40038
-
#39758 Igen -
#39757 magyarán szolva igyis úgyis aktiválni kell nem? -
#39756 Elég hülye megoldás lenne ha van egy eredeti xp-d és ráfrissítesz egy újabb oprendszerrel akkor nem kellene aktiválni, tehát tulajdonképpen ingyen frissítetted, (így mi hazsna van a Microsoft-nak? Semmi!) -
#39755 Vista-ét. -
#39754 Tiszta telepítés esetén kisebb a probléma lehetősége. HA már egy használt rendszerről frissítesz Vista-ra akkor bele futhatsz problémákba, + marad egy windows old könytárad is ami feleeslegese foglalja a helyet.
Amúgy célszerűbb lenne már Windows 7-et telepítenni. -
#39753 a tiszta telepítésnél az eredeti XP-nek a telepítő kódját kell beírni vagy a Vista-t? -
#39752 rosszul kérdezem, csak a frissítéssel mit érek el? -
#39751 Csak azért kérdezem, ezen az oldalon azt olvastam, hogy ha van eredeti OP rendszered akkor nem kell aktiválni a vistát! Vagy csak én értelmezem rosszul? -
#39750 a tiszta frissítéssel mit érek el? -
#39749 Kell aktiválni, és a frissítés kerülendő, jobb megoldás a tiszta telepítés. -
#39748 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy XP -ről szerretnék frissíteni Vista-ra! A kérdésem az hogy miután frissítem az Xp-t Vista-ra hogy utána a Vista-t kell aktiválnom vagy sem? -
#39747 Engedélyezed a letiltott rendszergazda fiókot belépsz és úgy hátha jó lesz. -
#39746 + a vicc az ,hogy ezen kívül mindenhez amihez rendszergazdai jogosultság kell azt engedi... -
#39745 Lol
Registry -t akartam kicsit megpiszkálni erre kiírta a vista ,hogy "az adatbázis szerkesztését a rendszergazda letiltotta" :D
Jobb gomb futtatás rendszergazdaként opció se működik
Már itt furcsán néztem rá jól van mondom biztos vírus vagy vista gondolt egyet és nem vagyok rendszergazda megnézem a vezérlőpultban hát mit ad isten ott van a profil alatt ,hogy rendszergazda és jelszóval védve :S
Mit lehet ilyenkor tenni ? :D -
werda9510 #39744 Szia!
Köszi a gyors választ!
Nekem 2 partícióra van osztva a merevlemezem.
A Helyi lemez-en, a C:/-n van a Vista, tehát ott futtattam le az ellenőrzést. Először nem hagyta, beállítottam, hogy ütemezve legyen a következő indításnál. Mikor bekapcsolt a kép, csak egy fekete képernyő jelent meg, és úgy 10 perc múlva újraindult. De még mindig kiírja a TM9 hibaüzenetet.
Attila
-
#39743 1. hibaellenőrzést futtatnék a merevlemezen (jobb gomb a meghajtón tulajdonságok/eszközök/ellenőrzés)
-
werda9510 #39742 Helló!
Nekem 2 problémám van:
Windows Vista SP2 64bit
AMD 2magos 3gHz processzor
500GB winchester
2GB Ram(az erősebbik fajta, Black Dragon)
1.: Bekapcsolásnál a Vista egy ilyen hibaüzenetet ír ki:
A Windows nem tudja megnyitni ezt a fájlt:
Fájl: ~TM9B19.tmp
...
Fogalmam sincs miért írja ki, de csak mostanába kezdte el, és minden rendszerínddításnál kijelzi.
2.: Mikor már a számítógép bekapcsolt Veszedelmesen felmegy a CPU 50-60%-ra.
Utánajártam Feladatkezelőben, és a svchost.exe szedi nagyon. Tudom, hogy ez a folyamat Windows - szolgáltatásokat futtatható exe fájl helyett dll fájlokba helyezi a Microsoft, amelyek betöltéséhez ugye szükséges egy exe fájl is.
De amikor letiltom, semmi baj nem történik, a CPU lemegy 1-2%-ra, és rendesen működik a gép.
Az a kérdésem, hogy miért fogyaszt ez ennyit, és érdemes-e letiltanom.
Előre is köszi, Attila. -
#39741 Pontosan. -
#39740 És letelepítéskor benn is maradnak.
Na ez az amin javíthatnának. De inkább nagyobb vinyókat gyártanak. -
#39739 Nem lehet törölni, ide kerülnek a telepített programok olyan fájlai amik a Windows rendszer fájlait cserélné le -
Orionk #39738 A winsxs tényleg nagy méretű, 5 gigás.
Milyen könyvtár ez?, mire használja a vista?
Lehet biztonságosan törölni, hogy ne omoljon össze semmi?, ha igen, akkor hogyan?
kösz -
#39737 Igen törölhető. A könytárak méretét nézted már? Mert gyanős, hogy a Windows könyvtár lesz a kiugró méretű azon belül is a winsxs -
Orionk #39736 Ezt a Temp könyvtár tartalmát, pl. mappák, fájlok, ezeket sima kijelölés után shift+delete el lehet törölni?
