40038
-
#36679 Danke. -
#36678 http://www.codegazer.com/vistaglazz/ -
#36677 Esetleg tipp, hogy angolul hogy kereshetnék rá gugliban? (my english is bad...) -
#36676 Volt erre valami progi, de már nem tudom, hogy hol. Eredetileg átlátszó volt, de a userek kérésére kivették, aztán most a win7be meg visszatették. -
#36675 Üdv!
Az Aero-val kapcsolban lenne egy egyszerű kérdésem: mikor maximalizálok egy ablakot (teljes méretre teszem), eltűnik az átlátszósága, és megkapja az ablakok beállított színét (nálam épp fekete). Nem lehetne valahogy elérni, hogy a maximalizált ablakok is megtartsák az átlátszóságukat? -
#36674 Total Commander, csoportos átnevezés funkció -
slylecz13 #36673 Sziasztok!
Nem éppen ide vág a téma, de sok szaki van ebben a topikban, ahol valaki lehet hogy tudja rá a választ.
Hogyan lehet több fájl kiterjesztését megváltoztatni?
Pl.: van van 100db *.avi, ebből kellene 100db *.mpg
A segítséget előre is köszi! -
bajtokarpi #36672 19"-os lcd-m van 1280x1024-ben használom, ez a natív felbontása, mégis homályos. -
namlak1986 #36671 Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, ami már majdcsak kikészít idegileg. Mégpedig a következő az:
A minap feltettem a Vistát és úgy adódott hogy egy DVD lemezt tettem be a meghajtóba, mégpedig egy: LG HL-DT-ST DVDRAM GH20NS10-ról van szó.És a probléma itt jön: felpörög a lemez, majd SEMMI:S....nem kezeli a lemezt. Nem nyitja meg az automatikus indítás ablakot és ha a Sajátgépben nézem meg, akkor az meg lefagy. Ja és a HDD led folyamatosan világít. A problémát csak úgy tudom elhárítani ha kijelentkezem, majdpedig vissza.
Szóval ötleteket kérek, hogy mitől lehet??!! -
#36670 Ha lcd monitorod van akkor az ajánlott natív felbontásban használd. -
bajtokarpi #36669
Hali!
Az a fura, hogy a tálca az ugyanolyan mosott maradt. A színsémánál windows szabványra állítom, akkor jó, de így meg nem olyan "vistás", mintha xp-t használnék. -
#36668 A Cleartype okoz(hat)ja:
asztalon jobbgomb - personalize - appearance settings - effects - és itt kipróbálod, hogy cleartype-al, sima elmosással vagy anélkül tetszik a legjobban a szemednek. (magyarul testreszabás - ablak színe és megjelenítése - klasszikus megjelenítés tulajdonságai - hatások... ) -
bajtokarpi #36667
Üdv.!
Segítséget szeretnék kérni, feltelepítettem a vistát, és olyan furcsán mosottak- homályosak a betűk, xp alatt nem volt ilyen problémám, tudnátok segíteni, mitől lehet?
Köszi -
#36666 Sziasztok lenne 1 kérdésem Mi akkor a teendö ha az msn-be nemenged belépni tüzfal blokkolásra hivatkozva(amikor megnézem a beállitásokat pont pipálva van hogy msn áttengedve a tüzfalon)bármilyen változatot telepitek ezt irja ki hogy a tüzfal blokkolja(a másik vistás gépen ugyanez volt a problema csak ott ujratelepitettem a vistát és megoldódott,de ezen nem megoldható fél napos az egész rendszer)Szóval az ujratelepitésen kívül mi mást lehetne még csinálni?köszi ha válaszoltok -
#36665 Nincs mit. Rendszergazda mód nélkül nincs a programoknak joga a program files és a windows mappákat írni. Ha kikapcsolod az UACot akkor visszatérsz az XP-s jogokhoz. -
#36664 Köszönöm
így már hibátlanul települt... -
#36663 Rendszergazdaként futtasd a telepítőt (jobb gomb->futtatás rendszergazdaként) -
#36662 Üdv van esetleg ötletetek erre a problémámra?
Olyan mintha nem tudna írni fájlokat a mappába... -
rika #36661 "Ezt úgy kell értelmezni, hogy BOOT-oltál a Vista DVD-ről és amikor feljön, hogy partíciók, HDD-k ott törölted az egyik HDD-t és amikor arra kattintottál, hogy újra létre akarod hozni, akkor addig elment, hogy be tudtam írni (vagyis kiírta), hogy mennyi GB, de mégse hozta létre?!
Vagy inaktív volt ez a funkció?!
Mit értesz az alatt, hogy nem volt hajlandó létrehozni?!"
Igen pontossan ez volt a szitu.Azota telepitettem meg parszor mert nem tetszett az egesz.Nem tudom pontossan mi lehetett a problema de toroltem az osszes patriciot majd ujra letrehoztam a patriciokat es ezutam mar megcsinalta a vista telepito is.A biosba annyit varialtam,hogy a vinyot ahci modrol ide modra allitottam.ES azt is furanak talatam hogy elotte a bootmangere a c meghajto helyett a d meghajton volt.Nem tudom miert nem a c-re rakta.
