Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adi
"Persze a chip készlet meg egyéb progikat dobálom fel az oldalra"
oldalra= gépre

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Annyira láma dolog történt, h ezt még leírni is rossz!😄
Laptop nem az enyém csak családon belüli.(mostoha anyámé😊
Apám mutatja a laptopot, h rajta a vista bla..bla.. csak vannak driverek amik nincsenek fent. mondom ok.
kezembe nyom egy lapot amire rá van írva, h XI3650 alá pedig a fujinak a honlapja és ott nyomjak support -ot és szedjem le a drivereket. Ok.. tettem már fel párszor rendszert a gépemre, gépekre.
realtek drivere-t nem találom a support oldalon, akkor elkalandozok a realtek oldalára onnét sikerül leszednem.. és ügye láttom az alábbi problémákat. Persze a chip készlet meg egyéb progikat dobálom fel az oldalra.
...... de a rohadt wifi nem akar beindulni. Még a gyártoját se tudom, csak láttom, h 5100-as.. már kivagyok teljesen. beállítottam mindent a gépen, mert kábelesen végül bejött a net. Mondom a rohadt wifinek nem tom a tipusát és nem igaz, h nem írják. Esetleg különbözõ típusokkal szerelik.. utolsó reményem, h megnézzem a biosba bár semmit se remélve hátha írnak vmit róla. Erre bejön a bios ablak.. olvasom a modelszámot: PI3540
Szólok faternak 6 óra szenvedés után.
Én: Apu ez az XI3650 amit ide írtál az mi?
Fater: az egy laptop amit mondtak, hogy nézzem meg és felírtam rá.
Én: (vörös fej) BAZZ + én annak a drivereit szedtem le, mert azt mondtad, h innen szedjem le és itt a papír. Nem gondolod, h ha írsz egy típusszámot egy papírra egy azonos márkájú laptop tipusszámát akkor én azt fogom leszedni??
Apu: nem!!....
Persze a gép-re leszedtem a jó wifi drivert de nem indult el úgy se.. valószínû rendszer reinstall lesz, mert úgy össze lett kutyulva😊
mi ez ha nem kib@szás!?😄

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

LeWyTy
<#eljen>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

bon
Utóbbi 1 évben az összes megjelent játék. De még korábbiak is mennek.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

LeWyTy
Kaphatok egy legfrissebb listát a kompatibilis játékokról?
Köszönöm.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
kössz.
Má megoldottam.

Adi
igen! nem akarja úgyse

bon
A kérdõjeles eszköz kézzel probáltad már telepíteni? Jobb egérogmb az eszközön tulajdonságok és az illesztõprogram füllön a frissítés, majd kézzel megadod a wifi driver könyvtárját.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Adi
Sziasztok!
Nekem is segítség kellene:
van egy Fujitsu siemens xi 3650-es laptopom.
Következõ a gondom: feltelepítették rá a vista premiumot de az eszközelõbe egynél még mindig kérdõ jel van: egyéb eszközök > hálózati vezérlõnél van a gond. Jah és Wifi sincs gondolom ez vezérelné de egyszerûen nincs. Letöltöttem a fujitsu honlapjáról a WLan driverét de így se jó. Chipsetet leszedtem meg a SATA vezérlõket is de azoktól se javult. JAh és Intel(R) 82567LF Gigabit Network Connection is leszedtem de ez se segített.
Esetleg vmi megoldást nem tudnátok javasolni?

bfg900
Szinten segitseget kerek toletek.
oztak nekem egy hibasan mukodo laptopot, amire gyarilag telepitett vista van felteven.
Egy honapja lejart a rarakott Norton Internet Security trial es felrakott ra a tulajdonosa egy nod32-t, meg egy avg nevu virusirtot (nem 1xre termeszetesen) es azota ha telepitve van anivirus software, akkor csatlakozik a gep az internetre, lehet oldalakat pingelni, de az msn nem csatlakozik es a bongeszes se megy.
Ha uninstallalja ezeket, akkor siman mukodik a net.

