Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valszeg már a hivatalos beta2nél lesz minden driver, de a véglegeshez biztos.
Magiszter
Nah. Így jártunk. Mindenesetre én már várom a végleges verziót. heh. de jó lesz, vajon mennyi idõ alatt írnak hozzá driver-eket, meg mindent ami kell?

az nem csúszott.
csak a béta ütemezését változtatták meg.
GregSB
Ehh ezt nem is hallottam. Akkor a végleges soha nem fog megjelenni :/

mindenre megtalálod a választ a topikban 😉
kicsit visszagörgetsz, még ezen az oldalon is van pár kép linkelve.
megjelenés meg 2006 vége.

nah, szemrevételeztem a 5259est. elég bejövõs. a beállítot funkciókhoz képest gyors(nak tûnik). 768megából 800+t foglal 😊 ez kicsit gáz.
a desktopsearch indexelése folyamatosan kerregteti a winyót, de ki lehet kapcsolni, vagy reménykedni, h egyszer a végére ér.

bios után egybõl 1024x768 a felbontás. ez kellemes meglepetés 😊
be és kikapcsolás szabad szemmel nem érzékelhetõ. na jó, szal nagyon gyors.

bug csak akkor jön elõ, ha vmi beállítást akarunk megváltoztatni és a beta nem szeretné, de ezt sima hibaüzenetben letudja. viszont a GUIt sokszor indokolatlanul újraindítja.
paranoiások nagy örömére, még adminként is minden "veszélyes" rendszermûvelet elõtt engedélyt kér.

alig találni olyan részt, ami xpre emlékeztet és valszeg azok is el fognak tûnni. minden állítani való új felületet kapott. vegyesek az érzelmeim, mert alapból sokkal többet lehet beállítani, viszont úgy van megoldva, h szép körmondatokban van leírva a beállítás és 1-1 állítást(szót) listboxból át lehet váltani.

megjelenés is elég jól testreszabható.

még a passiansot és az aknekeresõt is lecserélték 😉

kicsit felületes voltam, mert sietek, akinek nem tetszik, az így járt.
Bocsi, de a beta 2-õt eltolták április környékére! 😞(
GregSB
A Beta 2 hivatalosan Dec. 16.-án fog megjelenni, ezt bárki letölthetni majd és kipróbálhatja.

A végleges pedig valamikor jövõ év végén.

Bocs ez a firefox topicba ment volna ,csak nyomtam véletlen egy visszát..De esetleg ha valaki tud rá valamit akkor irhat 😊 ...bocsesz
littleNorbi
Mikor jelenik meg?Mi a rendszerkövetelménye?Tudnak valaki képeket beilleszteni ide ?

Segitsen már valaki!! Letöltöttem már vagy 4 skint a firefoxhoz és elvileg ugy e az eszközök / témáknál kellene váltani..A skinek(orbit 3+1 ,noia 2.0 ...) ott is vannak de a téma használatára nem lehet klikkelni...Valaki nem tudja esetleg miért,vagy hogy hogyan tudnám használni?? Mert ez igy elég sivár...
Kösz.
keress vmi jó registry editort, abban vannak menüpontok és még vigyáz is rád.

ha lunát használod, akkor skinben kell lecserélni a képet, vannak arra is editorok, én csak 1x használtam ilyet, szal google a barátod.
ha a simát, akkor van rá bejegyzés, valahol a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\, fejbõl nem vágom, google megint a bartátod 😉
a Mister XP oldalát ajánlom. A trükkök menüpontokban vannak a reges cuccok. Sajna nem lehet keresni (max kuglival...), de nagyon logikusan vannak kategórizálva.
dokar
Jó, oké ott a reg, csak én helyette menüpontoknak jobban örülnék a kezelhetõség érdekében és a számítógép biztonsága érdekében is!

A reg-ben hol kell átírni a startgomb nevét?

