Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sferrari
Na szóval két napja használom a vistát minden szép és jó volt még eljutottam arra pontra hogy néhány progi csak képfájlba volt meg ! Xp-nél feldobtam egy daemontoolst és kész de itt sajnos nem engedi feltenni mert nem kompatibilis alcohol 120%-al se ! Esetleg valami ötlet? mert kéne az a pár program ! Tudtok valamit ajánlani?

http://f1ferrari.hu

bon
Én már válaszoltam egyszer privátban.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Amúgy a bétában nincs benne az MS féle P2P program? 😊

"Van egy kis práblemem ezzel a legális Vista-val... Van valaki közületek itt, aki ATi 9600Pro-val használja? Milyen driverrel?"
Miért hány Vista drivert találtál hozzá Béta 2-höz? <#conf>

"Ha egy teljesen új gépet veszel a rági mellé akkor semmivel sem kerül többe PCI-E-set venni mint AGP-set"

Általában az alsókategóriás cuccokat leszámítva, még drágább is az AGP.

Hát ja a Bittorrent csak az elterjedést gyorsítaná. Kíváncsi lennék a seeder/leecher arányra és számra. Lehet megdõlne egy rekord, na ez lenne az igazi teszt a trackernek. 😊
janos666
Ha egy teljesen új gépet veszel a rági mellé akkor semmivel sem kerül többe PCI-E-set venni mint AGP-set (mert az alaplap+CPU a talán drágább az újfajta tokozás, stb. miatt pár1000-el, de annyival olcsóbb lehet a PCI-s változatú VGA kártya). Az igaz hogy ha AGP-s géped van alaplapot tuti kell cserélned, és ezzel együtt könnyen CPU-t is ha régi vagy netán akkor is ha régi fajta tokozású, és szar áron tudod eladni a használt cuccokat akkor sokba lessz amit nemigen ér meg. Ha megmondod az elõbb említett topicban hogy milyen géped van tudok javasolni mit kkéne tenni...
koszi 24 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

janos666
Mekkora faszság már bekeverni egy ilyen kérdésbe a Bittorrent hálózatot. Az is hihetetlenül hangzik hogy a Vista letöltések sávszélessége túlterheli az egész internetet. De talán elhiszem ha már mondják. Viszont mit segíthetne ezen a Bittorrent? Attól hogy ha nem egy Microsoft FTP-rõl, hanem egy másik otthoni felhasználó IP-jén mûködõ torrentkliensrõl húzom lefelé attól az internetszolgáltatók központján ugyanakkora sávszélesség halad át. Sõtt, mekkora energiapazarlás lenne a peer-to-peer ha a Microsoftnak ponthogy a felhasználók zsebébõl fizetve futja ekkora sávszélességû FTP-kre (is), mi a faszért pangassák õket, összességében még jobban is fogná magát a globális nethálót?
janos666
Oprendszer helyett miért nem a Hardwer fórumban keresel egy topicot, pl. a SEGÍTSÉG!!!-et, ott egyrész nem kapsz büntetést, másrészt ha szerencséd van talán még bálaszolnak is.
Mindenrõl egy árat szeretnék!

(aZT HALLOTTAM,HOGY EGY PCI-E KÁRTYÁHOZ SZÉT KELL SZEDNI A FÉL GÉPET!

mAGYARUL: a VÉGÉN TÖBBE KERÜL A KÁRTYÁHOZ VALÓ (ALAPAP STB,STB.) cucc mint a gép!?

Ez igaz?

http://www.microsoft.com/hun/windowsvista/

tud valaki honlapokad adni a vistarol?????
marmint magyar oldalakat???? vagy valami informaciot vagy ilyersmit????
Koszi??

Ez jó cikk. 😊
Padlóra küldi az Internetet a Windows Vista
Szép kis érdeklõdés van iránta, nem is csodálom...

A WinFX neve ezentúl .NET 3.0. Nem, nem új keretrendszer, csak a WinFX lett belefésûlve és ez a végleges Vistában benne lesz! Persze XP-re is jön!
.NET 3.0
Mi a bajod velük? Nincs driver hozzá? Az windows update letöltött valamit? Esetleg a gyártók honalpján találtál valamit?
Mondjuk ez emlékeztet anno XP-s driveres gondokra.

