.
  • Taranov
    Több, mint 8 millió előfizetés van már Magyarországon, szóval szinte minden embernek van telefonja.

kircso13: A Motorola a második legnagyobb mobilgyártó a világon, Amerikában (ami nagy piac) gondolom a legnagyobb.
  • kircso13
    elösször is: tudud hogy miaz a kontakthiba?
    2: 9210i tényleg bírja a leesést:)! Kicsit gondolkozz mielött írsz
    3: ha a nokia szar ahogy írod, akkort miért volt neked annyi nokiád? Ezt nem értem ! Ha csalódok valamiben max 2x akkor többet nem veszek olyat. Te miért tetted(8x)?

Ja! És újjonnan veted a Nokiákat vagy használtan? Mert lényeges? Nem istenítem a Nokiát! Nekem sem nokiám van amit használok(k700i, autóban pedig 6150-es)

Ennyi
  • Kata
    Akkor meg pláne, nem vagyok naprakész ilyen adatokból, mert qrvára nem érdekel igazán. De az itteni vita akkor is hülyeség.
    Viszont segítséget a kérdésemmel kapcsolatosan nem kaptam, úgyhogy asszem elmegyek másfelé érdeklődni.
  • izb
    M.O-on 10 millió emberből 9 milliónak van mobilja.
    Akkor az mennyi is?
    De tényleg a Magyar piac kis piac a nokiának.
    Nem oszt nem szoroz.Jó hogy van,de ha nem lenne sem lenne semmi gond.
  • Kata
    Ez butaság. Magyarország a lakosság/mobilhasználók arányát tekintve az egyik legmagasabb Európában... Lassan minden második embernek lesz mobiltelefonja, és ez nem kis tétel még az überviláguralkodó nokiának is. Szerintem.
  • Taranov
    Ez csak a reklámon múlik. A V3-at is veszik bőven.
  • Taranov
    Hiába gondolod magad nagy szakértőnek, sajnos nem tudod megmondani, hogy a V3 vagy a 6101 a jobb. Eleve az egész Nokia-istenítésed nevetséges.

Egyébként nem minden telefon kijelzője porosodik, és nem oldja meg a kontakthibát a tisztítás.
    A leesésről pedig azt tudom mondani, hogy én le szoktam ejteni a telefonomat, olyat használok, ami ezt bírja. Ilyen pl. a 9210i.
  • kircso13
    ha a világpiac több mint 56 % uralja a nokia, szerinted magyarország hány százaléka 1 százaléknak a töredéke! Hozzáteszem a nokia telefonok mindig drágábbak voltak azonos szintű más telefonokkal szemben! És mégis a nokia fogy, drágább és mégis megveszik! Ez elég érdekes nem? Hozzáteszem agyarország nem piac sem a nokiának sem más gyártónak!
  • kircso13
    szerinted ezek csak nokia hibák!!! Térerőigadozás, kijelzőporosodás, kikapcsolás!

térerőingadzás: többek között a telefon le lett ejtve 99%
    kijelzőporosodás: menden telefonr jellemző, mert nem víz, por álló
    kipcsolás: contakthiba, telefon szétszed, tisztít azt jó

Ha ugyanannyi telefonod lesz más márkából mint nokiából, szívesen mehalgatom a véleményedet és a tapaztalatodat!
  • Kata
    Igen, itt Magyarországon a Nokia gyors volt, sikerült meghódítania a piacot. De van olyan ország, ahol nem Nokiából adnak el a legtöbbet. Esetleg onnan is kéne egy ilyen hány készülékből hány rossz adatot kihozni, aztán összevethető lenne, de így csak a buta magyar piacot szemügyre véve semmi értelmes és kézenfekvő adatot nem lehet kihozni e témában.
  • Taranov
    Erről nem nyitok vitát, de butaság amit mondasz, minden hibastatisztika 100, 1000 vagy pl. 10000 termékre van vetítve.
    Nyilvánvaló, hogy amiből több van, abból több a hibás is, viszont 100 telefonra vetítve úgyis megkapod a pontos számot.
    Egyébként teljesen értelmetlen a vita, mert nem mindegy, hogy milyen hibák vannak. A 3330-asomon az antennával volt valami, néha elment a térerő, olyankor újra kellett indítani. Ez garancián túl jött elő, szóval használhatatlanná vált a cucc.
    A 7210-esem rázkódás hatására kikapcsolódik, ez sem a garanciális időszakban jött elő. Viszont a 6310-nek csak porosodik a kijelzője, és nehéz benyomni a gombjait, de használható.
  • Peti1
    ok, thx a választ :)