40038
-
#11914 Látom nem nagyon használtál még linox-ot vagy unixot! :D
ahoz képest az UAC kutya fa......a
(megjegyzem: szeretem a linuxot, jó! még mielött nekem estek :D) -
#11913 roger!
1 dolog csak: audigy2-vel nem ő nem boldogul hanem a creative. drivereket nem az MS ir. ;) -
#11912 1: 200 + 400 + 400 GB van a gépemben, nekem ez tényleg semmi :) viszont nem tom,mé kell az embert 10 GB-s winfossal riogatni,mer mást se olvastam :)
2: 800*600*16 - nem tettem fel semmilyen drivert, mindent meghagytam ugy,ah az 1. induláskor volt,csak olyan progikat tettem fel (mint látgato volt),amik nem tesznek fel drivereket
3: azé az SLI-t támogathatná alapbol,nem ezé v azé, jo lesz az 4,8nak is :D
4: csak RC2es kulcsrol beszéltem, nem RC változatrol :P
5: irtam az MSnek,h jutottam be 1 usb bluetooth egységgel és 1 k700i-vel rendszergazdaként a vistába... nem jött válasz kerek 44 napja...
pedig azt is beleirtam a mailba,h lehet ezt a hibát kiiktatni,h vki 1 winfos alapu mobillal garázdálkodjon... mer nokiával nem sikerült még bejutnom (ebből is láccik,mi a külömbség winfos és symbian (v h irják) rendszerü mobil közt)
de legalább megköszönhették vna az infot,v akármi
amugy elégedett lennék magával a vistával,ha tegnap az 1. ujrainditás után nem döglött vna meg :)
kár,h még az (állitolagos) RTM verzioban is sok a hiba,és abba is nagyon könnyü bejutni...
- megj: elismerem,h ha az ember a fél winfost letiltja,akkor sokkal nehezebb
itt nagyon sok kritikus frissités lesz,miután tényleg nagyban nyomják a DVDiket...
és ha ezt 1 magamfajta rendkivül kezdő irja...
mi lesz,ha profik ugranak neki? összecsinálják magukat? :D
összegzés:
a vista jo LESZ! de csak LESZ!!!
amint kijavitják az IE7-et, és képesek lesznek tultenni magukat az illegális másolatok korlátozási igyekvésein,és tényleg azt adják,amit igérnek...
most még maradok az XPnél...
nem azt mondom,h a vista szar,mer nem...
néhány szempontbol stabilabb, gyorsabb, jobb mint az XP :)
ugy önmagában még meggyőzöbb is...
deh 1 sima audigy2vel nem boldogul,azt nem tom elfogadni...
az,h az SLI-t le se szarja,az se tetszik...
amugy tényleg tetszene,meg áradoznék rola én is,ha nem lett vna a tegnapi baki az 1. ujrainditás után :D
na mind1, 7végén ujra felnyomom majd... aztán meglátjuk...
de azért az tetszik,h mindenki uac-ozik ész nélkül, én meg simán felteszem,és azt csinálok,amit csak akarok :D uacnak semmi nyoma :D :P -
#11911 A winaupdate sok embernél összeomlást ookozott a nem egészen eredeti winnél :)
Az uac meg a mi a pötsnek? Nehogy már a win döntse azt el hogy én mit csinálhatok :) -
#11910 UAC és winupdate lényege a biztonságban tartás. Kikapcsoltok állandóan minden ilyet, aztán sirás van hogy virus spy rootkit stb ... nem mondom hogy nagyon tökéletes dolgok, de hasznosak az biztos!
Driverek többsége még tesztelés alatt. -
#11909 1. 6 - 8 - 10GB manapság semmi, ezzel nem tudom mi a probléma
2. 800*600*16 szerintem valami nem vista ready gány csinalja, 1esével uninstall oszt kiderül. drivereket is érdemes megnézni.
3. 4,1 bőven jó, ha azt nézzük nem mai a CPU-se, 6600se "new".
4. RC változatról már kár beszélni, a törtekről meg mégúgy
5. Amugy ha nekem bajom van irok az MSnek, és max 1 nap mulva jön is a válasz -
#11908 Az én eddigi (rövid) tapasztalataim :)
kb 3 napja pakoltam fel a Vistát. Tetszik! Megmondom őszintén, kellemeset csalódtam bent. Ha az új szolgáltatások felét kilövi az ember, gyors és használható lesz :)
Az Aero felület meglepően jól kezelhető, és speedy. Szvsz az egész win sokkal átlálthatóbb lett mint az Xp. Ráadásul ha felteszitek valamelyik dx9 frissítést, minden game elmegyeket alatta.
1kis tipp/trükk hogy mit érdemes átállítani: (legalábbis szerintem!!)
- Indexelést kikapcsolni (esetlegesen ez is okozhatja a swappelést)
- System restore-t kikapcsolni (úgyszint lassít, és többet teker tőle a HDD)
- Uac of (msconfigba): Ha ezt kikapcsoljátok, nem kell minden lószarhoz jogokat osztogatni.
