Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Azt tudom 😊
De mi van, ha Én azt szeretném, hogy 2x olyan széles legyen 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Lehet lapozni is.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

KranaZoli
Az oldalsáv méretét lehet vhogyan növelni?!
Mert nem tudok mást csinálni, mint csak azt, ha több gadget-et használok, mint ami kifér 1 "hasábba", akkor azokat leválasztom az oldalsávról, amik már nem férnek el.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

kösz a gyors válasz
Narxis
Van.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hali! Érdeklõdnék h van-e már hivatalos SP1-es Vista, nem pedig ilyen lebutított verziós? kössssz
bon
Átrakható másik winyóra is a swap fájl, gondot nem fog okozni és jelentõs sebesség különbséget se fogsz érezni szerintem.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

KranaZoli
Köszi!

Dzsini
Prefetchet hagyd bekapcsolva, megéri, bár furcsa lehet, hogy üresjáratban is dolgozik a vinyó.
Readyboost 2 giga RAM alatt nagyon érezhetõ (nálam 1 gigánál áldás az a kb. +800 mega - de laptopnál problémás a sima memóriabõvítés), 2 giga vagy felette már kevésbé tûnik fel, de egy kis töltési sebesség csökkenést okozhat - ha van erre egy "felesleges" pendrive-od, hajrá - de emiatt ne vegyél egy gyors pendrive-ot, a sima memória (még DDR400-as is) jobban számít.

A swapfile külön vinyóra helyezésével nincs tapasztalatom, de elméletben segíthet egy kicsit (a mai/tegnapi asztali vinyóknál azért akkora sebességkülönbség nincs, ha meg van egy lényegesen gyorsabb vinyód, akkor költözz át a rendszerrel).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KranaZoli
Bon!

Kérdésem az lenne, hogy Én is pakoltam már másik partícióra a virtuális fájlt, de ua. a HDD-n.

Ha IDE merevlemezekrõl van szó, amik külön IDE kábelen vannak, ott is érdemes ezt megtenni?! (vagy lehetnek ebbõl problémák?!)

Per pillanat a Vista-m nem a leggyorsabb merevlemezen van, és olvastam, hogy ilyen esetben a virtuális fájlt nyugodtan lehet arra a HDD-re rakni, amelyik a gyorsabb. De abban nem vagyok biztos, hogy most ettõl tutira gyorsabban mûködne. Az IDE/ATA átvitel, nem fog ezen lassítani?!

Más:

Van vkinek tapasztalata arról, hogy a ReadyBoost funkció gyakorlatban, és érezhetõen gyorsította volna a rendszerét?!

Ill. a Prefech-er kikapcsolása.
Most melik a jobb megoldás. Ha bekapcs, vagy ha kikapcs?!

(Tudom, puding próbája az evés, de akinek már van errõl személyes tapasztalata, Én arra is kíváncsi lennék!)

Köszi!

Dzsini
igen

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szuper, köszi

És a példád alapján a 110 gigát "közösen" használja a két rendszer?

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

bon
Partició állítására a Paragon Particion Manager progit ajánlom, C méretének meg 40gb-ot.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Nyugottan hagyhatod hagy intéze magától a virtuális memória állítását. Esetleg külön particóra rakhatod, én úgy szoktam.

Dzsini
ha van minden hardverhez drivered xp és vista alatt, akkor természetesen gond nem lesz.
az XP bootlemeze tud particionálni, ezekkel létrehozol mondjuk 3 particiót: (példaértékek)
20 giga az XP-nek
30 giga a Vistának
110 giga az adatoknak
ezek közül a 20 gigást kiválasztod, formázod és telepíted rá az XP-t.
ha ezzel kész vagy, és mûködik az XP, bootolsz a Vista telepítõlemezrõl
kiválasztod a 30 gigás particiót telepítéshez, a Vista felismeri, hogy van egy mûködõ rendszer mellette, és lehetõvé teszi, hogy induláskor válassz a 2 rendszer között.

Természetesen külön fel kell telepítened mindenféle programot XP-re és/vagy Vistára aszerint, hogy melyiken akarod használni.

ill. a driverekkel nem lesz probléma?

Köszi, de a legelején hogyan választok partíciót ill. a rendszerenként lehet e két partíciót használni?
Tehát berakom az XP telepítõt és hogyan tovább....

Dzsini
használhatsz két rendszert, ehhez mindkét rendszernek külön partició kell, és elõször az XP-t, majd utána a Vistát kell feltenned - ekkor a Vista felismeri önmaga mellett a másik rendszert, és lehetõséget nyújt induláskor arra, hogy válassz közöttük.

