40038
-
#36839 Ez tudtommal alapszolgáltatás, XP-ben is így volt már. Havi 1x kibírható. -
uiztu #36838 Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy, hol lehet beállítaani azt, hogy, ha lekapcsoljuk a gépet akkor ne frissítsen dolgokat, hanem egyből lekapcsoljunk. Tehát, hogy a frissítéseket ne tegye fel akkor amikor lekapcsoljuk a gépet.
Kösz!
-
#36837 Ezt írtam Én is ...
Ezért írtam, hogy próbálj meg Te rákeresni Google-ban, hátha találsz vmi 1xerűbb (neagyisten) magyar nyelven írt megoldást.
Ezt csak azért tette be, mert itt van probléma és van megoldás. Az már más kérdés, hogy kúva hosszú de sajnos nem nagyon lesz rövidebb -
#36836 Nem ajánlott piszkálni. De a vezérlőpult/személyre szabás/ablak színe és megjelenítése/további színbeállításokért nyissa meg a Klasszikus megjelenítés tulajdonságait. Itt tudod az eggyes menüpontok betűtípusát átállítani. -
#36835 uh, hát ez nem olyan egyszerű mint amilyenre számítottam. köszi a segítséget, még várok azért, hátha tud valaki valami egyszerűbb megoldást. -
starweb88 #36834 hali
hol tudom át állítani az alapbetű típust a vistaban? -
#36833 Google-ban rákerestem (nem tudom, hogy megtetted-e már?!) találtam egy rakás HSZ-t ilyen problémáról... hááát nem mondom, amiket eddig láttam, azok alapján ez "sem" lesz egy kisujj gyakorlat :(
Ha vmennyire tudsz angolul és nem nagyon riadsz el több oldalnyi HSZ-től, akkor írd be Google-ba a hibakódot kiegészítve azzal, hogy Vista.
Rögtön Windows Update-es találatok fognak jönni.
Csak egyet linkelek be:
Hi
here is the solution.
CAUSE
This issue occurs if one or more of the following conditions are true:
• The DCOM configuration is incorrect.
• Your user account is a member of the Guests group.
• The security descriptor in the Automatic Updates service is incorrect.
• The local security policy is incorrect.
RESOLUTION
To resolve this issue, follow these steps on client computers.
Step 1: Verify DCOM security
1. Click Start, click Run, type Dcomcnfg, and then click OK.
2. Expand Component Services, and then expand Computers.
3. Right-click My Computer, and then click Properties.
4. Click the COM Security tab.
5. Under Access Permissions, click Edit Default.
6. Verify that the following accounts are listed:
7. If any one of these accounts is missing in the Access Permission box, follow these steps:
a. Click Add, click Advanced, and then click Locations.
b. In the Locations box, click the Local_Computer_Name, and then click OK.
c. Click Find Now.
d. Press CTRL, click the required account names, and then click OK two times.
e. In the Group or User names box, click an account that you added, click Local Access in the Permissions for Account_Name box, and then click to select the check box in the Allow column.
f. Repeat step 7e for all the accounts that you just added, and then click OK.
Step 2: Verify DCOM default properties
1. Click the Default Properties tab.
2. Verify that the following configuration:
• The Enable Distributed COM on this computer check box is selected.
• In the Default Authentication level box, Connect is selected.
• In the Default Impersonation level box, Identify is selected.
3. Make any required changes, and then click OK.
4. Restart the computer.
Step 4: Verify the security descriptor in the Automatic Updates service
1. Download the Subinacl utility. To do this, visit the following Microsoft Web site:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e8ba3e56-d8fe-4a91-93cf-ed6985e3927b&DisplayLang=enhttp://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e8ba3e56-d8fe-4a91-93cf-ed6985e3927b&DisplayLang=en
2. Double-click the downloaded file, and then follow instructions in the Windows Resource Kit Tools Setup Wizard. By default, the Subinacl utility is installed in the following directory:
C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools
3. Click Start, click Run, type cmd, and then click OK.
4. At the command prompt, type cd C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools to move to the directory where the Subinacl utility was installed.
5. Type the following command, and then press ENTER:
Subinacl /service wuauserv /sddl=DSadA;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)
Note In a domain environment, this security setting may be configured by a Group Policy object. If the issue is only temporarily resolved after you type this command, a Group Policy object is probably configured. The domain administrator must modify Group Policy to include the correct security settings.
Step 5: Verify the local security policy
7. Restart the computer.
Step 6: Enable user data persistence in Microsoft Internet Explorer
1. Open Internet Explorer.
2. On the Tools menu, click Internet Options.
3. Click the Security tab, and then click Internet.
4. Click Custom Level.
5. In the Settings dialog box, scroll to the Miscellaneous section.
6. Under Userdata persistence, click Enable.
7. Click OK two times.
-
#36832 Heló! Frissíteni szeretne a vistám, (Service Pack 1-et), de hibát ír ki folyamatosan. Ez a szöveg van a végén: Kód:80070005. Próbáltam már többször, de minduntalan ezt csinálja. Eredeti a windowsom, ezért nem értem mi lehet a baj vele -
#36831 Sziasztok!