Sajnos kifogytam az ötletekbõl, reinstal talán?? hmmm nem egy kellemes dolog
Clidey
Már ezt is próbáltam számtalanszor. Nekem olybá tûnik, hogy ha a Device Manager vagy mija zannyából uninstallom szabályosan, akkor csak a listából veszi ki, mert semmi "különlegeset" nem tapasztalni (pl. vinyó kerreg, gondolkozik valamin k*rvára, vagy bármi más), csak kidobja az 'restartolni akarsz te láma' üziablakot, egy tetszetõs 'OK' gombbal az alján. 😞 Kezd a f*szom tele lenni már vele... 😞(((((((((((( A Program Files-be pedig nem rak semmit se, hogy esetleg onnan (is) ki tudjam szedni.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zsanet
Hello ATI Radeon 9600xt és Nvidia NForce 3 LAN-ra keresek megoldást Elõre is köszönöm a segitséget.

Akkor töröld le a drivert, és nézd meg ha updatelsz és letölti hozzá a drivert, akkor jó lesz-e!
Clidey
Sajna ezt is próbáltam már, és így se jó... 😞((((((((
Leszettem az ati.com-ról mind a két driver-verziót, de egyikkel sem mûxik. 😞(((

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Eszközkezelõben(device manager): Jobb gomb a videókártyára, upgrade, 2. opció ott, és a könyvtárnak megadod ahova a drivert kicsomagoltad (letölthetõ a vistához a legújabb driver a www.ati.com -ról), szóval kicsomagolod egy könyvtárba, megadod neki, és tovább gombra nyomsz és elvileg így már mûködik az Aero is. Sok sikert hozzá!
Clidey
Sziasztok professzorok!

Van egy kis práblemem ezzel a legális <#buck> Vista-val... Van valaki közületek itt, aki ATi 9600Pro-val használja? Milyen driverrel? Simán sikerült felraknia? Mert nekem sajna nem megyen...itt szívok már vele a második napja. Se uninstall, se reinstall, se letiltás, se update, semmisem segít, folyton egy 'Error Code 43' hibaüzivel felkiáltójelesre veszi a cuccost. Én már kifogytam az ötletekbõl, de hátha van itt valaki, aki csípõböl löki rá a megfejtést. Mert most így jelen pillanatban eléggé gáz az oprencer...jó lassú...bár érdekes, pár effekt így is mûxik (árnyékolás betûk alatt, stb.), de akkor is gázos így használni. Szóval van valami ötletetek?

bameg az sok pénz!! majdnem 1600 euro !!
azért kösz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iden*

olyan, amit ide ev vege fele lehet majd kapni 3-400ezer Ft korul.

hali tuja e valaki hogy pontosan melyen erõs kompi kellene ahoz hogy a Windovs Vista 100% os teljesitményt tudjon nyujtani??????
lehet akar honlapot is mondani....

Kosz

[Jakuza]
Na de nem ettol 9k itthon es kulfodon az a szar.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

sasNAXO
Hali mindenkinek!!!
Van 1 kis problémám:
felrakom a Vistát (beta2) a DVDrõl, restart--> semmit nem csinál utánna
(kb 10 perc után se<#nemtudom>)
ha van mellette XP akkor nem hozza be a BOOT menüt, ha nincs akkor se hoz be semmit; viszont ha utánna leformázom a partíciót akkor hiányolja az ntlrd -t, v.mit induláskor...<#falbav>
Tud vki segíteni?<#confused>
aki tud az írjon plíz!

Ez kb. olyan probléma, mint az, hogy kismillió mûszert csak Soros portra tudsz kötni, hiába van 8-10 éve USB. 😞

[Jakuza]
Kismillio programozo azota nem dolgozik a programon, viszont a vallalatoknal nem akarnak valtani.
Sot van ahol nem is lehet, mert olyan ipari szarokat is lattam, ami tipikusan mashogy nem is futott volna.
Raadasul, a megszokott archivumokat hasznalnak, es ha nincs csak DOSos valtozat, akkor meg van love az egesz.
Raadasul titkarnok is ellenkeznek, ha uj a program es ismet betanulniuk kellene.
De talalkoztam foldmero programmal is ami csak DOSon fut, olyan a felepitese is.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Azért írtam, mert 11 év alatt jó sok "DOS" csodával kerültem közelebbi kapcsolatba, és a legtöbbnek mai napig ígérgetik a "Windowsos" változatát, ami ha el is készül, még a DOS verziónál is nagyobb bughalom, és olyan érzésed lesz tõle, hogy mindenki Visual Basicben tud max. programozni :-/
Ráadásul rákényszeríti az embereket, hogy vagy guberált régi vakokra telepítsék, vagy ha új vasat használnak, akkor a HW támogatás nagyobb felérõl lemondva, mert a Dos/W9x lóf*szt se támogat.

bon
Részben igaz, inkább a program fejlesztõknek kellett volna reagálni vagy kellenne még mindig. Sok magyar fejlesztésû programhoz volt már szerencsém, de ha lehet inkább meszirõl kerülöm õket.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

"Tudod te mennyi DOS alapu szamlazo es egyeb program van a cegeknel ?"
Ez nem a DOS-t vagy annak árát minõsíti, hanem a magyar "szoftverpiacot". 😞
11-12 év alatt már lehetett volna reagálniuk.

