40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tengerilo
    Unlocker segített...
  • tengerilo
    Nahh nekiestem megint ennek a csodának.
    Jelentem, SP1 felment, AHCI műxik (bár default driverrel és fázom a gyárit ráhúzni, mert visnyaharminckettővel ezután nem műxött...)

Megpróbáljam szerintetek, vagy örüljek annak, hogy így megy és ne kavarjak?

Most csodák csodája, megyeget a renccer.

Azért persze gond van bőven. (hiszen winfos, számíthatunk a fosra mindig tőle bőven)

A korábbi telepítésből megmaradt 16 Gigányi szemetet nem tudom törölni.
    A kommandlájnos trükközés ami Vista32-nél működött, itt az sem...
    Azaz nem hajlandó sehogy jogot adni a törléshez.
    Valami olyan makacs bejegyzést tett (illetve nem hagyja azt módosítani), az összes fájlhoz, hogy gyakorlatilag törölhetetlenek. Máshonnan felbootolva sem. A következő az lesz, hogy dos-os bootcd-ről próbálkozom..

Más tipp?

A Biztonsági figyelmeztető (ami zörget, hogy nem megy a biztonsági központ, amit én tiltottam le a winfos defenderrel együtt), annak ellenére elindul,hogy a registry-ből kipucoltam és elvettem az engedélyeket a "run" bejegyzésekről (hogy ne tudja visszaírni). Ez Vista 32-nél megoldás volt.
    De unfortunately, az engedélyeket visszaadni már nem tudom az egyik kulcsnál (kihúzta maga alól a szőnyeget).
    Mert mivel mindenkitől meg van vonva minden engedély, ezért arra sem ad lehetőséget, hogy visszaadjam az engedélyt, (bár egy üzenetet ad, hogy módosíthatom, de sajnos mégsem).
    A vicces, hogy csak a Local Machine-nél, a Current User-nél nem...
    Tipp?

Túlhajtani nem lehet, ahogy emelek akár fsb-t, akár szorzót, azonnal kékhalál...
    Tipp?
  • KranaZoli #36157
    Megfelelő VGA driver fent van?!
    Mert szerintem annak kellene azt rendbe vágni.
  • Apocalipto
    Tess
  • simonl #36155
    Szép estét,

Pofátlankodnék még kicsit:)

SP1 -hez nem tudnátok egy gyors letöltési linket?

Köszöntem
  • [HUN]FaTaL
    Nyugodtan felteheted, a leállás és a boot lesz csak lassú. Én egy cerka M 1.5/1,5GB ramon használtam a vistat, semmi probléma nem volt vele.
  • simonl #36153
    Sziasztok

Egy közel 2 éves sony vaio laptop, még egymagos de van 2 GB memória.
    Érdemes feltenni a Vistát?
    Nem játékra nyilván, böngészés, office, filmnézés stb.

Köszi
  • Apocalipto
    Nemtudom... :D
  • Narxis
    Lal... mé bootol neked olyan sokáig?
  • Apocalipto
    Kérdés:

Amikor bootol a vista a betöltőcsík 25X megy végig nem lehetne vhogy ezt lecsökkenteni pl 10 re vhogy? :)
  • Apocalipto
    Azt nekem midnig be kell pipálni, mert addig nem enged továbblépni...
    Viszont a windows update letölt egy olyan frissítést ami kilövi az aktiváló szoftvereket, azt nem kellene feltelepíteni.
  • PAtr0n
    Sziasztok!
    Próbáltam aktiválni a Vistát (SP1) a Loader 3.0.0.1-el (először a 64-est és mivel nem lett jó, format után a 32-est),de nem akarja a jót. Az a poén, hogy kb. egy hónapja telepítettem fel a 32-est az Xp mellé, tehát külön partíción voltak, és akkor egyből működött az aktiválás. Most rendszert újítottam, minden új a gépben csak a partíciók maradtak ugyanúgy, persze újratelepítve az Xp is, meg a Vista is, de most nem akarja a jót, még mindig azt írja, hogy 30 nap van hátra bla bla bla ... Mi lehet a baj?
    Vista telepítéskor amikor a termékkulcsot kéri azt nem írom be idáig tiszta sor, de van alatta egy pipa hogy "a windows aktiválása működő netkapcsolat esetén". Ezt hagyjam úgy? Számít? Használjak más aktiváló progit? Mit ajánlotok?
    Kérlek segítsetek, ha nem itt akkor priviben.
    Köszönöm!
  • viral
    Uvnc-t hasznalom en is erre,es nalam muxik rendesen mind vista ,mind xp-s gepeken.egyebkent keves az info is ,ezek a gepek egy halozaton vannak -e,vagy teljesen mas halozaton gepeken a server portjai engedve vannak -e pld tuzfalon routeren,stb.. 1.0.52 release van nalam mindenhol de mondjuk elotte sem volt gondom vele.informacio hianyaban tenyleg csak annyit tudok irni hogy megfelelo beallitasok mellett mukodnie kell xp-n,vistan tehat nem oprendszer fuggo a dolog.raadasul nalam a viewer is server /listen/ modban figyel a helpdesk kliens miatt es azt is inditgatjak mindenfele oprendszer alol es az is tokeletesen mukodik.
  • bon
    A Windows update segítségével a letöltéseit megtalálod a SoftwareDistribution\Download könyvtárban.
  • bon
    Feltételezem az XP gépeknél tűzfalon nincs engedélyezve a kapcsolódáshoz szükséges prot.
  • lacpac
    Köszi, megpróbálom akkor majd így feltenni a drivert.
    A fenese tudja, hogy mi lehet a gond, én klón módban nhasználom a tv-out-ot. és csak a filmnézés idejére van a kimenet bekapcsolva, úgyhogy biztos hogy nem volt semmi extra asztal.
    Azt meg tényleg megmondhatná valaki, hogy valahogy aktívvá tudom-e tenni ezt a szürke menüpontot
    Az XP-n is előjött ez a hiba, ha betettem oda a pipát.
    Ha meg nem aktív, akkor az alapértelmezett beállítása, az az, hogy elrejtse a megnemjelenyíthetőképfrissítéseket,dekezdmárelegemlenniavistából
  • attis1990
    valaki tudna abban segíteni h honnan tudok sp1-hez letölteni magyar nyelvi fájlt aminek .cab a kiterjesztése? mert szeretném beleintegrálni a telepítőlemezbe
  • skateout
    Üdv Srácok.
    A következő a gondom. Rendszergazda vagyok jó pár gépen. Nincs kedvem átronhangálni minden egyes apróság miatt. UltraVNC-t próbálom belőni a gépeken, de neten keresztül eddig egy gépet engedett. Nekem is és a másik gépnek is ugyanaz a Vista van fent. Mükszik a kapcsolat, de csak vele. Ha más gépre próbálok csatlakozni ahol XP van akkor semmi, egyszerűen nem jut odáig hogy bekérje a jelszót a kapcsolathoz. Nos tudom hogy ez a része már nem nagyon Vista téma, de mivel csak a Vista-s gépre engedett csatlakozni ezért kérdem tőletek, ez a gond, hogy az kell hogy a két rendszer egyforma legyen? Sztem kicsit barom hülye megoldás lenne, de mind1. Amúgy meg kipróbáltam hogy XP-n csatlakoztam az Xp-s gépekhez, de ugyanaz, nem enged. Jah és ha vki tud akkor please pontos leírást. Kösz előre is.
  • powermause2
    Hali.Nálam egy 64 bites magyar ultimate kavart be a kiterjesztett képernyővel.mégpedig azért mert véletlenül be volt kapcsolva a kiterjesztett monitor(TV-re,én így nézem a filmeket),amikor újratelepíttem az ATI 8.12-es drivert.Nem engedte futni a monitort natív felbontásban csak valami1027X768 ban,viszont a tv-t azt engedte.De beállítani sem lehetett,a végén az egész Vistát újra kellett telepíteni,és az újjal is ez volt a helyzet!Amig ki nem húztam a tv out-ot!Ismét ATIdriver telepítés és minden a helyére került.Csúnyán megszivatott.Szóval drivert csak úgy,telepíteni hogy ki van kapcsolva minden extra asztal.Nekem egy MSI 3870-essel sikerült ezt eljátszani.Szerintem nálad is hasonló valami lehet...
  • bon
    windows tűzfalban engedélyezve van a távoli asztal a laptopodon?
  • Örm
    Kösz, de már sikerült! Még egy gondom lenne. Nem tudok az asztali géppel távoli asztallal a laptopomra kapcsolódni? Milyen beállítások kellenek? Vista Ultimate-em van.
  • KranaZoli #36138
    Szerintem itt:

Vezérlőpult (Kategória nézet) -> Óra, nyelv és terület (és alatta ott van, hogy "a megjelenítési nyelv megváltoztatása"

Le tudnám pötyögni angolul, de nem biztos, hogy ua. fogalmaznék, mint a MS :) Így hát légy kreatív ;)
  • bon
    Milyen Vista-d van?
  • Örm
    Hello!
    Leszedtem a magyar language packot, de nem tudom, hogy hol kell átállítani a nyelvet magyarra. Kösz a segítséget!
  • lacpac
    Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni:

A tv-out nem akar rendesen működni. ATI HD3850 a monitorvezérlő! A monitort 1024×768-ra álllítja, ha bekapcsolom a tv kimenetet. (XP alatt film megy a tv-n 640*480-ban, a monitoron meg lehet netezni, meg bármit csinálni 1440*900-ban)

A (szerintem) megoldás:

Ha xp alatt bepipálom a monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése opciót , akkor ugyanaz lesz a helyzet, mint a Vistán.
    Vastag vonallal körbekerítve.

