Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Beadtam a derekam, töltõdik a Vista 64.... 2,4 giga vaze..áááá
Amúgy nyilván ha a sok bulvárszintû, okostojás cikket és tesztet olvasgatom a Vistáról tudnám, ha akarnám, hogy 32-es sem képes 4 gigát használni, csak nem tudom ki emlékszik itt, de amikor Vista ükapja, az NT 3,5 megjelent, akkor verték a nyálukat a mikrofososok, hogy ez biza 256 db processzort 64 terra merevlemezt és 4 gigabájt memórát képes kezelni, mert nagygéprõl fejlesztett kernelre húzták rá a felhsználóbarát Winfos héjat, aztán kiderült, hogy az akkor még legnagyobb, 256 megás PC szervereken is összefosta magát, nemhogy 4 giga... Igaz már az is 32 bites kódolásúnak volt kikiáltva...
Aztán ezért bátorkodtam azt feltételezni, hogy így 14 év után, talán tényleg sikerült nekik annyit pofozni - mellesleg alapjaiban ugyanazon - a kódkészleten és magon, hogy eme "döbbenetesen nagy" igénynek eleget tegyen, hogy 4 gigát képes legyen natívan címezgetni...
Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nekem semmi gondom vele, pont azokat a hardvereket ismeri fel (és azokat nem) mint a Vista, a felülete már kicsit modernebb mint a Vista-é, driver terén pedig nem volt problémám.
Még a játékok is ugyanolyan jól futnak mint XP alatt.
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com
De ezt mondjuk én nem érzem... KÉP
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Attól mert vmi csúnya, még lehet finom 😊
DE! József Attila-nak a költõi munkásságát értékeljük, NE LEGYEN PÉLDAKÉP és NE LEGYÜNK BÜSZKÉK arra, hogy volt egy alkoholista és nõket faló költõnk. NE EZT TANÍTSÁK AZ ISKOLÁKBAN.
Egy sportolónak az EREDMÉNYEIT ismerjük el és NE AZZAL FOGLALKOZZUNK, hogy doppingolt az Olimpia alatt. Az nem a fussuk körbe a házat 10x kategória. Leszarom, ha egy sportoló doppingol. Én az embert nézem benne, aki ezért geci keményen megdolgozott. 100m futni 10 alatt lehetetlenség. De nem mindenki fog 10 környékén futni!
Nem mindenkibõl lesz jó autóversenyzõ, mert van egy jó autója. Az EREDMÉNYEIKET ismerjük el és ki a pöcsömet érdekel, hogy buzi, vagy nem buzi....
Namost!
Ezen sorok között olvasni kell.
DE aki GYP-s:
Egy Fórumban a HSZ-eim TARTALMA alapján ítéljenek meg, ne a fogalmazás miatt!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Mert nem pöcsölök Home, Business, stb... kiadásokkal. Mi a szarnak. Dreamscene: Azért baszki, mert kíváncsi voltam rá, hogy mi a rák is az. És gondolom Én, nem lesz olyan extra, amit majd a Home-hoz adnak ki és Ultimate-hez nem. Egyébként lentebb megírtam.
De tudod Én olyan vagyok, hogy Nekem Nero-ból is a 9-es kell. Leszarom, ha nem használom ki, de érdekel, hogy milyen a 9-es.
Meg tudod. Videokártya driver-bõl is mindig a legfrissebbet töltöm le.
Miért?!
Mert ilyen vagyok.
http://goo.gl/gd6Zi5
És ha egy "link"-re kattintanál, vagy megállsz fölötte az egérrel pár ms-re, akkor kibontja a látogatott oldalakat 😊
Ennek zéró köze a Vista-hoz, de esetleg van is ilyen már?!
