Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://f1ferrari.hu
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Miért hány Vista drivert találtál hozzá Béta 2-höz? <#conf>#conf>
Általában az alsókategóriás cuccokat leszámítva, még drágább is az AGP.
(aZT HALLOTTAM,HOGY EGY PCI-E KÁRTYÁHOZ SZÉT KELL SZEDNI A FÉL GÉPET!
mAGYARUL: a VÉGÉN TÖBBE KERÜL A KÁRTYÁHOZ VALÓ (ALAPAP STB,STB.) cucc mint a gép!?
Ez igaz?
marmint magyar oldalakat???? vagy valami informaciot vagy ilyersmit????
Koszi??
Padlóra küldi az Internetet a Windows Vista
Szép kis érdeklõdés van iránta, nem is csodálom...
A WinFX neve ezentúl .NET 3.0. Nem, nem új keretrendszer, csak a WinFX lett belefésûlve és ez a végleges Vistában benne lesz! Persze XP-re is jön!
.NET 3.0
Sajnos kifogytam az ötletekbõl, reinstal talán?? hmmm nem egy kellemes dolog
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Leszettem az ati.com-ról mind a két driver-verziót, de egyikkel sem mûxik. 😞(((
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Van egy kis práblemem ezzel a legális <#buck>#buck> Vista-val... Van valaki közületek itt, aki ATi 9600Pro-val használja? Milyen driverrel? Simán sikerült felraknia? Mert nekem sajna nem megyen...itt szívok már vele a második napja. Se uninstall, se reinstall, se letiltás, se update, semmisem segít, folyton egy 'Error Code 43' hibaüzivel felkiáltójelesre veszi a cuccost. Én már kifogytam az ötletekbõl, de hátha van itt valaki, aki csípõböl löki rá a megfejtést. Mert most így jelen pillanatban eléggé gáz az oprencer...jó lassú...bár érdekes, pár effekt így is mûxik (árnyékolás betûk alatt, stb.), de akkor is gázos így használni. Szóval van valami ötletetek?
azért kösz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lehet akar honlapot is mondani....
Kosz
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Van 1 kis problémám:
felrakom a Vistát (beta2) a DVDrõl, restart--> semmit nem csinál utánna
(kb 10 perc után se<#nemtudom>#nemtudom>)
ha van mellette XP akkor nem hozza be a BOOT menüt, ha nincs akkor se hoz be semmit; viszont ha utánna leformázom a partíciót akkor hiányolja az ntlrd -t, v.mit induláskor...<#falbav>#falbav>
Tud vki segíteni?<#confused>#confused>
aki tud az írjon plíz!
Sot van ahol nem is lehet, mert olyan ipari szarokat is lattam, ami tipikusan mashogy nem is futott volna.
Raadasul, a megszokott archivumokat hasznalnak, es ha nincs csak DOSos valtozat, akkor meg van love az egesz.
Raadasul titkarnok is ellenkeznek, ha uj a program es ismet betanulniuk kellene.
De talalkoztam foldmero programmal is ami csak DOSon fut, olyan a felepitese is.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ráadásul rákényszeríti az embereket, hogy vagy guberált régi vakokra telepítsék, vagy ha új vasat használnak, akkor a HW támogatás nagyobb felérõl lemondva, mert a Dos/W9x lóf*szt se támogat.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Ez nem a DOS-t vagy annak árát minõsíti, hanem a magyar "szoftverpiacot". 😞
11-12 év alatt már lehetett volna reagálniuk.
Egyébként majd akkor fogom felrakni, ha lesz Nlite támogatása 😊
OK, de a rengeteg sok drivernek mi köze is van a biztonsághoz? Hmm?
NE hasonlítsuk a linuxhoz 😄. Ott ha felrakod a DVD-t egy életre elegendõ programot kapsz. Vannaka Vistában is, de közel sem annyira széles körû a acsomag amit felrak.
Végülis nem értem a gondod, mert egy jó oprendszer lesz ez, jó nem világforradalmi, de mégis sokkal több újítást hoz, mint anno az XP.
Ezt azért cáfolnám, fõleg a második felét 😊.
UI.: De miért nem választhatok telepítésnél?
De térjünk vissz a Vistára.!
Na itt latszik, hogy te csak egy szimpla otthoni felhasznalo vagy, nem egyeb es semmi tapasztalatod nincs ilyenteren, csak a duma.
Tudod te mennyi DOS alapu szamlazo es egyeb program van a cegeknel ?
Szal ne kavarj azzal, hogy nem az MS tehet rola hanem a hazai viszonyok.
Kint is ugyanannyiba kerul.
