Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lenne egy kérdésem/észrevételem a vista kockáknak :]
vista ultimate 32 van fent, és észrevettem hogy egyszerûen "zabálja" a tárhelyet. lepucoltam a vinyót, semmi nincs fent az alapvetõ programokon kívül(ez párszáz megát jelent) és a 250-es vinyóból 180- maradt meg így is. hova rakja a maradékot? ment magának valamit a rendszer?
Egy kis segítséget szeretnék kérni a telepítésben. Adott egy Ultimate verzió, amely annak és rendje módja szerint elkezdte az installást, de a telepítés utolsó fázisában bejött egy klassz áramszünet és nem fejezõdött be.
Most ott tartok, hogy a gép elindul, bejön a töltõképernyõ, ahol az alábbi üzenet fogad:
"A számítógép váratlanul újraindult vagy váratlan hibát észlelt. A Windows telepítését nem lehet folytatni. A Windows telepítéséhez az OK gombra kattintva indítsa újra a számítógépet és indítsa újra a telepítést".
Ez meg is történt pár alkalommal, de a telepítõ nem indul újra, mindig a fenti üzenetnél kötök ki. Tudna valaki segíteni, hogyan tudnám újra elkezdeni a telepítést? Köszi!
Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Driver, nézzél szét a realtek oldalán hátha van friss driver, de az is lehet, hogy csak állítani kell valami.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
De még fogok tenni egy próbát, csak jelenleg az adatok ismételt másolása több idõbe telik, mint a Vista felkúszik 😊
Tûzfal:
XP-ben nem is találtam a tûzfalnak külön MMC-t 😊
Jajj!
És van még egy kérdésem. 😄
Melóhelyrõl ingyen jutok hozzá a McAffee Virusscan Enterprise verziójához. (8.5.0i) Életre szóló frissítéssel. Azonban Vista alatt le kellett cserélnem a NOD-ra, mert olyan hiba volt vele, hogy pár Update után a Vista az On-Access Scanner modulra hibát jelzett és betette a probléma bejelentés közé 😞
Utána még elindulni elindult és tácán is megjelent, de amikor fölé vittem az egeret, akkor ikon, huss az ért. területrõl 😞
Nem pöcsöltem, felraktam a NOD-ot, de ezzel meg az a bánatom, hogy a Real-time vírusellenõrzése, az szerintem brutál lassú 😞
Ha pl. másolok, vagy lomtárba helyezek dolgokat, stb...
Melik vírus kergetõt használjátok Vista alatt?!
(szerintem a McAffee On-Access scanner-ének a Vista magyarítása után volt ez a problémája, ui. amikor telepítem, frissítem(tettem!!! - a Vista-t) közben a víruskergetõt update-eltem, de semmi hiba, aztán amikor magyarítottam, utána elõjött ez a hiba..)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Köszi! Nekem nincs router-em, mert Mobile Internet-em van.
Pusztán csak arra lettem volna kíváncsi, hogy miért készítenek jobbnál jobbnak tûnõ tûzfal alkalmazásokat, amikor szerintem már OS-ben van tûzfal és egyre jobbak. Ill. amennyire Én tudom egy tûzfal mást nem csinál, csak port-okat tilt és nyit meg. Legalábbis ez az alap. Ha meg befele semmit nem engedünk pl. a Vista tûzfalával sem, akkor minek más?!
(költõi kérdés - gondolom: money 😊
Más:
Ez már inkább Vista. Érdekesség, amire nem tudom a magyarázatot. Nem is egészen értem?! Van egy IDE HDD-m, egy Samsung 80GB-os. Most nem tudom fejbõl a típusát, mert mobile rack-ben van és most nem akarom kivenni...
Mindenesetre eddig arra használtam, hogy adatokat tároltam rajta. Egészen jó HDD, gyors is, csak kicsi a puffere, 2MB 😞
Gondoltam, feldobom rá a Vista-t. Hát az Istenért sem sikerült :o
Bebootolok a Vista DVD-rõl, BIOS szépen látja, hogy ez a IDE Master 1., Vista boot DVD-vel formázom (esetleg elõtte törlöm) a partíciót és elkezdi a Vista telepíteni magát. Aztán amikor eljut abba a szakaszba, hogy újraindítja Magát, akkor nem akar a HDD-rõl elindulni :o
Semmi hibaüzi, hogy nem található boot device, vagy hasonló. Fekete képernyõ és tovább egy tapottat se.
5let?! , hogy mi rák lehet ez a probléma?!
(Nekem feledtébb érdekes....)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Én csak most fedeztem fel, hogy a Visa-ban a Felügyeleti Eszközöknél külön MMC van a Vista tûzfalának, ahol egy sokkal részletesebb beállítási és kontrolláló eszközt kap az ember, mint csak a Vezérlõpult -> Windows Tûzfal-on.
Kérdésem is ezzel kapcsolatos.
