Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Extraboy
Igyvan, sajnos csak varni tudsz 😊 😞

Amugy egy jo tipp: Mindenki Windows Update-et azonnal frissitse, mert nekem pl MINDENHEZ (kiv a creative game port) talalt drivert, nagyon hasznos... az utan kell custom driverrel probalkozni, hogy ezt megnezted, mert nagy esely van ra, hogy talalsz sokmindenhez drivert 😊

sikerült nekem is beizítani az alaplapi realtek alc850-et 64-en, igaz csak analog outra, de az is valami.
bon
Majd az idõ, ha lesz Vista driver.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

BaziJoe
Sziasztok felraktam a Realtek drivert a gépre megy is csak nagyon recseg valami megoldás rá vagy majd az idõ megoldja???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

janos666
Lehet, én is letöltöttem már a torrentfilet, aztán holnap beröffentem ha úgy alszom ma este.
DjDano
szerintem egy torrent oldalról sokkal gyorsabban lejön, mint egy agyonterhelt weblapról 😊

Nincs meghatározva idõpont, csak annyi, hogy hetek vagy napok. :S
janos666
Lehet hogy mégse május 29.-én lehet elkezdeni lehúzni a beta2-t az MS lapjáról?
DjDano
A Windows Vista "minden idõk" legbiztonságosabb operációs rendszerének készül, így egy sor olyan biztonsági újítás található benne, mely nem csak a felhasználó által elkövetett véletlen módosításoktól, de a kívülrõl érkezõ veszélyekkel szemben is védi a rendszert. A beépített tûzfalon és spyware-szûrésen kívül, új megoldások születtek az operatív tár, azaz a memória védelmére is.

bõvebben: Memóriavédelmi technológiák a Windows Vista-ban

Sorcy
Sziasztok, megmondaná valaki hogy hol lehet az ideiglenes internet file-okat törölni mert úgy emlékszem, hogy valahol lehet!?

Sorcy

janos666
Vistán mindenhez odaírják hogy manuálisan tedd fel a driver, ne az installerrel.
Huhh, bocs, hogy teleszemetelem a topicot a saját kommentjeimmel (ez lesz sorozatban a 4.), de szerkesztés gomb nincs, s találtam valamit, ami fontos lehet Audigy-seknek:
Creative Modded Driver (szerintem egy próbát megér, állítólag jobban mûködik, mint a többi driver).
Aki kipróbálta, azt írja, hogy az õ Audigy-jével akkor megy rendesen, ha a hangminõséget átállítja 16 bitrõl 24 bitre.
Esetleg meg lehet próbálni a Vistás driver manuális installálását is.
http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=20
Tudom, nem azért van 64 bites rendszered, hogy 32 bites oprendszert futtass rajta, de szerintem próbáldd meg felrakni a 32 bites Beta 2-õt, mivel nagyobb a driverellátottsága, mint a 64 bitesnek (pl. az õsrégi Sound Blaster Live!-emhez kapásból felrakta a drivert Windows Update-el).
Szerintem még egy fél (max. egy) évig mindenképp megéri 64 bites rendszeren is 32 bites Vistát futtatni.
Lehet, hogy az IMON a nyitja; én mindig kikapcsolom, mivel nálam már XP alatt is csak ette a procit.
Én speciel DivX6-al, mivel az XviD-del marhára kockásodik valamiért a kép, ha pedig bekapcsolom a deblocking-ot, akkor az egekbe szökik a proci kihasználtsága.
Sajna én is nagyon hiányolom a hangot, szerintem ki is szúrtam magammal mert:
alaplap: Asus A8n-E (ultra)+ AMD 64 3700+
Vista 5384.4 64
alc850 a hang, SPDIF az out nálam:
van: nforce_vistax64beta2_english 2006.maj.24.
és a: realtek 6062_Vista_Beta 2006.maj.25.(64)
XP alatt a realtek megy.
semelyikkel se megy nekem, igaz modjuk, hogy elõször az nforce-sal próbálkoztam, és mostmár az istennek se tudom eltávolítani.
a realtek meg csak úgy ment fel, ha setup.exe xp sp2 comp-ra raktam. De meg se mukkan SPDIF-en keresztül.
takraj
Te aztán jól berendezkedtél már a Vista-n! 😊

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Gondolom ki van kapcsolva nálad az IMON, azért megy rendesen.

Ti mivel játszátok le a divx filmeket?
Akkor visszavonom, bocs.
Nekem megy, azért csodálkoztam a híren.
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1148832828.jpg
Nekem meg a nod32 széjjelcseszte az egész vistát, 100%os prociterhelést okozva... A hivatalos fórumon is tudnak a problémáról.
janos666
Akkor legalább az alaplapi hangkártyámmal elketyeg majd míg a Creative kidob egy normális Audigy drivet.
Ezen oldal szerint igen:
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Build_5270_Hardware_Compatibility_List
nForce3 (Realtek ALC850) - drivers obtained from windows update. (32 Bit)
Köszi. Tetszetõs.
BaziJoe
És Realtek alc850 hangkártya driver létezik hozzá???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

Windows gomb(Alt mellett) + Tab
Nekem tönkretette az oprendszert.
BaziJoe
Sajna nem de ha megmondanátok nagyon megköszönném...

