40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Igen
  • underground2
    magyarán szolva igyis úgyis aktiválni kell nem?
  • bon
    Elég hülye megoldás lenne ha van egy eredeti xp-d és ráfrissítesz egy újabb oprendszerrel akkor nem kellene aktiválni, tehát tulajdonképpen ingyen frissítetted, (így mi hazsna van a Microsoft-nak? Semmi!)
  • bon
    Vista-ét.
  • bon
    Tiszta telepítés esetén kisebb a probléma lehetősége. HA már egy használt rendszerről frissítesz Vista-ra akkor bele futhatsz problémákba, + marad egy windows old könytárad is ami feleeslegese foglalja a helyet.
    Amúgy célszerűbb lenne már Windows 7-et telepítenni.
  • underground2
    a tiszta telepítésnél az eredeti XP-nek a telepítő kódját kell beírni vagy a Vista-t?
  • underground2
    rosszul kérdezem, csak a frissítéssel mit érek el?
  • underground2
    Csak azért kérdezem, ezen az oldalon azt olvastam, hogy ha van eredeti OP rendszered akkor nem kell aktiválni a vistát! Vagy csak én értelmezem rosszul?
  • underground2
    a tiszta frissítéssel mit érek el?
  • bon
    Kell aktiválni, és a frissítés kerülendő, jobb megoldás a tiszta telepítés.
  • underground2
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy XP -ről szerretnék frissíteni Vista-ra! A kérdésem az hogy miután frissítem az Xp-t Vista-ra hogy utána a Vista-t kell aktiválnom vagy sem?
  • bon
    Engedélyezed a letiltott rendszergazda fiókot belépsz és úgy hátha jó lesz.
  • gabi89
    + a vicc az ,hogy ezen kívül mindenhez amihez rendszergazdai jogosultság kell azt engedi...
  • gabi89
    Lol
    Registry -t akartam kicsit megpiszkálni erre kiírta a vista ,hogy "az adatbázis szerkesztését a rendszergazda letiltotta" :D
    Jobb gomb futtatás rendszergazdaként opció se működik

Már itt furcsán néztem rá jól van mondom biztos vírus vagy vista gondolt egyet és nem vagyok rendszergazda megnézem a vezérlőpultban hát mit ad isten ott van a profil alatt ,hogy rendszergazda és jelszóval védve :S

Mit lehet ilyenkor tenni ? :D
  • werda9510
    Szia!
    Köszi a gyors választ!
    Nekem 2 partícióra van osztva a merevlemezem.
    A Helyi lemez-en, a C:/-n van a Vista, tehát ott futtattam le az ellenőrzést. Először nem hagyta, beállítottam, hogy ütemezve legyen a következő indításnál. Mikor bekapcsolt a kép, csak egy fekete képernyő jelent meg, és úgy 10 perc múlva újraindult. De még mindig kiírja a TM9 hibaüzenetet.

Attila

• bon
    1. hibaellenőrzést futtatnék a merevlemezen (jobb gomb a meghajtón tulajdonságok/eszközök/ellenőrzés)
  • werda9510
    Helló!

Nekem 2 problémám van:
    Windows Vista SP2 64bit
    AMD 2magos 3gHz processzor
    500GB winchester
    2GB Ram(az erősebbik fajta, Black Dragon)

1.: Bekapcsolásnál a Vista egy ilyen hibaüzenetet ír ki:

A Windows nem tudja megnyitni ezt a fájlt:

Fájl: ~TM9B19.tmp

...

Fogalmam sincs miért írja ki, de csak mostanába kezdte el, és minden rendszerínddításnál kijelzi.

2.: Mikor már a számítógép bekapcsolt Veszedelmesen felmegy a CPU 50-60%-ra.

Utánajártam Feladatkezelőben, és a svchost.exe szedi nagyon. Tudom, hogy ez a folyamat Windows - szolgáltatásokat futtatható exe fájl helyett dll fájlokba helyezi a Microsoft, amelyek betöltéséhez ugye szükséges egy exe fájl is.

De amikor letiltom, semmi baj nem történik, a CPU lemegy 1-2%-ra, és rendesen működik a gép.

Az a kérdésem, hogy miért fogyaszt ez ennyit, és érdemes-e letiltanom.

Előre is köszi, Attila.
  • bon
    Pontosan.
  • lck
    És letelepítéskor benn is maradnak.
    Na ez az amin javíthatnának. De inkább nagyobb vinyókat gyártanak.
  • bon
    Nem lehet törölni, ide kerülnek a telepített programok olyan fájlai amik a Windows rendszer fájlait cserélné le
  • Orionk
    A winsxs tényleg nagy méretű, 5 gigás.

Milyen könyvtár ez?, mire használja a vista?
    Lehet biztonságosan törölni, hogy ne omoljon össze semmi?, ha igen, akkor hogyan?

kösz
  • bon
    Igen törölhető. A könytárak méretét nézted már? Mert gyanős, hogy a Windows könyvtár lesz a kiugró méretű azon belül is a winsxs
  • Orionk
    Ezt a Temp könyvtár tartalmát, pl. mappák, fájlok, ezeket sima kijelölés után shift+delete el lehet törölni?

