40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • KranaZoli #36479
    Persze, mert ha be akarok linkelni 1 CPU-Z ablakot, akkor nehézkes elkapni, hogy ne 1888Mhz legyen a screenshot ;)

Gyári hűtővel :o
    9,5-ös szorzó helyett 9-es szorzót kell használni?!
    Én még csak +5%-ot tettem rá :(
    De azt is visszavettem, mert nem kellett...
  • KranaZoli #36478
    A high Prioryti-t szerintem felejtesd el, ha így nem indul a game :o

De ha nagyon kell, Én csak CTRL+ALT+DEL-nél ismerem, ahol ha megnézed, jobb egér egy taszk-on és tudsz Neki adni magasabb prioritást. Nem jó dolog, mert a rendszer taszk-ok rovására fog menni. De Én ne mondom, hogy ne tedd, nem az Én gépem, rendszerem....

A config fájl-ra ha full jogot adsz Magadnak (Vista user-ednek) akkor az már tartalmazza a read jogot. Persze, ha konfig fájl máshol van, akkor ott kell rátenni...
  • [HUN]FaTaL
    Jahogy letiltottad, értem :)

Mi olyan meglepő a 3,6ghz-n? Gyári hűtővel, 9x400on simán bírja.
  • Gyocsika
    Igen, köszi :-)

Szóval, itt "mindenkinek megengedtem mindent" :)

A high priorytit merre találom még? és esetleg h a config fájlt csak olvasni lehessen, azt még nem találom.... :S
  • KranaZoli #36475
    Ha vmi ilyesmit látsz, akkor már közelebb vagy a boldogságodhoz

• KranaZoli #36474
    Hát mondjuk úgy, hogy jobb egérgombot nyomsz a játék mappáján és a tulajdonságok-on kell Neked a "Biztonság" tabfül. (szerintem)

Ha nem engedi módosítani, akkor vedd saját tulajdonba. (Speciális gomb, stb...)

(nem árt, ha nem egyszerű nézetet használsz ehhez -> Mappa beállításai)

• KranaZoli #36473
    Most nézem, 3.6Gigára felhúztad a 8500 C2D-ód
    Attyaég! Mondjuk Tőled nem meglepő

De ne OFF-oljunk, majd folytassuk a PC-Tuning, vagy mittomén melik topic-ban
  • KranaZoli #36472
    Arra gondoltam, hogy Én BIOS-ban letiltottam, hogy a C1 és C2 magok engedélyezzék a dinamikus "FSB" módosítást... Biztos nem jól fogalmazok... De szerintem TE tudod, hogy mire gondolok.

Mert zavart, hogy CPU-Z-ben mindig ugrált a Mhz érték
  • Gyocsika
    üdv mindenkinek!

"" I just run emergency 4 on high priority in vista, with full access to all files in /sixteen tons entertainment/ for all users on the computer. And the config.cfg on read only.

The game is very stable. ""

Egy külföldi fórumról másoltam ezt ide be. Ezt kellene elméletileg megcsinálnom, h egy ez a bizonyos emergency 4 játék jól fusson.

Ebből nem tudom, h ezt a high prioty-t hol kell beállítani, és azt a full accesst? Tehát azt tudom, h valami magas prioritást, meg minden felhasználó számára teljes hozzáfárést kell beállítanom ,csak nem tudom hol kell ezt?

A redad only-t azt gondoltam, h hol kell, de az sincs meg :D

Légyszi, ha tudtok segítsetek!

Köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    c2d alapból csinálja nem kell hozzá alkalmazás
  • KranaZoli #36469
    Milen alaplapod van?!
    Kérdeztem :)

Ill. milyen procid?!

Nekem egy ASUS K8N volt és abban is volt ilyen lehetőség. Abban jó volt...

BIOS update-t próbáltad már?!
  • KranaZoli #36468
    Visszaolvastam 12 oldalnyi HSZ-t, de nem leltem amit keresnék, pedig tudom, hogy vki tett be egy linket.

64bit-es Vista letöltési link-el tudna Nekem vki szolgálni?!
    (amihez nem kell serial, nem kell aktiválni és pl. Ultimate verzió....)

Ha igen, akkor szerintem ne szemeteljük vele tele a topic-ot, PÜ-be például...

Köszönöm!
  • EK1TEP
    Nah ez oké értem a lényegét de nemtudom használni!
    BIOS-ban beálltom és a rendszer nem indul!!
  • KranaZoli #36466
    Aha, értem.
    Hát akkor én ezzel nem foglalkoztam, amikor AMD-m volt :)
    De ugyanígy nem használom a C2D-ban sem, pedig abban is van "hasonló" lehetőség....
  • EasyLife
    még egy kérdés. amikor megnyitok egy mappát egy zöld csík elkezd végig menni a címsorban ezt nem lehetne valahogy beállítani hogy ne kelljen állandóan végigmennie tehát a miniatűröket tárolja el hosszabb ideig. vagy ha méret korlátozása van a dolognak akkor azt átállítani?
  • Dzsini
    AMD prociknál egy lehetőség, hogy ha nincs terhelve a processzor (pl. böngészel vagy szövegszerkesztesz) akkor visszaveszi az órajelet, így kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik a processzor - ráadásul ha hidegebb, akkor a ventilátor is kevésbé dolgozik rajta, így lesz Hűvös és Csendes (Cool n Quiet)
  • EasyLife
    Sziasztok!
    lecseréltem a geforce fx 5900xt videó karimat egy geforce 6200-re mivel nem igazán támogatta vista és sokszor elsötétedett a kép majd vissza jött. gondoltam ez a probléma az új kártyával megszűnik mert már támogatja a vista hát tévedtem, az elején még mindne jól ment nem csinálta a hibákat aztán rákezdett ha valami videót elindítok és kiteszem full képernyőre de van hogy ki se kell tennem elmegy a kép és nem is jön vissza. valakinek valami ötlet? legújabb forcewaret tettem föl 32 bites
  • KranaZoli #36462
    Ez melik alaplapnál is van?!
    Ilyen Nekem is volt régebben...