Kiprobaltam a Kaspersky triallal es ugyanez volt. Feltelepive nem jonnek be az oldalak, uninstallava muxik.

Van tanacsotok a javitassal kapcsolatban?
bon
Eseménynapló nem ír semmit? Mert az, hogy belsõ hiba van az nem sokat segít.

bazza
Köszönöm szépen, mûködött! 😊

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Helló
A segítségeteket szeretném kérni abban h szükségem, van a Vistámra sp1
Ha rámegyek h Windows update, akkor elkezdi tölteni és 19%-nál kilép
Ha pedig letöltöm, valahonnan akkor elkezdi telepíteni végig is megy, de a végén az írja ki h belsõ hiba.
Elõre is köszönöm a segítségeteket

üdv:szabi
kabel15
Hello!

Chello netem van az asztali gépemen.
Kaptam egy laptop ott és arra csak a VISTAT tudtam felrakni.
Bedugtam a LAN kábelt a laptop ba de nincs net.
Mit kell tennem hogy létrejöjjön a hálózat?
Remélem tudtok segíteni.

Üdv:Kabel15

BattleTag: kabel15#2672

KranaZoli
Bocsi, gyors leszek, mert indulok haza melóból:

1.) Nézd meg ezt:
http://www.askvg.com/

(angol, ez vanÖ

2.) Onnan ezt az oldalt ajánlom:
http://www.askvg.com/yet-another-windows-7-theme-for-windows-vista/

http://www.askvg.com/how-to-install-and-use-3rd-party-themes-in-windows-vista/

http://www.askvg.com/how-to-apply-3rd-party-themes-in-windows-vista-and-server-2008-without-using-any-software/

Az utolsón írja le, hogyan kell 3rd party utility-k nélkül.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ezt Nekem írtad, amikor az volt a problémám, hogy az ESET BÉTA 4 állandóan azt írja ki, hogy nem fut 😊
Sajna nem tette rendbe 😞

De az ESET4 azóta összejött, az megint más kérdés, hogy most csak a 3-as EAV van fent 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

lck
Elvileg így lehet kiszedni:
( nekem már mûködött, de egyszer valaki azt írta hogy neki nem lett jó - azért próba szerencse )

Nyitsz egy parancssort, lehetõleg jobb egér futtatás adminisztrátorként opcióval. Aztán egyesével kiadod a parancsokat.

net stop winmgmt - Leállítja a winmgmnt szolgáltatást
cd /d %windir%\system32\wbem - Belép a system32/wbem könyvtárba
ren repository repository.old - Átnevezi az állományt
net start winmgmt - Elindítja a szolgáltatást
LeWyTy
Ittvan.
De nekem nincs ilyesmi. Csak témaválasztás mint XP-n.

bazza
Már több napja töröltem, azóta volt pár restart 😄
CCleanert már futtattam, semmi.

bazza
Ilyet találtam regeditbe:

DriverDesc BitDefender Firewall NDIS Filter Miniport

lol...

KranaZoli
Pl.: Google

1.) Wise Registry Cleaner website
2.) Aztán Download és felrak
3.) Mindent kipipál és amiket talál, abból CSAK(!) a biztonságosan eltávolíthatóakat törölni.
4.) Ha ugyanúgy marad a kaki, akkor
5.) CCleaner-el is ue.
6.) Ha még mindig kaki, akkor Én egyenlõre passz....

+1) DE! Remélem az uninstall után megvolt egy gép restart?!?!

KranaZoli
Egy részét IGEN <#vigyor2>

LeWyTy
Ezt nekem írta/d?

bazza
A gond az, hogy nincs a szolgáltatások közt. A Vista biztonsági központja viszont örömmel jelenti, hogy a BitDefender tûzfala mûküdik 😊
Regeditben is rákerestem, és millió helyen bennvan. Hogy a kurkászoltjézusszakállba töröljem?

KranaZoli
Talán a Vezérlõpult -> Felügyeleti eszközök -> Szolgáltatások között keresd meg. Szerintem szolgáltatásban futtatja a tûzfalát.

Ha így van, akkor elõször stop, aztán disable.

