10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
-
csehja #5429 Ezt a levelezést folytattam le a szervizzel:
Tisztelt Telemax GSM szerviz!
Olvastam a jegyzőkönyvet Nysz: 631284 amelyet az általam használt Sharp GX17 készülék bevizsgálásáról megkaptam.
IMEI: 359791005451357
Bejelentett hiba: Hibás memória müködés--(ami nem igaz, nem volt ilyen bejelentve) és Audió hiba a mikrofon és a hangszóró kattog, recseg.--ez részben igaz, mert nem kattog, csak torzit.
A jótállásos javitásra 5. alkalommal került volna sor, amire a szervizük véleményét ( önök is tudják). Nem kommentálom....
Ez az egész jegyzőkönyv számomra érdekes dolog, mert a készülék amikor visszakerült hozzám, semi nem változott---telefonkönyv;képek;hangok;beállitások;stb.,illetve az eltelefonált idő,, ki és bejövő hivások ideje nem változott, tehát nem volt próbálva. Teszt eredményt nem az első alkalommal kaptam, ami semmit nem mutatott a hibajelenségből, pedig van.
Érdekesség: Ami készülékeket kapok cserekészülékként a szervizelés idejére, azoknál soha semmi gond nincs. GSM háttérzaj gond sincs. Azok kifogástalanul müködnek az én SIM kártyámmal.
Ezúton közlöm Önökkel, hogy a készülék 5-ödszörre ugyanazzal a hibával jött vissza.
Hibajelenség: van amikor azonnal, van amikor az első 2 percben, van amikor csak 10-15 perc után csak beszédhangra (oda-vissza) torzit. Ha tudnám érzékeltetni, jó lenne, de megpróbálom: trrrrr - hangot ad. Ez tart 3-5-8-10 másodpercig, utána nincs ilyen. De addig amig tart, nem lehet érteni semmit. Ha csendben marad a két telefonáló, nincs torzitás.
De most úgy döntöttem, hogy nem küldöm el a készüléket többet javittatásra, hanem a másik lejárt hüségnyilatkozatú szerződésemre kötök hosszabbitást, aláirok még hüségnyilatkozatot, kiváltok egy új készüléket, ami biztos, hogy nem lesz Sharp, és ezt a GX17-est kidobom.
Van Sharp készülék a családomban két és fél éve, egy GX15-ös, soha nem volt vele baj.
Most miközben ezt a pár sort irtam, felhivott az egyik családtagom, és beszéd közben azt mondta, hogy már megint nem értelek, torzitasz, (kivételesen ezt értettem én most) letette a telefont, és ujra hivott, akkor meg már jó lett.
Sajnos pont olyan érzetet keltettek bennem Önök, mintha elegük lenne belőlem, mintha én kötekednék.
A készülék tudásszintje, kinézete nagyon tetszik, de a javíthatatlan hibája miatt használhatatlan.
Köszönöm eddigi munkájukat, nagy csalódás volt, nem beszélve a bosszúságról, az úti költségekről, és az ezzel eltöltött időről, amit a viszonteladó üzlet, és a lakásom között el kellett költenem, töltenem.
Tisztelettel és üdvözlettel:
Cseh János
2621 Verőce Lugosi u.16/B.
06-70-6230476-- immár egy tartalék készülékről.
Erra a válaszuk:
Tisztelt Levélíró!
Sajnos nem tudtuk levelének minden sorát pontosan értelmezni, de annyi bizonyos, a hívások felépülése a hálózat erőbeosztásának, szabad kapacitásának függvénye.
Az egyes hívásfelépülés bizonytalansága nem feltétlenül a készülék hibája.
Az Ön telefonját, a GSM szabványban előírt paraméterek között teszteltük, ahol az jónak bizonyult. Ilyen esetben a készülék nem hibás. Sajnos javítani ilyenkor nincs mit.
Üdvözlettel,
TeleMax GSM Szerviz Kft.
