AXELERO KábelNet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Kell hozzá telefon ami nincs és szülök nem engedik hogy legyen 😞

Next PC upgrade: 2022

Serpa
ADSL?

grebber
Hát nagyon rosszul járok de nincs más sajnos várom a csodát hátha dupláz még valaha korlát nélkül, bár kétlem.
Igy kurva drága most nekem az 1Mbit de legalább korlátlan.

Serpa
nm.

precision
Köszi szépen a választ. Most már világos minden, csak a keresõ végeredménye ijesztett meg, hogy a címemen nem érhetõ el adsl.
Amint lejár a hûségnyilatkozatom t-irpákéknál, meg is rendelem enternettõl az adsl -t. Köszi még1x.

Bazinga!

Serpa
nekünk telkábel csere volt, nem bírta a régi kábel, sztem nálatok is az lesz.

tehát.
be kell majd, hogy üzemeld a modemet, azaz csatlakozatsd a splitterbe amit majd kell, majd faxold el a megrendelõlapot.

aztán hívogatni kell õket (enternet), hogy emeljék meg a seggüket, és mondani hogy csináljanak végre vmit.

és remélhetõleg 1 hét múlva kijön a tcomtól vki és kicseréli a kábelt, díjmentesen.

ezután rá pár napra akár már netezhetsz is.

kérdez még, ha vmi nem stimmel.

precision
Serpa, nézegettem a csatlakoztasd magad díjcsomagokat enternetnél. És volt ott egy olyan link ahol meg lehet nézni hogy elérhetõ e vhol az adsl szolgáltatás. Ha a címemet írom be (amúgy bp-n lakom), azt írja hogy nem elérhetõ. Ha viszont a vezetékes telefonunk számát akkor aztírja hogy talán elérhetõ. Én ugy tudtam, hogy bármilyen t-comos (matávos) telefonvonal alkalmas adsl-hez, vagy rosszul tudom? Te mit tudsz errõl?

Bazinga!

Yossarian
Semmi és. lassú vagy :-P

Nieleen

Serpa
ÉS???
😄

COD má nincs a gépen.

várok a COD 2-re ...
demot se néztem még meg.

Yossarian
ezt már több mint egy hónapja kérdeztem 😄
(egy kis esti hent?)

Nieleen

Serpa
rossz hír.
az nincs benne.

grebber
12 ezer forint havonta egy éves szerzõdés esetén.
Ebben a 12ezerben benne van a telefonalapdíj is??

Mertha ige akkor valami istencheat-el rá kéne beszélni a szüleimet had kötessem be a telot.

Mert ez a 11900FT 1MBit már kezd nevetségesen sok lenni többi szolgáltatohoz képest 😞

Serpa
nm.

precision
valóban...kösz az infot

Bazinga!

Serpa
szerintem inkább a "csatlakoztasd magad" csomagok közül válasz, kedvezõbbek.
nekem is olyan van.

Serpa
a 8900 ft-os egy teljes évre értendõ; a 10280 pedig januártól számítandó (oktobertõl decig 0 Ft)

precision
Segítenél picit?
Itt az adsl csomagoknál 2 netto ár van, (ha feléviszem az egert mindkettõnél ír bruttot). De nem tudok rajta kiigazodni, most melyik a "normális ár", amit ténylegesen fizetni kell érte?
Pl 2mbites adslnél van egy 8.900 Ft -os meg egy 10.280 Ft-os ár, mindkettõ nettó...

Bazinga!

Serpa
köszi, azt tettem.
😊

Serpa
enternet, 3mbit, 12 ropi 1 évre, korlátlan

Yossarian
na mit választottál?

Nieleen

grebber
Akkor minek ajálgatod 30-40 el elmehetnek 70 be talán belemennék.

precision
de, 30 v. 40 giga asszem
de cserébe piszokgyors, és upc -s userek közti adatcsere nem számít bele az adatforgalomba
de több rosszat lehet hallani upcrõl mint jót, úgyhogy inkább lebeszélnélek róla ha lenne felétek...azért is volt ott a 2 szmájli 😊

Bazinga!

grebber
Az sincs nálunk😞
Csak kábelnet maradt 😞
De amugy a UPC is korlátos nem?

precision
upc? <#vigyor1><#idiota>

Bazinga!

grebber
nincs telefonunk 😞

Menj az Enternethez.Nézd csak meg ezt.
Enternet

Ennyi pénzért dupla sávszélt kapsz enternetéktõl.
Ja és a második legkomolyabb cég magyarországon az internet terén.
Legnagyobb külföldi sávszél meg hasonlók.

grebber
Én meg 2 éve amikor kötettem az 512-es is 11900volt 😞
Mostmár mindegy, maradok az 1Mbitnél engem ne korlátozzanak.
Bár örülnék ha a hosszabítás után valamivel olcsobb lenne.

Én 3 évvel ezelött kötöttem szerzõdést az Enternettel.
Akkor egy 512-es kapcsolatért fizettem 8700ft-ot.
Most ugyanennyi az elõfizú,csak a sebesség lett 2,1Mbit😊)
Jó mi?

grebber
Nagyon drága 1 Mbit 11900FT.

