Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ebben a Beta2-ben már DX10 van? Mert ránézésre 9 és 10 fileok is megvannak, tehát DX9-ben fut 9-es kártyával...
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
XP alatt a WindowBlinds 5 is jelentõsen lezabálja a teljesítmény, és még így is lassú.
Szerintem jobb lett, mint az XP-ben. Ami szerinted szemét, az másnak hasznos. A másik dolog meg az, hogy ez az Ultimate verzió, és ebben minden benne van, a home premium control panelje tetszene... A jobb gomb "properties" nekem is hiányzik, de ez engem egyáltalán nem idegesített.
"Nem votlam meglepve, hogy a winfos fejlesztõk nem ismerik az optimalizáció szót és (bár lehet ez azért van mett béta..) még mindíg nem sikerült a hosssssszzzzzzú installba belenyomoszöliük valami gépfelismerõ szart, hogy ne menjen az össze létezõ és tök felesleges service, mert az nem jó a usernek. "
Az optimalizációban a legjobb az MS, igaz ez nem mindig igaz az oprendszerekre. Viszont a sok bekapcsolt szolgáltatás azért van bekapcsolva, hogy ha pl. valami olyasmit használsz, aminek kell az a service, akkor ne egy hibaüzenettel dobjon meg. Ez kényelmes mindenképp, de ki lehet õket kapcsolni, ezen nem idegeskedem. (megint)
Még1x mondom ez az Ultimate verzió, és ebben ezért van ennyi service, mert ez az úgymond legfullosabb win verzió...
"Nevetséges gépigény"
BETA 2 - tehát egy nem túl jól optimalizált windows verzió... 2007 elején próbáld ki újra. Ha láttad volna az XP beta verzióját, akkor még a CD-jét is eltörted volna. 😄😄😄
"közben volt még windóz update - nem jött neki össze 😄 "
Valamit rosszul állítottál be, a legfrisebb vistás drivereket leszedi a géphez.
"De alapvetõen ezek édeskevesek, egy új operációs rendszernek, amit x évig fejlesztettek. Akár Aero addonként is eladhatnák XPhez, lehet jobban járnának 😄.
"
2 évig fejlesztették.... Új biztonságosabb kernel, és itt a lényeg BIZTONSÁGRA ÉPÍTVE. Amit az XP nem mondhat el magáról.(pl. rootkit)
"Ha meg nem lesz DX10 XPre (micsoda fenyegetés...LOL) "
Nem, mert nem tudják megcsinálni rá, ugyanis ahhoz Vistás kernel kell.
De ezt is írtam nemrég, Jakuzával jól elvitatkoztunk rajta, persze tudom vn benne biznisz, de nem azon részében, hogy "csak biznisz miatt nem került bele az XP-be"
"pls. Írd le, hogy szerinted mi az ami szerinted igazán hasznos és valódi újítás XPhez képest (ha esetleg korábban leírtad akkor valami utalást, hogy azt, hogy találom meg)
"
.NET 2.0 integrálása (programozás szempontjából egetrengetõen fontos), Az indexelt jól mûködõ keresés - amit hála az égnek megoldottak végre rendesen (csak akkor indexel, amikor ténylegesen nem csinálsz semmit), az ablakok profi elrendezése, az új kialakítás nagyon ötletes lett, vírusok elleni memóriavédelem, DirectX10(ezt nem kell ecsetelnem hogy miért), többszörös stabilitás az XP-hez képest, XML kimagasló támogatása (amit az oprendszer aktívan használ, így te is tudsz benne módosításokat végezni, nem is akárhogy, több adatot tudsz az oprendszertõl megkapni mint valaha),managed code (jobb programozási kódolás (még én sem ismerem igazán)), és még1x programozóknak "kedves" ez az oprendszer.
