40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • SubZero911
    Valaki találkozott subwoofer problémával az új AC 97 driver kapcsán ?

Nekem elszállt a subwoofer, akármit csinálok nem szólal meg, és rundll hibát is jelez.
  • bon
    De nem is a Vista hibája. Hanem te rontottál el valamit tuti.
  • Newfronter
    Vistára XP-t? Azt hogy?
  • daxan
    Vista-ra Xp-t raktam. Most olyan lassú a gépem, mint még soha. 2 perc mire beadja a Sajátgépet, mellesleg leformázódott a winyóm másik pertíciója és elvesztek az adataim. 1 rossz pont a Vista-nak. Az Xp telepítésénél nem rontottam el semmit, tehát nem azért formázódott le a partícióm....
  • Newfronter
    Nem értelek, mi bajod a TC-vel?
    Az UAC kikapcsolásával meg a védelmi rendszer meggyengül és a védelem XP szintre süllyed. :)
  • tibike21
    Valaki segitsen mnár abban hogy tudom beállitani a jogokat a fájlokra hogy törölni tudjak, sehogy sem akar sikerülni, köszi
  • janos666 #10807
    Miért? Apró hibák vannak, de talán ugyanúgy meglesznek ilyenek 1 év múlva is. Csak ha most XP-n fagyogat egy program akkor nem a jó öreg XP-re fogod...
  • janos666 #10806
    A leírt módszert megcsináltam valami régi TCP biulddal. De inkább előkaptam egy fényképezőgépet, lezúzattam azt a 2 oldalt, és írtam a Genuis costumer supportra hogy adjon nekem valami drivert Vista RTM-hez. :)
  • grebber
    Ahogy olvasgatom a hsz-okat elég jó lett a Vista lol na majd 1 év múlva talán!
  • FLeK0
    WoW-ot nézem most, érzésre kb. ugyanolyan mint xp-n, talán nagyobb tömegben jobb is egy fokkal (max +5fps lehet). CS1.6-ot is néztem ott a fix 100 helyett 90-99 között ugrál az fps, de nem zavaró. Rendesebb játékom nincs felrakva amin megnézhetném.

Viszont vmiért az audigy hangkártyának picit bezavart ez a driver, ilyen pattogás(?) van elég rendesen taskváltás után, meg néha egyébként is. Lehet hogy abból is meg kéne próbálni az xp-st felrakni vhogy.
  • TrIp
    majd meséld el hogy csináltad meg dualboot-ra :)
  • janos666 #10802
    ÁÁ, ha most rátelepítek egy XP-t a Vista nyakára és lefuttatom a startup recoveryt visszajön a bootmanager amihez hozzáadom az XP-t és kész a dualbot, ugye?
    Mert muszáj lesz szkennelnem valamivel...
  • TothLaci
    Bár a telepítés végén resetelni kellett, mivel kiírta az LCD monitorom, hogy out of range, de indítás után helyreállt, láthatóan gyorsabbak lettek a játékok, a TV képernyőt is tudja rendesen kezelni, a driver mellékhatása egyedül az, hogy nincs Aero, reméljük, más gondot nem fog okozni.
  • janos666 #10800
    Csodálkoztam hogy miért nem lehet megcsinálni ATI-val amit nvidiával, de inkább csak félénkek az emberek és elsőre mellbevágó ha nincs Aero.
    Lőhetnél valami gyors teszt félét, gyanítom több is az FPS-es mint XP alatt volt.
  • FLeK0
    ATi-ra felraktam a 1.6.4-es NGO drivert; a device managerből simén ment. aero nincs, de hasonlóan jól muzsikál a játékok alatt mint a lent említett nvidiás XP driver, az XP-s szintet mindenképp hozza. és van opengl :)
  • janos666 #10798
    A kurva életbe, az istennek nem bírom felrakni a Genuis scenner driverét Vistán. Na ezzel mit baszok majd?
  • Hunnenkoenig
    Ügyes vagy. Hasznalj jo sok total commandert :-)

