Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örm
Kösz, de már sikerült! Még egy gondom lenne. Nem tudok az asztali géppel távoli asztallal a laptopomra kapcsolódni? Milyen beállítások kellenek? Vista Ultimate-em van.

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

KranaZoli
Szerintem itt:

Vezérlõpult (Kategória nézet) -> Óra, nyelv és terület (és alatta ott van, hogy "a megjelenítési nyelv megváltoztatása"

Le tudnám pötyögni angolul, de nem biztos, hogy ua. fogalmaznék, mint a MS 😊 Így hát légy kreatív 😉

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

bon
Milyen Vista-d van?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Örm
Hello!
Leszedtem a magyar language packot, de nem tudom, hogy hol kell átállítani a nyelvet magyarra. Kösz a segítséget!

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni:

A tv-out nem akar rendesen mûködni. ATI HD3850 a monitorvezérlõ! A monitort 1024×768-ra álllítja, ha bekapcsolom a tv kimenetet. (XP alatt film megy a tv-n 640*480-ban, a monitoron meg lehet netezni, meg bármit csinálni 1440*900-ban)

A (szerintem) megoldás:

Ha xp alatt bepipálom a monitor által meg nem jeleníthetõ üzemmódok elrejtése opciót , akkor ugyanaz lesz a helyzet, mint a Vistán.
Vastag vonallal körbekerítve.

Kérdés:
Hogyan tudnám úgy beállítani az oprendszert, hogy használható legyen ez az opció, és ne legyen kiszürkülve. Ugyanis így úgy veszi, mintha be lenne pipálva! Link

Üdv! Egy kérdésem lenne. Egy vinyón van a Vista (C😊 és az XP (D😊 dual bootban. Az XP-t szeretném megszüntetni. VistaBootPro program fen és kitöröltem az XP-t, de még mindig hivatkozik rá és nem engedi formattálni a vinyót. Persze meg tudnám oldani a formázást, de nem látom a következményeit elõre.

Válaszaitokat köszönöm!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

daxan
Hali! Hogyan tudom megnézni azt, hogy az éppen futó programok milyen portokat használnak?

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

[HUN]FaTaL
Nekem semmi gondom a 64es vistaval, persze függ attól, hogy milyen eszközeid vannak. Mielõtt áttérsz, nézz körül a neten, hogy mindenhez van e 64bites drivered.

http://goo.gl/gd6Zi5

Banano
Hi,

most szereztem meg a 64bites vistat, jelenleg a 32bites van fent,de az nálam csak 3gb memóriát lát,és a gépemben már 4gb van , érdemes lenne felrakni a 64-est vagy maradjon inkább a 32bites?Érezhetõ a különbség? Esetleg driver problémák lehetnek a 64bites-el?

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Nem az a baj, mondom a két másik XP-s gépen gond nélkül van sávszélesség. És most egy harmadikat is kipróbáltunk. Tuti, hogy a Vista okozza.

fasza megnéztem és sergoe uira van beállítva mindenhol 9es és nincs se félkövér se dõlt betû beállítva de érdekes hogy nálam a weboldalakon + a windowsban is teli van dõlt meg félkövér betûkkel és a firefoxom sincs elállítódva, találkozott valaki ilyesmivel?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

zoliapu
Nem lehet az a gond. A Wifi antenával lehetnek gondok fõleg a régebbi típusokkal 20-30 % nálam nem igazán szuperált. Sokszor le esik a sebeségük általába a jó ha a signal 5 vonásból kettõnél nem esik lejebb valamint a 10 Mbps a sebességnél.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

kösz

más

2 problémám van

volt a gépen xp és vista is, most már csak vista van, de a boot menü így is bejön az elején hogy tüntethetem el?

a másik meg az hogy még a vista be nem jön addig a billentyûzetemet nem tudom használni, pedig a driver is fennvan és nem rég kezdte el ezt csinálni, így a biosba se tudok belépni

Üdv, egy kis segítség kéne. Van egy otthoni wireless hálózatom, nemrég bekötötték a UPC-t. Megcsináltam, ahogy kell, a router szétosztja a netet, leklónoztam a MAC címet, minden jól mûködik. Statikus IP-ket használok a LAN-on. Egyedüli probléma, hogy a bátyám laptopján, amin vista van, nem kielégítõ a sebesség. 10/2 megabites a net, nálam, és a harmadik gépen is (mindkettõn XP van), átlagban 6 megabitet ad bármilyen sebességteszt, viszont a bátyám gépén 1.5-nél nem megy feljebb. Arra gondoltam, hogy mivel a vista az IPv6-ot is támogatja, ez bezavar neki. Nem ismerem egyáltalán a vistát. Van valakinek ötlete?