Aztán vmi registry tisztító sem ártana... Nekem még nem volt Bitdefender-m, érdekes lehet akkor az "uninstallja"...

KranaZoli
De azt mondja már meg leggyen szíves, hogyan sikerült Neked lementeni azt a shell.rar-t?!
(Mert Nekem azt írja ki, hogy Access Denied 😉

De ha shell a neve, akkor ez a 3 fájlos dolog kell majd hozzá.

bazza
Megint én vagyok!

Elkövettem egy nagy hibát: feltettem a BitDefendert. Összeakadt a NOD32-vel, le kellett törölnöm. Viszont a tûzfala még most is aktív!!! Hogy a rákba kapcsolhatom ki?

KranaZoli
Csak egy pillantást vetettem rá.
Szerintem nézd meg a lacy.hu-n talán fent van, hogyan kell a Vista alá egyéb témákat feltenni. Ha ez egy ilyen móka, akkor asszem 3 állománnyal kell csinálni pár dolgot. Egyszer csináltam, már nem emléxem rá 😞
Azóta még nem kellett...

A fájlok neve mögött a kiterjesztés akkor lesz látható, ha a Vezérlõpult -> Mappák-ban kiveszed a pipát, hogy rejtse el 😉

LeWyTy
Meg azt hogy lehet hogy mutassa a fájlok neve mögött hogy milyen kiterjesztésû?

LeWyTy
Ezt hogytom megcsinálni hogy mûködjön-is?
Plz help.
Hozzátenném: Tegnap láttam elõször vistat.

KranaZoli
Én(!) azt mondom, hogy IGEN!
Ha jól tudom, akkor ez a Windows Search csak a keresésnél gyorsít. Amennyit pl. használom a keresést a gépemen, annak mértéke a nullához konvergál 😊

Ha Windows Search-nek van egyéb funkciója is, akkor ennél tovább tudatlan vagyok...

Én ezt az 1 szolgáltatást lövöm le.
De ezt rögtön, ahogyan felment a Vista 😊

Még ha vmit gyorsít is, Engem akkor is idegesített a HDD állandó "reszelése"... Ill. amit még kilövök, mert van még 1 😊 az a Windows Defrag beütemezett task-ja.

Jobb klikk a merevlemezen -> és ahol a régi defrag ott van egy pipa, hogy ütemezve van.

A lacy.hu-n vannak tippek, amikhez még magyarázat is van.
De Nekem olyan eget rengetõen nem segítettek.
(csak a hardver update 😊

[HUN]FaTaL
Na felment az update ami tegnap nem volt hajlandó. Gondolom túlterhelt volt a szerver.

http://goo.gl/gd6Zi5

Gyorsíthatok azzal a Vista-n ha kikapcsolom a lemez indexelést?
Esetleg 1-2 tipp hogy mi az amivel ki-be kapcsolással gyorsíthatok a rendszeren?

Helló
A segítségeteket szeretném kérni abban h szükségem, van a Vistámra sp1
Ha rámegyek h Windows update, akkor elkezdi tölteni és 19%-nál kilép
Ha pedig letöltöm, valahonnan akkor elkezdi telepíteni végig is megy, de a végén az írja ki h belsõ hiba.
Elõre is köszönöm a segítségeteket
Narxis
Nem, x86-ot keress.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bon
Ezt most komolyan kérded??? Ott van a nevében, hogy x64.

geri777
Hellosztok

ez a verzio 32 bites ?
Microsoft Windows Vista SP1 x64

Válaszotokat elõre köszönöm

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

tengerilo
Túlhajtani a vasat, a jelek szerint bajos lesz ezen...

Igazából csak játékra akarnám használni amúgy.

Ez a kiherélési mániám régi reflex, hiszen tapasztalat, hogy eddig minden winfost, ha lebutítottam, azzal processzoridõt, memóriát és ebbõl következõen teljesítményt, fps-t nyertem, nem keveset...
(játék profilban XP-n nálam 3-4 szolgáltatás fut, autostartokban semmi - esetleg a VGA tuningoló progi, minden hálózati funkció tiltva-törölve, maga a csatoló is)

Szöveget szerkesztgeni, netezgetni marad a bejáratott XP szerintem még egy jó ideig.

