40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • av256
    Üdv!
    Telepítettem Vistára az Acrobat Reader 8.1 magyar verziót, és mégis angol nyelvű (maradt, mert hogy előtt volt fent egy angol).

VAjon mért nem könnyíti meg a dolgomat?
  • [HUN]FaTaL
    Ha lefrissíted a dxet akkor igen.
  • Shep
    Ok, kérdésem már tárgytalan. Megtaláltam a választ máshol.
  • Shep
    Vista támogatja a DX11-et?
  • bon
    Az más, ez esetben vga kuka és csere egy másikra.
  • [HUN]FaTaL
    Én meg tudom mert ismerem személyesen is.
    3Dben 5 perc után fagy egy komolyabb játékban.
  • bon
    Hol votl írja, hogy 5perc után szarrá fagy? Mert én nem látom sehol leírva, két napja fagyot le neki azóta se.
  • MeTaL
    simán szarrá fagy, de letojom, szar vga azt se tom milyen, vmi 3000 ft volt vagy mennyi. majd lecserélem.
  • JSbyMSI8800
    Amúgy hogy fagy le? tehát csak úgy simán vagy színes csíkok/foltok jelennek meg??
  • [HUN]FaTaL
    Olyan VGA ami 3Dben 5 perc után szarráfagy, nem hiszem, hogy driver hiba.
  • MeTaL
    Oké, köszi.
  • bon
    Driver gond lesz, frissítsd ha van újabb.
  • MeTaL
    atikmdag.sys atikmdag.sys+1ffa5 0x8f37e000 0x8f800000 0x00482000 0x49a5bd7e 2009.02.25. 22:51:58 ATI Radeon Family ATI Radeon Kernel Mode Driver 8.01.01.882 ATI Technologies Inc. C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys

-----------------------------------------------------------------
    ntkrnlpa.exe ntkrnlpa.exe+e7ce8 0x81800000 0x81ba1000 0x003a1000 0x49ac8cd6 2009.03.03. 2:50:14 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.0.6000.16830 (vista_gdr.090302-1506) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe

----------------------------------------------

Mini022510-01.dmp 2010.02.25. 20:08:14 BAD_POOL_CALLER 0x000000c2 0x0000000b 0xa1781420 0x0a100206 0xa1781448 atikmdag.sys atikmdag.sys+1ffa5 ATI Radeon Kernel Mode Driver ATI Radeon Family ATI Technologies Inc. 8.01.01.882 32-bit C:\Windows\minidump\Mini022510-01.dmp 2 15 6000

Az Ati driverre hivatkozik, érdekes. Ennek ellenére szerintem maga a videókártya hibás. Lehetséges ez? Vagy csak a driver nem tetszik neki? Kompatibilis driverem van, méghozzá régebbi kiadás, eddig baj nem volt vele.

• bon
    A BlueScreenView programmal lehet értelmezni a dmp fájlokat. Rakd fel és készíts egy képet a hibáról és töltsd fel ide, talán az több mindent fog mondani.
  • MeTaL
    Sziasztok,

Vista operációs rendszerrel rendelkezem, és az egyik nap kaptam hirtelen egy szép kékhalált, ha jól emlékszem filmnézés közben. Íme az adatok:

Probléma-aláírás:
    Problémaesemény neve: BlueScreen
    Operációs rendszer verziója: 6.0.6000.2.0.0.256.6
    Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
    BCCode: c2
    BCP1: 0000000B
    BCP2: A1781420
    BCP3: 0A100206
    BCP4: A1781448
    OS Version: 6_0_6000
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
    C:\Windows\Minidump\Mini022510-01.dmp
    C:\Users\username\AppData\Local\Temp\WER-43243-0.sysdata.xml
    C:\Users\username\AppData\Local\Temp\WERDB7F.tmp.version.txt

Olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x040e

A probléma leírását segítő fájlokat nem találtam a gépen, hozzá kell tenni hogy a kék halál kb. 2 napja volt ( nem volt időm ezzel foglalkozni ) azóta valszeg letörlődhettek a fájlok. ( rejtett fájlok mutatását beállítottam ).

Ennek ellenére tudnátok segíteni? Előre is köszönöm.
    ( Azt még tudni kell, hogy kb. fél éves cuccok vannak a gépembe, kivéve egy videókártya, ami nagyon gyengus illetve hibás, ( pöttyözi a képet néha ) de eddig enm volt ennyire komoly problémám vele, tudni szeretném hogy valóban ő volt-e a tettes.
  • bon
    Fordulj az Adobe ügyfélszolgálatához az üzenetnek megfelelően.
    De próbáljkozhatsz még Rendszergzadaként futtatni vagy komaptibilis módban futtatni a setup.exe-t.
  • Orionk
    Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Windows Vista Sp2 angol verzióm van.

Feltelepíteni szeretném az Adobe Flash CS3 Professional programot, de nem sikerül, mert ez a EZ A HIBAÜZENET jön ki.

Találkoztatok már hasonlóval?, mi a megoldás?

Előre is köszönöm.
    üdv.,
  • gabi89
    Én meg nem is tudtam ,hogy meglehet ilyenre csinálni xD
    Viszont most legalább ha ennyi év után sikerül elnyomni nem esek pánikba :P :)
  • [HUN]FaTaL
    Csak utól ne érjen :D

Még anno win2k alatt szoptam be ezt, de valahogy sikerült rájönni, hogy mi van :D
  • Pupuci
    Óóóóó basszus!Hálám örökké üldözni fog ;)
  • [HUN]FaTaL
    Duplaklikk a szürke keretre.
  • Pupuci
    Srácok, tudna nekem valaki segíteni?
    Ilyen hülye lett a feladatkezelőm :(
    Megőrülök tőle mert teljesen használhatatlan.