Zsolo007
A memóhasználat egyébként nem gáz, ha ki tudja magát üríteni. Az Xpben ez tetszik, angyon faszáén kiüríti magát ha valami komolyabb indul...

Egyébként majd akkor fogom felrakni, ha lesz Nlite támogatása 😊

OK, de a rengeteg sok drivernek mi köze is van a biztonsághoz? Hmm?

NE hasonlítsuk a linuxhoz 😄. Ott ha felrakod a DVD-t egy életre elegendõ programot kapsz. Vannaka Vistában is, de közel sem annyira széles körû a acsomag amit felrak.

Végülis nem értem a gondod, mert egy jó oprendszer lesz ez, jó nem világforradalmi, de mégis sokkal több újítást hoz, mint anno az XP.
Ezt azért cáfolnám, fõleg a második felét 😊.

Zsolo007
Pardon, ha ez így van akkor visszavonom. De odáig nem jutottam.

UI.: De miért nem választhatok telepítésnél? 😊

Az igaz, hogy nincs tapasztalatom. És igen én "csak" egy otthoni felhasználó vagyok. De kiállok az mellett, hogy ez a hazai viszonyoktól függ, ez az én véleményem és kész.
De térjünk vissz a Vistára.!
[Jakuza]
Nincs rakenyszeritve ?
Na itt latszik, hogy te csak egy szimpla otthoni felhasznalo vagy, nem egyeb es semmi tapasztalatod nincs ilyenteren, csak a duma.
Tudod te mennyi DOS alapu szamlazo es egyeb program van a cegeknel ?
Szal ne kavarj azzal, hogy nem az MS tehet rola hanem a hazai viszonyok.
Kint is ugyanannyiba kerul.
Egy szaros DOS. Igaz a tobbi cegnel, az osszes ilyen program olcsobba valik az evek alatt, de MS-nel nem. 2006-ban ugyanannyiba kerul, mint 98ban.
Vicc, egyszeruen nevetseges. Az MS-nel ellenszenvesebb uzletpolitikaju ceg alig van a piacon.

Nem! Jól fut vele. 1GB-al is jó, csak egy kicsit többet tölt az elején, nem vészes.
Jó lesz ez szerintm, csak azért aggódom, mert 1GB van a mostani gépembe, és a másodlagos gépbe se akarok 2GB-t venni, mert nem nyertem a lottón.
Mennyire gázos 1GB-al? Ha ráteszem az Office 2007 (12) Bétát, az nagyon lerontja a stabilitását?

Amúgy néhány dolgot, amit nem tudtak befejezni a Vistában, azt viszontlátjuk a Viennában. Ugye milyen költõi? 😄
A WINFS-t néhány hónap múlva, a Vista megjelenése után feltelepíthetjük a gépre. aki még nem tudná...
Igen az. Mondjuk nekem a DX10 ablakkezelése meggyõzött, nem lassú, mint az XP-nél. Persze amelyik progi nem kmpatibilis az Aero-val az nem szereti túlságosan.
A DX9-et úgy emulálja a DX10, hogy egy alrendszert képez, így nem fognak lassulni a 3D-s alkalmazások.

Egyenlõre ne bánkódj, hogy lassúak a 3D-s alkalmazások, mert ezek még eléggé kezdetleges driverek, de már több a semminél is.
Hát igen a support az lehet gázos, de én nem oda fordulok ha gond van. Inkább fórumok, stb. Tudod hogy nincs tökéletes cég. De tehetné az MS azt hogy olyan védelmet rakna pl az online update-re, hogy szinte feltörhetetlen lenne, vagy mondjuk ezt az aktiválásra. Na akkor szidhatnád, de remélem látod, hogy az MS csak látszatból teszi bele ezeket a dolgokat, és nem vív harcot a warezzal. Pl. németországi akciójuk, ami nagyon becsületes.

