Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ColdFire
hát ez biztos nem vista XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ProGabe
és?most írta hogy már win98 óta úgy is lehet

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

takraj
Nekem csak IDE + táp van rádugva és mégis tudok audioCD-ket hallgatni.

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

janos666
Tudom hogy már Win98-ban is be lehetett állítani hogy IDE-n küldje át, de ha már adták a DVD író dobozában a kébelt én rádugtam a hangkártyára, pedig gépen szinte sosem hallgatok audió CD-ket. Elfér...
BaziJoe
Sziasztok mért nem birom az audigy szoftverét feltelepíteni?? Álandoan aztirja ki a softwer,hogy nem látja a kártáyát??

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

NeoMaN
Az nem az oprencer hibája, hogy nem tudsz bánni vele. zerintem semmi baja, a gyártóknak kell pörögniük a driverjeikkel. Ennyi.

de nem jövöre igérik a vista végleges verzióját?

mflex
Én komolyan nem értem,hogy minek "szenvedtek" itt mikor jó pár hét múlva kijön a végleges verzió és akkor már minden hardver- hez lesz driver is meg minden xar..
Miben jobb a vista?
Egyelõre semmiben ahogy teszteltem sõt...
Más lesz a külalak a gépen vagy mi?
van elég vista téma amivel már az egész ugy néz ki és ugy müxik az egész mint a vista !pl windows blinds+novum
áhh az egész most még csak "szenvedés"...
Üdv

What about the forests?

NeoMaN
még azt se kell, már IDE-n tolja a mjúzikot

ProGabe
ne csodálkozz ha szétcseszte a lejátszást egy codec-pack,ez ugyanígy megtörténhet xp-n is,ezért kell vagy külön felrakni a codeceket,vagy egy kicsi packot használni amiben tényleg csak alap dolgok vannak

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ja meg van újra kell inditani

de van valami kábel az alaplapról jön ki és pont jó a hangkáryába akkor az nem kell ügye csak be dugom és látnia kell

kirol
Minek? Digitális átvitel és kész. Minek mégegy felesleges kábel.

janos666
Csak ha halgatsz audióCD-ket, akkor a CD/DVD olvasó kábelét kell rádugni.
még 1 kérdés a hang kártyát be dugom a gépbe(ahová kell) de kell más be dugni a hangkátyába?

janos666
Ez egy fórum link, van itt driver X-fihez, Audigyi 1-2-4-hez, Live 5.1-hez, amit akarsz. Még az benne bekavaró hogy csak a 260Mb-os 2.32-esben vannak szoftverek (THX konzol, stb), azok nem frissültek így az újabb csomagokban csak driverek vanak (mint pl. a 3.33-asban)
ügye ez a sound blaster live! 5.1 drivere ?

thx

thx

janos666
-Filmek: Én valami apró kodekpackot toltam fel (xvid, Divx 6.2, ac3, x264) és winamp-BSPLayer lejátszanak mindt.

-Hang: Találtam egy creative driverekbõlkészült moddolt packot amire oda volt írva hogy támogatja a Vistát is, feltoltam és faszául be lehet lõni 5.1-re a hangzást a THX konzolban mint XP alatt, 5.1-ben szólnak az AC3-as filmek és az EAX-os játékok is. Keresgéljetek ebben a fórumban:
Youp-pax english forum / PC audio drivers, itt van ez a 3.33-as drivercsomag ami tuti mûködik Vistán, a THX konzolt meg a régebbi 2.32 fullpakkos csomaggal tettem fel. (elõbbi ~30Mb, az utóbbi meg 260Mb, egyértelmû melyik csak üres driver és melyik rakja fel a szoftrereket amik a CD-n vannak...)

-Játékok: Az egyetlen RC1-re kiadott driver miatt késik a kép minden játékban, használhatatlan, semmi házi megoldás sincs (lehet hogy nem is a driver, hanem a beta direktx fileok miatt van)

Tehát nálam nem fagy semmi, a játékokon kívül mindent be tudtam üzemelni, és erre is már csak egy új VGA driver kéne. Ennek ellenézre érzésre ugyanaz a konklúzióm mint neked: szarok a Vistára, marad XP amíg nem kell a DX10 miatt Vista. -> most ezt mondom, de ha kijön úgyis formázom az XP-t aztán megadom magam...
Nemtudom, a winamp eleve felrak egy codec-et, a legújabb verziót raktad fel belõle, azthiszem még beta? Megtalálod neten.
csak a sima gyári kodekekkel sem tudott vele mit kezdeni.

lehet hogy azzal van a baj, hogy feltettél valamilyen codecet ami nem kompatibilis vele. nekem mp3at simán játszott a media player, és a foobar is minden ilyesmi nélkül.

akkor mégsem a kodekekkel van a baj?, de ha nem azzal hát mivel?

próbáltam a winampot, de nem megy azzal se, megnyitom a fájlt és semmi, hangkártya mûködik, egyszerûen nem kezdi el játszani a számokat.

MP3 --> Winamp
Film --> BSPlayer, és VLC Media Player
valaki nem tud ehhez egy normális codec packet?, egyszerûen nem játsza le se az mp3-at se a divx-et, egyedül az mpeg1 -et tudja játszani.

bon
Mert nem értesz hozzá, és nem tudod megértenni azt sem, hogy ez a felhasználók gépének védelem miatt van. Driver készítés nema Microsoft dolga hiába is hiszed azt. Ha minden hardverhez õ csinálna egy alap drivert akkor még jó ideig nem jelenne meg és lenne vagy 2dvd-s a vista a sok dirver miatt.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Van valódi admin account csak rejtve van. Ha jól emlékszem a HWWS forumán irtak elég régen rolla hogyan is lehet elõhozni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Gyerekek ez egy kalap szar. Maradok az xp-nel.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Basszameg mostmar kezem felhuzni magam ezen a szaron. Kiba**ott windows media player akar lejatszani mindent hiaba allitom be mas programba hogy az jatsza le. Raadasul hangbeallitasoknal erzekeli a 4hangszorot de ha esetleg hasznalni szeretnem akkor mar uccu neki mintha nem is letezne..

progabe: 1) A microsoftnak kellene egy alap driver ami legalabb kezeli a cuccost ezert lenne oprencer.
4) sose volt ilyen problemam es nemhinnem hogy barmikor is lenne.

ProGabe
inkább csak simán annyi kéne hogy lehessen adni permanens jogokat,ne kérdezze már meg 1000x is!

" értelemszerûen csak continue kell és kész"

Az az értelemszerû, hogy azt a szar UAC-t kikapcsolom az elsõ boot után, de még így is a sarokba parancsolva érzem magam, mint vmi hülyegyerek. Kifejezetten örülnék ha lenne egy valódi admin account, mert ez egyszerûen röhejes.

ProGabe
miért menne,az nem a m$ dolga hogy kompatibilissé tegye a progikat vele

"1) Creative Sound Blaster live! value kartya nem muxik alatta.. mi a faszom? Amugy az integralt nforceos audio se megy (ac97). Pontosabban megy mindketto csakhogy stereonal jobbat nem lehet beallitani. fasza"

ez a creative hibája

"4) A program filesba nem lehet irni..."

és pl a vírusok sem tudnak,szal ez elég fontos dolog hidd el

Hehe daemon tools se megy vista alatt, egyre jobban zuhan a szint lefele. 😄

ProGabe
ez az UAC rendszer,mivel júzerként viselkedik mindenki a vistában ezéret ha valami olyat akarsz csinálni amihez admin jogosultság kell akkor kéri a jelszót,ha az nincs akkor értelemszerûen csak continue kell és kész

Rohadjon meg az ATI h nem ad ki 1 normális drivert

Nos par oras hasznalat utani tapasztalatok:

1) Creative Sound Blaster live! value kartya nem muxik alatta.. mi a faszom? Amugy az integralt nforceos audio se megy (ac97). Pontosabban megy mindketto csakhogy stereonal jobbat nem lehet beallitani. fasza

2) Par oras hasznalat utan az exploler 2x fagyott ki. persze még nincs kesz. 😄

3) A winyot 20perc utan leallitja hiaba allitom hogy sose csinallja..

4) A program filesba nem lehet irni.. meg allitsam be a sajat gepemen a sajat felhasznalomon hogy irhatok oda, hat bazz..

Egyenlore ennyi. Nagy csalodas. 😞

keresõ, virtual

hi, rc1-re feltettem az alcohol 120-at de sajna kékhalál lett az eredménye, alcohol helyett mit lehetne használni virtuális meghajtók használatára?

bon
lehet hangot összehozni...

Hát sajna nem pedig jó lenne hanggal élvezni a Vista szépségeit...
bon
csak az alap driver de nem 100%-os. Nekem is ez a verziójú TC van fent jobb egérgomb futtatás mint funkcióval telepítettem és mükõdik gond nélkül. Bizonyos könyvtárak hozzáféréséhez jogot kelett adnom ennyi volt amivel idáig találkoztam.

BaziJoe
Egyébként audigy szoftwert sikerült már felrakni valakinek??,

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

BaziJoe
6.55

bon
Mi a verzió száma a Total Commander-nek?

janos666
Se újabb nvidia driver ami nem lenne használhatatlan (több másodpercet késik vele a kép) vagy legalább valami házilag moddolt félmegoldás nem születik Vista alá.
BaziJoe
Ja a program tulajdonságaiban az administrátor mod bekapcsolása nélkül én nem tudtam a C meghajtóra másolni.

BaziJoe
Valam "A program needs your premission continue"

bon
Mire kérdez rá? Mondjuk én ezt az administrátori modót sem értem.