Ha nem, akkor majd lesz 😊 és vki pénzt akar majd csinálni belõle, mint a Vista menübõl hiányzó Up nyilacskából <#vigyor2>#vigyor2>
Ami Nekem is hiányzik <#rinya>#rinya>
Home <-> Ultimate
Ultimate-ben sem mucáj a DreamScene-t használni 😉
De Nekem tetszik 😊 zéró értelme van, mert kúrva ritkán nézem az asztalom - kicsit hauzodok, mert Sidebar toszogatásnál elég sokat 😊 - de az ember kíváncsi 😊
Pénzt szoftverért eddig 2db-ért adtam:
- Half Life
- Imperium Galactica
<#kuss>#kuss>
És azért jó a Home, mert sokkal olcsóbb, mint az Ultimate, és a legtöbb embernek nincs szüksége arra a sok plusz szolgáltatásra, lehetõségre (nem akar webszervert üzemeltetni, nem érdekli az animálós háttér, nem akar több nyelv között válogatni...)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azt furcsállom, hogy miért ticcsen a Vista-ban víruskeresõ, vagy miért nincs ingyenes MS-os vírusírtó prg?! :o
De még pénzes sincs, nemhogy ingyenes 😮
Ott a Windows Defender, de vírusirtó az zéró.
Ha van Ultimate, akkor minek pöcsöljön az ember Home verzióval?!
Mert? 😄
Tengeriló!
Nem érzed a törõdést?!
Eszembe jut az a Gangsta szám, amikor regélnek, hogy próbálták pöcgölgetni az Orbitot a nagyon büdös szájú emberke szájába, de Õ csak nem érezte a törõdést 😄
Ez geci jó rész 😊
Bill Gates bácsinak már zéró köze van a Vista-hoz. A DOS prompt benne marad, mert kötelezõ betenni minden MS OS-be, de kb. ennyi Gates bácsi a Vista-ban.
Mi a rákot vársz el és pöcsölsz egy Lite, vagy mi a faszom Vista-tól. Ne ezzel pöcsölj! Ezt hagyd a gecibe! Töltsél le, kérj, egy Vista Ultimate verziót. Nekem sem gyors a NET-em. Szaros mobil NET-em van. Napokba telik, mire lejön pl. egy DVD, de kivárom. Töltsd le, tedd fel és ha fent van egy normális Vista, akkor már is jobban képben leszünk. Én már a Home Vista-tól is ki tudok rohanni a világból.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Azt állítod értesz a gép lelkivilágához, és ilyet feltételezel, hogy egy 32 bites rendszer kezel 4 gigánál több memóriát a gépben (SP1 ide vagy oda)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
tengerilo: azért lassan csak kiderül, hogy nem az eredeti Vistával van gond - kiherélt változatot teszel fel, tovább próbálod herélni úgy, hogy nem ismered / nem olvasol utána, csodálkozol, hogy nem mûködik jól, és te vagy felháborodva, hogy a program a parancsaid és nem a vágyaid szerint mûködik.
Már volt hasonló kérdésem:
Ha alapjáraton Vista és ezen belül a játékok alatt nincs 1280 x 720 as felbontás attól még a Catalyst -on ( display manager) belül be tudom állítani a fent említett értéket és tudok azon játszani??
Köszi a választ valaki már próbálta
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
www.smart-bus.hu
Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2
Egyelõre nem töltök le semmit mást, mert lassú a netem.. <#ejnye1>#ejnye1>
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Az AHCI elindult, a regisztri buhera után (msahci értéket 4-rõl 0-ra) ..
(de könyörgöm enne ez a hivatalos menete? más júzerbarát módja nincs? ez már magában egy sokszámjegyû per lehetne...)
Majd feltettem a gyári Asus ahci drivert, ami második boot-olás után az SCSI kontrollerek közé betett egy ATI Raid Console - nevû illesztõprogramot és eltünt az ahci vezérlõ... Ez nekem nem tetszett...
A Vista saját standard ahci kontrollere, valahogy szimpatikusabb volt..
De az SP1 nem megy fel ha fejre állok is.
Megpróbáltam az MS Update online szolgáltatáson keresztül kínomban, pedig ez az, amit mindig is a legjobban kerültem..
Ügyesen feltett vagy 100 db javítást, (kbxxx file-ok garmadája), de az sp1-é nem volt köztük. Most üres a listája, aszondja a Vistám tökfriss, de az SP1 nincs még mindig fenn..