Nem muszáj feltenni a 64bitest. Ha 4GB RAM-od van, vagy több, akkor már 64bites kell, mivel a 32bites csak 4GB-is kezeli a memóriát.(vga+ram)

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Narxis
Nem kell, csak lehet. Mennyi RAM-od van?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

hülye kérdés, sry:
dual core 5200-hoz ugye 64 bites Vistát kell feltenni?
KranaZoli
vezérlõpult -> Megjelenés és személyes beállítások -> Személyre szabás -> Ablak színe és megjelenése -> További színbeállításokért... (klasszikus) -> Speciális

Sajna minden egyes elemen el kell végezni a módosításokat 😞
Mindenhol módosítanod kell a font beállításokat...

A fenti elérési út ide, szerintem a leghosszabb 😉
<#zavart1>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

thx és hol tom megmódosítani?

berczy
Azt hiszem félreértettél. Nagyon is tudom amit mondasz. De 1 megabittel tölt a netem. Nem 1 Megabyte-al. kb. 120 kbps-el jön bármi, még a web is. Azért ez igen kevés egy 8 megás vonalhoz képest...
Szóval így ennek fényében... Ötlet?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

birdo
Köszke )

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Dzsini
Segoe UI

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

vagyis inkább fingom sincs melyik az eredeti betûtip amit defaultban használ a win

lck
Ismerkedj egy kicsit a rendszerrel, akkor megtalálod ! Vagy takaríts össze a szobádban akkor is meglesz !
( De hogy ne mondg hogy genya vagyok: Asztal jobbegér - Testreszabás - Asztali ikonok módosítása - LomtárPipaBe )
birdo
Hali
Én meg eltüntettem a " kukát az asztalról....de hol van ?
És hogyan tudom a " tálcára kitenni ?

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

hi

elállítódott a betûipusom, hogy tudom vissza állítani az eredetire?

Köszi! 😊

lck
Tedd a képet a C:\Windows\Web\Wallpaper\ - mappába.
És a Személyreszabás > Asztal háttérképénél válaszd ki.
Ha hátteret rakok ki miért nem mûködnek az elrendezések?
Minden képet középre rak pedig én átállítom hogy "Képernyõ mérethez igazít" és semmit nem csinál...pedig a kép nagyobb mint a natív felbontásom 😊
Kisebb képet se nagyítja fel!

köszi! 😊

KranaZoli
Vezérlõpult -> Megjelenés és személyes beállítások -> Mappa beállításai -> Nézet -> A MENÜK MINDIG JELENJENEK MEG (innen kiveszed a pipát)

KranaZoli
Aha!
Értem! Köszi!

A klasszikus menüt hogyan tudom eltüntetni a Számítógépbõl?
Valahogy odavarázsoltam a Fájl,Szerkesztés,Nézet stb. cuccost!

[HUN]FaTaL
Ilyet nem lehet, mivel azt a részt nem lehet tesztelni ami épp használatban van. Javaslom a memtestx86ot.

KranaZoli
Sziasztok!

Tudtok vmi olyan programot ajánlani, amivel Vista alatt memória tesztet végezni?!
Nem úgy, mint a Vista memória tesztje, hogy gép újraindításakor.

Köszi!

Köszöntem szépen. Akkor én is átadom ezt az infot az ismerösömnek.

