40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Sunyisanyi
    Sziasztok!
    Segitcsen valaki! 1 hete probálom leszedni a végleges vistát de seogy nem jön össze, nagyon lassan jönn 1-2 kb és ami lejött hibás volt!!Szétrobbantam!
    Mondjon valaki cimet ahonnan leszedhetem norm sebességgel vagy valaki rakja fel valahova!!!!Meghálálnám nagyon!
  • MazeZee
    szivesen
  • urbijoe
    köszi jo lett
  • MazeZee
    elküldtem remélem jó.....
  • urbijoe
    valaki eltudná küldeni a media player ikonjátnak a képét?
    xp-be akarom berakni
    [email protected]
  • AnonymouS
    megoldódott... csak most nem fogad el semmilyen key-t :S
  • janos666 #10847
    Nameghát a játékokat DX-el fejlesztik, az meg az MS cucca, nem a Lunixoké...
    Nem mondom hogy amit #10828-ban írtam az idő múlásával nem lesz egyre kevésbé igaz, sőtt, előbb utóbb téves kijelentés, de szerintem ma még fennáll (és sok linux verzió lepereg addigra).
  • grebber
    Lehet linux jobb meg minden de átlaguser játszani is szokott és rettenetes kevés a game ami fut rajta! És ez egy nagyon fontos ok!
  • TrIp
    hát nemtom... volt fenn suse linux egy darabig, de a vpn-es netemmel egy hétbe telt mire fel tudtam kapcsolódni:D... és még nem működött mert le volt zárva egy csomó port. végülis megcsináltam, de jobb az egyszerűbb azt mondom.
  • Ability
    Persze. Bár nem lenne egyszerű írni rá, más a felépítése, sokkal átgondoltabb. A programok nem bírnak adminisztrációs jogokkal mint XP alatt, hasonlóan Vistához. És még sok más nehezíti meg, de persze nem lehetettlen. :)

Szerk.: #10845:

Suse nekem nem jött be. Inkább használok Ubuntut. Ez jól kezel minden drivert, sokkal nagyobb a támogatottsága. Ésszerűbb a felépítése stb. Rengeted disztró létezik, ne csak egyből indulj ki.
  • Ability
    Van az én munkámhoz is alternatíva, de tudod Dreamweaver mellett maradok. Köszipuszi.

( Mellesleg ez a felhasználók elég kis %-át érinti. Az elterjedtebb programokhoz vannak nagyon is jó alternatívák, amik sok esetben talán még jobbak is mint a Win-esek. )
  • AnonymouS
    Sziasztok!
    Crackelés után eltűnt a Control Panel és semmilyen beállítást nem tudok megnézni, tud valaki valamilyen megoldást?
  • MazeZee
    nem...télleg nem használtam linuxot...de ha többen használnák akkor biztos vagyok benne hogy csinálnának rá egy linux tójait.....
  • TrIp
    pont most mondtál ellen magadnak... dolgozz linuxon! jah hogy win kell hozzá... helószia:D
  • Ability
    Látom még életedben nem használtál Linuxot. Tudod ez a rendszer is teljeskörű támogatást kínál mindenre, és minden programnak van alternatívája. Az ok egyszerű, Linux frissebb rendszer, még idegeje se volt annyi, hogy elterjedjen. Anno MS-nek meg nem volt nehéz dolga, és ki is használta. Báraz is hozzátartozik, hogy a sok Linux disztro elég hülye marketingpolitikát folytat. Viszont hamarosan sokkal nagyobb arányban fognak fejleszteni Linuxra, sokkal elterjedetbb lesz. Jelenleg is növekszik a Linux arány, sokan döbbennek rá mennyivel is különb rendszer, csak idő míg az ember rászánja magát, vagy meg tudja érteni.

Abba meg bele se megyek, hogy nem csak a stabilitás, biztoság és a többi agyonhangoztatott területben kiemelkedő. És gondolkozz el, vajon miért az MS a piacvezető. Lehet nem pont a "minőség" miatt.

