40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Simán mennie kell, teljesen Vista kompatibilis.
  • [HUN]FaTaL
    lol, simán működnie kell 64biten
  • MrYeti
    ilyenem van, de 64 biten meg se nyikkant. telepítés után amikor indultak hozzá a progik, egyik sem érzékelte a kártyát, pedig mindent megpróbáltam, minden lehetőséget, 2 napom ráment
  • [HUN]FaTaL
    Jóhogynem a legdrágább hangkártyát ajánlod neki :D Az összes hangkari, audigy 1től felfele (talán még a live 24bit is ha jól láttam) működik Vistan, csak ugyanaz a telepítő mint a 32bitesé.
  • bon
    Akkor választanod kell, nem használod ki a 4gb ram-od, vagy hangkártyát cserélsz. pl: X-fi xtreme game gond nélkül megy 64bit alatt.
  • [HUN]FaTaL
    Nem lehet. Milyen creative hangkártyád van? Nekem a 32bites driver csomag simán működik 64biten is (Audigytól felfele van Vista support, Livehoz normális 32bites driver sincs)
  • MrYeti
    elsőnek én is 64 bitest tettem fel, de a mélyen tisztelt creative nem volt képes működő 64bites drivert csinálni a hangkártyámhoz
  • EK1TEP
    Nem!
    64bites Vista-t tegyél fel azt cső + SP1 tökéletesen megy!
    Nekem is 64es van 4GB rammal príma!
  • MrYeti
    sziasztok! 32bites vista ulimate SP1 van nálam telepítve, és az a kérdés, hogy meg lehet-e oldani, hogy a 4GB RAMból ne csak 3-at használjon a gép? látja mind a 4et, de csak 3-at használ.
  • bon
    Miért nem a 9-est rakod fel? Annak már 2.0-es .NET kell. Na meg a progi is többet tud.
  • tompka
    Sony Sound Forge 8.0
  • [HUN]FaTaL
    Melyik programról van szó?
  • tompka
    A telepítő msi fájl. Menni kéne vistán. Akiket ismerek, mindnek megy.(még 64bitesen is megy)
    Ha a javításra megyek akkor meg: "There is a problem with this Windows Installer package. A program required for this install to complete could not be run. Contact your support personnal or package vendor"
  • bon
    Jobb egérgomb futtatás Rendszergazdaként, így próbálod telepíteni? Mert ha nem akkor így próbáld. Az nem lehet, hogy a progi nem Vista kompatibilis? Már csak a régi keretrendszerből gondolom ezt.
  • tompka
    Na felraktam a .NET-et, de a program ígyse akar települni :S
    "Your system has not been modifield. To install this program at a later time, please run the installation again."
  • serkov
    Jó reggelt! A #36413-hozzászolásomban említett teljesképernyős problémára, s a felbontással kapcsolatosra valaki nem tud megoldást! A feleségem elég sokat filmezik, én meg közben neteznék.....
  • Narxis
    moonman azt mondta, hogy a halála amikor valaki a 64bites rendszertől vár gyorsulást. :)
  • bon
    Semmi gond nincs a progikkal.
  • DecenS
    32bites vistát nem használtam, 32-es xp-ről váltottam 64-es vistára.
    gondom eddig csak a neroval akadt (régi verziót használok, 6-ost, mert azt anno kiperkáltam, és mind a mai napig meg is felelne az igényeimnek, ha lenne vista támogatása...) más progival nem volt gebasz. (játékokat nem futtatok...)
  • Dzsini
    nézd meg a drivereket, hogy van-e mindenhez, és ha van 4 giga memóriád, akkor hajrá - gond nem lesz vele.
  • csassz
    Sziasztok! Attol kérdezném akinek 64bites vista van fent..a 32bitestöl mennyire gyorsabb,,érdemes rá váltani..A rendszerkövetelmény adott hozzá!
    A programokkal mennyi gond van esetleg?
  • DecenS
    hö? indítópultot??
  • Dzsini
    így van, ha már mindenképp codecpack, akkor K-Lite Basic vagy Standard odafigyelve feltelepítve (nem minden vacakot, hanem elolvasva, hogy mi is kell neked belőle)
  • bon
    Az sp1-es változata kompatibilis a Vista-val.
  • bon
    Saját tulajdonba vétel a biztonság fülön, ha nem akkor egy lemezről futtatható oprendszer is megteszi.
  • bon
    Semmiyen kodec pack nem ajánlott. Inkább egy normális lejátszó progi pl: KMPlayer abból is a nem telepítős változat.
  • serkov
    Következő kérdésem! A teljesképernyős kép a második képernyőn miért nem megy, ha be van állítva a CCC-ben? (Radeon 3870), s amint felraktam az ati illesztőprogiját, csak 1024X768 a maximális felbontás? Bocsi, ha láma vagyok de csak pár órája van vista 64 bitem! :-) S milyen kodec packot ajánlotok? Az újabb filmek felirattal szaggatnak! Most Ace van fent, de az már nem a legújabb! Köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem nyugodtan felrakhatod.
  • tompka
    Fel lehet tenni vistára a .NET 1.1-et? Van egy programom, aminek csak ez jó. Nem lenne baja a vistának?
  • serkov
    Próbáld meg csökkentett módban! Hátha :-))
  • stupido
    Szevasztok! Az a problémám, hogy nem tudom törölni a vista könyvtárait
    Volt egy dual boot-os rendszerem, de azt már megszűntettem, most újra csak az xp indul el, de az XP alól nem engedi törölni manuálisan a vista cuccait, pedig rendszergazda vagyok. Viszont nem szeretném formázni a vinyót, mert vannak rajta olyan dolgok, amik kellenek.