Nekem volt hozzá Windows-os alkalmazás. De ha BIOS-ban engedélyeztem, akkor is elindult, de még az alkalmazást feltéve sem jöttem rá, hogy ez mire is lenne jó?!

Így megváltam tőle....
  • EK1TEP
    A Cool'n'Quiet funkciót hogyan tudom használni?
    BIOS-ban beállítom és a gép nem indul el!Windows bootlogo és kész újraindul mindíg!
    pls help!

Esetleg kéne valami Cool'n'Quiet driver,program?
  • [HUN]FaTaL
    Bekapcs gombal nem kapcsol vissza? Elvileg ez teljesen normális reakció.
  • Dzsini
    lehet, hogy csak a képernyő nem kapcsol vissza - próbáld ki, hogy tudsz-e vakon pl. leállítást vagy ilyesmit kezdeményezni... ha ez a gond, akkor videokártya driver lehet a dolog mögött, vagy BIOS beállítás, hogy milyen módon kapcsolja vissza a dolgokat
    (fent van minden frissítés az Update-ről? sok ilyen problémát szoktak javítani)
  • akyyy
    alvó állapotba bekerül, villog is a hold lámpa, de ha felkéne kelnie, akkor csak a bekapcs gomb világit, semmi más, meg néha felzúg a venti.
  • bon
    Elvileg.
  • fravik
    hello!

nagyon egyszerű, semmi programra nem lesz szükséged, mivel az xp régebbi oprendszer, a Vista automatikusan felismeri majd és felkínálja a választási lehetőséget a két rendszer között!
    Annyi a dolgod, hogy a D nevű/jelű partícióra feltelepíted a Vistát! Az mindent megold magától!
  • bon
    A Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek beállításait nézd meg, hogyan van beállítva, jobb ötletem nincs.
  • [HUN]FaTaL
    elvileg a bekapcs. gombbal kéne felélednie
  • akyyy
    Tehát nekem azért nem segit senki mert origi a vista?:((( pfffffff
  • bon
    Tehát eredeti akkor érthető, hogy miért 8-as verzió.
  • tompka
    Hát izé.
    1, nekem csak a hang FPS átalakításához kell, amit a 8-as is tud
    2, a 8-as van meg eredetiben
  • [HUN]FaTaL
    Formázás sima format xp alól, bootmenühöz meg progik vannak, én nem szarakodtam vele mert utálom a dual-boot rendszereket :)
  • simonl #36449
    Köszi a választ,
    Na és azt a formázást és boot menüt hogyan csinálom?:)
    Leírnád lépésenként, először csinálom és a meglévő rendszert sem szeretném elmónikázni:)

köszi
  • [HUN]FaTaL
    Felteheted, nem akadnak össze. XP alól formázod a D-t és csinálsz új bootmenüt, különben nem fog betölteni a rendszer.
  • simonl #36447
    Sziasztok,

Kérdésem a következő: laptopon csináltam három partíciót, alapjáraton a C -n egy XP 32 van. Megoldható e, hogy a D partícióra egy vista 64 et telepítek?
    Nem akadnak össze, működhet hosszú távon?
    Ha hülyeséget kérdeztem bocsánat....
    JA és ha mégsem jönne be, hogyan kell a Vistát uninstall?:)
    Belépek XP és egyszerűen formatálom a D -t??

Köszönöm
  • akyyy
    Segítsetek plz.

Laptop, original vista, a gondom az, hogy ha rámegyek arra, hogy alvó állapot, avagy lecsukom laptop fedéljét, esetleg megnyomom a kikapcs gombot, alvó állapotba kerül, de ha bekapcsolom, akkor leál minden, bár nagoyn halkal lehet hallani hogy megy a gép, de nem reagál semmire sem sajna, csak a restart.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem csak 2.1ben ment a live, pedig jó kis hangkártya az. (Live 5.1 digital volt)
  • bon
    Szerintem 64bit-es vista ezzel a hangkártya driverral: link
  • MrYeti
    köszi szépen az infókat, még alszom rá egyet, hogy mi legyen a vista sorsa
  • bon
    Pedig célszerű drivert rakni ha van hozzá, mert nem egyenrangú a Microsoft-os alap driverral.
  • bon
    Na mint kiderült amit ajánlottam az jóval olcsóbb mint ami neki van. :) egyébként én a munkahelyi gépemnél örültem amikor kikerült belőle a Live. Mert megyegetett (4.0-ban) de közel se volt a tökéleteshez. De mióta Xtreme Gamer van benne azóta tökéletes.
  • EK1TEP
    Én am nem is telepítek drivert a hangkártyához!
    A Windows update leszed hozzá vmit és voalá működik is :P