Amúgy a pizza ok, de nem kóla, hanem sör... <#ejnye1>

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

Dzsini
nálam a lassú vinyónál elég áldásos a Search 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KranaZoli
Így van Tengeriló!

Szerintem is. Öröm itt mindenkinek, hogy van 1 Vista 64 bites-ed SP1-el 😊
A kiherélésnek nem sok értelmét látom. Ha annyira tuningot akarsz, akkor húzd a vasat ne a Vista-ból vegyél el.
Max. Windows Search 😉

Köszönöm, megprószálom😊

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

bon
A laptop semmi extra, egy HP compaq 6720s, core2 1,6ghz, 3gb ram, 160gb winyo, wifi stb. anyámnak lesz, meg kicsit nekem is ha 1 gép nem elég. Telepíteni meg pl: nero, office 2007, total comamnder, symantec Endpoint, meg néhány apróság + frissítések a rendszerhez. Ja meg alapból töröltem rakat felesleges dolgot (számomra felesleges) az elõtelepített rendszerbõl.
Munkahelyemen meg vegyesen vannak az oprendszerek. Oktatásban a termi gépek egységesen XP office 2003-al, az iródákban, szertárokban többségben vannak a Vista-k office 2003-al esetleg office 2007-el. Akad még néhány win2000-es régi gép is (kb 10db). Csak a teljesítmény miatt vannak rajtuk win2000.

Dzsini
Idáig jól hangzik most a Vista telepítés, remélem most már nem lesz vele gondod... és gondold meg a kiherélgetést, szerintem nem azon a pár mega ram-on múlik a boldogságod, meg azon az 1-2 másodpercen amivel gyorsabban bootol 😊 hidd el, hogy ha beüzemelted és feltelepítetted rá a dolgaidat, akkor már észre sem venni, hogy milyen dolgok futnak, mert utánaáll a géphasználati szokásaidnak (nem árulom el melyik service-ek ezek 😉 ). Valamint gondolom a géphasználat nálad nem azt jelenti, hogy process explorereket nézel, hogy melyik service meg folyamat fut és foglal le 1 magon 1-2% teljesítményt, hanem kihasználod a gép teljesítményét, amin viszont nem fogod észre venni, hogy nem 37 hanem 48 process fut.

(a laptop meg nem "designed for vista", mert mikor megvettem még csak Longhorn létezett, oprendszer nélkül vettem, és elõször XP, aztán Vista lett rajta - a hivatalos weboldalon pedig nincs is hozzá Vistás driverkészlet (szerencsére nem is kell)) 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lck
A letöltött vista elvileg jó sok rar fájlból áll. Ezt kicsomagolva 1 db nagy iso-kiterjesztésû fájlt kapsz. Meg esetleg mellett 1-2 kis fájlt, de ezekkel nem kell foglalkozni. Telepítési leírás van bennük.
A nagy lemezkép fájlt kell kiírnod. ( azt már nem szabad tovább kicsomagolni ) De nem úgy hogy simán rámásolod a dvd-re, hanem speciálisan lemezképfájl kiírással. Ez pl Neroban a : CD/DVD-író > CD-kép felírás... menüben van. Max. 4-szeres sebességgel írd.
Szép jó reggelt,

Letöltikéztem egy 64 -es Vistát, kérdésem: hogyan írjam ki DVD re, hogy a késõbbiekben errõl boot -on?
Kicsomagolás után egy mappában az összetevõket vagy külön -külön minden összetevõt egymás után írjam adat DVD re?

Köszönöm a segítséget,

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

tengerilo
Kösz a bíztatást és hogy legalább te nem hülyézel le (burkoltan sem).

