40038
-
#36559 Háttérképed el küldöd?
#36558:
4GB Ramhoz ajánlott a 64bit. Általában amihez van Vista driver ahhoz van 64bites driver is, kivétel ez alól sok tvtuner, scenner és nyomtató. Nézz körül mielőtt telepíted. 32bites programok 99%-a működik 64biten is. Vírusírtóból én Avastot használok, hibátlanul működik. -
jaki88 #36558 Sziasztok! Felszeretném telepíteni a vistat, 64-bit-eset, de nem volt még a gépemen és érdeklődnék, hogy van hozzá teljeskörű driver támogatás (vírusírtó, vidikártya driver, stb.)? Illetve mivel jobb, mint a 32 bit-es rendszer, van értelme fel tenni, vagy elég a 32 bit is. Főleg játékra használom a gépet, de programozgatok is, meg videót szerkesztek szóval sokrétűen használom a gépet. -
#36557 Talán ez. -
#36556 Szerintem itt valami "Automata színszabályozó" lehet a ludas, de nálam az nincs bepipálva a javítás opcióban. -
#36555 kosz -
#36554 Apám gépén is ezt csinálja csak sárgában, ez egy rejtéjes dolog, én IrfanViewot használok, az alap képnéző egyébként szerintem nem a legjobb. -
#36553 Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy miért vörösen jeleníti meg a képeket, az alap képnézető? Túl "melegek" a színek.
Konkrétan erre gondolok:
A hátsó kép Mozillával lett megnyitva, ott normálisak a színek. -
#36552 BIOSban tedd a floppyt disabledre -
#36551 BIOS -
#36550 Meg 1 gyors kerdes es aztan igerem abbahagyom: Mar volt fent ezelott ez a vista es akkor eszrevette hogy nincs floppy meghajto a gepbe es ki is torolte a my computerbol az ikont, de most nem. Nem lehet ezt valahol kitorolni?
-
#36549 Koszi.
-
#36548 Mert nem írja ki hogy 10.1, benne van az sp1ben de 10.0-t mutat utána is. És nem rontja el a 9.0c a 10et. -
#36547 Es ha telepitem a dx 9.0c-t az nem krja el a dx10et? -
#36546 Na ez bevallom hulye kerdes volt de nagyon. De SP1es vistanal miert azt irja hogy directx 10, nem kene hogy directx10.1?
-
#36545 Fel kell telepíteni mert egy két idiótán megírt programnak nem tűnik fel hogy újabb dx (10 vagy 10.1) van a gépen és nyöszörög a dx9es fájlokért, ami alapból nem része a rendszernek. -
#36544 Lehet ez egy hulye kerdes de meg uj vagyok vista teren habar a vista nem epp mai windows, de lenne egy kerdesem: Kell-e telepiteni a DirectX 9.0c nov08-ast a vistara? Mert a DirectX 10et en nem tudom fejlesztettek-e?
-
dashed_ #36543 Erdekes, nekem se volt meg soha ilyen problemam..
1 esetben van amikor nem enged semmilyen muveletet a telepito a lemezen ,ha biosbol tiltva van a vinyo(a telepito ettol fuggetlenul latni fogja a vinyot, particiokat).. De ha torolni tudtad(formazni) telepito alol a particiot akkor valszeg nem ez lesz.. -
#36542 Már jó párszor újratelepítettem a Vista-m és ilyennel még Én se találkoztam szerencsére. De végül is megoldottad :)
Ezt úgy kell értelmezni, hogy BOOT-oltál a Vista DVD-ről és amikor feljön, hogy partíciók, HDD-k ott törölted az egyik HDD-t és amikor arra kattintottál, hogy újra létre akarod hozni, akkor addig elment, hogy be tudtam írni (vagyis kiírta), hogy mennyi GB, de mégse hozta létre?!
Vagy inaktív volt ez a funkció?!
Mit értesz az alatt, hogy nem volt hajlandó létrehozni?! -
#36541 Ez jó kérdés, még sosem találkoztam ilyen problémával. -
rika #36540 Sziasztok!
