Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

janos666
A Hl2 több ramot eszik, mert általában részletesebbek a mapok mint a CS:S-ben (az utólbbi HDR-es mapokat leszámítva). De Vista alól ugyanúgy futott a CS:S mint XP-ben 512b RAM mellett.
Extraboy
Meg a vegen nem fog ennyit enni. Jol is nezne ki, ha az OP rendszer maga annyit enne mint pl egy Counter-Strike : Souce, vagy HL2 (ugyanaz a grafikus motor...)

Mr Manson
Hát ahogy tapasztalom nagyon eltérõ az igény!
Build, 64 vagy 32, stb ... kár ezen veszekedni. Akinek kell hogy fusson annak ugy is fut!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

janos666
Nemrég még 512Mb RAM-om volt és nem sokat változott a Vista mikor egyszer elindítottam azóta hogy beraktam még egy 512-est, ha nem fut semmi program akkor elég kell hogy legyen.
Extraboy
nekem 3.2ghz intelen, ATi 9600XT-vel es 1giga rammal tokeletesen megy. szerintem az 512 rammal van gond...

Lenne egy Kérdésem.
A Vista Beta 2 5270-es decemberi verziójának milyen gép kell (minimum)
Meg ez után még jön ki valami a teljes megjelenés elõtt.
Csak azért kérdeztem mert a suliba egy 3000 P4 meg 512 ddr en nem nagyon akart menni elég lassú volt szegény. Ja meg ette a procit mint állat!!!

MSI GX600PX-214hu Notebook

Extraboy
dehogyis, nem ezt mondtam, csak azt, hogy azokon mind lesz alairas, aztan amikor kijon ujabb verzio, majd ahoz is... ettol nem kell felni.

Az a vista utani valtozat kodneve, mint ennek volt a longhorn.

Már megint új neve lesz ba következõ generácoós Windowsnak? (Vienna) ezt olvastam egy külföldi forumon.
te azt a drivert használod a videókaridhoz amit boltban hozzá csomagolnak?
<#wow2><#wow2>

Extraboy
Igy van, evvel teljesen 1et ertek. Attol meg, hogy nemelyik driveren nem lesz rajta a Vista logo, attol meg 99% hogy van alairasa, foleg, ha hozza adjak a termekhez...

bon
A digitális aláirás dolog szerintem meg jó, idáig is volt már jó pár éve és esze ágába se volt kiterjesztennie a Microsoft-nak a programokra is. Az tény, hogy idáig nem nagyon foglalkoztak a driver készítõk a digitális aláírás megszerzésével. Az meg, hogy a Vista logoért majd pénzt kér a Microsoft ha a hardver gyártó kiakarja tenni a dobozra szerintem logikus, mivel az egy levédett márka jelzés, tehát csak engedéllyel használható fel. Az engedély feltétel meg lehet pénz fizetés is.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Nincs benne elõretelepített messenger de a 7.5-ös és a 8.0 beta is mükõdik.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Extraboy
Most szerintem nincs, de bele lesz integralva a 8.0

Zsoltika 007
Ha megjelent majd megmondjuk. <#kacsint>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Ingyenes a licensz, csak ha kirakják a dobozra azért kell fizetni. 😛
Visszavonom a #1208-as hsz.-om hisz ingyenes lesz, akkor majd az omega is licenszeli.
takraj
Van a Vista-ban alapból, elõtelepített messenger? Ha igen hányas verzió?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

ezzel kezdõdik,majd folytatódik azzal,hogy mindenki mehet majd hozzájuk más programok,alkalmazások engedélyéért.
Az esetek 80%-ban a juzer az ok.
Ez olyan mint a repülõgép balesetek.
95% emberi tényezõ,5% gépi.
Arról meg nem is beszélve,hogy nagyon nehéz úgy fejleszteni egy OP rendszerre,hogy a programozók nagy része nem tud optimalizálni normálisan,mert nem férnek az operációs rendszer alappilérjeihez,amit a microsoft féltõn óv tölük.
Na most az olyan házi driver tuning mûhelyek amelyeknek nincs pénzük megvásárolni a licencet,hogy kirakhassák a vista logóját,azok megszívják és velük együtt mi is.
Szerintem nem ez lenne a jó irány..

EvilDevil
"A Microsoft közzétette, hogy az új operációs rendszerük a Vista, csak elektronikus aláírással rendelkezõ driver programokat fog elfogadni"

Te nagyon félreértettél valamit...
Tisztába vagy te a driver fogalmával? A driverek olyan programok amik a hardvereket mûködtetik.. videokártya, hangkártya... stb ettõl még futtathatod a
free és egyéb progikat

A cél az hogy kizárják a hibásan megírt ill. bizonytalan drivereket , ugyanis ezek okozzák a rendszerösszeomlások(kékhalál) 80%-át!!

