40038
-
#10573 Nono, azért Linux egy nagyon jó oprendszer. Nem játékgépekre való, mert nincs DX támogatottsága, de minden másra nagyon jó. És ez most nem "Linoxos gyökér fennhejazo" szövege. Én is használok win-t is, mert sajnos vannak olyan programok (PS, DW) ami cask winre van. Hidd el a linux nagyon jó, csak ki kéne próbálnod egy jó disztrót, nameg érteni is hozzá. Támogat mindent. EXE-t nem, nagybaj. :D -
#10572 Ja, ha mar itt tartunk, tud valaki egy hacker edition-t vagy mit, amiböl ki van szedve minden? Ugy tudom letezik ilyesmi. -
#10571 Na de mitöl lesz nagyobb a meret?
A sok szar passziansztol meg tüzfalaktol.
Kinek kell az?
Majd ha passzianszozni akarok, akkor keresek magamnak egyet, ha tüzfal kell, akkor keresek magamnak.
Attol, hogy beepitesz egy szart az OP rendszeredbe, attol meg nem lettel gazdagabb, de a konkurrenciat sem ölted meg, mert a user elöbb utobb rajön, hogy szart adtal neki es keres egy jobbat, csak akkor mar ket tüzfal megy a gepen, ami tök fölösleges.
Ha meg annyira biztos benne, hogy az jo az a tüzfal es sokaknak jot tesz vele, akkor pakolja oda a CD-re es az installkor hadd mondjam mar meg en, hogy fel akarom-e tenni vagy sem.
Ö semmit nem veszitene, mert a hülye user az ranyomna a tipical installra es ugyanugy lenne egy windowsa, a nem hülye user meg rakattintana az advanced-re es csak azt telepitene ami neki kell.
Csak hat ehhez modularisan kene tudni programozni, azt meg ök ugy latszik nem tudnak.
Valaki azt mondta nekem mostanaban, hogy a Longhorn is azert nem keszült el es lett belöle Vista, mert hülyek voltak hozza.
En nem tudom mi lett volna a különbseg, mert nem követtem nyomon, de ha ez igaz, akkor semmin sem csodalkozom... -
Newfronter #10570 Nem így megy. Mindig több lesz a mérete egy oprendszernek, ez olyan kijelentés, mint Bill Gates anno mondta hogy 640kb mindenre elég lesz. :) -
#10569 Nem latom az okot miert?
A linuxos emulatorok fejlesztöi körül sem vittek el...
Ha te csak egy platformot csinalsz, ami kezel egy programot, abban mi a baj?
Csak versenykepesebb lenne a piac es a különbözö fejlesztök (meg a microsoft is) örülhetne, hogy nagyobb mennyisegü extra szolgaltatast vesznek tölük.
Ami ma van az nem allapot. Vagy Windows, ami alapbol szar, vagy Linux ami alapbol meg szarabb.
En peldaul, aki nem csonthülye a szamitogephez es szereti megvalogatni, mit akar hasznalni, de nincs kedve a Linuxos gyökerek fennhejazo szövegeit hallgatni es egy szar cd beolvasast is orakig programozni, annak nincs semmi alternativaja... -
#10568 Naja. :) -
FLeK0 #10567 Akkor jönnének az ügyvédek és hónapokra rá elvinnék a körülötted lévő téglákat is. -
dezsiszabi #10566 biztos, te tudod -
#10565 Na de van SDk a directX-hez. Ahhoz hogy fejlesztöi környezetet tudjanak letrehozni, valamennyire engedni kell a bepillantast.
Ha emulalni tudjak, akkor szerintem egy kompatibilis cuccot is tudnanak programozni. Nem DirectX lenne, de kepes lenne a directX-et kezelni, ha felteszed...