Az MS-DOS-t meg megveszi az aki akarja, nincs rákényszerítve, hogy vegye meg. Ez sem magyaroknak kitûzött árajánlat. De jöhetnék itt, hogy NO-ban ez egy zsebpénzbõl megvan, nem úgy mint itt. Az okot elsõsorban a hazai piacon keresd, ne az MS-nél!
"Gépigényt nem a bétára írtam, hanem a véglegesre. Kiadtak már specifikációkat ugyebár..."

Igaz, de ez nem azt jelenti, hogy swapelni fog a véglegesben is... majd kiderül.

"Rendben van hogy biztonságra építenek, nade biztonság = 11GB windóz könyvtár ? Ezt nem magyarázod be nekem....
"

Mégis be akarnám magyarázni. 😊
Az egyik dolog ami a legtöbb helyet fogllja, a rengeteg sok driver, ezért hízik a kicsike meg. Oké a linuxok alaprendszere jóval kisebb, de ha egy DVD-s verziót nézünk abból, akkor megtelik ott 20-30 GB is. 😊 (programokkal együtt)

" De nemhiszem, hogy olyan bonyolult azt megcsinálni, hogy ha nem érzékel nyomtatót pl. akkor kiakpcsolja a a print spoolert"

Igen ezt meg kellene oldaniuk, de gynítom erre ne mmaradt idõ. De mondjuk egy jártasabb felhasznló végigmegy rajta és kikapcsolgatja.

"Erre reagálnom kell, ne vedd sértésnek: Nem tudod belõni akkor jól a rendszered...nekem is 1 gigám van és induláskor ~200 mega körül eszik, ha nagyon akarnám lejjebb nyomhatnám, de nekem már így jó...."

Akkor egy kicsit rosszul magyaráztam a válaszom. Ugyanis az 1GB-ból 512MB(kb) használatot a Vistára értettem és nem az XP-re. Az XP evett anno 256MB RAM-ból 128-at. Gondolom arra akarsz kitérni, hogy ennyi év után optimalizálniuk kellene, és nem szabadna, hogy egyre többet egyen meg az oprendszer. Ez oké, de ott van a Sidebar, Gadget-ek, stb.. ami sokat eszik (ki lehet kapcsolni, de az már csúnya), és ugyebár minél komplettebb egy rendszer, annál több memcsit eszik. De ez nem akkroa gond, régen is elviseltük XP alatt, itt is elfogjuk.

"Minden jól volt beállítva windóz ápdétnek, tudtam netezni, minden...."
Sajna erre nem tudok megoldást, pedig sokaknál ez a rész hibátlanul megy. Esetleg egy feedbacket küldhettél volna, de most már mind1. 😞

"Egyébként ezt a Játékra szánt Vista dolgot nevetségesnek tartom. Ha egy op. rendszert gámereknek csinálok, akkor arra fekszek rá, hogy minél kevesebb erõforrást egyen. Namost ez a Vistára sehogy sem húzható rá."

Abban bízom, és hiszek az MS-nek hogy ezt a véglegesben már máshogy fog kinézni... XP is sokat evett anno, és mégis ment egy min. 450MHz-et követelõ játék 400Mhz-es procimon akadás nélkül. Szóval olyan nagy baj nincs.

Végülis nem értem a gondod, mert egy jó oprendszer lesz ez, jó nem világforradalmi, de mégis sokkal több újítást hoz, mint anno az XP. Számomra igen, neked lehet hogy nem. Talán egy TinyVistával jobban járnál...
Beépített sakkprogram milyen? 😊

"Nem is lenne bajom az MS progikkal HA KIVÁLASZTHATNÁM melyiket akarom melyiket nem."

Control Panel\Programs\Windows Features ???
janos666
Lehet maga a DX10 is az lesz, ha megvalósul ez amirõl beszélnek hogy a driver csak a DX-el komunikál, és a DX vezérli a hardvert.
A vista-only dx10 tenyleg megkaphatja az ev patkanysaga dijat.