Nekem a NOD tûzfal-as verziója van fent a gépemen. Már olvastam több NOD-os topikban is, hogy másoknál is csinál olyat, hogy kikapcsolja a Vista tûzfalát. Aztán manuálisan kell visszakapcsolni. De ilyenkor a Vista nem küld Biztonsági riasztást, mert gondolom érzékeli, hogy fut az ESET tûzfala.
Ti milyen tûzfalat használtok és mennyit?!
Mert Én néha elgondolkozom, hogy mi a ráknak kell pl. a NOD-os tûzfal is? Ill. miért vannak egyéb tûzfal progik?!
Több olyan site-ot is találtam, amikkel tesztelni lehet a tûzfalat. Nézik, hogy milyen portok vannak nyitva, melyikek nem, stb...
Ha csak a Vista beépített tûzfalát használom, akkor is azt írja, hogy sikeres. Minek másik tûzfal?!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
MKLINK [[/d] | [/h] | [/j]] Link Target
/D Creates a directory symbolic link. Default is a file symbolic link.
/H Creates a hard link instead of a symbolic link.
/J Creates a Directory Junction.
Link specifies the new symbolic link name.
Target specifies the path (relative or absolute) that the new link refers to.
A használatához rendszergazdai jogosultságokal kell rendelkeznünk, így a parancsértelmezõnket rendszergazdaként (Run as Administrator) illik elindítani, különben egy figyelmeztetést fogunk kapni, miszerint nincs meg a kellõ jogunk a mûvelethez.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
egy ideje az a gondom,hogy FFbõl ha egy képet az asztalra szeretnék húzni akkor nem lesz csak egy fekete vagy hibás sérült kép a végeredmény.
mi lehet a gond?
Egy kis segítséget kérnék.
Pár napja megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Start menü jobb oldalán levõ
Legutóbbi fájlok menün jobb klikkel kattintva kapott menübõl hiányzik a következõ parancs: Legutóbbi elemek listájának törlése.
Hogyan lehetne a funkciót visszaállítani vagy visszaszerezni valahogy?
-----------------------------------------------------------------------
Íme a megoldás: (Ha valakit érdekel.)
próbáld meg azt, hogy megnyitod a legutóbbi fájlok mappát és beleszerkesztesz a desktop.ini fájljába. start menü keresõbe írd be:
C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\desktop.ini
Elvileg megnyílik a fájl, ha nincs is ilyen, akkor létre kell hozni. Tartalmát módosítsd erre: (nekem ezzel jó)
<.ShellClassInfo>
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21797
InfoTip=@shell32,dll,-12692
IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-117
CLSID={0C39A5CF-1A7A-40C8-BA74-8900E6DF5FCD}
Mentés. Utána csinálj valamit, például géprestartot.
/Forrás: Lacy.hu fórum/
olyasmi kéne, mint rejtettbe az "Documents and Settings" mappa, amibe ha belemegyek, akkor az már az Users mappa lesz.
Hogy lehet ilyeneket létrehozni?
VISTA 32bit ( HOME Premium ) Unknown Device : Hardware ID ACPI\SNY5001
Talalkozott mar valaki ilyennel ??? Sony Vaio VGN-FW11E.
Elore is koszi.
ゾルターン
Akinek eredetije van azt megértem mert nem lehetett olcsó.
Next PC upgrade: 2022
windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,
Mármint a winportálon ennyit írnak 😊
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.
mert addig jovolt mig nem nyulkaltam oda ahol ag ombok be vannak kotve 😄
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Mint pl az xbox360 vs ps3 grafikai összehasonlító videók szoktak lenni.
Tud valaki ilyen programot?? (persze vistán is menjen)
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
ez van ráirva
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
http://goo.gl/gd6Zi5
Nagyon örülnék,ha valaki tudna segíteni.A problémám az,hogy nem mûködik az explorer.Minden ami internettel kapcsolatos a gépen (msn,játékok multi része) mûködik,csak az explorer írja ki állandóan,hogy "Az internet explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot." Esetleg valaki tud rá valamilyen megoldást?!Már felraktam az explorer8 beta-t hátha az megoldja a gondot,de nem segített,az is ugyan azt írja ki!
Elõre is köszönöm a segítséget!További szép napot Mindenkinek!
Üdv
Én utánannéznék a laptop gyártó oldalán, hogy milen lehetõség van (ha van) töllük beszerezni egy 64bit-es telepítõt.
a gadgetek csak nalam nem mukodnek rendesen vagy masnal is van olyan problema h akarmien ujat toltok le nem teszi be az oldalsavb hiaba megyek ra ketszer nem reagal...help pls!
jah es meg vmi hol tudom kikapcsolni a ClearType-os irast?😄
Lenne egy kérdésem, miszerint miért van az, hogy egy nyolc megás vonalon, ha explorerrel töltök le, bitang lassan jön, kb 13-15 Kb/sec, de a torrent megy rendesen. Nem a sávszélességgel van a baj, de akkor mivel? Olyan helyrõl is ahonnan gyorsan kellene jönnie. Vista x64-et használok, NOD smart securityt, cfosspeed-et...
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB