40038
-
#36519 Azt a vinyót kapcsolja ki amit nem használsz. Ha nem nyúlsz a géphez 45 percig akkor a rendszervinyát is kikapcsolja, egérmozgatásra felébred :) -
#36518 Fijjugok!
Lenne 1 kérdésem ezzel kapcsolatban.
Ha Nekem van 1 HDD-m, ami mobil rack-ben van, ezért jobban melegszik, hűtőt nem akarok rátenni... Ha azt szeretném, hogy csak ezt a HDD-t kapcsolja ki a Vista, akkor ez annyit jelent, hogy ha beállítom, hogy merevlemezek kikapcs.=45 perc, akkor ezt az IDE HDD-t kapcsolja ki és a SATA rendszer vinyót nem?!
Mert ez így jó lenne!
Erre általában csak letöltök és filmet nézek róla, vagyis csak néha használom. De mivel nem USB-s, hanem IDE-s mobil rack, ez így jó lenne, ha így lenne?!?!?!
Köszi! -
#36517 Szivesen :) -
#36516 Köszönöm a segítséget! -
#36515 Erre gondoltam igen, köszi :) -
dashed_ #36514 Miért hízik a Vista?
Azt hiszem erre gondol a kolega. -
#36513 Shadow copy, rendszervisszaállítás, azt hiszem a winportal.net-en volt erről egy cikk hogy mi foglal ennyi helyet, kapcsolgasd ki a dolgokat. -
#36512 Sziasztok!Az lenne az én problémám hogy miután feltettem a Windows Vista Ultimatet minden tökéletesen működik rajta csak az a gond hogy ha például letöltök egy 100mb-os fájlt az sokkal többnek látszik.Ma leszedtem utorrentet,meg ilyen pár megás programokat amelyeknek együttes mérete van kb 500megabájt de viszont reggel 11.7 gigám volt most este meg már csak 8.93-at ír ki a sajátgépbe :SEz miért lehet?Nekem úgy tűnik mintha mindenhova bemásolgatná őket vagy valami hasonló.
Nagyon hálás lennék ha valaki tudná a megoldást a problémára vagy találkozott már hasonlóval. -
#36511 Koszi szepen. -
#36510 Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségeknél kikapcsolható a merevlemez energia takarékosága. Egyébként XP-nél is volt már ilyen. Az ATA-s winyót kapcsolgatja amúgy ki, mert a másik a rendszerwinyó, azt eléggé zokon venné a rendzser ha kikapcsolná. -
#36509 Cserélj billentyűzetet, húzd ki a joyt mert rosszul van kalibrálva, másra nem tudok gondolni ilyen hibáról még nem hallottam. -
#36508 Állítsd be hogy ne kapcsolja ki a hdd-t az energiagazdálkodásnál. -
#36507 Altalaban netezes kozben hallom ahogy leall az egyik HDD. Ez normalis???
XP altt ilyet nem csinalt, es azt se tudom hogy melyik az SATA vagy a UltraATA-s hard az, a Vista (mas windows nincs is telepitve) az SATA-sra van telepitve. Es legyszi valaki valaszoljon mar az elozo hszemre. Kosz. -
tompka #36506 Hát ez jó :D -
Dévids #36505 Sziasztok!
Van 2 HDD-m az egyikre Win XP van telepítve a másikra pedig nem rég tettem fel a Win Vista Home Premium 32bit-et.Az a baj hogy az indításnál az xp nem képes bootolni.Próbáltam már fixboot-al, de az a baj, hogy vmi rendszergazda jelszót kér ami nincs is.Erre nincs vmi más program esetleg?
Előre is köszönöm! -
#36504 Home Premium-ra is lehet DreamScene-t tenni, gugli első találat. -
#36503 -
#36502 Semmi se tuti a Microsfot-nál. -
High end PC #36501 bocs ezt nem ide akartam írni. -
High end PC #36500 Sziasztok!
Tuti, hogy 13.án jön a hivatalos Beta 1? Csak mert akkor már kivárom, és a hivatalos 64 bites verziót töltöm le.
Más: van progi, amivel utólag tudok particionálni?
kössz -
Sewen #36499 Köszi BON!A mozgó háttér pl tetszik és lejátszóval nem tudtam megcsinálni tökéletesen,de akkor lehet maradok inkább a Home Premiumnál. -
#36498 Nem lehet kiválsztani. De ha az Ultimate-et nem használnád ki akkor miért nem más változatot telepítesz, hátha az elég neked. -
Sewen #36497
Sziasztok!Vista telepítésénél ki lehet választani, hogy melyik összetevőket rakja fel?Azért kérdem,mert az Ultimate összetevőinek nagyrészét úgysem használnám (de van,ami kellene) és nem akarom,h feleslegesen foglalják a helyet és erőforrást. -
#36496 Ez a helyzet a 'w' gombal es a kontroller joystickjaval is.