<#worship><#worship><#worship>
" 1. Click on the Start button and type in ‘netplwiz‘. This will open the Advanced User Accounts menu
2. In the Users tab, highlight the account you want to login to Vista automatically with, and then ‘must enter a username and password to use this computer’
3. Click on ‘Apply’. A new window will now popup asking you to enter the password of the account you’ve just highlighted. Do this, and then click ‘Ok’
4. Click ‘Ok’ on the Advanced User Accounts menu to finish"

magyarul, start menu, beirod hogy netplwiz. Az advanced user accounts menu megnyilik.Kijelolod a usernevet, felul kiveszed a pipat a "must enter a username and password to use this computer" elol. Apply. majd felugrik egy ablak ahova be kell irnod 2szer a jelenlegi jelszavadat, es kesz is
Sziasztok.

Annyira nem vágom a Vista-t.Az egyik ismerösömnek az lenne a kérdése hogy amikor bekapcsolya a gépét akkor mindig bejön a neve és mindik rá kell okézni.Valahogy kilehet ezt iktatni,hogy amikor bekapcsolya akkor automatikusan töltödjön be? ha igen hogyan? (próbáltuk már a felhasználónév fiokonál de nem sikerült.

Köszöntem a választ.
Nem vagy tisztaban a fogalmakkal,8 megas net eseteben kb teljesen jo ertek az 1 megas letoltes,a feltoltes pedig ertelemszeruen ennel joval kevesebb.A tobb szalon toltok pedig valszeg hamis erteket adnak.

berczy
Sziasztok!

Lenne egy érdekes problémám: Mégpedig ez a letöltések közben jelentkezik. Amikor mondjuk simán probálok letölteni böngészõvel kb 1Mbps-el tölt max (8Megás vonalam van) ellenben mikor vezérlõvel töltök, több szálon akkor ki tudja használni az egész sávszélt. Amikor a sebességmerõt nézem a neten akor is csak 1 M körül hozza a mérést. AEz azért gond, mert nem csak a böngézõs letöltésnél lassú hanem mindenhogy ami nem több szálon tölt. Pl. egy progi frissítése.... Nálam lehet a gond, ha igen akkor hol?

Elõre is köszi!

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

KranaZoli
És ha ezt már ismered, Magadévá tetted!!!!
Akkor majd az lesz a gondod, hogy ott vannak az Msconfig-ban az inaktív automatikusan el nem induló alkalmazások. Nekem egy idõ után ez több, mint amit elindítok 😉 De ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

Ezeknek a kigyomlált linkeknek az eltávolítására meg majd hívd segítségül az MS Config Cleanup programot.

Azzal nem csak "kiiktatod", de törölni is tudod a bennmaradt "szemetet".

Be careful 😉

Köszi!
bon
msconfig

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Hali!

Tudtok egy parancssort mondani amivel elöhozom a vistaval együtt induló programok listáját ahol ki és be tudom kapcsolni öket?
Elöre is köszi a segítséget!
Köszönöm a segítséget megpróbálgatom amiket írtatok
Narxis
Visszaállítottad gyári értékekre a BIOS-t, gondolom valamit át kell állítani.

Narxis
Steam hardver és szoftver statisztika 2008 november

Na ilyen gépeik vannak a Steamet használó JÁTÉKOSOKNAK. Egyébként már egy ideje nem kell a Steamnek engedély, hogy elküldje a user gépérõl az adatokat...

Érdekes, hogy az XP még mindig nagyon népszerû, 68,67%-al gyõzött az op. rendszerek-nél.

newil
Helo,annak mi lehet az oka,hogy nem tudom a gépet alvó vagy hiernálási üzemmódba helyezni,mert egyszerûen újraindul.Eddig mûködött rendesen,de biost kellett "defaultolni" vagy mi...és azóta nemmüxik. Egeret kilehet venni a számításból az már nemjátszik közre.
Esetleg valakinél hasonló problema?

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.

[HUN]FaTaL
Próbáld meg IDE módban, ahci helyett.

KranaZoli
Elolvastam azt a beszélgetést.
Annyi, hogy SATA HDD-re nem akar települni a Vista, de IDE HDD-re igen?!
(vagy nem teljesen értem....)

Én annyit csinálnék, ha még nem tetted meg, hogy visszatölteném a BIOS Default értéket és csak annyit változtatnék, hogy a SATA legyen a 2nd Boot Device.

Ill. BIOS Update?!
(ha még nem volt....)