Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Az ad-aware SE Personal-t nem sorolnám virusírtónak, simán ad-ware irtónak. Még állandó védelme sincs csak a professional-nak.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Én az eTrust-ot próbáltam és nem lassít semmivel se többet mint xp alatt.
Az ad-aware meg sz@rt se ér, fõleg a personal verziója. Az meg a másik, hogy az ad-aware nem is vírusírtó...
Sorcy
Nagyon lelassítja a rendszert mindkettõ!!!

Sorcy

Ez valami vicc? Márhogy ez vírusírtó?

Akkor itt van két rendes vírusírtó Vista-hoz:

Link

http://www.winportal.net

Sorcy
És ha gyors böngészõt akartok rá akkor használjátok a Firefox 1.5.3-at, láthatóan gyorsabb!!!

Sorcy

Sorcy
Itt egy jó vírusírtó ha már mindenképpen a Vistá-t akarjátok használni! Ad-Awere SE Personal

Sorcy

Extraboy
Ezt hivjak UAC-nak, es a lenyege, hogy van egy "fõadmin" fiok ("Administrator") nevvel, a tobbi pedig "sima" admin, ergo ha valamit fel akarsz rakni / futtatni, akkor szugseged van a foadmin fiok engedelyere, es be kell irnod a jelszot, vagy alap esetbe csak nyomsz egy allow-ot. Igy sokkal kevesebb progi indul el a tudtod nelkul stb... Amugy ki lehet kapcsolni, ha zavar, engem egyaltalan nem 😊

Reggelt!
Találkozott valaki azzal a problémával, hogy csinált egy adminisztrátori felhasználót, és nagyon korlátozottan adminisztrátor😞
Egy csomó mindenrõl levagyok tíltva, pedig csak 1 felhasználó van, és az is adminisztrátori jogokkal rendelkezik, de nagyon sokmindent nem enged😞
És az SLI-t sem tudom még azótasem beállítani😞
Valami ötlet?

Ha bebootolsz XP install cd-rõl, akkor vissza rakja az XP-s boot record-ot.
Azt hittem, hogy a Vista install visszarakja a dual-boot - ot. Tévedtem.
HPt
oké és most ugyanez vissza hogy történik? mert most csak vistam van :p bocs a lámáskodásért :dd

HuMMeR Ocrana.ATI - successful gaming team since 1996 - www.ocrana.com

Sajnos sejtettem 😞 . A másik bootloader nem lehetséges, mivel elég "rosszul" lett megírva... Konkrétan úgy, hogy nem az MBR-be települ, hanem (az én esetemben) az XP partíciójára illetve még valahova, és ezért nem lehet nyugodtan cserélgetni... Ezért kéne valami olyan megoldás, hogy bootloader nélkül települ a vista.
Extraboy
szerintem nem, max felraksz utana helyette egy masik bootloader-t.

bebootD-rõl = bebootolsz DVD-rõl
Nem kell újra rakni a Vistát. Elég, ha bebootD-rõl, és kiválasztod, és elindítasz egy system repair-t (vagy valami hasonló a neve).
A Vista-t fel lehet rakni úgy a gépre XP mellé, hogy ne települjön a bootloadere? Mert eddig valami hiba miatt ezt csinálta, ami nagyon jól jött, mert nyugodtan rakhattam vissza linuxot, de legutóbb, a beta 2-nél ez az áldott hiba eltûnt, és amikor a Vista helyére linuxot raktam, elkezdett hülyülni a rendszer...
HPt
fasza akkor kezdem elõlrõl a kört =)

A vistat tedd fel az xp utan.

HPt
thx, de akkor, semmi lehetõség arra h xp mellett használhassak vistát? :|

Az én boot.ini - m így néz ki:
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Szóval szerintem ne erõltesd. 😞
A Vista már nem használ boot.ini-t.
Küldtem!
Ha nem jó, akkor bocsi.

Az XP Boot.BAK?

HPt
hmm vki tudna nekem tolni egy boot.ini-t? mert az van h vista mellé telepítettem xp-t, de csak az xp indult, aztán hozzáirtam az ini-hez a vista sort de ha indításkor vistát választom csak egy villogó kurzort kapok

igy néz ki:

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\Windows="Microsoft Vista Beta 2" /noexecute=0 /fastdetect

Megoldottam a netet, telepítette a drivert.
Ugyan úgy képtelen felismerni az SLI fungciót😞
Még lehet hogy próbálkozom párszór, de azthiszem ez is arra a sorsra fog jutni, mint az elõd!