Sziasztok,

Tudna abban segíteni vki, hogyan lehet egy gépre két op. rendszert telepíteni?
Alapjáraton Vistát szeretnék használni, de játszani XP alatt jó😊
Egyáltalán ajánlatos e így használni a gépet?

Mivel kezdõ vagyok e témában türelmes, segítõkész válaszokat várok.

Köszönöm.

bexinho
A problémám még az lenne, hogy a laptopomhoz(asus) vinyón kaptam a vistát. Tehát onnan kell telepítenem, nem lemezrõl. Már fél éves a gépem, tehát elején próbáltam is particionálni, de mivel nem sikerült, ezért mai napig hagytam a dolgot. Kérdésem az lenne, hogy hogyan particionáljak, hogyha a merevlemezemen (160gb) az eloszlás a C és D között 80GB és 60GB arányban történik. Utólagos zsugorításról meg növelésrõl is hallottam, próbáltam is a rendszeren belül, de a 80GB-ból, amin a rendszer van, nem enged, csak 1,5 gigát. De az szörnyen kevés.
Mit tegyek?

ui.: amikor anno telepíteni akartam, és telepítés elõtt particionálni, akkor nem engedte a teljeset vinyót újraosztani(tehát maradt a gyári 2 partíció :S )

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

bexinho
Laptopom van. 1gb ram, vista. Virtuális memoriát mennyire érdemes beállítani?
Nemsokára beszerzek 2gb, de lehet h az még sokára lesz😄

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Már volt fent. Azért írtam, hogy gyors 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

kirol
Hát ezt már próbáltam, de nem jött be, de köszi.

Bárkinek lehet a prebeta.....csak olvasni kell a microsoft oldalát,,,na meg egy ismerös is számit...<#nevetes1>

KranaZoli
Honnan van Neked Windows Vienna-d?!
😊

Ja és a Vista driverek totál komp. vele...

Nem kicsit......próbáld ki és lehidalsz az biztos!!!

Gyorsabb a 7 mint a vista.

KranaZoli
Nem teljesen értek egyet ezzel, hogy a Te érdekedben.
Te az Én megoldásomnak "biztos" ellene vagy, de Én ha Vista-t telepítek, az elsõ lépésem, az elsõ dolog amit rögtön teszek, hogy elõhívom az MMC-t és a helyi felhasználók között feloldom az Administrator fiókot (már ilyenkor is agyam eldobom attól a kúva figyelmeztetõ ablaktól!), log out, log in, telepítésnél megadott diók törlése az Account Manager-bõl (ilenkor még Angol a Vista 😊 és utána kezdek el bármit telepíteni. Zéró UAC ablak, meg is õrölnék, ha azzal kellene szarakodnom, a világból kirohanok ettõl az UAC ablaktól.

Nem kiszolgáló szerver-t üzemeltetek a Vista-n. Ami veszély fenyeget, ha beszedek vmi férget, trójait ami így rögtön megkapná az admin jogot, de azért ez sem teljesen igaz így 😊

Azonban erre használjuk a real-time spyware és vírus keresõ alkalmazásokat, stb...

Én csak javasolni tudom ezt mindenkinek. Sebezhetõbb leszel, de ha húzol óvszert és odafigyelsz, mi a rákot is telepítesz a gépre, szerintem egyszerûbb, jobb és kényelmesebb lesz az életed a Vista-val. 1 biztos, nem használnám a Vista-t, ha engedélyezve lenne az UAC!!!

Na arra adjatok nekem válszt, hogy a progik miért települnek X-szer gyorsabban a W7-re mint a Vistára....a tombr.underW. vistára majdnem 25 percig települt...W7re 6 perc volt.....lemértem vitát nem nyitok..????

bon
Talán telepítõ lemezzel, egy próbát megér

bon
Jogosultságot kell adni. Sõt legjobb lett volna alapból Rendszergazda joggal telepítenni (jobb egérgomb a telepítõ exe-n és futtatás Rendszergazdaként). Jogott adni meg így lehet: Jobb egérgomb a könyvtáron, tulajdonságok majd a biztonság fülön beállítható.
Alapból korlátoztott Rendszergazda vagy Vista-n de a te érdekedben.

Hi!