Amúgy persze vannak benne üzleti célok is, de nekem ez több újítást jelent, mint anno az XP. Az XP sem volt még valami kevés erõforrást használó annak idején, 256 MB memórám volt, és biz a felét megette, most 1GB és majdnem megeszi a felét. Akkoriban nem is volt meg az XP bétája, csak a teljes, emlékszem amikor csak úgy újraindult egyszer, hát igen az SP nélküli még nem volt túl stabil, de stabilabb volt mint bármelyik "játékra szánt" windows.
Mivel nem volt meg annak idején az XP bétája, így csak a mások által hallott véleményeket mondom, és nem dicsérték, csak szidták.. A Vistánál más a helyzet.
Mar rakellett volna jonni, hogy az MSnel nagyobb huzo BT nem letezik a foldon. 😛
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Azt mindenképpen el kell mondanom, hogy eddig még nem teszteltem egyik bétáját se, csak képeket láttam, szóval alapvetõen kíváncsian és érdeklõdõen vártam, hogy milyen is.
Akkor megpróbálom egy kicsit részletesebben leírni:
Telepítés:
Ez már egybõl egy "sokk" volt számomra, még annyi beállítási lehetõség / információ sincs mint az XP telepítõben. Helyette teljese grafika azaz nyaljuk a felhasználó édes kis hátsóját 😊. Pozitívum viszont, hogy egy jó évtized után rájöttek végre, hogy a szar reklámszövegükön telepítés alatt mindenki csak röhög, szal kiszedték 😊.
Elsõ indulás
Azonnal kiderül, hogy el akarnak teljesen kényelmesíteni. Rögtön kiválaszthatom a háttérképet, illetve a pofimat 😊 (btw cicát válaszottam 😊 ). Ez nem baj, még tetszett is. Minden automatizált nulla beavatkozás. Végre egy hasznosabb üdvözlõképernyõ fogad, ugyan még itt is lehet választani a windows felfedezésnek, tournak vagy mi az istennyilának nevezett szemetet, de legalább háttérbe szorult, és valódi beállítások is végezhetõk. Ez egy jó pont megint.
Lehet a vmware hibája de nekem nagyon nagynak tûntek az ikonok, biztos le lehet csökkenteni a méretüket, de mire idáig jutottam volna elegem lett...
A felfedezés élvezete...
Egy újraindulás után (vmware tools felkerült) nekiálltam felfedezni, ezúttal nagyobb felbontásban, jobb minõségben. Gondoltam élvezzük ki, hiszen erre nagyon rágyúrtak. Ugyan aero nem elérhetõ, mert vmware nem tudja használni rendesen a vidkarit, de ettõl még a "vizuális orgazmus" megvolt. Egyébként imádom a Vista skint, nagyon bejön ez a feket nekem. Az asztal alapvetõ kinézete letisztultabb, jobb lett. A start menütõl kezdve volt az az erzésem, hogy én ezt ismerem de mégsem. Itt egy apró ám hasznos változtatással találkoztam: végre nem oldalra nyílik ki a start menü, hanem a kedvencek helyére, ez tetszik, ez kellett volna az xpbe is. Mondjuk manapság már nem izgat mert classic start menüt használok 😊. Tetszett az is, hogy eltüntették az ikonokat sé a start menü tetejét váltakozik. Elsõ utam természetesen a control panelbe vezetett, jókis Xps megszokás ugyebár. Hát itt ért az elsõ sokk. Ahelyett, hogy a jól megszokott (és jól elrendezett (természetesen itt is classic viewt használok)) ikonok, lehetõségek helyett/mellett rengeteg szemét megjelent. Ahelyett, hogy megtartották volna a control panelt "komoly" beállító részlegenek teleszemetelték az össze létezõ programjuk beállítási lehetõségeivel. Ez alapvetõ probléma, mert nehéz benne megtalálni amit valóban keresek (egyrészt az új ikonok miatt, másrészt mennyiségük miatt jó 1 perc volt mire megtaláltam a system ikont...