Kérdés:
    Hogyan tudnám úgy beállítani az oprendszert, hogy használható legyen ez az opció, és ne legyen kiszürkülve. Ugyanis így úgy veszi, mintha be lenne pipálva! Link
  • tomcsa4
    Üdv! Egy kérdésem lenne. Egy vinyón van a Vista (C:) és az XP (D:) dual bootban. Az XP-t szeretném megszüntetni. VistaBootPro program fen és kitöröltem az XP-t, de még mindig hivatkozik rá és nem engedi formattálni a vinyót. Persze meg tudnám oldani a formázást, de nem látom a következményeit előre.

Válaszaitokat köszönöm!
  • daxan
    Hali! Hogyan tudom megnézni azt, hogy az éppen futó programok milyen portokat használnak?
  • [HUN]FaTaL
    Nekem semmi gondom a 64es vistaval, persze függ attól, hogy milyen eszközeid vannak. Mielőtt áttérsz, nézz körül a neten, hogy mindenhez van e 64bites drivered.
  • Banano
    Hi,

most szereztem meg a 64bites vistat, jelenleg a 32bites van fent,de az nálam csak 3gb memóriát lát,és a gépemben már 4gb van , érdemes lenne felrakni a 64-est vagy maradjon inkább a 32bites?Érezhető a különbség? Esetleg driver problémák lehetnek a 64bites-el?
  • ba32107
    Nem az a baj, mondom a két másik XP-s gépen gond nélkül van sávszélesség. És most egy harmadikat is kipróbáltunk. Tuti, hogy a Vista okozza.
  • Micsu
    fasza megnéztem és sergoe uira van beállítva mindenhol 9es és nincs se félkövér se dőlt betű beállítva de érdekes hogy nálam a weboldalakon + a windowsban is teli van dőlt meg félkövér betűkkel és a firefoxom sincs elállítódva, találkozott valaki ilyesmivel?
  • zoliapu
    Nem lehet az a gond. A Wifi antenával lehetnek gondok főleg a régebbi típusokkal 20-30 % nálam nem igazán szuperált. Sokszor le esik a sebeségük általába a jó ha a signal 5 vonásból kettőnél nem esik lejebb valamint a 10 Mbps a sebességnél.
  • Micsu
    kösz

más

2 problémám van

volt a gépen xp és vista is, most már csak vista van, de a boot menü így is bejön az elején hogy tüntethetem el?

a másik meg az hogy még a vista be nem jön addig a billentyűzetemet nem tudom használni, pedig a driver is fennvan és nem rég kezdte el ezt csinálni, így a biosba se tudok belépni
  • ba32107
    Üdv, egy kis segítség kéne. Van egy otthoni wireless hálózatom, nemrég bekötötték a UPC-t. Megcsináltam, ahogy kell, a router szétosztja a netet, leklónoztam a MAC címet, minden jól működik. Statikus IP-ket használok a LAN-on. Egyedüli probléma, hogy a bátyám laptopján, amin vista van, nem kielégítő a sebesség. 10/2 megabites a net, nálam, és a harmadik gépen is (mindkettőn XP van), átlagban 6 megabitet ad bármilyen sebességteszt, viszont a bátyám gépén 1.5-nél nem megy feljebb. Arra gondoltam, hogy mivel a vista az IPv6-ot is támogatja, ez bezavar neki. Nem ismerem egyáltalán a vistát. Van valakinek ötlete?
  • tompka
    Nem muszáj feltenni a 64bitest. Ha 4GB RAM-od van, vagy több, akkor már 64bites kell, mivel a 32bites csak 4GB-is kezeli a memóriát.(vga+ram)
  • Narxis
    Nem kell, csak lehet. Mennyi RAM-od van?
  • LouisWu
    hülye kérdés, sry:
    dual core 5200-hoz ugye 64 bites Vistát kell feltenni?
  • KranaZoli #36122
    vezérlőpult -> Megjelenés és személyes beállítások -> Személyre szabás -> Ablak színe és megjelenése -> További színbeállításokért... (klasszikus) -> Speciális

Sajna minden egyes elemen el kell végezni a módosításokat :(
    Mindenhol módosítanod kell a font beállításokat...

A fenti elérési út ide, szerintem a leghosszabb ;)
  • Micsu
    thx és hol tom megmódosítani?
  • berczy #36120
    Azt hiszem félreértettél. Nagyon is tudom amit mondasz. De 1 megabittel tölt a netem. Nem 1 Megabyte-al. kb. 120 kbps-el jön bármi, még a web is. Azért ez igen kevés egy 8 megás vonalhoz képest...
    Szóval így ennek fényében... Ötlet?