[Jakuza]
Lol ne oltogass a rendes ceggel.
Hany licencelt winfosod van ? En nem egy cegnel dolgoztam, ahol szaz szamra voltak a licencelt op rendszer.
Magasan a legszarabb az MS supportja.
Problemad van ? Telefonalj szepen az MS Magyarorszaghoz.
Elso kerdes, kerem a licenc szamot, 2. a szamlaszamot.
Aztan jon a miben segithetek ? Persze segiteni nem tudnak, mert nem ertenek hozza.
Vagy segitenek ugy hogy elfaxoljak az MS oldalan levo doksit a problemarol.
Sot meg olyannal is talalkoztam, ahol a 30 oldalas helpnek az elso ket oldala magyar,mig a tobbi angol volt <#wow1>
Vegulis nem penzehes sem az MS, ha ertenel hozza akar meg tudhatnad is, hogy ma egy MS DOS 6.22 ara majdnem brutto 9k.
Pffff egy tobb mint 10 eves ohne grafikus feluletu OP rendszer ennyibe kerul naluk. Gratulalni tudok nekik hozza.
Akik megtehetik azt, hogy leszarjak a biroi donteseket, es utana is ugyanugy aruljak a Windowst, mint a biroi dontes elott. Ahol kiakarjak talalni azt, hogy a 2 magos CPU ket processzornak szamit, ezert ket OP rendszert licenszelj toluk.Persze ebbol engedmenyt adnanak. <#hehe>
Akik hogy eladjak a kovetkezo fercmunkajukat az elotte levo OP rendszerben megszuntetik a DX10-et.Ezek a szamodra a rendes ceg jellemzoi.

Zsolo007
Szerintem jobb lett, mint az XP-ben. Ami szerinted szemét, az másnak hasznos. A másik dolog meg az, hogy ez az Ultimate verzió, és ebben minden benne van, a home premium control panelje tetszene... A jobb gomb "properties" nekem is hiányzik, de ez engem egyáltalán nem idegesített.

Nem is feltétlenül az a gond, hogy beleintegrálják a különbözõ programjaikat. Ez oké. De miért nem lehet ezeket integrálva prezentálni? Miért nem lehet összevonni egy külön részleg alá? És amikor azokkal akarok foglalkozni, akkor majd megyek oda, de egyéb dolgokat ne zavarjanak....

Remélem eltávolíthatók ezek utólag. Idáig nem jutottam benne. De te nem érzed ezt gáznak? Rád eröltetik az összes prograjukat, ahelyett, hogy választhatnál mire van szükséged. ÉS ez egy nagy bajom volt mindíg a windózzal. És fõleg akkor ha utólag sem lehet áltávolítani, csak valami külsõ progival...

Viszont a sok bekapcsolt szolgáltatás azért van bekapcsolva, hogy ha pl. valami olyasmit használsz, aminek kell az a service, akkor ne egy hibaüzenettel dobjon meg.

Tudom miért vannak bekapcsolva a servicek. Tisztában vagyok a szerepükkel. De nemhiszem, hogy olyan bonyolult azt megcsinálni, hogy ha nem érzékel nyomtatót pl. akkor kiakpcsolja a a print spoolert. Vagy ha nem érzékel wireless kártyát akkor nem fog futni a wireless szar. Egyébként értem én, hogy ez az egész a plu&play zászlaja alatt fut, de ez egy marhaság. Nekem régebben sem volt bajom azzal, ha újra kellett indulni. Mi ebben a vészes?

Valamit rosszul állítottál be, a legfrisebb vistás drivereket leszedi a géphez.

Minden jól volt beállítva windóz ápdétnek, tudtam netezni, minden....

BETA 2 - tehát egy nem túl jól optimalizált windows verzió... 2007 elején próbáld ki újra. Ha láttad volna az XP beta verzióját, akkor még a CD-jét is eltörted volna. 😄😄😄

Gépigényt nem a bétára írtam, hanem a véglegesre. Kiadtak már specifikációkat ugyebár...

2 évig fejlesztették.... Új biztonságosabb kernel, és itt a lényeg BIZTONSÁGRA ÉPÍTVE. Amit az XP nem mondhat el magáról.(pl. rootkit)

Rendben van hogy biztonságra építenek, nade biztonság = 11GB windóz könyvtár <#wow1>? Ezt nem magyarázod be nekem....

Persze természetes, hogy mindenkinek más kell egy op.rendszerben. Nem is lenne bajom az MS progikkal HA KIVÁLASZTHATNÁM melyiket akarom melyiket nem.

Jah tény SP nélkül az XP gázos volt, de SP1 után már nagyon fasza....

256 MB memórám volt, és biz a felét megette, most 1GB és majdnem megeszi a felét.
Erre reagálnom kell, ne vedd sértésnek: Nem tudod belõni akkor jól a rendszered...nekem is 1 gigám van és induláskor ~200 mega körül eszik, ha nagyon akarnám lejjebb nyomhatnám, de nekem már így jó....

Egyébként ezt a Játékra szánt Vista dolgot nevetségesnek tartom. Ha egy op. rendszert gámereknek csinálok, akkor arra fekszek rá, hogy minél kevesebb erõforrást egyen. Namost ez a Vistára sehogy sem húzható rá.

Zsoltika 007
Nem tudom minek erõltetik azt a vackot. Mindenki utálja.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360