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

hehe ne nagyon foglalkozz vele szerintem.
Többször szállt el a gépem microsoftos programoktól,mint digitális aláírás mentestõl...
Kapcsold ki ezt a szolgáltatást és többet nem látod😊
Ha meg egyetértel a döntéssel,akkor nagyon tudlak sajnálni.
Nem érted döntenek így....<#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras>

Ha ez neked jól hangzik,akkor menj el fülészhez.......<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

Gyerekek ne legyetek sügérek.<#wow1><#wow1><#wow1><#wow1>
Ez az egész arról szól,hogy nem fogod tudni futtatni a free programokat dvd rippereket és egyéb finomságokat,mert ahoz hogy fussanak,a microsoft engedélye szükségeltetik.És természetesen nem fogja ezeknek a progiknak megadni....
Eljõ a kutya világ.........

Szerintetek ez jó lesz?<#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz>

Szerintem az Omega-ra gondol. Akkor joggal felteszem a kérdést: Eltûnik az Omega? Vagy licenszeli a driver-ét? Jobb esetben az utolsó fog megtörténni...
ati.com-rol szedettnel nem hiszem hogy ilyet csinalna.

EvilDevil
Errõl jut eszembe.. nekem az Ati Radeon driver telepítésénél is azért "sipákol" az XP, hogy nincs digitálisan aláírva... és hogy a telepítés instabilitást okozhat...

ez miért van?

Amugy teljesen egyetértek a MS döntésével!

Meglátjuk mi lesz belõle, de jól hangzik...
TothLaci
Helyes! 😊
TothLaci
A Microsoft közzétette, hogy az új operációs rendszerük a Vista, csak elektronikus aláírással rendelkezõ driver programokat fog elfogadni. Ez eddig is volt, de senki nem használta, mivel a nélkül is települt az új hardware (hangkártya, vagy bármi más), de itt a Vista aláírás nélkül nem telepíti fel a drivet, mivel az ronthatja a stabilitását. Az MS közzétette, hogy az õ aláírásuk nem kerül pénzbe, de ha már a hardware dobozán fel van tüntetve a Vista név, akkor már $500 kell fizetni a gyártónak egy évre, hogy a dobozokon lehessen a felirat (22-es csapdája, mivel ha nincs a dobozon, sokan nem veszik meg hardwaret, és így mégis fizetnek az MS-nek az aláírásért). Az aláírásuk elnyerése sem lesz egyszerû, mivel az operációs rendszer magjába történõ bejegyzéshez, kell még 2 db másik hitelesítéssel is rendelkezni az oda települni kívánó drivernek, ami az bizonyítja, hogy hangi és képi védelemre alkalmasak, avagy nem lehet a géprõl történõ másolásra használni (avagy, VGA kimenetre csatlakoztatott asztali DVD író használatát akadályozó védelemmel, vannak ellátva). Ezek azért szükségesek a Microsoft-nak, mert a Vista-t úgy hirdetik, mint „Legbiztonságosabb és legstabilabb operációs rendszer!”-t.
Forrás 1 Forrás 2
geri15
calm down fool

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Extraboy
"agyatlan barmok" - tobb eszuk van mint neked, aki ugy mond ilyet, hogy kozbe fingja nincs semmirol! Az, hogy adnak neki egy nevet, hol jelenti, hogy mar dolgoznak a kodon?

Extraboy
Na te aztan jol megmondod a frankot...

geri15
értem

Mr Manson
nem dolgoznak rajta, csak terv

EvilDevil
amugy már vagy 2 éve ismert volt a Blackcomb mint Longhorn utáni windows kódneve,,, ez még nem jelenti hogy dolgoznak rajta,, de tervek már biztosan vannak.

TothLaci
MicroSoftnak az a lényeg, hogy mindig szerepeljen a hírekben.
geri15
még a visztát se adták ki, és már a következõn dolgoznak? agyatlan barmok -.-

EvilDevil
Kódnevet váltott a Vista utóda... a "Blackcomb" nevet "Viennára" cserélte a Microsoft.

Forrás

Gondoltam hátha valakit érdekel.. <#nyes>

Mr Manson
én is

bon
Na akkor most már ezt is tudom.

Extraboy
TAP nagyobb szintu, pl ok megkaptak az 5260-as (ha jol emlexem ez az) buildet. altalaba elobb kapnak meg mindent (sot, ha jol tudom ok a fizetos tesztelok, de ebbe nem vagyok biztos). En CTP-s vagyok mint te 😊

bon
Tudtommal CTP, invitációs levél segítségével jutottam be. Mi a különbség a kettõ között?

Extraboy
😊 CTP, vagy TAP?

bon
ja

Extraboy
Te is tesztelo vagy? :-) (marmint HIVATALOS)

EvilDevil
Az 5293-as nincs kiadva a tesztelõknek... csak amolyan "házon belüli" build 😊

bon
így igaz.

Extraboy
Jelenleg az 5270-est teszteljuk.

geri15
szar <#gonosz1>
firefox rulz^^

Azt hiszem megtaláltam: http://www.windowsitpro.com/Article/ArticleID/47757/47757.html
Sziasztok

Hol tudom kikapcsolni, a biztonsagi figyelmezteteseket? pl mikor a control panelt nyitom meg.

Köszi Drag