Mennyi??
És milyen sebességü??

grebber
Na 3 hét és letelik a hûségszerzõdésem.
Megtartom a csomagom ha lehet csak ne lenne ilye drága 😞

Serpa
nos?

Serpa
azok nettó árak, szorozd be.

precision
jah de az 2mbit nem 1

Bazinga!

Serpa
ez még drágább, 9990.

Serpa
9290 az 1mbit.

ráadásul azt nem írják, hogy ebben benne van a modem vagy nincs.

precision
inkább interware

Bazinga!

Yossarian
externet drágább?

Nieleen

Serpa
letelt az 1 hét.
mit tegyek szerintetek?

externet vagy tonline?

Yossarian
Gondolom nem akarsz 1-2 évenként folyton hûséget fogadni valakinek, ugye? ezek meg látod hogyan becsülik meg a régi ügyfeleket, mint például téged!
És miért lenne futurisztikus? Nézd meg az UO mennyivel többet "eszik" a sima COD-nál. honnan tudod milyen lesz a COD2, vagy a stalker, vagy mittoménmelyik játék csoda? Az online TV pedig már itt van a nyakunkon, csak még bélyeg méretû képet kapsz. Viszont ahogy nõ a sávszél, úgy fog rohamosan javulni a minõség, ami ugye eszi a gigákat. Az online tékák is itt vannak, a netes zene shopok is, steam is. szal nem érzem túl futurisztikusnak.

Nieleen

Serpa
nekem ez túl futurisztikus.
^-^
sztem ez nem 2 év múlva lesz, jóval késõbb ...

Yossarian
én 2 évvel ezelõtt még belefértem a vodafone-os 200 megába, szal soha ne mondj olyat, hogy soha! Lehet 2 év múlva már csak elvétve találsz egy divx-et, mert mindenfelé DVD-k lesznek. Netes tékákból szedsz le filmet, a netrõl töltöd le az online shopból vásárolt zenéket... Egyre jobb minõségû TV adások lesznek elérhetõek, 1-1 játék egy teljes DVD lesz. (no nem warez, hanem online shopból vásárolt ;-) a kedvenc online játékod 10-20 gigát zabál majd havonta. (asszem a COD most is megvan pár giga havonta) Egy gagyi játékdemó mérete már most is közelít az 1GB-hoz.

Nieleen

Serpa
én ennyit soha nem fogok letölteni egy hónapba.
még a közelébe se fogok érni.

Yossarian
igen, én is ezt írtam a #406-ban...

Nieleen

Ja még azt olvastam,hogy a 150GB limit csak a azokra vonatkozik,akiknek nincs már hûségszerzõdésük.

Yossarian
kit érdekel, hogy jövõre esetleg magasabb lesz?
Aki nyáron megkötötte a nagyszerû korlátlan netüket, az nem 150 gigás korláttal vette. Honnan veszik ezek a bátorságot??? Normális helyen úgy megy, hogy kivezetik az ilyen csomagokat és a régi elõfizetõknek a régi feltételekkel szolgáltatnak, de nem FELMONDANAK nekik. Elgondolkodtató, hogy ez csak a hûségszerzõdéssel nem rendelkezõ felhasználókra vonatkozik. Nem is értem, hogy hogyan nem sül le a bõr a képérõl a tréonline-nak, hogy az évek óta hûséges ügyfeleivel ezt teszi?

Nieleen

Yossarian
kábelnél rendes korlát van, 40GB. efölött lekorlátozzák a sebességed. ADSL-nél meg a korlátlan csomag ellenére 150GB felett extrém felhasználónak minõsülsz és jól kirugnak. Korlátlanul. Szal nem ugyanaz a kettõ.
Arra lennék kiváncsi, hogy ha ezt beteszik az ÁSZF-be, akkor egyoldalú szerzõdésmódosítás miatt ki lehet-e farolni a hûségbõl?

Ja, ha már itt tartunk. kirúgják a nagy letöltõket mert veszteséget generálnak. Innentõl nem kell a hülye szöveg, hogy nekünk kábeleseknek azért van a 40GB-os korlát, hogy a hálózatot védje. Nem csodálkoznék, ha a Tré-kábeltõl is kis csomagokat venne a Tré-onlány és így akarnák megelõzni a túlfogyasztásból eredõ "veszteséget"

Nieleen

Azt írják hogy ez az évek alatt csak magasabb lehet.
Ez a kiinduló pont,ennél nem lehet kevesebb.

grebber
Ez csak DSL-re vonatkozik?
Jó lenne ha kábelnetnél is 150GB lenne a 40GB-ból 😄

Yossarian
ezt olvastad?
150Gigára csökkentik a korlátlan csomagjukat.
tudom én, hogy sok az a 150 Giga, de honnan tudhatnánk, hogy 1-2-3 év múlva mire lesz elég?

Nieleen