Lehet ezek kavartak be valamit.A lenyeg most mar jo minden.
Azer koszi. -
#36660 XP gyorsabb pár százalékkal játékok alatt. -
Csegeny #36659 csá all.
érdemes lenne e feltenni a vistát? játékra meik a jobb? xp vagy vista?
konfigom: Core2Duo E6600@2,4 Ghz, 2Gb ram, HD4670 512 gddr3 -
jaki88 #36658 ok, már megvan:D -
jaki88 #36657 Hogy tudom a sajátgépben előhozni a rejtett fájlokat? -
tompka #36656 Hát nem tom, de én csak hibernálást használom. Semmi normális leállás :) Sosem volt kékhalálos hibám. Régebben csak net gond volt. Nemtudom, hogy megoldották e már, de én először bedugom a modemet, megvárom még felépül a net kapcsolatom, majd gép be, akkor 3mp alatt visszajön a vista nettel együtt :) -
#36655 Egyáltalán nem jön hamar, mindig is 3 év volt a váltás, az XP élt egyedül ilyen sokáig (pedig hogy utáltam, 2k szvsz jobb volt :D) -
#36654 A szabvány drivereket is a gyártók készítik. Te komolyan azt hiszed hogy ami a windowsban van 20 ezer driver azt mind a microsoft csinálta? LOL:D -
#36653 Volt egy statisztika ide is belinkelve, hogy mely gyártótól származó driverek okozták a legtöbb problémát. Első helyen nVidia volt, második helyn pedig Microsoft. És nem az aláírt driverekről beszélek, azok csak a whql minősítés miatt fontosak. Hanem a Microsoft által készített szabvány driverekről, pl. nekem települt ilyen driver, a Vista tette fel kapásból és jó szar is volt. De ne a drivereken lovagoljunk már mikor az hibakódból úgy is kiderül, mármint a problémás.
Én mondtam, hogy lehetett volna jobb is, erre jött bon a szokásos Microsoftos terelő dumával, hogy a driverek... Én a rendszerről beszélek zusammen, nem egy-egy problémáról. És ez a saját véleményem, ami akkor se változik ha fejre álltok. Még backupolom a zenéimet aztán tesztelem Win 7-et de már tuti, hogy optimalizáltabb lesz mint Vista, és ezt most ők újításként fogják eladni, hát baromira nem az.
De eltértem a témától, lényeg: szerintem lehett volna jobb is a Vista, nem rossz, de ez a véleményem. És leszarom ki, hogy magyarázza ki. Nem vitázok erről többet. -
EK1TEP #36652 Valaki pls help!
Bevan állítva hogy ne külön ablakban nyiljanak meg a mappák de mégis ha rámegyek egy mappára külön ablakot nyit neki nem továbblép... :( -
WorldTorrent #36651 ja meg nem is frissitettem a windowst, most firssitem;) -
#36650 Nem árt. :D -
#36649 Ilyen nekem is volt, tegnap pl. az Outlook 2007 szállt el, aztán felajánlott valami frissítést, de nem raktam fel még és azóta nem fagyott ki, szóval et ilyen májkroszoft rejtély. -
#36648 Konkrétan nem ír drivert csak aláír ezért látod terjesztőként, mert ő építi bele a rendszerbe. Csak a saját hardvereihez ír drivert, a kamerájukon kívül nem szokott velük probléma lenni. -
WorldTorrent #36647 Nah most akartam kepet csinalni a kekhalal-rol , most meg nem kekhalalozik=):D , mukodik rendesen -
jaki88 #36646 Sziasztok! Azt miért csinálja a vista, hogy felteszek egy játékot azt nem teszi be a start menübe, és ha kimásolom az exe-t az asztalra, akkor azt nem hajlandó elindítani? -
WorldTorrent #36645 Akkor nezzem meg mit ir a kekhalal ? -
#36644 Konkrétan maga a Microsoft is ír drivereket, szóval ez nem kifogás attól függetlenül, hogy evidens. Nekem az optimalizáltsággal illetve az elvvel van bajom, hogy szerintük muszáj kihasználni 100%-ban a gépben lévő hardvert. -
#36643 ja, gondolod, hogy 3 éve kint van egy oprendszer, ahol a hibernáció automatikusan kékhalált gerjeszt... valószínű. -
WorldTorrent #36642 Mert jo lenne mert azzal par masodperc alatt bekapcsol:D -
WorldTorrent #36641 Mar nem tom, de ez nem minden Vista-ba igy van ? hogy ha ugy kapcsolod ki hogy Megorzi a munkamenetet a memoriaba akkor kekhalal ?Ami a Start-> es ott egy power gomb:D azzal -
#36640 Mit ír a kékhalál?