40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • SZilaJMaGGoT
    Üdv valaki tud nekem segíteni vistaloaderrel?? Valami pontosabb leírás kellene mint ami van a readme-jébe, mert a parancssorhoz nemigen értek... :/
  • bon
    Nem, de ha felteszed az eddig megjelent firssítéseket akkor van egy SP2-nek nevezhető vista-d. Más jelentős változás (újabb bluetooth szabvány és blueray támogatáson kívül nem nagyon várható benne)
  • geri777
    Hellosztok a vistához kijött már a Sp 2 ?
  • opPilota
    Huhi!

Lenne 1 kis gondolom. Nemtudom hogy pontosan mi okozta a következő változást, de a Vista-m fogta magát és minden betűtípust elállított. Van ami félkövér lett a Firefox-nál i van ami dőlt van ami félkövér lett. Msn-n alatt is félkövérre változtak a betűtípusok. Nemrég telepítettem 1-2 frissítést talán az okozhatta de hogy melyik az passz. Vírus vagy hasonló nincs a gépen, már jópár programmal végignéztem. Valaki találkozott már hasonló problémával? Ötlet hogyan lehetne visszaállítani?
    Előre is köszi a segítséget.

Sziasztok
  • bon
    Maga a frissítés, amit elvileg törölnie kellett volna magától.
  • Freddycom
    Köszönöm a válaszokat, töröltem, nem lett baj. Ezek amúgy a Windows Update után visszamaradt dolgok?
  • EK1TEP
    Értem.
    Akkor beszerzek egy új elemet
    CR2032 - megnéztem ilyen kell bele.
  • Dzsini
    a vistából történő órabeállítás ugyanazt a belső órát állítja, mint amit a BIOS-ból tudsz.
  • EK1TEP
    És ha én ezt az időt itt Vista-n befrissítem a netről akkor elvileg kikapcsolás után is megkéne maradnia?? Vagy Biosban kéne beállítanom... de hogy amikor a neten a pontos idő :D
  • EK1TEP
    Okés!
    Köszi!
  • Dzsini
    akkor már bőven lehet, hogy az alaplapi elem merül lefele - nézd meg a típusát (általában 2 betű 4 szám, pl.: CR2032, ez a leggyakoribb), szinte bármelyik fotós boltban lehet kapni (párszáz forint)
  • EK1TEP
    Húú lap sztem 4 éves Asus M2N4-SLI
    Nem szándékozom új lapot venni annyira nemfontos csak észrevettem hogy az idő elállítódik.
  • bon
    Milyen idős alaplap? Hány éves? Csak azért, mert elképzelhetőnek tartom, hogy a Cmos elem kezd tönkre menni. Mondjuk rendszer idő elállítódás kikapcsolt állapotba szokot előfordulni ha az elem elhasználódik.
  • bon
    Más oprendszer alatt (XP, Win2000) már többször töröltem (söt az egész SoftwareDistribution könyvtárta) és sohase okozott még gondott. A letörölt fájlokat, már ami kellett a rendszernek újra létrehozta. Vista alatt még nem voot szükségem ilyen drasztikus megoldásra, így csak feltételezhetem, hogy úgyanúgy viselkedne mint más oprendszernél.
  • EK1TEP
    Olyan gondom lenne hogy a gépen az idő mindíg elállítódik!
    Elvileg frissít a netről, volt hogy én is kézzel nyomtam frissítást egy darabig jó is de aztán megnézem a pontos időt és 2-3percet késik a gépen... pfff mivan ezzel?Azér nehogymár van net meg minden azt az idő nem bír pontoslenni
  • Freddycom
    Csak a Download mappám is majd' 650 MB. Ezt törölhetném elvileg? Vagy ki tudja, és inkább ne reszkírozzam?
  • bon
    Felesleges megformatálni, a Vista telepítő majd intézi.
  • bujcsik555
    Hello! a FAQ-ban írt programmal /Partition manager/ probálok új particiót csinálni neki.Az lenne a kérdésem hogy ahol a típusát kell megadni,ott melyikre mennyek? Not formatted-en hagyjam, vagy az NTFS?