• Met
    az explorer.exe fut továbbra is
  • Met
    Az mitől van, hogy ha elindítom az intézőt, bezárom, utána 50-90%-os processzor terheléssel fut tovább?
  • Orionk
    A beépített lemezkarbantartó az a : disk cleanup, nem?

Mert ezt a Disk cleanup-ot futtatam, és ott lehet ezeket a fájlokat kitörölni.

Akkor a te felelősségedre törlöm :), mert azt mondtad.

• bon
    A rendszerben előfordult hibák és megoldását segítő fájlok. Ezek szeirnt rengeteg hiba szokot lenni a gépeden, hogy ilyen sok összejött.
    Egyébként a beépített lemezkarbantartó progival is törölhető. Nálam windows 7 alatt kb két hónapos rendszerrel 1,3mb-ot tesz ki.
  • Orionk
    köszi a gyors segítséget.

Még nem töröltem, de ezt írja, hogy a Per user quened Windows Error Repor... erre való :
    Files used for error reporting and solution checking.

Nem tudom, hogy ezt mit jelent, mármint értem, hogy magyarul mit jelent, de nem tudom, hogy ezek a fájlok mennyire fontosak, és hogy milyen gyorsan telítődnek újra?

mire valók ezek a fájlok,

köszi
  • bon
    Törölhető.
  • Orionk
    HEllo!

Megtaláltam, hogy mi foglalja a sok helyet a C: partíción, amin a Vista van.
    Futtattam a Disk cleanup programot :

A felugró ablakban ki lehet választani, hogy milyen fájlokat töröljön. Itt vagy egy olyan, hogy: Per user quened Windows Error Repor... , és ez 13,5 GIGA.

Nem tudom, hogy kipipálhatom-e, és indíthatom-e a törlést.

Szabad ezt törölni?

Légyszives többen válaszoljatok, mert nem akarom gajra vágni a Vistát, most nincs lehetőségem ujrarakni az egészet.

köszönöm
    üdv.,
  • atomeromu
    Hello Mindenki!
    Sajna bekaptam egy spyware-t es ami meg rosszabb ujra is lett inditva a gep! Azota nem csatlakozik a netre es nem talaltam meg a Hosts file-t sem, csak cmd-ben! Egy spyware irto fent van, de csak annyit lat, hogy a hosts file-ba 60 uj bejegyzes kerult be. Torolni oket nem engedi! Valszeg ezert nincs netem es ettol lassu is a gepem. NOD 32 van fent. Tettem fel spyware doctort, de nem indul el, mivel kene neki a net... Tudnatok esetleg segiteni, hogy hogyan tudnam megmenteni az oprendszerem?
  • [HUN]FaTaL
    Az update elég furán kezeli, SPket mindig kézzel rakom fel, nem várok az updatere.
  • Szuni
    No ez az, ez egy eredeti (laptophoz kapott) vista, hogyhogy nem volt eddig meg? Azért nem használom ilyen ritkán ezt a laptopot... fura hogy csak most ajánlotta fel letöltésre...
  • [HUN]FaTaL
    Ezekszerint nem volt meg. :) Az SP2 a frissítéseken kívül, más frissítéseket is tartalmaz, meg pár új funkció is került a rendszerbe (ha jól emlékszem akkor a BlueTooth 2.1, valami Wireless cucc meg még valami) :D
  • Szuni
    Lehagytam a lényeget. Azt hittem, Sp2 már régen megvolt..
  • Szuni
    Jé, ma hogy bekapcsoltam a laptopot, közölte a Win, hogy ő SP2-t fog telepíteni, ha én is úgy gondolom.. melynek mérete 73.2-400.3 mb lehet, és tartalmaz minden eddigi frissítést a Vistámhoz.
    Amit eddig leszedett magának, az most meglesz egy packban, vagy minek ez a marha nagy? Nem érdekel különösebben, csak nem értem a logikát, eddig is feltettem mindent, amit fontosnak tartott frissítést, amint megjelent..
  • Met
    Miért nincs dátum néhány file adatánál?
  • mézgaaladár
    elment a net,diagnosztizál azt irja,hogy nincs probléma mégsincs(VISTA)
  • bon
    Jobb egérgomb futtatás Rendszergazdaként lehetőség nem jó?
    De még megpróbálhatod a jobb egérgomb/tulajdonságok/kompatibilítás füll/Az összes felhasználó beállításainak módosítása és ott pipálod ki a "A program futtatása rendszergazdaként" opciót.
  • troby90
    Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem, egy vista ultimate-t használok, 64-bites. És a következő a gondom vele, egy programot szeretnék rendszergazdaként futtatni, de nem tudok, mert rá kattintok jobb egér/tulajdonságok/kompatibilitás és ott van, hogy program futtatása rendszergazdaként, arra szeretnék rá kattintani, de nem megy, mivel szürke és nem engedi? valakinek valami ötlet?

Előre is köszi.
  • ates84
    Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a vista nem jeleníti meg az asztali ikonokat, pedig a "jobb egérgomb / asztali ikonok megjelenítése" opció be van kapcsolva. Ennek ellenére a tálcán ott van az "Asztal" felirat eszköztárként az óra melletti ikonok mellett és rákattintva kilistázódik az összes elvileg asztalon lévő ikon.

Valaki segítene, hogy hogyan tudom normálisan beállítani az ikonokat az asztalra?

Előre is köszi