Plíz valaki segítsen, hogy hogy tudnám letörölni a Vista dolgait
    1000 kösz előre is
  • serkov
    Igen! Azóta ugyanaz a helyzet az utorrent angol pedig system defaultra van állitva!
  • marci6
    köszönöm köszönöm :)
  • [HUN]FaTaL
    Ha van net vagy hálózat a gépen akkor megnézed az infoknál hogy mióta van kapcsolódva. Elképzelhető hogy az eseménynapló is írja, meg van pár uptime gadget is, más ötletem jelen pillanatban nincs :D
  • bon
    Felügyeleti eszközök/eseménynapló azon belül meg a rendszernapló ha jól emlékszem.
  • marci6
    sziasztok. eléggé off, de nincs más ötletem hol kérdezhetném meg. Valahol a windowson belül meg lehet nézni utólag mikor indították el(kapsolták be a gépet?) elég fontos lenne. köszi előre is
  • ElectricalTech
    Hali

Windows Vista X86 rendszerem van. 2 fiók van rajta. Használaton kívüli és egy fixen használt. Mind2 rendszergazdai jogokkal bír, stb..
    Windows/System32 mappában szeretnék egy filet kicserélni, de nincs hozzá jogom elméletileg. Pedig bevillan az UAC vagy milyen ablakocska is, okézom, de nem kapok jogokat.
    Hogy lehetne még hozzáférni a filehoz? Nem rendszerfile és elméletileg csak rendszerindításkor van használatban, tehát nem is foglalt. Se törölni, se semmit nem tudok vele csinálni.
  • KranaZoli #36402
    64 bites Vista-ról beszélsz, UGYE?!
  • KranaZoli #36401
    "más: meglepődve tapasztaltam, hogy a gyors indítás menüt nem tudom kihúzni a tálcán kívülre (ellentétben az xp-vel ugye, ahol lehetett lebegő menüsorként használni, vagy a képernyő valamelyik oldalra kitéve) - ugye van valami mód arra, hogy kirobbantsam a gyors indítást a tálcáról?"

Igen. Pl.: Jobb egér a start menün. Megtallózod az indítópult mappát és parancsikont készítesz róla az asztalon.
  • serkov
    Kipróbálom! Lehet valami újabb verza van már azóta! Köszi! Majd mesélek ma éjjel belövöm a cuccost csak van még egy kis melóm! :-))