(najó talán egy picit túlzok 😄)). És itt is tapasztaltam - amit már korábban a felbontásállításnál(itt egyébként lol properties helyett personalization) (igen az is volt, csak nem írtam korábban) - azt, hogy látszólag szétszedték ilyen nem is tudom weblapszerûre a régi füles rendszert. Ez helybõl rossz, nehezíti az elérést, kilépek, belépek egyikbõl a másiokba, ahelyett, hogy csak a füllel lépnék... Aztán a control panelen már láttam, hogy ne szedték ki, ott lapul még alatta az XPs füles rendszert, csak az alapvetõ pofát ez az új rendszer kapta. Asszem érzed akkor hogy nálam ez nagyon nbagy negatív pont, minden szempontból lassítja a fontos beállítások elérését. Nagyjából végignézegettem a vezérlõpultot, egy dolgot emelnék még ki: Az energiagazdálkodást: Hát itt félig értetlen félig nevetõs állapotba kerültem. Ugyanis megláttom az energia beállítások mellett (természetesen seggnyalós módon prezentálva) a pontokat. Hát igen, mennyire eenergia takarékos, mennyire teljesítményorientált. Hát itt képtelen voltam rájönni MS logikájára...hogy függ össze a teljesítmény a monitor kikapcsolásával? vagy a számítógép altatásával? Nemlátom az összefüggést. Szóval ezt elkönyveltem parasztvakításnak és továbbálltam. (nem részletezem tovább, még megnézegettem jópár lehetõséget, és hol jobban, hol kevésbé le voltam sújtva, néhol nagyokat mosolyogtam (performance akármi))
De lépjünk tovább. mIután a performance akármiben tájékoztatva lettem arról, hogy mennyire lassan bootol a rendszer gondoltam meglátom öreg barátomat run/msconfig-ot. És meglepõdve tapasztaltam pozitívumokat, jól berakták ide a az aktív szolgáltatásokat és a boot beállításokat, pozitívum 😊. felfedzeve ezeket, illetve, hogy igazából nem fut semmi indításkor csak a windóz, elküönyveltema bétának a dolgot és továbbléptem. És igen következõ állomás a services. Naná, hogy dettó XPs felület fogadott. Nem votlam meglepve, hogy a winfos fejlesztõk nem ismerik az optimalizáció szót és (bár lehet ez azért van mett béta..) még mindíg nem sikerült a hosssssszzzzzzú installba belenyomoszöliük valami gépfelismerõ szart, hogy ne menjen az össze létezõ és tök felesleges service, mert az nem jó a usernek. Nembaj, ha a user nem ért hozzá akkor nem zavarja 😊.
Tiltogattam. Természetesen feltûntek új szervicek felettük elméláztam aztán disable 😄. Aztán gondoltam ennyi nekem elég is lesz ebbõl (közben volt még windóz update - nem jött neki össze 😄 - , pár apróbb config security részen, policykat megnéztem, IE7-et "megcsodáltam", meg persze WMP11et is.) Szóval ráfeküdtem a kikapcsolásnak tûnõ gombra a start menüben, amirõl rövedesen kiderül, hogy in fact altatja/hibernálja a rendszert. Hát ha megoldották már azt , hogy pár hibernáció után ne legyen teleszemetelve a memó akkor ez okés, de én kétlem személy szerint. Szóval felélesztettem a rendszert mikor rájöttem figyelmtelenségbõl elkövetett hibámra és rendsen kikapcsoltam, majd úgy ahogy volt delete a picsába 😊.
Volt még egy két hasznos dolog(pl explorerben alul megjelennek a kijelölt fájl/mappa tulajdonságai,....) amit nem emeltem ki, így is elég hosszú lett. De alapvetõen ezek édeskevesek, egy új operációs rendszernek, amit x évig fejlesztettek. Akár Aero addonként is eladhatnák XPhez, lehet jobban járnának 😄.