-
#36495 Miert van az, hogy Vista alatt az autos jatekoknal hiaba nyomom tovig a fel(nyil) gombot, egyszeruen nem gyorsulnak a kocsik. Ha tudtok legyszi segitsetek. Elore is kosz. -
#36494 Remélem senki sem hiszi el azokat a marketing bullshiteket, hogy 300% internetspeed, 400% faster PC és stb. :D Ezek a programok arra jók, hogy egy helyen van minden, leírással, backuppal mindennel együtt. Nem kell keresgélni a rendszerben. Mindegyik csinál már visszaállítási pontot az első indulásnál, ha elcseszed a gépet vissza tudod állítani a változtatások előtti állapotra. Illetve nekem tetszik az Uninstall softwares moduljuk ami megkeresi a hátrahagyott szemetet és kitörli. -
#36493 Ez még igaz is lett volna néhány éve de pl. a TuneUp dedós módon elmagyarázza, hogy mit akar változtatni. Aztán vagy engeded vagy nem. Egyszerűbb mint manuálisan kikeresni és kikapcsolni a felesleges dolgokat, amihez már tényleg kell a hozzáértés. Mert ott nem mondja meg senki, hogy mit akarsz kikapcsolni, mihez kell, mit fog eredményezni. -
#36492 Mivel 400 az FSB 400 a RAM is:)
Na [/OFF] -
#36491 klikk start menü - beír: index + enter - ez megnyitja az indexelőt - itt lekapcsolod az indexelt területeket, esetleg meghagyod csak a start menüt neki, az elég kicsi és olyan gyakran nem változik
klikk start menü - beír: defrag + enter - ez meg a töredezettségmentesítőt (angol windowson - magyarul valami töredez vagy ilyesmi kell hozzá, ahogy gépeled be folyamatosan dobja a találatokat majd) - itt az ütemezést (scheduling) állítod neked tetszőre
ja, még 2 : a windows defenderben is lekapcsolhatod az automata napi ellenőrzést, és ez a cikk alapján az árnyékmásolatok méretét korlátozod valamilyen méretre. -
#36490 viszont bármilyen tweakprogi sikeresen összeakaszthat valamit, amitől több baj lesz... és hiába "nálam tökéletesen működött", meg "soha nem volt semmi bajom tőle", a legbiztosabb tisztán hagyni a rendszert, soha nem lehet tudni milyen hardver/driverkörnyezet okozhat zűrzavart a rendszerben (lásd tengerilo kálváriája) -
#36489 Köszi, igazából olyanokra gondoltam, mint amit Janos666 linkjén találtam a FAQ-ban, de köszi a segítséget, majd letiltom a defragot és az indexelőt. (ezeket hol tudom kikapcs?) -
#36488 Ha kísérletezgetni akarsz, akkor ezeket ajánlom:
- Tweak VI
- Vista Smoker
- Mz Vista
Én mivel kíváncsi voltam, feltettem mindhármat, hogy milyen alkalmazások. De most már 1iket sem használom. 1.) mert nem kell a vas miatt 2.) különösebb pozitív változást egyik sem hozott... -
#36487 de - még több memória :D (és hozzá a 64bites rendszer) -
#36486 Ennyire erővel a lottózást is mondhattad volna, ha megnyeri az ember nagyon sokat gyorsulhat a PC-je. :) -
#36485 Sok memória, többmagos proci, ennnél jobb gyorsítás nincs. -
#36484 Advanced System Care 3.1.1, TuneUp Utilites 2009, Vista Manager -
#36483 mindennapos normál használat - bármilyen tweak esélyes arra, hogy instabillá teszi a rendszert... (ja, és minden frissítés legyen rajta)
esetleg az indexelőt és az automata defragot tiltsd le, a többi maradjon - pár nap alatt hozzádszokik a rendszer és egyre kezesebb lesz. -
#36482 Sziasztok!
Próbát teszek a Vistával, az érdekelne, hogy milyen gyorsító/tweak-elő programot ajánlotok hozzá, amivel esetleg gyorsabbá, jobbá lehet tenni a rendszert?
Köszönöm a segítséget előre is! -
#36481 Orrunkra koppintanak majd az OFF-ért :)
RAM Mhz-ekkel mi van?!
Azokat visszavetted 800-ra?! -
#36480 9es szorzó és 400as FSB, terhelve sem megy 60 fok fölé, feljebb viszont már nem bírja, mert ahhoz feszt kellene emelni. Most Biosban 1.15V-on van (nem tudom mennyi az alap, azt ki kéne nyomoznom, hogy BIOSból mennyi feszt kell adni, mennyire teszi alapból, mert alapfeszen is bírnia kell azt mondták)