Ujra akartam telepiteni a vistat es toroltem a c meghajtot.Utana viszont nem hajlando letrehozni. Beraktam az xp lemezt es onnan csinaltam meg apatriciot.meg is formaztam. Utana beraktam a vistat es szepen felment.
Az volna a kerdesem,hogy a vista miert nem csinalta meg? -
Bucsek #36539 oksa, köszi szépen -
#36538 DPI állítással lehet szerintem könnyen szép nagy betűket csinálni... -
#36537 Ue. volt Nekem is a gondom, sokat pöcsöltem vele, hogy jobb legyen, aztán hozzászoktam ehhez.
Megnéztem XP-n, hogy az milyen font-okat használ és módosítottam az összes elemnél a font-ot olyanra, amilyet XP alatt használtam...
Amit keggyetlen mód hiányolok a Vista-ban, legalábbis Én nem leltem rá, hogy ott volt olyan, hogy Szövegméret: Nagy
Vista alatt ticcsen. Külön kellett minden elemet végig matyizni, hogy nagyobbak legyenek a fontok :(
De vhogyan nem ugyanaz volt, mint XP alatt...
Érdekes módon, míg XP teljes mértékben megjelenítette pl. egy ikon nevét, Vista-n lett belőle pl. három sornyi ikon név :o
Most meg ott tartok, hogy már azt használom, ahogyan felmegy.
:( -
#36536 asztalon jobbgomb - personalize - appearance settings - effects - és itt kipróbálod, hogy cleartype-al, sima elmosással vagy anélkül tetszik a legjobban a szemednek. -
Bucsek #36535 fogalmam nincs miaz :D -
#36534 ClearType? -
Bucsek #36533 üdv, most váltottam vistára, és hát nemtudom megszokni ezt a betüt. néha összefolyik néha undorito, nos szóval fáj a szemem tőle :D nemtudom h másnak is ilyen? xp-nél nemvolt semmi probléma, tehát nemhiszem h a monitorom a hibás, a felbontás is a megfelelő. -
#36532 32-vel több bit van benne - csak ma, csak most 32 ingyen bit minden windowshoz! 32-t fizet, 64-et kap! -
#36531 Például abban, hogy 64 bites
Ha úgy gondolod akár lehet 128GB RAM a gépedben
De Én "csak" 4-re hajtok -
#36530 Miben jobb a 64bites Vista a 32bitesnel? -
#36529 Ezt írtam, hogy ezt csinálja :) -
#36528 Értem!
Köszönöm szépen!!! -
#36527 pontosan így csinálja - minden vinyónak külön figyeli az idle idejét, így van, amelyik leáll (pl. nekem az USB-s raktárvinyó), a rendszer viszont úgysem áll le 1 giga ram mellett... :P -
#36526 Jól gondolod -
#36525 Nem gond :)
Én arra gondolok, hogy beállítom hogy pl. HDD-k kikapcsolása 45 perc. Ha közben használom a rendszert, akkor a rendszer HDD-t nem kapcsolja le, de a másikat, akár többet azt lekapcsolja?!
Mert így lenne jó és logikus...
Ezt nem értem teljesen.... -
#36524 nem, de miért gond, hogy leállítja a vinyót? amit aktívan használsz azt úgy sem, amit leállít az meg általában adattár, annál meg nem gond, ha 2-3 másodperc kell míg újra felpörög - addig se fogyaszt, nem zajong és hűl. -
#36523 Olyat nem. -
#36522 Köszi! Áttértem Én is a 64 bites Vista-ra, de még nincs meg a 4GB RAM-om
Szóval ha, HDD kikapcs, akkor mindkettő, vagy több is kikapcs, majd bekapcs?! Olyat nem lehet, hogy megmondani a Vista-nak, hogy ezt ne kapcsold ki, de a másikat igen?! -
#36521 Ha tuningolt gép vedd vissza alap órajelre. -
#36520 Sziasztok, Xp mellé szeretnék telepíteni Vistát egy másik partícióra de akárhogy is próbálom a telepítő Completing Installation-nél megáll és nem mozdul onann tovább. Nem tudjátok mi lehet a probléma?