Következő a problémám.
1.) Először is az érdekelne, hogy másnál is jelentkezik-e?!
2.) Gadget -> Weather Gadget
Amíg NET-n van a gép, addig minden jó. Aztán pl. egy újraindítás után, 1 nap NET nélkül azt írja ki, hogy a "szolgáltatás nem érhető el...."
Rákerestem Google-ban. Elég sok ilyen problémát találtam, de egzakt megoldást rá nem :(
Pár HSZ-nél azt olvastam ki, hogy a hiba abból fakad, hogy pl. English verziót használ vki Kínában, ...
Én angol verziót használok, magyarítva.
Írták, hogy le kell tölteni egy DLL állományt és akkor jó lesz, de a link sajnos halott volt. Ugyanez a hiba volt a 32 bites Vista-nál is és a 64 bites-nél is.
3.) Windows 7
Seven alatt viszont jól működik. Sőt azt is kiírja, hogy az utolsó Forecast pl. 1 day ago....
Próbáltam azt, hogy a Sidebar mappában lévő WinSeven DLL fájlt átmásoltam a Vista mappába ill. lecseréltem a Gadget-eket is. Elmozgattam a Vista Gadget-eket, bemásoltam a WinSeven Gadget-et, oldalsáv bezár, indít, teljesen jól is működik a felülírt verziókkal, semmi elszállás, de ugyanúgy olyan, mintha nem cache-elné el az adatokat :(
4.) Érdeklődnék, hogy tud-e valaki vmi megoldást erre. Nekem teljesen olyannak tűnik, mintha nem tárolná az előrejelzési adatokat.
(pedig kevés az esély rá, hogy pl. egy három napos előrejelzés 180fokban fordulna ;) -
#36830 iegn az az e-mail címük. -
#36829 Hát megkérdezem, ha minden igaz ez a címük: [email protected] -
#36828 ? -
#36827 Ja és az Enterpirse változat aktiválásának ügyében is írjál a tisztaszoftvernek. Lehetséges, hogy elfogyott az engedélyezett kulcs mennyiség, mint win2008-nál is elfogyott nem rég és megkellett nővelni a mennyiségét, amit nem ők intéznek hanem a Microsoft. -
#36826 Ultimate a legnagyobb csomag az Office-ból. Tiltásról nem tudok, de szerintem kérdezd meg őket (választ írd már be ide is). Az Enterprise és Ultimate változat telepítőjének mérete 6kb-ba tér el, viszont a könyvtárstruktura az más konkértan a Enterpriser.WW és Ultimater.WW könyvtárba különbőzik és a méretük is más. -
#36825 Anno a Campusban Office 2007 Enterprise volt, most meg nem tudom feltelepíteni, mert nem fogadja el a kódot.
Most látom, hogy az új igénylőlapon már Office Ultimate van.
Letiltották a régit? Most miért lett ez a változat? Ez kevesebbet tud? Vagy miért volt ez a váltás?
Ezen az Office Enterprise lemezen csak Enterprise verzió van, vagy az összes, mint a Windows esetében? -
#36824 eltünt innen a szöveg amikor új ablakot nyitok, hogyan tudnám visszavarázsolni? -
mikiking #36823 Hát nemtom,de ha akarom telepitenni,bootolom meg minden,és azt irja ki "a windows ezen pékdánya nem felelt meg az érvényesitési eljáráson" de akarmien xp-t teszek bele nem akarja -
#36822 Ilyen nincs. Maxiumum aktiválni nem engedi a laptop alján lévő kóddal. Ha előtelepített oprendszer van rajta, akkor szokot hozzá lenni helyreállító lemez vagy partició helyreállító funkcióval. Helyreállítás elindítható boot során, windows alól is, de pontos menetét a dokumentáció írja. -
mikiking #36821 Sziasztok tudom,hogy ez nem a megfelelő topic,de van egy problémám... fater laptopján át kell installálni az xp-t,viszont nem lehet,csak azt ami benne van,más verziot nem enged beletenni,ilyenkor mit kell tennni ? -
#36820 -
#36819 Ügyes voltál :)
De utánanéztem Neked és találtam egy ilyet:
A 3D ablakváltót nem csak a tálcáról, hanem bárhonnan meghívhatjuk parancsikon segítségével! Tegyük a következőket...