Köszi
    (jah és valószinű még lesz pár kérdésem a telepítéshez :D )
  • bon
    Nem, de a másik módszerhez némi szakértelem azért kell.
  • aricsi
    Hali. Ha fenn van a Vista csak format c:-vel lehet visszaváltani xp-re?
  • bon
    Nem! Esetleg a Download könyvtárból.
  • Freddycom
    Innen mindent törölhetek a legnagyobb biztonsággal? Mert nekem ez közel 700 MB.
  • Apocalipto
    Köszi
  • bon
    Windows\SoftwareDistribution, de magától üríti.
  • Apocalipto
    Egy egyszerű kérdés:

A windows update fájljait hol lehet törölni? Amiket letöltött meg ilyesmi
  • tompka
    Vagy hack volt, vagy rendszerhiba. Mostanra már kijavították. Újra megy a gugli
  • viral
    Mindenkinek ezt irta ne parazz be :-) google error nem nalad van a hiba :-)
  • Gyocsika
    Sziasztok!

Azért ide írok, mert itt nemrégen is tudtatok segíteni.

Szóval olyan problémám van, hogy bármilyen google kereséskor, a talált linkekhez odaírja, h "Az oldal káros lehet a számítógéped számára."
    És ha rá is megyek, h ugyebár megnyitom, akkor utána szintén kidob egy google-s hülyeséget, és onnan szintén egyéb tenni valók után tudom megnyitni a kívánt oldalt. Kép

Nem tudom mi lehet a probléma, ha tudtok légyszi válaszoljatok!

Köszönöm!
  • LeventeV
    Kosz a valaszt. Es nem lehet tenni ezellen valamit?
  • [HUN]FaTaL
    Mert a sidebar is ugyanolyan ablak, mint a többi, ami az asztal előtt van.
  • tompka
    Nekem is így van. Gondolom azért, mert akkor az asztalt választod. Azaz akkor azt akarod nézni, és nem a sidebaros asztalt. :)
  • LeventeV
    Gyors kerdes. Miert van az hogy ha a win. gomb+Tab kombinacioval valtom az ablakokat es az asztalt valasztom ki akkor eltunik a Sidebar. Es hiaba kattintok az ora melletti ikonra, bejon, de ha masfele kattintok akkor el is tunik. Vmi tipp?
  • simonl #36927
    Virágbolti:)
  • bon
    Legális Vista?
  • tompka
    A piros görbe az a kernel.
    Ha a piros is felmegy 100-ra az mit jelent? Amióta vistám van, ma ment fel 3mp-ig 100%-ra. Épp ment a WMP. De nem akadt meg :) Csak amikor leesett a proci 30%-ra. Na ott megállt több mp-re.
  • simonl #36924
    Sziasztok,

Telepítettem Vista ultamate -t, frissítések, SP1 települtek.
    Most azt tapasztalom, hogy a vezérlőpultban pár dolog nem nyílik meg: pl területi és nyelvi beállítások, tálva beáll. stb.

Tudtok segíteni??

Köszönöm
  • Dzsini
    igazából a gond nem is a memóriával van, hanem hogy throttle-zik a CPU (vagyis túl van terhelve, és már az alap funkciók kárára megy - a piros terhelési görbén látszik) - és ettől sokkal inkább instabillá válik a rendszer.
  • bon
    Én 94mb szabad memeóriát látok, ami nem sok szerintem, gondolom ezért figyelmeztett a rendszer.
  • tompka
    "A számítógépén kevés a memória" Csak 82%-ban van használva. Azaz van még 18% szabad memória. Volt már 96%-os memória használat is. Akkor nem jött elő ez az ablak. Bár nemrég bejött egy C++ error ablak, és leállt a firefox. Amúgy a firefox zabálásáért én tehetek. Sok lapot nyitottam meg. A számot félek leírni. Csak körülírom. Több mint 100, de kevesebb mint 450 xD
  • bon
    Mi az érdekes? Logikus tanács a program részéről. pl. van egy több órás munkád mondjuk a word-ben ami nincs elmentve. De közben futt egy firefox ami elzabálta a rendszer memeóriáját. Ha egyiket se zárod be akkor elveszhet a nem mentet munkád, de ha bezárod a böngésző progit felszabadul a memória és megmenekül a nem mentett munkád.