Erre én is gondoltam, csak az a gond, hogy nincs internetem, mert nincs driverem Ethernet-hez😞

ProGabe
Próbáld meg a windows update-t,nekem azzal talált hang+alaplapi chipst drivereket.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Az elsõ benyomás nagyon jó volt, de szembesülnöm kellett azzal a dologgal, hogy nem bíróm beállítani a videókártyámat, pedig a mai világba már 4 VGA-k is vannak használva, de a szinpla SLI-t nem ismeri.
És drivert azótasem találtam szinte semmire😞 /VGA-n kívül/

Én lehet hogy megszívtam, mert nem találok sehol drivert😞
Se hang, se semmi! /felsem tudnám sorolni/

HPt
nvidia.com-ról szedett vista86-os driver..

janos666
Elég, de az az nvidia driver van fenn amit magától rakott? Vagy igazán azzal érdemes próbálni amit az nvidia.com-ról tölthetsz le Vistához. XP-s driverrel sose lesz Aerod.
Végre elkezdtem a telepítést!
Kétszer kellett leszednem, mert az elõt elcsesztem!
Amint leért, mountoltam, és DVD másolás funkciót használva kiírtam az ISO-t, mert a DVD struktúra változtatást már nem mertem megkckáztatni ennyi baki után😊
Remélem már nem lesz semmi gond!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!!

HPt
nekem nem engedi elfogadni az aero visual style-t, 6600gt nm elég neki? :/

Extraboy
Nah megneztem, valoban a Vista linkjere ha rakkatintasz az 13 mega, pedig VAN rendes file transfer managerem connectrol. Nos kovetkezot tettem: rakatt, hogy download file transfer manager x64 --> kijon a security alert --> elfogadod stb... es maris keri hova mentsd a 64bites Vistat 😊 onnantol mar a meret is ok, 4egesz valahany giga.

asysoft
Nekem is ez volt sokáig. Hajnalban megpróbáltam, ment... Addig volt, hogy nekem is valami tizenmegás vackot kezdett el szedni, s nem az akamai-os változatot próbáltam😊 Illetve jött a szokásos túlterhelt szöveg, s néha "access denied" üzenetet is kaptam.

/*WTF?!*/

Extraboy
"Use this link to download using the Download Manager (recommended):"

Magyarul, ha jol ertelmezem te a download managert szedted (az a 13 mega) es nem a Vistat 😊

Elmeletileg a helyes link: http://download.windowsvista.com/dl/preview/beta2/en/x64/iso/vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x64fre_client-LB2CxFRE_EN_DVD.iso - de ottvan a download manager linkje mellett, de ha akarod ellenorzom 5 percen belul, hogy mekkora.

toltsd be parszor egymas utan, be fog jonni egy masik uzenet, ami felrakja a download manageruket.

Nézzek visza késöbb😊

MS oldalrol meg itt probalkozz ahelyett.

Akkor toltsd le akarmelyik torrent oldalrol a 5384.4-es buildet, csak a rendes cdkulccsal tedd fel.

Máshonnan nem tudok húzni, mint a jóbboldali menü. /a többinél nézzek vissza késõbb/
Ott 13 mega!!!!!!!!!!!!!!!!!

13.7mb?! vmi nagyon rosszat toltottel le, ha akkora 😊
4109.73 MB a helyes meret

janos666
Én próbáltam régebbi 64-bites Pre-Beta2-ket. Ugyanaz a helyzet a VistaX64-el mint a 64-bites XP-vel. Ugyanazok a hibák és hülyeségek (WoW64, 2 IE, semmi kodek vagy driver nem megy fel...) Ebbõl a rendes bétából inkább a 32 bitessel érdemes játszogatni.
Most hogy kipihentem magam, gondoltam ismét megpróbálom leszedni.
Viszont szembesülnöm kellett azzal a dologgal, hogy a 64bit-es 13,7 Mb, mígy a 32-es 3,12 Gb.
leszedtem a 64-est, mert engem igazán az érdekelne. Mountoltam, kaptam egy lemezt, ami 4 Gb-os, de nem tudok vele semmit kezdeni, mert az isobuster sem képes kicsomagolni, meg a néró sem képes kiírni.
Most megpróbálkozom a 32bit-essel, hátha azzal jutok valamire.
Próbálta már valaki közületek a 64-est?

janos666
Én megadtam a Flashgetnek azt a címet amit Fleko is linkelt itt valahol és elkezdte szedni, nem kell se IE, de windowsos letöltésmenedzser se.
KOnkrétan mi a gond hogy nem bootol be? Lefagy a telepítõ betöltésekor vagy simán az XP bootol mintha nem is lenne DVD a meghajtóban?
valaki letudná írni, h h tom bebootoltatni a x64bit es Vistát, mert mûr mindent próbáltam...

TothLaci
Megy, csak elõtte telepítsd fel a WinRart, aztán Total Commander telepítõjét csomagold ki vele, aztán mehet a normális telepítõ 😊
😄
Nem úgy kell kiírni az iso-t te! 😊
Hanem pl. Nero-ban DVD kép írása lemezre...
Azért ez megkövetel egy bizonyos szintû szgépes tudást az embertõl.
Hello!

Én azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet feltenni a VISTA-t!

(1. Kiírod aZ ISO FÁJL-t dvd-re!
2. Beboot-olsz a DVD-rõl!
(Ezt azért nemtartom valószinûnek, mert egy op. rendszer nélküli gép nem ismeri fel a .ISO fájl-t)!)

Szóval írd le,hogy miként lehet kiírni+bebootolni róla+instalálni+beállitani!

(Rendszer konfigom PM-ben!)

<#felkialtas>