Ügyfélszolgálat:
2040 Budaörs, Kinizsi utca 2/b
Nyitvatartás: munkanapokon 8:30 - 16:30
Telefon: 0623/880-319
Web: www.tmx.hu
Erre a következőt irtam, és ezzel befejeztem:
Köszönöm, de Önök nem értettek meg, nem arra válaszoltak, ami a panaszom volt. Ennek semmi köze a hivásfelépüléshez. A készülék torzit, most másik készülékkkel beszélgetek reggel óta, és nincs semmi gond, sőt amikor a szervizelés idejére a cserekészülékkel beszéltem, akkor sem volt soha egy pisszenésnyi gond sem.
Kizárólag a Sharp GX17 készülékemmel van a baj, amit nem tudtak 5 alkalommal sem megjavitani.
Sajnálom. Valkamelyik nap megyek veszek egy másik tipust.
Már nem akarom tovább javittatni, nincs értelme.
Tisztelettel.
No ezek után a probléma a mai napig nem oldódott meg. -
#5428 akinek esetleg szóbajött hogy nokia n73 at vegyen az ne mgondolkodjon rajta mert nagyon jó teló!!
szval ilyen telót érdemes venni:) -
HoTDoG #5427 Sziasztok!
Utóbbi időben nagyon megtetszett a Samsung E900. Jelenleg egy SonyEricsson D750-el rendelkezem.
Szerintetek megéri lecserélni? Valakinek van tapasztalata E900-al kapcsolatban?
Úgy számolok, hogy kb 30-ért vennék be a D750-et, és még ráfizetnék 30-at, már meglenne az E900.
ELőre is köszi a segítséget! -
mikusmate #5426 Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy hamarosan befektetek egy Nokia 5300-ba. Eddig szinte csak jót olvastam róla, és nagyon szimpatikusnak tűnik. Egyetlen bajom, hogy még nem láttam élőben ilyet, és nem igazán tudom milyen a kijelzője. Haveromnak van egy 6280-as, és bár tudom, hogy hülyeség ahhoz hasonlítani, de mégis szeretném tudni, hogy ahhoz képest milyen a kijelzője (színek megjelenítése, kijelző mérete, stb.), mert elvileg ugyanaz a felbontása mindkettőnek. Előre is köszi! -
Lipi1980 #5425 Igaz, ami igaz, hogy a K750i 6.990Ft kezdőrészlettől elvihető, és a K800i 19.950Ft (web'n'walk nélkül), ami majd 3x annyi!
De mire nekem lejár a két éves hűségnyilatkozatom (május közepe), addigra lehet, hogy a k750i-t nem is lehet majd kapni, a K800i meg tuti, hogy olcsóbb lesz!
Hogy miért nem veszem meg GSM szaküzletben?
1. 1x-2x már megszívtam az ilyen telo vásárlást!
2. Tudomásom szerint náluk csak egyösszegben lehet kifizetni, míg a szolgáltatóknál részletre is megtudom venni, ami szeritnem mindenkinek egyszerűbb)
A Nokia 6233-ról már le is mondtam, a Samsung D900 még esélyes, de kb. akkor veszem meg a D900-at, ha a SE-t valami csoda folytán nem kapom meg...
De hát hol van még május?
Azért köszi a tanácsokat! -
#5424 sztem is k750i-t vegyél(vagy k800i-t ha a pénz nem számít)
-
#5423 Sony Ericsson K750i EGYÉRTELMÜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Lipi1980 #5422 Az az igazság, hogy anno volt egy T610-esem, ami nagyon tetszett, csak a kis memória (asszem 8MB) volt az egyetlen hátránya, meg hogy a joy pepiszkolódott, és alig lehet használni , és vágül a kijelző összetörése miatt kellett lecserélnem...
Bár ha az ember tokban tarjta és nem zsebben, akkor biztos kevésbe piszkolódik be...
Eddig a K750i-vel barátkoztam, de meggyőztek, hogy miért akarok 1-1,5 éves telót venni, amikor újan ott a K800 is!