Nem tudod, hogy a 3d-s ablakforgatást mivel lehet elérni?
szerintem mar mindent tartalmaz

Idézet a hírbõl:
"azonban egészen eddig nem volt használható antivírus termék az új Windows-hoz"

Ez nem igaz, u.i. nekem a fél éves NOD32 gond nélkül felment a Beta 2-re. Mi mindenre nem képes egy cég a reklámért... 😊
BaziJoe
Sziasztok milyen efektek érhetök már el az asztalon a legujabb verzióban???

látom van sysprep, ha mûködik gond letudva
TothLaci
Jaja, 14 nap után miután betöltött a Windows, asztal helyet megjelenik egy kis ablak, hogy aktiváld a Windowst 😊
Figy warezt nem tudsz aktiválni, ha az van. Nemsokára public beta és azt tudod aktiválni és az jó sokáig elég lesz, addigra lehet kijön a végleges is.
Sõt ha ügyes vagy, akkor a public beta megjelenésekor, csak a kulcsot kimásolod és kicseréled ami a mostaniban van, ott van egy gomb amivel ezt megteheted.
Így nem kell letöltened újra.
Sorcy
Olvassatok!www.msblog.org/?p=692Explorer

Sorcy

actíválta valaki már, vagy 14 nap és kampec?
Mr Manson

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Megoldódott: semmit sem változtattam meg, de most valamiért mûködik. Ki érti Microsoftékat? 😊
MS oldalról származik, igen, és üres partícióra próbáltam telepíteni (kettõre is, két külön merevlemezen; egy 25 GB-os és egy 50 GB-osra).
ures particiora probalod telepiteni? ms oldalarol toltotted le?

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Nálam is elõjött a Beta 2 (x86) telepítése közben a 80070241-es hiba a fájlok másolásánál (kb. 15%-nál).
Letöltöttem újra az ISO fájlt (niztos, ami biztos), de még mindig ugyanaz a probléma. Az SFV fájl szerint rendben van a fájl.
A probléma elõjön akkor is, ha windows alól próbálom telepíteni, és akkor is, ha DVD-rõl bootol be a telepítõ.
A furcsa az, hogy elõször rendben feltelepült.

Valakinek valamilyen ötlete van, hogy ezt mi okozhatja?
Köszi.
advisor nem jelent semmit, az csak egy progi. nekem sem tudott lefutni, aztán bezártam a winampot és simán lefutott. SB LIVE nativ támogatás van, ha futtatod a Vistás windowsupdatet!
Az mekkora poén hogy ha játékból alt+tabolsz vagy windowsgomb+tabolsz akkor az ablakban fut tovább a game!
Extraboy
a) valami konkretumot esetleg mondanal, hogy miert is rosszabb?
b) Nem lesz beta3... innentol csak (rc0), rc1, rc2

Ja RC1 lesz...
bon
tudtommal nem elsz beta 3. Amõgy mitõl rosszabb, én idáig megvagyok elégedve vele.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

miert 'rosszabb'?

Sorcy
Sziasztok! Hát nem tudom de ez a build még rosszabb mint az elõzõ!!! Majd talán a beta 3 már tényleg használható lesz mert ez....

Sorcy

TothLaci
Jaja, leteszteltem mindkettõt, csak Most wanted full grafikai beállításon nagyon megerõltette a gépet, Tomb Raider viszonylag jól ment, de amikor valami Nex Gent bepipáltam, kockásak voltak a textúrák, a Shader lekapcsolása után újra jólment, de hallottam, hogy a TÁP venti feljebb vette a fordulatszámát nem sokkal késõbb a TRL elindítása után. GTA SA-t is leteszteltem rajta, szerintem sokkal szebb, sokkal élesebbek a modellek, és a textúrák, mint WinXP-n a DX9-el.
rage
Kipróbáltam ezt az Advisort
Az elsõ teszt le sem tudott futni (Windows Vista Upgrade Advisor could not run Winsat. System compatibility status could not be evaluated)
Aztán, az SMC hálókártyámba kötött bele (töltsem le hozzá a drivert a Windows Update-rõl.) S boldogan közölte, hogy a Lexmark Z33-as nyomtatóm, a HP 2400-as scannerem nem igazán fog mûködni, mivel nincs hozzá driver, keressem fel a gyártót, akárcsak az SB Live hangkártyám esetében.

Hát, ez így nem igazán lesz jó, teljes új gépet minden egyéb perifériával nincs kedvem venni a Vista miatt...

Szerintem, nálam majd fent lesz az XP, és második oprendszerként a Vista, amit csak akkor fogok használni, ha Direct X 10-es játékkal szeretnék játszani...

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

DjDano
A Microsofttól megtudhattuk, mit jelent az Internet Explorer Vista-beli verziójában a plusz jel, valamint azt is, hogy minden évben új verzió kiadását tervezi a böngészõbõl: már készül a 8-as verzió.

Bõvebben: Új Internet Explorer minden évben

Na ugylátszik nagyon belehúz a MS de van is okuk rá 😊