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

és mér zavar? nem kell használni. aztán ki lehet írtani regbõl és akkor még nem is lesz használható. vagy átírhatod a nevét/helyét. startmenütõl függetlenül.
regedittel minden megoldható, vannak bõvebb beszédû reg editorok, azok aztán még a szádba is rágják mi mire jó.
egésznek semmi köze a gyári beállításhoz. lehet olyan reg entryket használni, ami eredetileg egyáltalán nincs benne. vagy bármelyiket átírhatod.
a felügyeleti eszközök között meg alapból ott vannak a beállítási lehetõségek. még szép grafikus támogatást is kapsz hozzá.
a win themet/skint is le lehet úgy cserélni, h nem kell hozzá semilyen külsõ resident progi és még csak le sem kell terhelned magad a nagy munkával (2 reg entry, meg pár fájl másolás).

mondom akarni kell és nem rinyálni.

nincs olyan funkció/beállítás/property aminek nincs reg entryje, szted akkor van olyan amit nem lehet megváltoztatni (persze ésszel, függõségeket figyelembe vételével)?
dokar
kicsit más: a Start gombot hogyan lehet más helyre tenni? Van erre vmi progi? Pl szeretném , hogy a tálcám így nézzen ki😞balról jobbra) gyorsindítás|systray|startgomb (középen)|minimized apps

dokar
"a teljesség igénye nélkül 3 különbözõ módot is felkináltam." akár csak a Windows, amikor a tálca színét szeretnéd megváltoztatni! ha pedig pl. #fe0123 színt akarsz, akkor eheted a kefét 😊
Lehetõségek tárháza 😊))))

dokar
a konfigolhatóságról meg annyit, hogy csak a gyári beállítások közül tudsz választani, szal akkor is meg van kötve a kezed. Ha kissé jobban személyre szeretnéd szabni az oprendszered, ahhoz már külsõ program használata szükséges, mind graph., mind perf. terén.

dokar
nem a start menü felépítése zavart, hanem az, hogy még vannak olyan mappák, mint amilyeneket leírtam és semmi szükség ezekre

sírt a szád, h zavar a start menü felépítése és nehezményezted, h nem lehet állítani.
a teljesség igénye nélkül 3 különbözõ módot is felkináltam.
bármilyen másik siralmad is van, arra is tuti van legalább 2 megoldás, de ha más nem marad, a registry még mindig átírható.
szal, lehet konfigolni xp-t, csak akrani kell.
dokar
Arról van szó, hogy több beállítási lehetõséget kapjon a user. Sokkal többet. Ha pedig nem megy a hegy Mohamedhez, akkor várom az Windows-t 'kezemben' az nLite-al! 😉

dokar
pont azt vártam mikor fogsz már válaszolni

lehet, h most vmi nagyon meglepõt mondok, de xp-ben is ki lehet venni azokat a mappákat. vagy brutális módon átváltod classic start menüre, vagy a testreszabás speciális fülét választod. vagy még mindig átírhatod a registryt.
a media center megint olyan, h nem értem mér zavar. az egy lehetõség, nem kötelezõ használni.

#1008 nem ez volt a lényeg.
dokar
Én kiváncsi leszek erre a Vista-ra. Remélem nem folytatja az ms az xp-s trendet és megint elmegy a túlzott egységesítés irányába. Ha pedig így lesz, akkor minimum adjanak ki belõle egy AU (Advanced Users) verziót, ahol saját magam tudom normálisra bekonfigolni. Az elõzetes képeket megnézve a start menün szörnyülködtem, mikor megláttam, hogy még mindig ott van a saját képek, saját zenék... stb. mappa! Na meg ez a médiaközpont, ettõl fogok falra mászni!

Akkor én most pistike által buherált vistat töltök le? Bassza meg, oda az arányom...<#wow1><#confused><#boxer><#vigyor2><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#vigyor>

közben utána néztem, ez a 5259 annyira zárt, h még hivatalos tesztelõknek sem adták ki. "hivatalosan" is egy nagyon bugos verzsön ezért is nem adták ki.
2 változata is terjed, az egyik állítólag kevésbé bugos...
ez nem véletlenül nem publikus béta.
a béta elméletben a funkció stoppot jelent, ami annyit tesz, h már nem kerül bele új funkció megjelenésig (elméletileg). habár ez nem zárja ki, h egy adott bétában ne hiányozzanak dolgok, hiszen nem a teljes funkcionalitás a lényeg, hanem a célzott tesztelés.
a bétának pont az a lényege, h bugokat keressenek benne, ha bug nélkül ki lehetne adni, akkor nem lenne szükség rá. egy béta teszteléshez bizonyos "érettség" kell. általában pont azért zárt a béte idõszak elsõ fele, h a lelkes pistikéket megakadájozzák abban, h "kárt tegyenek magukban".
egyébként ms pont stratégiát váltott a tesztelés illetõen, így jóval szélesebb körben, sokkal korábbi verziókat elérhetõvé tesznek tesztelés céljából.
Extraboy
felrakjak, de amugy meg erdekes, hogy nforce-on nincs fent...<#confused><#pardon1>