A W sorozat kialakítása sem tetszik annyira, és a walkman funkció sem életbevágóan fontos feltétel...
De azért köszi!
-
#5421 én csak az SE K800i-ről tudok nyilatkozni, de az szuper, hátránya hogy nem Symbian, illetve nem ismeri a wifit, de ezen kivül mindent tud, amit ma egy telefon tudni szokott
e-amil, rss, videóhívás, mp4 lejátszás, wav/wma/mp3/rm lejátszás, és a kamerát se felejtsük el
tölteni ellenben tényleg kétnaponta kell mert annyit használom
Nokiából én spec az N92-vel szimpatizálok azt itthon a szolgáltatók nem is árulják, bár bluetoothos GPS vevőt az SE is tud kezelni
Ha joy miatt félsz (nekem spec tetszik a joy, de sokaknak nem) akkor nézd meg a w810-850-es szériát -
Lipi1980 #5420 Sziasztok!
Saját véleményekre lennék kiváncsi, a következő három márkával kapcsolatban (a sorrend az én szimpátiámat is tükrözi):
1. Sony Ericsson (pl. K750i, vagy K800i)
2. Nokia 6233
3. Samsung D900
Melyikről milyen tapasztalataitok van?
Több GSM kereskedésben az volt az eladók véleménye, hogy a Nokia a három közül a legjobb, és a SE a legrosszabb!
A Samsungtól félek, hogy a vékony akksi és a nagy kijelző miatt 2-3 napnál nem bírja tovább!
A SE-től az joystick miatt félek egy kicsit!
A Nokiától azért tartok mert manapság sokakat hallom fikázni a Nokia márkát!
Lehet, hogy túl válogatós vagyok?
Segítsetek... -
Antrax #5419 hm... -
#5418 Na jó, de nem mindegy, hogy 250 ezer, vagy 120.
Utóbbit még talán megadnám érte, mert azért ez egy hosszú távú befektetés.
A 9210i-t is több mint 3 éve használom. -
#5417 sokba? -
#5416 Lehet sejteni valami arra vonatkozóan, hogy mennyibe fog kerülni az új kommunikátor? -
#5415 ha erdekel mas velemenye :) telefonguru
teszt: mobilnegyed
-
#5414 szerintetek a 6233 ilyen? -
#5413 2 év hűséggel 45k körül milyen telót ajánlotok, amivel viszonylag jó képeket is lehetne készíteni, strapabíró, és masszív? -
#5412 hát nemtom, én két évig használtam egy K500i-t
szerintem jó a joy
persze joy és joy között is van különbség, mert volt a kezemben a siemens megoldása, és az nem tetszett (vastag, alig mozog, lecsúszik róla az ujjam)
persze akinek enm tetszik a kiálló joy nem kell olyan telefont vennie, az SE is kétfélét hazsnál
-
#5411 azert 1ev utan mar erezheto hogy nem valami joe.. (tapasztalat) -
#5410 se k750i!
semmi baja a joynak! -
#5409 ha nem kell rádió SE618, 3G és könnyű, nincs igazi joy
és itt a kereső -
#5408 én pont azért vettem K800-ast, mert szeretem az igazi joyt, és nem amikor körülötte kell nyomkodni
memóriabővítés: szerintem negyjából egy árban vannak
Li-polimer - újabb, könnyebb
ha kell 3G nézz olyan SE telefont is
push: Nokia-s, adóvevő szerüen tudod használni a telefont (ha jól tudom, hogy ezért kell-e és hogy mennyit fizetni a szolgáltatónak azt nem tudom)
azt kell eldöntened inkább Nokia vagy SE
és akkor már miért a 750 miért nem vmi nagyobb?
nézz egy kicsit szét itt
GSMArena.com -
Lipi1980 #5407 Két telefon között nem tudok dönteni:
1. Sony Ericsson K750i
2. Nokia 6233
Az alapmemória a SE javára dönt.
A memória bővíthetőségnél nem tudom melyik a jobb, a Micro SD vagy a Memory Stick Pro (Duo)?