1. Jobb egérgomb -> Új -> Parancsikon
2. Célnak adjuk meg ezt: RunDll32 DwmApi #105
3. Okézzuk és használjuk egészséggel!
http://lacy.hu/windows_vista/3d_ablakvalto_parancsikon
-
#36818 igazad van.... nem igen venni észre semmi kül változást azon kívül, hogy az asztalon ki van írva az SP 2 -
#36817 a vista sp2-je nem hoz olyan reformokat, mint az xpsp2 hozott anno - egy "átlagos" service pack lesz, gyakorlatilag az eddigi javítások összelapátolva, egy-két működésbeli javítással, de semmi eget rengető. -
#36816 köszi :)
alapból frissít , de ez nem újdonság....
mind1 azért feltettem -
#36815 Szóval leírom hogyan sikerült elcseszni és visszatenni, esetleg ha másnak is lesz ilyen gondja...
A laptopon vista van és a laptop kurzorjával véletlen kitettem az asztalra a window switcher-t (ablakváltó), majd onnan töröltem, de sehol nem találtam, hogyan lehet visszarakni, ezért egy másik laptopról csináltam egy parancsikont és visszamásoltam azt a laptopomra, majd a qick lanunch-ba bemásoltam.
csak így sikerült, bár lehet van másik módja is, de én nem találtam rá.
Üdv -
CUCLI #36814 hai all.
most pakoltam fel egy friss vistát. aszfaltos (2009 jan with sp1). a problémám az volna, hogy nem látja egyik dvd írómat se a szerencsétlen, a másik meg az, hogy a messenger se indul el valamiért. hibával azonnal leáll. teljesen friss winfos. egy firefox van rajta, meg egy ati driver. semmi más.
van valakinek valami ötlete? :( -
#36813 Leginkább javítások vannak benne csak, ami alapból elérhető a Windows Update-en. Tehát ha rendszeresn frissíted a Vista sp1-ed akkor már madjnem sp2-nek is nevezhetnéd. -
#36812 Az msconfigon belül letiltottam pár programot, hogy ne induljon rendszerindításkor. Azóta ezt a figyelmeztetést kapom. Hol lehet kikapcsolni? -
#36811 sziasztok
SP 2 vel mi a tapasztalook -
#36810 Talán a hangkártya (vagy hangkártya chip) gyártót kellen szindi, hogy miért nem csinál normális drivert hozzá. -
#36809 A net sebesség nem a vista miatt volt,de az 5.1-et ez hihetetlen hogy mi csinált vele az ms. Egyszerűen nem szólnak a hangszórók,még a középső sem,pedig a tesztben jó mind. Zene,játéknál meg megy 2,bedugtam a fülhalgatómat mer olyan hányás. Vki help pls! -
#36808 közben sikerült megoldani... -
#36807 Na enyém lett egy másik notebook, arra is vistat raktam fel. Nem tudom mit panaszkodnak a sebességre, nekem semmi gond vele:
Asus M6000 - Intel Pentium M 2.0Ghz (centrino), 1gb ddr ram, mobility radeon 9700 -
#36806 nincs ott nálam, csak azok amik voltak is...
mert az törölve lett, kérdés, hogyan lehet visszarakni?
-
Dave0092 #36805 C:\Users\Neved\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
nekem itt található -
#36804 hali!
véletlen töröltem a 3d ablakváltót a tálcáról, de hiába írom be a keresőbe nem talál se úgy, hogy window switcher.
Hogyan tudom visszarakni?
Előre is köszi -
#36803 Hellosztok,hát felraktam a vistát,5.1 hang sincs(külső usb-s hangkártyát használok),de a leggázabb hogy épphogycsak megy a net,ilyen 20kb-al tölt le kb,nagyon lassú,xp-nél 6,5mbit volt. Szörnyű. Help pls. -
starweb88 #36802 abba futattam de semmi :S -
MasterJay #36801 Sziasztok!
Lecseréltem az xp-t vistára. Egy torrent oldalról szedtem egy Vista SP1 x86 HUN MSDN DVD. Volt benne loader 3.0! Futtattam, írta rendben, ha újraindítom, akkor aktiválva lesz. Újraindítottam a napot még mindig írja, hogy 29 napom van hátra, viszont a rendszertulajdonságok között ott a logo amire a loaderben klikkeltem. Akkor most sekerült az aktiválás vagy nem?
-
#36800 Én semmilet :)
Benne van a tűzfal.
Nézd meg tűzfal tesztelő site-n. Szerintem semmi gond vele.
szerintem teljesen felesleges külön alkalmazás tűzfalnak.
Ha vmelyik tűzfal tesztelő "bejutott" a gépedre, akkor már más lehet a helyzet, de az sem a Vista tűzfal hibája lesz, hanem inkább az, hogy esetleg vmi engedélyezve lett manuálisan befelé, amit nem kellett volna.