Ezen felül hozzáteszem, használom a Vistát és tetszik, jó dolgok kerültek bele. Nem vagyok Linux fantikus, márcask azért sem mert a munkámhoz Win kell. :)
  • MazeZee
    egyébként azért nem tudja másolni a fileokat mert előtte nem formáztad a wincsit...nekem is ez van...formázzad meg és utána mennie kell elvileg
  • MazeZee
    akkor xp verziót
  • baca01
    akkor meg ménem az xp topicba írsz?
    egyébként azért van a gondod mert sata winyót használsz és az xp-ben alapból nincs hozzá driver ezér kell a floopy
  • MazeZee
    először is nincs olyan hogy win-xp vista ez két különböző dolog...akkora a különbség köszte mint a zöldceruza és a sárgaceruza között...mind a kettő ceruza de nem ugyan az...van win xp meg van win vista...szedjél le olyan vista verziót ami nem ilyen problémás hogy flopirol rakod a fileokat...és ha utána sem megy akkor panaszkodj...így nem csodálkozom rajta hogy nem megy...
  • kissadamvikt
    nem csak kaptam pár témát és rávágta h honnan van meg a win vista. na szal tudja vki mi a baj?
  • autoszimulator
    lol? apád vakon van talán?
  • baca01
    lol
  • kissadamvikt
    xp-t de apám csak vistanak hívjaXD
  • baca01
    most akkor vistát vagy xp-t telepítesz? :D mert közelsem ugyanaz a kettő
  • kissadamvikt
    hi all. lenne egy kerdesem. elkezdem telepiteni a win xp-t(vistat) es a cd-n nincs rajta az a fajl ami felismeri a winchester ezert flopirol beteszem neki es ugy mar jo. mikor elkezdi folmasolni az adatokat kapasbol azt a fajl(oka)t kezdi el tenni amik nincsenek a cd-n de a flopin rajta vannak es nem talalja a cd-n es kihagyja es mikor ujraindul a telepites vegen a gep elkezd a winchesterről bootolni es utana kiirja h bizonyos fajlokat nem talal.... mi a baja?(hpt366 winchesterem van)
  • janos666 #10828
    Ja, tett egy lépést a Vista abba az irányba, de képes volt megőrizni azon hasznos tulajdonságait melyeknek köszönhető hogy a legelterjedtebb operációs rendszer-család a windows és a linux...
    Az életben mindennek ára van, ha a linuxban jobb valami akkor szarabb valami más, nem véletlenül fejlesztenek windowsra...
  • MazeZee
    :))))
    egyébként szerintem ha sokkal többen használnának linuxot akkor biztosan lenne arra is j valami rendszer romboló vírus...szerintem...
  • baca01
    nem oltásként de már ásodszor látom hogy "pertíciót" írsz, úgyhogy csak halkan közlöm azt "a"-val kell, tehát: PARTÍCIÓ :DDD
  • Ability
    A Linuxba nem micsoda védelem van, hanem alapvetően más a felépítése, ami nem, vagy nagyon kicsit teret ad a rosszakaróknak, ill. egy sokkal jobban konfigurálható tűzfallal van megáldva. Most Vista megtett egy lépést előre, elismerem, de ha méglelkesebb Linux user lennél látnád még milyen alapvető hasznos különbségek vannak.
  • MazeZee
    ha leformázod a wincsit akkor mint tudjuk elveszik tól aminden tartalom...a VISTA is ...ugyhogy nem a vista csinálta hanem valami más...
  • Newfronter
    És akkor miért rossz pont a Vistának? Te formáztad le a partíciót. A lassúsághoz meg már semmi köze a Vistának.
  • daxan
    Xp telepítővel formáztam azt a pertíciót, amin a Vista volt. Ez ilyen egyszerű. Nemhiszem, hogy elb*sztam volna valamit... Na mindegy. Késő bánat. Csak az a kár, hogy nem tudom vissza állítani a tartalmat.
  • Razor91
    mennyi a windows experience score-otok?
  • LeonSilver
    Bizony-bizony.
    Tudod én miért röhögök ezen??
    Mert eddig a sok pr0 azzal jött, hogy bezzeg a Linux!Abba aztán micsoda védelem van!Noskérem.Tessék.Most itt is van.Ahogy ott így itt sem lehet egyszerüen egy mezei felhasználónak akármit csinálni//elbaszni.Illetve csak kicsit körülményesen.
    Itt jegyezném meg, hogy lelkes Linux és windows felhasználó vagyok.
  • BaziJoe
    Sziasztok tudja e valaki,hogy az opera megy e már rendesen vista alatt?Értem ezalatt,hogy kikapcsolja e az AERO-t vagy már megoldották???
  • janos666 #10818
    Nagyon kellemes meglepetést okozott a Vista!
    Régóta van egy 6680-as telefonom és mindíg a PCsuittal kellett szarozni hogy olvashassam az 1GB-s MMC kártyáját, ami ráadásul ellehetetlenített pár dolgot (elrejtett fileokat, átnevezte a mappákat nyelvszerint, nem lehgetett megnézni a fileok méretét se, stb, stb.)
    Erre most bedugtam, felraktam a PC suitot is a driver miatt (amit külön is le lehet húzni, szóval lehet hogy átállok arra) és látom hogy a sajátgépben ott van a telefonom mint portable device, hozzáfér a memóriakártya és a telefonmemória filejaihoz is root szinten. (még azokat a symbianos rendszerfileokat is látom a telefonmemóriában amit nem kéne mert úgyis csak zavarnak)
  • janos666 #10817
    Ne értsd félre, Audigy 4-el szól minden hangszóró XP meg Vista alatt is (AC3 kodeket szoktam adni BSPlayernek, de úgy hogy ne keverje újra X csatornásra, csak átküldi Dolbiban, a kártya meg lekeveri...) ahogy kell, csak régen szoptam Realtek cuccal kb 2 hetet. :)
  • TothLaci
    Használj Media Player Classic-ot, és JetAudiot. Ez a kettő megszóllaltatja a többi hangszórót is. Bár szerintem biztos, hogy driver hiba miatt nem szól az 5.1 alapból, mert Vista már egy kicsit bonyoultabb rendszer, reméljük, hamarosan megcsinálják a drivert.

Nvidia is bajban lehet, úgy látom, de nem gond, lényeg, hogy a 81.97-es driver megy, csak az Aero hiányzik.
  • janos666 #10815
    Nekem Realtek AC97-el sose akart igazán működni az 5.1
  • janos666 #10814
    Ajajajjjjj, 3 külön ember 3 Vistás logóval amiből 2 méginkább összhangzik :)