Egy szaros DOS. Igaz a tobbi cegnel, az osszes ilyen program olcsobba valik az evek alatt, de MS-nel nem. 2006-ban ugyanannyiba kerul, mint 98ban.
Vicc, egyszeruen nevetseges. Az MS-nel ellenszenvesebb uzletpolitikaju ceg alig van a piacon.
Mennyire gázos 1GB-al? Ha ráteszem az Office 2007 (12) Bétát, az nagyon lerontja a stabilitását?
A WINFS-t néhány hónap múlva, a Vista megjelenése után feltelepíthetjük a gépre. aki még nem tudná...
A DX9-et úgy emulálja a DX10, hogy egy alrendszert képez, így nem fognak lassulni a 3D-s alkalmazások.
Egyenlõre ne bánkódj, hogy lassúak a 3D-s alkalmazások, mert ezek még eléggé kezdetleges driverek, de már több a semminél is.
Az MS-DOS-t meg megveszi az aki akarja, nincs rákényszerítve, hogy vegye meg. Ez sem magyaroknak kitûzött árajánlat. De jöhetnék itt, hogy NO-ban ez egy zsebpénzbõl megvan, nem úgy mint itt. Az okot elsõsorban a hazai piacon keresd, ne az MS-nél!
Igaz, de ez nem azt jelenti, hogy swapelni fog a véglegesben is... majd kiderül.
"Rendben van hogy biztonságra építenek, nade biztonság = 11GB windóz könyvtár ? Ezt nem magyarázod be nekem....
"
Mégis be akarnám magyarázni. 😊
Az egyik dolog ami a legtöbb helyet fogllja, a rengeteg sok driver, ezért hízik a kicsike meg. Oké a linuxok alaprendszere jóval kisebb, de ha egy DVD-s verziót nézünk abból, akkor megtelik ott 20-30 GB is. 😊 (programokkal együtt)
" De nemhiszem, hogy olyan bonyolult azt megcsinálni, hogy ha nem érzékel nyomtatót pl. akkor kiakpcsolja a a print spoolert"
Igen ezt meg kellene oldaniuk, de gynítom erre ne mmaradt idõ. De mondjuk egy jártasabb felhasznló végigmegy rajta és kikapcsolgatja.
"Erre reagálnom kell, ne vedd sértésnek: Nem tudod belõni akkor jól a rendszered...nekem is 1 gigám van és induláskor ~200 mega körül eszik, ha nagyon akarnám lejjebb nyomhatnám, de nekem már így jó...."
Akkor egy kicsit rosszul magyaráztam a válaszom. Ugyanis az 1GB-ból 512MB(kb) használatot a Vistára értettem és nem az XP-re. Az XP evett anno 256MB RAM-ból 128-at. Gondolom arra akarsz kitérni, hogy ennyi év után optimalizálniuk kellene, és nem szabadna, hogy egyre többet egyen meg az oprendszer. Ez oké, de ott van a Sidebar, Gadget-ek, stb.. ami sokat eszik (ki lehet kapcsolni, de az már csúnya), és ugyebár minél komplettebb egy rendszer, annál több memcsit eszik. De ez nem akkroa gond, régen is elviseltük XP alatt, itt is elfogjuk.
"Minden jól volt beállítva windóz ápdétnek, tudtam netezni, minden...."
Sajna erre nem tudok megoldást, pedig sokaknál ez a rész hibátlanul megy. Esetleg egy feedbacket küldhettél volna, de most már mind1. 😞
"Egyébként ezt a Játékra szánt Vista dolgot nevetségesnek tartom. Ha egy op. rendszert gámereknek csinálok, akkor arra fekszek rá, hogy minél kevesebb erõforrást egyen. Namost ez a Vistára sehogy sem húzható rá."
Abban bízom, és hiszek az MS-nek hogy ezt a véglegesben már máshogy fog kinézni... XP is sokat evett anno, és mégis ment egy min. 450MHz-et követelõ játék 400Mhz-es procimon akadás nélkül. Szóval olyan nagy baj nincs.
Végülis nem értem a gondod, mert egy jó oprendszer lesz ez, jó nem világforradalmi, de mégis sokkal több újítást hoz, mint anno az XP. Számomra igen, neked lehet hogy nem. Talán egy TinyVistával jobban járnál...
Control Panel\Programs\Windows Features ???
Hany licencelt winfosod van ? En nem egy cegnel dolgoztam, ahol szaz szamra voltak a licencelt op rendszer.
Magasan a legszarabb az MS supportja.
Problemad van ? Telefonalj szepen az MS Magyarorszaghoz.