Egyébként megnéztem és ez a Temp, ez 198 megabájtos...csak... :S
  • bon
    Én megnézném a könyvtárak méretét, mert így kiderül, hogy mennyire nagyok.
    A felhasználó Temp könyvtárját meg üríteném: c:\User\felhasználói név\app data\local\Temp
  • Apocalipto
    A programban...? Tedd fel a Ccleanert, lássuk mit talál.
  • Orionk
    :)) , a rendszerkarbantartó, a disk cleanup, alig talált pár fájlt. :)

IE-t nem is használok, gondolom azért, de akkor még továbbra is rejtély a lefoglalt terület... :S
  • Orionk
    majd váltok is..., csak még nem jött el az ideje :)

juniusban már biztos. nem találtam még egy jó telepítőt.

a mozilla cache-ek, meg az ilyen cache ek, azok merre találhatóak?
  • Quantumleap
    Ja, a maximálison. Ami azt illeti, eddig csak egyszer kaptam ezt az üzenetet.
  • Apocalipto
    TEMP mappák foglalhatnak még helyet, lemezkarbantartót futtasd le.
    Amúgymeg ha teheted válts Win7-re :)
  • Orionk
    HA a rendszervisszaállitás a system volume information mappát jelenti, akkor az teljesen üres, mert amikor feltelepitem a windows-t, akkor azt mindig az elején leállitom.

esetleg valami más ötleted nincs, ahonnan lehet helyet felszabadítani?, mi az ami foglalhatja?
  • Apocalipto
    Pagefile a lapozófájl, tessék békénhagyni. Hiberfile.sys pedig a hibernáláshoz kell. Ha nem használod, kikapcsolhatod a hibernálást így.

Továbbá, törölheted a rendszer visszaállítási pontokat, amit valószínűleg szépen gyűjtöget a windows mióta felraktad. Így
  • Orionk
    Hy!

Microsoft windows vista sp2 angol os van most fennt, már fél éve.

Egy külön partícióra tettem a vistát, egy 50 gigás C: partícióra. Most vettem észre, hogy csak 16 giga szabad hely van rajta. Nem tudom felfogni, meg megtalálni, hogy mi az, ami a sok helyet fogja...

Erre a particióra sosem másoltam adatot, csak ha telepítettem valamit, akkor az jött erre a C: re.

Most amit találtam, az a rendszerfájlok része:
    bekapcsoltam a rejtett fájlokat, és a C: gyökérben találtam ezt a 2 fájlt:
    pagefile.sys --> 3,4 gigás
    hiberfil.sys --> 3,1 gigás

Ez a két fájl mire kell?, illetve hogyan lehetne csökkenteni a méretét?

köszönöm :)
  • bon
    Disk cleanup ha jól emlékszem.
    Ha gyári telepítésű az oprendszer akkor nem hiszem, hogy driver gond lesz, a felbontás a maximálison van?
  • Quantumleap
    Angolul hogy van a lemezkarbantartó?
    Lehet, hogy bonyolult nekem ez a Particion, és inkább hagyom.
    Ezt a laptopot most vettem pár napja. Az elsö indításkor minden utasítást követtem. Még így is lehet hiányosság a monitort illetöen?
  • bon
    Start menü keresőjébe beírod, hogy Lemezkarbantartó
    A winyó darabolásához ajánlom a Paragon Particion Manager-t. De előtte adatmentés nem árt!
    Az optimális képernyő felbontáshoz meg anynit, hogy rendben van a driver? Legújabb nem beta van felrakva és ha van a monitorhoz is fel kell tenni a driver-t
  • Quantumleap
    Kérdéseim:
    Vistán hogy lehet lemezkarbantartást csinálni, ha mondjuk helyet akarok felszabadítani?
    Hogy lehet megosztani a vinyót? Nekem egy c: meghajtóm van 145 gigával, és ennek teszem azt a felét át szeretném osztani egy új meghajtóra.
    A gép néha kiírja, hogy nem a képernyö optimális felbontása van beállítva. És leirja, hogy mi az optimális arány. Megnézem, dehát az van beállítva. Ez így mit akar jelenteni?
  • bodajoci
    Nabazz egyik vinyón win7 van, a régebbin van vista. Csak kíváncsi voltam mi a véleményetek.Nem lehet véletlen, mert egyik gép egy Acer laptop legális! vistával, amin az sp2 megkeverte a gadgeteket a másik ugye ez az asztali gép amiben 2 vinyó lakozik, az egyiken a vista, ami ugyanúgy megkergült a gadgetek terén az sp2 óta. Annyira nem gáz csak azt hittem van aki tudja mi lehet az oka...
  • Apocalipto
    Jajj, hogy nektek semmi se jó :)
  • Tetsuo
    OS-X
  • [HUN]FaTaL
    Az meg néha elfelejti betölteni a gadgeteket meg ide-oda rámolja az asztalon. :D Bár utóbbi általában felbontásváltáskor szokott előjönni (pl játékok alatt)