Amig az nem resze a windowsnak, addig nincs jelentösege.
  • janos666 #10796
    Én meg sose kapcsolnám be. :D
  • janos666 #10795
    64-bitest még nem próbáltam, de végső esetben csökkentett módban kell törölni a drivert és visszarakni valami mást.
  • Newfronter
    Lehet másolni ---> Total Commander 7.0 együttműködik az UAC-val, pl. felülírásnál jön elő az ablak. Ja és sosem kapcsolnám ki az UAC-t...
  • Newfronter
    Nem az a lényeg... a Vistában DX9.0L van, ezért mennek jobban rajta a játékok. DX10 van a Vistában, csak a DX9-hez nem az XP-s DX9 tartozik. Remélem érthető voltam. :)
  • Hunnenkoenig
    De csinalhatsz barmit. Egy user accounttal meg nagyon masolgatni se tudsz.

Admin accountok sosem voltak superuser accountok. Mindig be kellett külön löni, ha valami szupergeek dolgot akartal csinalni, de mindig tudtal jogokat osztogatni. En erröl beszelek. En az XP adminnal is ugyanugy tudok barmit csinalni, mint a Vista adminnal. Nem tudom, te milyen admin accountot akarsz...
  • FLeK0
    nem lesz aero
  • TothLaci
    Ha felteszem a 81.97-es x64-es drivert Windows Vistára, nem lesz tőle semmi baja a rendszernek?
  • TrIp
    ezeket az fps-eket játék közben mérted?? ha igen melyikben? nemá hogy xp-n kevesebb értékek jöttek ki mint vistán... egyébként hány pontot adott a vista a konfigodra (nekem is hasonló van csak összehasonlítás képpen:)?
  • FLeK0
    az csak a nevében admin account, attól még korlátolt.
  • Hunnenkoenig
    Ja es aero alapbol volt nalam...
  • Hunnenkoenig
    En nem ertem, mi a gondotok ezzel az adminnal. Nekem az ultimate alapbol admin accounttal települt fel.

Talan nem nyominger home verziokat kene telepitgetni :-)))
  • janos666 #10785
    Kipróbáltam ezt a drivert amit linkelgettem és nem is olyan katasztrófális:
    XP + 81.97 -> 77 FPS
    Vista + 81.97 -> 86 FPS
    Vista + 97.23 -> 66 FPS (és van Aero glass)
  • tibike21
    valaki segitsen hogy tudok egy fájlt törölni mert sik beállítanom hogy töröljek de még sem tudok törölni
  • janos666 #10783
    Őőő, hülye kérdés, de lehet valahogy 16-bites programot futtatni 32-bites Vistán? Azt hittem csak a 64-bitesből halt ki a 16-bites támogatás, itt is van még WoW mappa (ahogy 64-bitesben WoW64)
  • Rage47
    húú ez sztem mehetne a faq-ba vagy faq mellé :)thx
  • janos666 #10781
    Nem, mert ha mégis kell valami akkor 1 kattintással bekapcsolod és fut. Ha meg eleve fel sem települt akkor nem fogod 1 órán át upgradelni az egész windowst...
  • TrIp
    végre valaki összeszedett néhány dolgot egy helyre... viszont valamit nem értek! felteszitek a vista ultimate-t aztán csodálkoztok hogy sok memóriát zabál, és letiltotok egy csomó ultimate-szolgáltatást... nem egyszerűbb feltenni valami lite-abb verziót?? :D
  • wuszter
    jók a progik csak ezekez is le akarja állítani a windows registry server.Enged egyáltalán vmit csinálni ez a vista.
  • soma22
    nagyon jo szösszenet! köszi!!
  • bon
    Meg még itt is: link
  • bon
    Itt taálsz takarító progit a nero-hoz: link
  • wuszter
    Az ok hogy feltelepül a 7.5.7.0 verzió.Eddig nekem ez nem volt meg csak a 7.0.Azt akartam felrakni,de a felénél hibaüzivel kidobott.Azután már azt sem birom letörölni,sőt a 7.5.7.0 nem engedi ez miatt felrakni,azt irja ki hogy először töröljem a másikat. de azt meg nem birom.
  • janos666 #10774
    Basszameg aki nem tud linkelni az regelje a VIP-et, mi?
    Naszóval VistaTweaks