Egyébként megnéztem és ez a Temp, ez 198 megabájtos...csak... :S -
#39735 Én megnézném a könyvtárak méretét, mert így kiderül, hogy mennyire nagyok.
A felhasználó Temp könyvtárját meg üríteném: c:\User\felhasználói név\app data\local\Temp -
Apocalipto #39734 A programban...? Tedd fel a Ccleanert, lássuk mit talál. -
Orionk #39733 :)) , a rendszerkarbantartó, a disk cleanup, alig talált pár fájlt. :)
IE-t nem is használok, gondolom azért, de akkor még továbbra is rejtély a lefoglalt terület... :S -
Orionk #39732 majd váltok is..., csak még nem jött el az ideje :)
juniusban már biztos. nem találtam még egy jó telepítőt.
a mozilla cache-ek, meg az ilyen cache ek, azok merre találhatóak? -
Quantumleap #39731 Ja, a maximálison. Ami azt illeti, eddig csak egyszer kaptam ezt az üzenetet. -
Apocalipto #39730 TEMP mappák foglalhatnak még helyet, lemezkarbantartót futtasd le.
Amúgymeg ha teheted válts Win7-re :) -
Orionk #39729 HA a rendszervisszaállitás a system volume information mappát jelenti, akkor az teljesen üres, mert amikor feltelepitem a windows-t, akkor azt mindig az elején leállitom.
esetleg valami más ötleted nincs, ahonnan lehet helyet felszabadítani?, mi az ami foglalhatja? -
Apocalipto #39728 Pagefile a lapozófájl, tessék békénhagyni. Hiberfile.sys pedig a hibernáláshoz kell. Ha nem használod, kikapcsolhatod a hibernálást így.
Továbbá, törölheted a rendszer visszaállítási pontokat, amit valószínűleg szépen gyűjtöget a windows mióta felraktad. Így -
Orionk #39727 Hy!
Microsoft windows vista sp2 angol os van most fennt, már fél éve.
Egy külön partícióra tettem a vistát, egy 50 gigás C: partícióra. Most vettem észre, hogy csak 16 giga szabad hely van rajta. Nem tudom felfogni, meg megtalálni, hogy mi az, ami a sok helyet fogja...
Erre a particióra sosem másoltam adatot, csak ha telepítettem valamit, akkor az jött erre a C: re.
Most amit találtam, az a rendszerfájlok része:
bekapcsoltam a rejtett fájlokat, és a C: gyökérben találtam ezt a 2 fájlt:
pagefile.sys --> 3,4 gigás
hiberfil.sys --> 3,1 gigás
Ez a két fájl mire kell?, illetve hogyan lehetne csökkenteni a méretét?
köszönöm :) -
#39726 Disk cleanup ha jól emlékszem.
Ha gyári telepítésű az oprendszer akkor nem hiszem, hogy driver gond lesz, a felbontás a maximálison van? -
Quantumleap #39725 Angolul hogy van a lemezkarbantartó?
Lehet, hogy bonyolult nekem ez a Particion, és inkább hagyom.
Ezt a laptopot most vettem pár napja. Az elsö indításkor minden utasítást követtem. Még így is lehet hiányosság a monitort illetöen? -
#39724 Start menü keresőjébe beírod, hogy Lemezkarbantartó
A winyó darabolásához ajánlom a Paragon Particion Manager-t. De előtte adatmentés nem árt!
Az optimális képernyő felbontáshoz meg anynit, hogy rendben van a driver? Legújabb nem beta van felrakva és ha van a monitorhoz is fel kell tenni a driver-t -
Quantumleap #39723 Kérdéseim:
Vistán hogy lehet lemezkarbantartást csinálni, ha mondjuk helyet akarok felszabadítani?
Hogy lehet megosztani a vinyót? Nekem egy c: meghajtóm van 145 gigával, és ennek teszem azt a felét át szeretném osztani egy új meghajtóra.
A gép néha kiírja, hogy nem a képernyö optimális felbontása van beállítva. És leirja, hogy mi az optimális arány. Megnézem, dehát az van beállítva. Ez így mit akar jelenteni? -
bodajoci #39722 Nabazz egyik vinyón win7 van, a régebbin van vista. Csak kíváncsi voltam mi a véleményetek.Nem lehet véletlen, mert egyik gép egy Acer laptop legális! vistával, amin az sp2 megkeverte a gadgeteket a másik ugye ez az asztali gép amiben 2 vinyó lakozik, az egyiken a vista, ami ugyanúgy megkergült a gadgetek terén az sp2 óta. Annyira nem gáz csak azt hittem van aki tudja mi lehet az oka... -
Apocalipto #39721 Jajj, hogy nektek semmi se jó :) -
#39720 OS-X -
#39719 Az meg néha elfelejti betölteni a gadgeteket meg ide-oda rámolja az asztalon. :D Bár utóbbi általában felbontásváltáskor szokott előjönni (pl játékok alatt)