A fõ bajom az, hogy állítólag sp1-el kezeli a 4 giga ramot és még mindig 3,2-õt látok. Vista 64-et nincs kedvem feltenni, csak emiatt és még többet szívni...
Namost miután üdén frissen újraindult, ugyanaz a fagyás van, mint korábban, a merevlemez sys driverek töltése közben.
Megnéztem a file verziókat, természetesen átírta egy másikra az msahci.sys-t okosan. Ami úgy látszik, összevész a pc-mmel.
Most tehát továbbra is nuku sp1, baromi friss a Vistám, de az AHCI megint nem mûködik, ide módban vagyok újra..
Azért raktam fel a Vistát elsõsorban, mert azt vártam, hogy kezeli a 4 giga ramot és az ahci-t korrekten.
A négy magot szépen viszi ugyan, de azt az XP is tudta multiprocesszoros kernellel..
Tulajdonképpen akkor most mi az elõnyöm a Vistával?
Van egy memória- és helyzabáló, barmolt káosz oprendszerem és semmivel nem tud többet mint a jó öreg XP.
(legalábbis egyelõre.. de nem adom fel, úgyis bekonfigurálom, mint eddig mindig mindent, csak pár szállal kevesebb hajam lesz a végére, az amúgy sem sokból..)
Tehát most van 4 db különbözõ méretû msahci.sys-em. Ebbõl három dátuma gyanúsan ugyanaz (mi a bánatért más a méretük nem tom, talán vírus..? <#ijedt>#ijedt>)
Ezekbõl kettõt már próbáltam.. Eper fagyi...
Ha billgect és egy villamosszéket a kezem ügyébe találnék, lenne pár ötletem, hogy mit kezdjek velük.... <#boxer>#boxer>
Ja? A hiberfil.sys rendíthetetlenül ott mosolyog. De pill.. most hogy nézem... Khössz skacok a disk cleanup levette...!!! 8)
Ez is szándékos szívatás a Microsoftnak az tuti. Há nehogymá te itten okos legyé...! Sima manuális törlés lehetetlen. Tehát nem törölhetem a saját seggem a saját kezemmel, hanem meg kell kérjem a szomszédot.. Gratulálok..!!! <#falbav>#falbav>
Néha elgondolkodom, hogy ez a számítógép az enyém egyáltalán vagy a mikrofosé? Merthogy õk többet használják, mint én vaze... <#idiota>#idiota>
Ha USA-ban élnék, szétperelném az agyát a kretén billdzsuvának... Csak az eddigi mentális károm 1 milka dolcsi... <#mf1>#mf1>
Nem tudom, hogy mi a rákot pöcsölsz már a Vista-val.
Baszki, tedd fel, használd és ne rögtön azzal kezd, hogy XP-t akarsz csinálni belõle.
Én 1 szem szolgáltatást lõttem ki, aminek zéró értelmét látom és állandóan reszelte a vinyóm. Ez pedig a Windows Search.
Gecibe, nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy Nálunk pl. a Lemezkarbantartó simán törli a Hibernálási állományt, de Nálad nem?!?!
ne függj már ennyire a manuális buherálástól 😄
(amúgy a processzoridõ és a teljesítmény - ha hagynál egy alap beállítású Vistát kb. 1 hétig magadhoz idomulni az eredeti beállításokkal, akkor a Superfetch és a többi szolgáltatás szépen beállítgatná magát, és meglepõdnél milyen pörgõs tud lenni - nálam egy 4 generációval régebbi laptopon 1 giga rammal az XP sebességét hozza kb. fél órával nagyobb akkumulátorkapacitással)
simonl: a 64 bites rendszerhez 64 bites driverek kellenek.
Vista 64 -hez jók leszneka "normal" vista driverek?
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
Mindjárt felbootolok XP-vel és megint törlöm (amit persze már hetvenszer megcsináltam és mindig visszaírja..<#nemtudom>#nemtudom>)
Google találatokat nézted már?!
Egy raklap ilyen van, de Én nem tudom próbálni, csak látom, hogy van ilyen és talán vmelyikben ott a megoldás is 😉