Szoval szerintem mindenkeppen van ra lehetöseg. Olyan nincs, hogy nincs. -
FLeK0 #10564 rossz topicba irtál. -
dezsiszabi #10563 lokalizált verzió ebből és office2007-ből gondolom csak jövőre várható nem? mert én most arra várok -
j6 #10562 Akkor keresel egy olyan torrentet, ahol ilyen 48 megás darabokban van és csak a rosszat töltöd le. -
#10561 Szerkesztők és egyéb munkások szerintem inkább a profi programokat használják -> PhotoShop, DreamWeaver stb...
Linuxba is megannyi szolgáltatás van, és a németek nemhiába kezdenek áttérni rá. Itt SG-n is volt egy hír, hogy egyre több fontos helyen már áttértek ... -
#10560 De alapból egyetlenegy rarban van
azt ha kicsomagolom lesz vagy 50 és abból kéne kicsomagolni a képfile-t. -
#10559 Van az un. Cedega, amivel lehet Linux alatt is játszani DX-es játékokkal. Megy Oblivion, meg minden modern játék full jó sebességgel. Csakhát kicsit gányabbul néz ki, mert a DX-et csak emulálni tudják. Ugye a zárt forráskód eredménye. Az MS hülye lenne kiadni a DX-et, hogy esetleg átportolják Linuxra is. Pedig nem nagy munka, igény lenne rá, és fejlesztők is bevállalnák.
Amúgy volt már aki cod2-vel játszott Linuxon és 30 FPS-el jobban futott emulált (!) környezetben. Az még ráadásul nem is volt lebutítva mert az alap DX7-et használta. -
endiboy #10558 elég ha csak azt szeded le, ami hibás -
#10557 Sziasztok leszedtem a billgates-es verzió kicsomagoltam az 1 rarból, elkezdtem kibontani a 48 mb-os file-kat és az utsónál hibát ir..
Valaki nem tudné feltölteni valahová? nincs kedvem ujra 2.5 gb-t leszedni...
Előreis thx -
#10556 en is maxon irtam es rohadtul nincs semmi baj vele...
Ma mar reg nem ott tartunk, hogy az olvaso nem birja olvasni a sajat irasat... -
#10555 Ja, csak ha mindenkinek meg kell venni, akkor nem lenne horribilis aruk, mert ugye nagyobb lenne a kereslet.
Na meg aztan aki jot akar igyis megveszi, mert a windows cuccai szart se ernek. Vagy te kepes voltal mar Paint-ben peldaul akar csak egy reszletet kivagni egy kepböl? Röviddel ezelött meg jpg-be se tudtal menteni belöle... Az egy ovodas rajztabla...senki nem hasznalja, akkor minek? -
j6 #10554 Ezt a sebességes dolgot nem tudom ki kezdte, de nem értem. 12x-esen kiírtam és semmi gond nem volt a telepítésnél. -
#10553 Azt nem ertettem sosem, miert nem tud valaki egy OP rendszert irni, ami full directX kompatibilis es ugy altalaban kezel minden mai standard kiterjesztest?
Szoval amolyan full windows kompatibilis cuccot. Mondjuk hivhatnak Doors-nak.
Szerintem nem lehetetlen. Ha tudnek programozni vazze... -
86troland #10552 szerintem ma egy átlegos gép 1GB ramot tartalmaz és ~2Ghz-esproci van benne legalább. ezen azért elég jól elfut. tény hogy memóriaigényes játékoknál többet tölt, de amúgy jól megy. Engem csak az zavar hogy kb. 8GB-ot foglal a windows mappa. -
#10551 igen és akkor gondolkozzál már, hogy az utána elkészített, most alapban a windowsban levő szolgáltatások megvétele mennyi pénzt vonna el a cégektől pédául.. mert nekik kötelező megvenni.. -
#10550 Igen, a windowssal mindig az volt a baj, hogy mindent akart egyszerre es nem vette eszre, hogy sok baba közt elvesz a gyerek...
Ne akarjon mar mindent tudni es a vegen semmit igazan jol. Azert vannak a specializalt fejlesztök, hogy azok majd csinalnak hozza.