Készenléti idő 60 órával több a SE-nak. Beszélgetési idő szintén!
Akkumlátor Nokia Li-ion - SE Li-Poli! Ezt sem tudom pontosan, hogy melyik aksi a jobb?
Kijelző a Nokia-nak nagyobb (240*320 szemben a SE 176*220-val).
EDGE csak a Nokiában van.
A Nokia 3G-s a SE nem.
A Bluetooth a Nokiaban v1.2-es a SE-ben már v2.0!
A rádió a nokiában visual a SE-ben RDS!
Push to Talk (szintén nem nagyon vágom, hogy mire jó) a SE-ben nincs!
SAR (mi ez?) Nokiánál 0,7 a SE-nél 0,66!
A joystick miatt a Nokiát választanám, mert a SE joystick nem egy jó kreálmány. Volt régebben egy SE T610-em, amivel nagyon meg voltam elégedve (leszámítva a joystickot)
A Nokiának meg van egy olyan nem túl ésszerű kialakítása, hogy annak ellenére, hogy van videotelefonálási lehetőség, kamera csak a hátoldalán van!
Tényleg ne tudok dönteni!
Segítsetek! -
#5406 akkor próbáld meg a Motorola topikban
SE a Sony Ericsson -
#5405 Mi az az SE? :D :D
Nem dobom el a V550-semet mert jó telefon ez.Nekem bejön ég akkor is ha csak egy kis 5 MB-s kari van benne.A lényeg hogy jól néz ki....:P -
#5404 akkor esetleg a nemzetközi oldalon?
ha nem megy sehogy se, dobd el a Motot és vegyél SE-t :))) -
#5403 a motorola.hu-n nincs semmi azt tudom.A kézikönyv semmit nem ír róla.Az elöző mobilomon is ez volt a gond..... -
#5402 akkor fordulj a gyártóhoz segítségért
én is minden beállítást az SE honlapjáról töltettem a telefonomra, hogy a Motorolának van-e ilyen szolgáltatása azt nem tudom
a wap beállítások kellenek neked -
#5401 De a T-mobilnál nem segítenének mert ugyebár ez egy gyári Vodás teló csak kártyafüggetlenné van téve.A GPRS-re nem kell előfizetni.A kézikönyve nem ír arról.Hol lehetne esetleg beállitani? -
#5400 előfizettél a GPRS-re? vagy tudomisén jól van beállítva a telefon? ha nem megy sehogysem, irány egy T mobilos üzlet, ott majd segítenek -
#5399 HELP!!
Motorola V550-semmel szeretnék netezni.De azt írja ki hogy a GPRS hálózat nem elérhető.T-Mobilos vagyok.....kérlek segítsetek
-
#5398 [masodik ko] -
#5397 szerviz -
#5396 [dobja az első követ] -
#5395 He-he.Szerintem is.Anyámnak SGH-X510-e van és egy kalap kaki az egész :)
Nekem V550-sem van.......és nagyon megvagyok vele elégedve.Bár már ez alap telefonnak felel meg mert 5 MB memó....mondjuk kezdőknek jó(én kezdő vok MP3-téren,meg stb.......) -
#5394 Hali!
Nem kell vkinek SE K700i teló? DCU-11-es adatkábellel, headset, 2 töltő, új szoftverrel(Livementes)... Ára 16500
Ha érdekelne, írj privit!
Budapesten v. Kecskeméten tudom odaadni, természetesen kipróbálható... -
t256 #5393 Inkább a V550! Van rajta mp3 csengőhang, sőt még Bluetooth is.
Az X510 egy alaptelefon. Kőkemény 16 szólamú csengőhangjai vannak nincs rajta külső kijelző, viszont jobban néz ki, mint a moto. -
#5392 Motorola V550 vagy Samsung SGH-X510?Kiváncsi vagyok a véleményetekre! -
davides222 #5391 vegyetek gyémántberakásosat -
t256 #5390 Nem. A MyV-56 viszont igen.