Vista tudorok segítsetek... Hogy lehet a program files könyvtárhoz teljesen hozzáférni? mert most csak olvasni tudom, vagy ilyesmi, mert egyik program se tud a saját config filejaiban túrkálni, ami elég idegesítõ (pl firefox is minden induláskor megkérdezi hogy õ legyen-e az elepértelmezett böngészõ, hiába mondom neki mindig, hogy igen) UAC ki van kapcsolva, adminisztrátor jogaim vannak, a program files tulajdonságainál a security fülön nem enged állítani semmit.... Komolyan ilyen van, hogy a windows nem engedi meg hogy azt csináljak a gépemmel amit akarok? Nem akarom elhinni, eddig mindig XPt használtam, most hogy újratelepítésre került a sor gondoltam adok esélyt a Vistának, de így erõs handicap-el indul.... szal valami megoldás van erre?

kirol
Olyankor mit lehet tenni, amikor indul a Vista, beírom a kódot, bejön a képernyõn a windows jel és ennyi?

Valami a bejelentkezési kernellle lehet. Ez hogy javítható?

SgtChris
Urak! Azzal próbálkozom, hogy egy rendszergazdai joggal indított programot az éppen futó alkalmazásoknál a CPU affinitással állítsam be, hogy mindkét magot használja. De nem tudom, hibát ír ki... Hogyan lehetne ezt Vistán belül megoldani...tudom ott van a CPU Control progi is, de ha megy ez oprendszer szinten is...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

DVD-s, de megoldódott, csodák csodájára megjelent a telepítõ menü. Az ötödik restart megoldotta a problémát. 😊 😊 😊

Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu

bon
XP telepítõ lemez be és ott már lesz módod törölni vagy formázni a particiót.

KranaZoli
Vagy csak rossz a Gadget.
Próbálj meg még egyéb RAM állapotot kijelzõ gadget-et letölteni, ha mind1ik ue. fogja megjeleníteni, akkor feledtébb fura :o

KranaZoli
Végigolvastam a történetet, de nem értem...
Ez most DVD-s telepítés, vagy vmi HDD-s?!

KranaZoli
Vista-d is eredeti?
😉

Én is kilövöm élbõl a rendszer visszaállítást. Kell a pöcsömnek.
Van egy olyan progi, hogy Wise Disk Cleaner (és van Registry Cleaner is).

Én ezeket használom. Ha frissítetted a Vista-t, vagy ahogyan írtad, hogy különféle progikat használsz és még nem ismered, meg fogsz lepõdni, hogy mennyi kaki van a gépeden. Egy raklap szemét állomány. Én minden Vista telepítés után lefuttatom és pl. legutóbb a Nero9-es telepítése után lepõdtem meg, hogy egy rakás gányát hagyott maga után 😞

Tomalak
Hali!

Van egy 1 Gigás memóriával megáldott laptopom ami amúgy egész jó még nem szeretném lecserélni kicsit (Asus X51R). Épp bekapcsoltam a sidebart poénból és azon valami okosság azt jelzi ki, hogy a memória majdnem 80 százalékban kivan használva. A Task Managerben erõs túlzással is csak 25% jött össze. Mi a franc hasznája miközben nincs megnyitva semmi?

Ha valaki tudja vagy van tippje kérem írja meg! Köszönöm
Köszi, de sajna nem tudom formázni, mert azt a menüt sem tudom behozni, parancssort pedig nem kapok.

Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu

monzta
viszont azt a mai napig nem értem, miért lép ki "hibát észlelt és leáll" felkiáltással bizonyos játékokból. megjegyzem eredeti játékokról van szó.

monzta
jaa a 40 giga is jól jön. <#vigyor0>

asysoft
Mondjuk én személy szerint nem kapcsoltam ki, volt már párszor, hogy jól jött.

/*WTF?!*/

monzta
uhh. köszi. (me vaksi állat)

asysoft
Nincs eldugva: jobbklikk a sajátgépen->tulajdonságok, bal oldalt rendszer visszaállítás, s kiszeded a pipát a meghajtó mellõl.

/*WTF?!*/

monzta
és itt hol lehet kikapcsolni ezt a lehetõséget? mert totál nem találtam sehol. xp alatt telepítés után kilõttem. 40 gigát lenyúlni bazz... <#vigyor>

formazd meg a particiot ahova telepitetted volna a vistat, majd utanna telepitsd fel ujra
asysoft
System Restore XP-hez (és ME-hez) hasonlóan Vistában is van, 15%-át foglalhatja el a HDD-nek, nem tudom, létezik-e (GUI-s) hangolóeszköz hozzá. Ez esetedben ~37 gigát foglalhat el maximum. Hogy a pontos foglalt méretet megtudd, add ki rendszergazdai jogosultságokkal indított parancssorban a "vssadmin list shadowstorage" parancsot (természetesen idézõjelek nélkül), s az Allocated... sort nézd.

/*WTF?!*/