Egy OP rendszernek szerintem annyibol kene allni, hogy desktop, meghajtok es halozatkezeles. Ennyi.
Csak snecie Bill Gates mindent maganak akar. Ami nem is lenne baj, de legalabb jol csinalna...
Szerintem alapbol egy OP rendszernek nem szabadna többnek lennie, mint 50-100 MB. -
#10549 Szerintem a fejlődéssel együtt nem kéne magának a gépigénynek is nőnie. Elvégre ez egy oprendszer aminek a kiszolgálás, maga a "keret" jellege a lényege. Nézz meg egy linuxot. Egy jobb disztróra rá lehet mondani, hogy tökéletes. Már évek óta tudja azokat, mint a vista, csak kevesebb program létezik rá. És milyen a gépigénye? Nemnagy. Ellenben stabil, biztonságos, gyors stb... -
Newfronter #10548 Hát annak idején az XP gépigénye milyen volt? :)
Emlékszem volt 32MB RAM-om és kiírta, hogy minimum 64MB kell, vettünk 128MB-ot és az sem volt elég neki, hogy zökkenőmentesen fussanak a programok.
Most nem kellene meglepődni, ha kiírná hogy minimum 1GB RAM és 2GB RAM-al meg nem mennének simán a programok, nem tudom akkor mit szólnátok? :)
Na látjátok, a Vistának nincs is akkora gépigénye.... -
Alblink #10547 Nem irtam ki,ugy nem indul el?mert mas is mondta 1-szeresen akarhanyszorosan irta ki nala is mindig ez a hiba jott ki.ezert sem akartam kiirni. -
Alblink #10546 En a betat vistat probaltam,de semi gondom nem volt vele,progik jobban mentek,es nem fagyott ki mint az xp-em,es legjobban az jott be hogy ha valami mappat.. keresek hamarabb megtalalom mint xp-en.csak a gepigenye zavar a vistanak. -
#10545 hány szorosan irtad ki a dvd-t? -
Alblink #10544 Hi all,leszedtem egy vegleges vista iso-t.de telepitesnel mindig ezt irja ki:"Windows cannot copy files required for installatio. The files may be corrupt or missing. Make sure all files for installation are available, and restart the installation. Error code: 0x80070241"
Ez mitol van,az iso rosz,32bites kellene vagy milyen vistat tolcsek le akkor?elore is thx.
-
#10543 ez a vid kari driver hibája.. szoljál nvidiásoknak h sürögjenek forogjanak végre -.- -
jozsfm #10542 Na a media centerben avit tud nézni valaki? -
#10541 Hát én is próbálgattam játszani, beraktam az 1 giga ramot. Tényleg jobban zabálja, de jobban is kezeli a ramokat, gyorsabb lett, az xp meg inkább lassabb. Mostmár a Media playerben sem szaggatnak a videok. Viszont a játékok nekem még mindig úgy akadnak, hogy játszani sem bírok velük.
CS Source olyan 15 fps, Dark messiah olyan 20 körül (bár az winxp-n is akad, de vista-n jobban), Tony Hawk A.W. 20 fps körül. Lego star wars 2 az még talán játszható, de az sem megy jboban mint xp -n (de érdekes módon szebben ugyan azon a beállításon) -
Newfronter #10540 Igen. -
#10539 Ha esetleg rám is tudnátok időt szánni, megmondanátok, hogy mennek-e már rajta az alapvető programok? -
jozsfm #10538 Nem tudom, felraktam a Vista codec packot, eddig minden filmet vitt... -
FLeK0 #10537 nem codec hiányzik? -
jozsfm #10536 Akkor ez se müködik senkinek? -
Tomy Lee #10535 Nálam ugyanez volt a helyzet:)) -
jozsfm #10534 Nah elindult a Media Center (alapbol a második -TV- képernyön indult el ha be van állitva) müködik rajta a zenehallgatás, a képnézegető de ha videót (avi) akarok megnézni rajta akkor kifagy. Nektek is?