Tehát Vista fõ jellemzõ saját véleméynem szerint:
Nevetséges gépigény (ez már nem egy op. rendszer hanem egy felhasználóseggnyalógép 😄) - abszolút fölösleges feature-ök - tele van MS szeméttel 3/4-ét dobnám ki (ha lehetne), hogy használjak jobb/gyorsabb/hatékonyabb sok esetben freeware progikat.... - túlbonyolított elérések (de komolyan, az XP szerintem tök letisztult és könnyen elérhetõ úgy ahogy van, nem véletlenül hagyták meg szinte egy az egyben, a baj az, hogy az a kevés amit változtattak is fõleg rossz irányba ment...).
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Egyszóval: Parasztvakítás a köbön. Meg persze ok hogy új gépet vegyek, mer' az jó.
Hát köszönöm én ebbõl nem kérek. Szerintem MS fickóknak nem ártana tanulmányozniuk mire is való egy op. rendszer, mert nagyon el vannak tévedve (és még mielõtt valaki rámsütné, nem nem vagyok linux fan 😊 ).
Ha meg nem lesz DX10 XPre (micsoda fenyegetés...LOL) akkor nem fogok DX10es gámákkal játszani hát istenem, egyéként sincs se pénzem, se vasam, kedvem meg végképp nincs, mert az én ízlésemnek nem megfelelõ irányba mennek a mainstream játékok.
NAgyon lehangoló ez a windows. Kezdjük ott, hogy az egész tulajdonképp egy XP köré font op.rendszer. Abszolút Xp a nagy része, minimális hasznos újdonság, rengeteg szemét, és fölösleges bonyolítások jellemzik. Mindenféle sebesség/teljesítmény dologról felesleges beszélni, hiszen ez béta. Találkoztam nem egy megmosolyogatató marhasággal.
Én úgy látom, hogy ez tökéletes op.rendszer lesz annak, aki nem nagyon ért hozzá, de akar egy "media centert" otthon.
Hogy ezt vállalati környezetben, hogy fogják eladni azt el sem tudom képzelni.
Szó mi szó, nálam másfél-két órányi teszt után 1esre vizsgázott. Ez egy fos. <#levele>#levele>
UI.: Az meg nevetséges próbálkozás M$ részérõl, hogy DX10 nem lesz XPre. Majd meglátjuk 😊
/*WTF?!*/
Visziont a legújabb vistás nvidia driverrel is nagyon silány a 3D teljesítmény. Ezek szerint még eben sincsenek optimalizácók. És ha az új microsoftos törekvést nézzük elképzelhetõ hogy LDDM-es driverekben nem is lesznek, talán majd néhány tweakelt beta driverben...
Hogy legyen valami pozitív is: PDA-m azonnal megtalálta, integrált hangkártya driverét leszedte, s újraindítás nélkül használta (kíváncsi vagyok, mikor jön az Audigy driver, "kicsit" vicces, hogy az integrált kártyához már teljes kezelõprogram van, ahhoz meg még semmi sincs. Hajrá Creative...)
/*WTF?!*/
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Mindenrõl egy árat szeretnék!
(aZT HALLOTTAM,HOGY EGY PCI-E KÁRTYÁHOZ SZÉT KELL SZEDNI A FÉL GÉPET!
mAGYARUL: a VÉGÉN TÖBBE KERÜL A KÁRTYÁHOZ VALÓ (ALAPAP STB,STB.) cucc mint a gép!?
Ez igaz?
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Hello!
Én csak azt szeretném ha a kártya ventijének fordulatszámát vissza vehetném 50-40-30-20%-ra a hûtésemhez az is elég,úgy mint az XP-ben!
egyébként majd talán a végleges váltózathoz lesz. Mondjuk a Smartdoctor-t ha jól láttam már több mint 1 éve nem frissítették.
Gondoltam te tudsz ilyen programokról!
további info: info