Elso kerdes, kerem a licenc szamot, 2. a szamlaszamot.
Aztan jon a miben segithetek ? Persze segiteni nem tudnak, mert nem ertenek hozza.
Vagy segitenek ugy hogy elfaxoljak az MS oldalan levo doksit a problemarol.
Sot meg olyannal is talalkoztam, ahol a 30 oldalas helpnek az elso ket oldala magyar,mig a tobbi angol volt <#wow1>#wow1>
Vegulis nem penzehes sem az MS, ha ertenel hozza akar meg tudhatnad is, hogy ma egy MS DOS 6.22 ara majdnem brutto 9k.
Pffff egy tobb mint 10 eves ohne grafikus feluletu OP rendszer ennyibe kerul naluk. Gratulalni tudok nekik hozza.
Akik megtehetik azt, hogy leszarjak a biroi donteseket, es utana is ugyanugy aruljak a Windowst, mint a biroi dontes elott. Ahol kiakarjak talalni azt, hogy a 2 magos CPU ket processzornak szamit, ezert ket OP rendszert licenszelj toluk.Persze ebbol engedmenyt adnanak. <#hehe>#hehe>
Akik hogy eladjak a kovetkezo fercmunkajukat az elotte levo OP rendszerben megszuntetik a DX10-et.Ezek a szamodra a rendes ceg jellemzoi.
Nem is feltétlenül az a gond, hogy beleintegrálják a különbözõ programjaikat. Ez oké. De miért nem lehet ezeket integrálva prezentálni? Miért nem lehet összevonni egy külön részleg alá? És amikor azokkal akarok foglalkozni, akkor majd megyek oda, de egyéb dolgokat ne zavarjanak....
Remélem eltávolíthatók ezek utólag. Idáig nem jutottam benne. De te nem érzed ezt gáznak? Rád eröltetik az összes prograjukat, ahelyett, hogy választhatnál mire van szükséged. ÉS ez egy nagy bajom volt mindíg a windózzal. És fõleg akkor ha utólag sem lehet áltávolítani, csak valami külsõ progival...
Viszont a sok bekapcsolt szolgáltatás azért van bekapcsolva, hogy ha pl. valami olyasmit használsz, aminek kell az a service, akkor ne egy hibaüzenettel dobjon meg.
Tudom miért vannak bekapcsolva a servicek. Tisztában vagyok a szerepükkel. De nemhiszem, hogy olyan bonyolult azt megcsinálni, hogy ha nem érzékel nyomtatót pl. akkor kiakpcsolja a a print spoolert. Vagy ha nem érzékel wireless kártyát akkor nem fog futni a wireless szar. Egyébként értem én, hogy ez az egész a plu&play zászlaja alatt fut, de ez egy marhaság. Nekem régebben sem volt bajom azzal, ha újra kellett indulni. Mi ebben a vészes?
Valamit rosszul állítottál be, a legfrisebb vistás drivereket leszedi a géphez.
Minden jól volt beállítva windóz ápdétnek, tudtam netezni, minden....
BETA 2 - tehát egy nem túl jól optimalizált windows verzió... 2007 elején próbáld ki újra. Ha láttad volna az XP beta verzióját, akkor még a CD-jét is eltörted volna. 😄😄😄
Gépigényt nem a bétára írtam, hanem a véglegesre. Kiadtak már specifikációkat ugyebár...
2 évig fejlesztették.... Új biztonságosabb kernel, és itt a lényeg BIZTONSÁGRA ÉPÍTVE. Amit az XP nem mondhat el magáról.(pl. rootkit)
Rendben van hogy biztonságra építenek, nade biztonság = 11GB windóz könyvtár <#wow1>#wow1>? Ezt nem magyarázod be nekem....
Persze természetes, hogy mindenkinek más kell egy op.rendszerben. Nem is lenne bajom az MS progikkal HA KIVÁLASZTHATNÁM melyiket akarom melyiket nem.
Jah tény SP nélkül az XP gázos volt, de SP1 után már nagyon fasza....
256 MB memórám volt, és biz a felét megette, most 1GB és majdnem megeszi a felét.
Erre reagálnom kell, ne vedd sértésnek: Nem tudod belõni akkor jól a rendszered...nekem is 1 gigám van és induláskor ~200 mega körül eszik, ha nagyon akarnám lejjebb nyomhatnám, de nekem már így jó....
Egyébként ezt a Játékra szánt Vista dolgot nevetségesnek tartom. Ha egy op. rendszert gámereknek csinálok, akkor arra fekszek rá, hogy minél kevesebb erõforrást egyen. Namost ez a Vistára sehogy sem húzható rá.