Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De mi van, ha Én azt szeretném, hogy 2x olyan széles legyen 😄
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Mert nem tudok mást csinálni, mint csak azt, ha több gadget-et használok, mint ami kifér 1 "hasábba", akkor azokat leválasztom az oldalsávról, amik már nem férnek el.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Readyboost 2 giga RAM alatt nagyon érezhetõ (nálam 1 gigánál áldás az a kb. +800 mega - de laptopnál problémás a sima memóriabõvítés), 2 giga vagy felette már kevésbé tûnik fel, de egy kis töltési sebesség csökkenést okozhat - ha van erre egy "felesleges" pendrive-od, hajrá - de emiatt ne vegyél egy gyors pendrive-ot, a sima memória (még DDR400-as is) jobban számít.
A swapfile külön vinyóra helyezésével nincs tapasztalatom, de elméletben segíthet egy kicsit (a mai/tegnapi asztali vinyóknál azért akkora sebességkülönbség nincs, ha meg van egy lényegesen gyorsabb vinyód, akkor költözz át a rendszerrel).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Kérdésem az lenne, hogy Én is pakoltam már másik partícióra a virtuális fájlt, de ua. a HDD-n.
Ha IDE merevlemezekrõl van szó, amik külön IDE kábelen vannak, ott is érdemes ezt megtenni?! (vagy lehetnek ebbõl problémák?!)
Per pillanat a Vista-m nem a leggyorsabb merevlemezen van, és olvastam, hogy ilyen esetben a virtuális fájlt nyugodtan lehet arra a HDD-re rakni, amelyik a gyorsabb. De abban nem vagyok biztos, hogy most ettõl tutira gyorsabban mûködne. Az IDE/ATA átvitel, nem fog ezen lassítani?!
Más:
Van vkinek tapasztalata arról, hogy a ReadyBoost funkció gyakorlatban, és érezhetõen gyorsította volna a rendszerét?!
Ill. a Prefech-er kikapcsolása.
Most melik a jobb megoldás. Ha bekapcs, vagy ha kikapcs?!
(Tudom, puding próbája az evés, de akinek már van errõl személyes tapasztalata, Én arra is kíváncsi lennék!)
Köszi!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
És a példád alapján a 110 gigát "közösen" használja a két rendszer?
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
az XP bootlemeze tud particionálni, ezekkel létrehozol mondjuk 3 particiót: (példaértékek)
20 giga az XP-nek
30 giga a Vistának
110 giga az adatoknak
ezek közül a 20 gigást kiválasztod, formázod és telepíted rá az XP-t.
ha ezzel kész vagy, és mûködik az XP, bootolsz a Vista telepítõlemezrõl
kiválasztod a 30 gigás particiót telepítéshez, a Vista felismeri, hogy van egy mûködõ rendszer mellette, és lehetõvé teszi, hogy induláskor válassz a 2 rendszer között.
Természetesen külön fel kell telepítened mindenféle programot XP-re és/vagy Vistára aszerint, hogy melyiken akarod használni.
Tehát berakom az XP telepítõt és hogyan tovább....
Tudna abban segíteni vki, hogyan lehet egy gépre két op. rendszert telepíteni?
Alapjáraton Vistát szeretnék használni, de játszani XP alatt jó😊
Egyáltalán ajánlatos e így használni a gépet?
Mivel kezdõ vagyok e témában türelmes, segítõkész válaszokat várok.
Köszönöm.
Mit tegyek?
ui.: amikor anno telepíteni akartam, és telepítés elõtt particionálni, akkor nem engedte a teljeset vinyót újraosztani(tehát maradt a gyári 2 partíció :S )
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Nemsokára beszerzek 2gb, de lehet h az még sokára lesz😄
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
😊
Te az Én megoldásomnak "biztos" ellene vagy, de Én ha Vista-t telepítek, az elsõ lépésem, az elsõ dolog amit rögtön teszek, hogy elõhívom az MMC-t és a helyi felhasználók között feloldom az Administrator fiókot (már ilyenkor is agyam eldobom attól a kúva figyelmeztetõ ablaktól!), log out, log in, telepítésnél megadott diók törlése az Account Manager-bõl (ilenkor még Angol a Vista 😊 és utána kezdek el bármit telepíteni. Zéró UAC ablak, meg is õrölnék, ha azzal kellene szarakodnom, a világból kirohanok ettõl az UAC ablaktól.
Nem kiszolgáló szerver-t üzemeltetek a Vista-n. Ami veszély fenyeget, ha beszedek vmi férget, trójait ami így rögtön megkapná az admin jogot, de azért ez sem teljesen igaz így 😊
Azonban erre használjuk a real-time spyware és vírus keresõ alkalmazásokat, stb...
Én csak javasolni tudom ezt mindenkinek. Sebezhetõbb leszel, de ha húzol óvszert és odafigyelsz, mi a rákot is telepítesz a gépre, szerintem egyszerûbb, jobb és kényelmesebb lesz az életed a Vista-val. 1 biztos, nem használnám a Vista-t, ha engedélyezve lenne az UAC!!!
Alapból korlátoztott Rendszergazda vagy Vista-n de a te érdekedben.
Vista tudorok segítsetek... Hogy lehet a program files könyvtárhoz teljesen hozzáférni? mert most csak olvasni tudom, vagy ilyesmi, mert egyik program se tud a saját config filejaiban túrkálni, ami elég idegesítõ (pl firefox is minden induláskor megkérdezi hogy õ legyen-e az elepértelmezett böngészõ, hiába mondom neki mindig, hogy igen) UAC ki van kapcsolva, adminisztrátor jogaim vannak, a program files tulajdonságainál a security fülön nem enged állítani semmit.... Komolyan ilyen van, hogy a windows nem engedi meg hogy azt csináljak a gépemmel amit akarok? Nem akarom elhinni, eddig mindig XPt használtam, most hogy újratelepítésre került a sor gondoltam adok esélyt a Vistának, de így erõs handicap-el indul.... szal valami megoldás van erre?
Valami a bejelentkezési kernellle lehet. Ez hogy javítható?
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu
Próbálj meg még egyéb RAM állapotot kijelzõ gadget-et letölteni, ha mind1ik ue. fogja megjeleníteni, akkor feledtébb fura :o
Ez most DVD-s telepítés, vagy vmi HDD-s?!
😉
Én is kilövöm élbõl a rendszer visszaállítást. Kell a pöcsömnek.
Van egy olyan progi, hogy Wise Disk Cleaner (és van Registry Cleaner is).
Én ezeket használom. Ha frissítetted a Vista-t, vagy ahogyan írtad, hogy különféle progikat használsz és még nem ismered, meg fogsz lepõdni, hogy mennyi kaki van a gépeden. Egy raklap szemét állomány. Én minden Vista telepítés után lefuttatom és pl. legutóbb a Nero9-es telepítése után lepõdtem meg, hogy egy rakás gányát hagyott maga után 😞
Van egy 1 Gigás memóriával megáldott laptopom ami amúgy egész jó még nem szeretném lecserélni kicsit (Asus X51R). Épp bekapcsoltam a sidebart poénból és azon valami okosság azt jelzi ki, hogy a memória majdnem 80 százalékban kivan használva. A Task Managerben erõs túlzással is csak 25% jött össze. Mi a franc hasznája miközben nincs megnyitva semmi?
Ha valaki tudja vagy van tippje kérem írja meg! Köszönöm
Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/