Továbbrta is Vista 64-rõl van szó. Felraktam újra amúgy, nem nyúltam semmihez, csak az UAC-ot tiltottam és fel is ment az SP1 szépen.
De ha egyszer beáll és stabil lesz úgy kipicsázom, hogy csak úgy zuhog, csakazértis... <#vigyor2>

Nem kell nekem semmi okostojás, barmolt segédszoftver, azt majd hadd tudjam én, hogy hogy herélem ki, azaz hogy távolítom el a sok, átlag felhasználó számára teljesen fölösleges "szolgáltatását" és "funkcióját" ennek az ótvarnak.

Egyébként notebookokon jóhogy nincs gond a Vistával. Azzal szállítják, a Vistára design-olt notebbookokat, ami azt jelent hogy ezt a szopást, amit most én átélek, a gyár mérnökei csinálták végig és bekalibrálták a konfigurációt (billgecet anyázva végig szerintem) úgy, hogy billgenyzsák szara se szarja magát össze rajta... (bocs a vulgaritásért, de a winfos ezt hozza ki belõlem, pedig jólnevelt forma vagyok amúgy... <#nyes>)

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

Narxis
Milyen laptop ha szabad tudni? És miért telepítesz rá, nem elõtelepített rendszer? Nem sok ember engedheti meg a vituális gépet, ha nincs erõs vas alatta. :p Hogy-hogy nem Vista van a munkahelyeden, ti is kivárjátok a 7-est?😄

bon
Elég ritka a hiba, nagyon körültekintõ vagyok a rendszereimmel (ma jött meg a laptopom 😊 Vista business-el, éppen azt telepítem). Kísérletezgetni ott vannak a Virtuális gépek. Mivel elég kevés telepítés zajlik a gépemen kisebb a hiba lehetõség is. Na meg nem vagyok híve semmilyen rendszer piszkáló progiknak.
Egyébként A munkahelyemen pénteken volt egy csúnya szívásom xp és ie7 párossal, nem akart feltelepülni a frissen installált xp-re. Végül az ie7 logfájlból kiderült, hogy bizonyos regsztriy kulcsokhoz nem fér hozzá a telepítõ, engedélyeztem kézzel a hozzáférést és máris felment. Na de míg eljutottam a megoldásig elég sok idõbe tellett.

Narxis
Nálad mindig minden tökéletes.. :p

KranaZoli
Tengeriló!

Te már semmivel sem tudsz meglepni 😉
De nem vagy egy túl inaktív csávó, ezt semmi esetre sem lehetne mondani...

Mondjuk Én már elveszítettem a fonalat, hogy most éppen melyik Vista-t telepíted (és miért?!), de ha jól emléxem a 64 bites van fent és talán ahhoz próbáltad az SP1-et?!?!

Azzal, hogy "hibáztál" és ezt be is ismered semmi probléma, sõt! De FUCK, hányszor mondjam még el, hogy légy már férfi és ne add fel!!! Attól mert nem sikerült elsõre, ne írj egy eposzt. Próbáld még többször és többször.

De legalább 1x próbáld meg, hogy pl. felteszed a Vista 64 bites-t, vhogyan próbáld megállni, hogy nem írod be, hogy regedit, hanem rögtön felrakod az SP1-et.

ÉS! Ha, mondjuk, tfh(!) felmenne, akkor is elõbb mondjuk vesézd ki a Felügyeleti Eszközök által nyújtott lehetõségeket. Aztán ha az már OK és ha bele döglesz is, de Te Tweak-elni akarsz (1ÉBKÉNT MIÉRT?!) akkor pl használd ezeket: TweakVI, Vista Smoker, MzVista. Csak talán, de csak talán, a Vista-hoz jobban értõ emberkék alkották meg 😉

Persze a saját OS-eddel azt csinálsz amit akarsz. Akár 3 naponta reinstall....

Na, de azért ne add fel!!!

------------------------------------

Én már játék célzattal kapcsolatban is azt mondom, hogy Vista. Szerintem az összes alkalmazás és játék már sokkal inkább optimalizált Vista-ra, mint XP-re.
Én pl. szoktam nézni You Tube-on videókat, amiket a játék fejlesztõ team-ekkel készítenek. Kevés gépén látok XP-t!