Magiszter
tényleg kint van. de szerintem 1 év mire az lejönne. lehet el sem kezdem ma este. Warezolt verzióra meg szerintem várhatunk a full megjelenéséig. mert nem rakja fel senkisem.

wudy86
Ha jól gondolom, akkor a Start menüben a jobb oldalon ráállsz majd valamire a kurzorral, akkor felül fog megjelenni 1 mozgó ikon!! Még egy régebbi elõzetes videóban lehetett ezt látni.

Kinnt van torrenten a legújabb build, az 5259-es.
Flamaster
Tegnapi hír:
" Windows Vista will no longer have a separate Media Center edition, but will instead have multimedia functions built into every distribution."

Hát ez nem jött össze!
Én attól "félek" effajta hírekkel még találkozni fogunk, nemcsak Media Center ügyben!
<#zavart2>
A 3d-s ablakok tényleg sci-fi-k de ennek a 2 desktopháttérnek mi értelme? <#vigyor0>

Extraboy
A hatter kvajo, a tobbit mar lattuk 😊

janos666
Nekem #996-ban is látszik ugyan ez a kép.
EvilDevil
pff A kurva annyát az ilyen oldalaknak akkor linkelem:

Vista 3D ablakok

<#mf1><#mf1>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Extraboy
Namég 3x 😄

EvilDevil
na mégegyszer:

Extraboy
EvilDevil
Még 1 nem kevésbé szép kép:

Van másik is?<#worship><#law><#szeret>

dánkesõn

Extraboy
Igen, megkeresem neked, asszem meg megvan :]

Ezt valpépört honnan lehet leszedni? Vagy vki el tudja küldeni nekem (privát) thx

Magiszter
Ha priviben adnál felvilágosítást hálás lennék 😄

Akkor vegyétek úgy hogy nem kérdeztem 😄

Kérdezhetsz 😊 De úgyis az lesz a válasz, hogy a szokásos helyeken 😊
Extraboy
1. Ez nem egy varez oldal szal telleg ne 😄
2. Privibe 😊

Magiszter
köszi.
Honnan lehet beszerezni ezeket a 52xx Build-eket? Vagy ilyet ne kérdezzek?😄

Extraboy
DWM

build 5112 - nincs
build 5219 - Win gomb + space (nem bizt)
build 5231 - Win gomb + TAB

Magiszter
Aztakutyamindenit, ezek nagyon rányomúltak a látványra. Az a startmenü, meg az átlátszóság. Mikor is jön ki?

Magiszter
Félreértés tisztázása:
1.) Én a win XP kismillió javitására, SP3 kiadására értettem a "Szar sminkelését" Bár még ez a legstabilabb OP-rendszer szerintem, úgyhogy nincs választásom
2.) Ez a béta nekem tetszik, bár vannak hibái, de melyik bétának nincs? Ezért szemethunyok. AZ IE 7 meg eléggé aranyosan van megcsinálva 😄
3.) 3D-s Ablakváltás? Az enyém nem tud ilyet (Build 5112). Vagy én vagyok béna? 😄D

janos666
Ez MNDS-en kívülrõl is lehúzható build és van 32bites verziója?
Extraboy
a)hidd el, hogy nem csilivili ablakokra fogjak eltolteni ezt az idot ami a kiaasig hatravan... ez csak egy pelda volt, hogy mi minden valtozott benne
b)nem, grafikailag akkor fejlesztenek amikor akarnak, a stabilitas gondjat mindig a major releasekben oldjak meg, mert ha a CTPkben is evvel szarakodnanak sose jonne ki.
c)Pl mi nem mukodik? (ugy 3dolgot lecci sorolj fel, kiveve media player mert az meg nincs kesz)