- Superfetch off (amíg ez nálam be volt kapcsolva, a HDD szűntelenül darált)
- Hibernate off: (start/search: powercfg -h off) Minek? Használja ezt valaki 1általán? Rammenyiségtől függően helyet takaríthattok meg vele)
- szvsz érdemes kikapcsolni a winupdatet is.
További tapasztalatok, driver ügyben:
- Nvidia forceware: Sajna a tegnap frissen megjelent verzióval, nem működnek a szűrések játékok alatt (AA/AF) Ezenkívül más probléma nincs.
- Au driver: Ezzel semmi probléma. Kivétel annyi hogy néha nem szól mind az 5 hangszóróm.. Kis dolgok.. :)
- Tv kártyám software/drivere (leadtek winfast 2000XP expert) simán müxik az xp-s vista alatt is.
Ami még tetszett
Tegnap annyira belemerültem a szolgáltatások kikapcsolgatásába, hogy sikerült taccsravágnaom a vistát :) Nem indult. Irogatta hogy tegyem neki be az eredeti lemezt,
és majd ő megjavítja magát. Így is történt. Semmi beállítást nem cseszett el, tökéletesen "regenerálódott" :)
Összeségében tetszik, de a winxp azért marad a másik HDD-n :)
Bár tény ha 1es dolgokat nem kapcsolgatok ki (lásd fent) akkor számomra használhatatlan az egész. (ilyen pl a Superfetch) -
#11907 Azta ha ilyenek vannak akkor maradok a jó öreg XP-nél. -
#11906 Srácok mitől lehet a következő jelenség:
Ahogy a commanderbe rákattintok a hálózati ikonra, a router restartol. Ill minden win újraindítás után is. (ráadásul valamiért a másik gépet sem látom)[Természetesen ez a jelenség csak vista alatt fordul elő, xp alatt minden ok]
Ez így azért is gáz mert osztott internet van van nálunk, tehát ilyenkor a másik fél netkapcsolata is KO :D
Nincs valami megoldás erre (is)? -
#11905 na, leirom én is a tapasztalataim :)
első nekifutásra szép volt, jo volt, tetszett :)
az meg különösen meglepett,h mindenki olyanokat irt,h 8-10 GB-t foglal...
én mondjuk soha nem telepitek media playert meg egyéb szarokat (ezeket a kiszedéseket hiányoltam a telepitőböl),de nekem összvissz ~6 GBt foglalt... + lapozo fájl...
aztán telepitgettem rá minden féléket,amiket szoktam (tcm, nero, psp XI, namo webeditor, stb stb)
semmi problémám nem volt az 1. ujrainditásig :)
azon kivül,h nem találtam meg szinte semmi beállitást,és a control panelt is kb 20 /cig tartott anno átláthatová tenni, más bajom nem volt vele...
most jön 1 nagyon szép kérdés:
az 1. ujrainditás (minden progi telepitése) után 800*600*16 -ban pompázott a képernyő...
miért is? :)
nameg a hang...
nem találta meg az au2-m...
vagyis szimpla asztali sztereoban szolt, ujrainditás után sehogy, mindig azon nyavajgott,h nincs hangkártya a gépben...
miért is?
aztán az aerot bekapcsoltam az általatok irt müveletek alapján :)
szép meg haszontalan meg sok egyéb jellemző...
a kompatibilitással sem voltak különösebb gondjaim...
még a fájlvédelemmel sem, nemtom mé,de olyan simán törölgettem minden felesleget,h öröm volt nézni :)
pedig nem adtam magamnak külön beállitgatásokkal rendszergazdai jogokat se :)
DE MIÉRT VAN AZ,H AMIG NEM INDITOM UJRA,ADDIG NINCS GOND,DE UJRAINDITÁS UTÁN OLYAN,MINT 1 ŐSRÉGI WIN98??? (tele sok sok érthetetlen hibával)
a gépem értékelése 4.1 lett, ami sztem gyengus :)
minő meglepő, a vidkari a gyenge láncszem,hiába az SLI :)
eltelt kb 2 honap...
na,tegnap ujra felnyomtam...
azon kivül,h se hang,se video,se semmit nem jelenitett meg, és még az előtte beirt RC2es serialt se fogadta el, nem volt egyéb gondom :)
vki... akárki...
meg tja nekem mondani, h most miért nem sikerült rajta alkotnom semmit,holott anno tök ugyanezzel a konfiggal még el is hülyéskedtem a biztonsági hibáival? :)
válaszokat pü-ben várnék, nem akarok semmilyen offolást okozni
a segitő válaszokat előre is köszönöm
a fikázo-anyázo-lámázo válaszokat ugyis ignorálom :D -
#11904 Ez a topic ugye "Longhorn"-topic is, ami a szerver változatot takarja :D -
FLeK0 #11903 sztem annak csináljatok majd egy külön topicot. -
#11902 nem tudom ... csak connect beindult -
Newfronter #11901 Annyira jó lenne? -
#11900 Longhorn Server? nyami -
Newfronter #11899 A Firefox a 2.0.0.1 -el most már 100% Vista kompatibilis
Viszont Vistan az IE7 biztonságosabb, de én nem tudtam használni, egyszerűen nem tudom, a reklámok meg a sok kieg nélkül nekem már használhatatlan. -
#11898 Na félig lefordítottam már, később befelyezem -
#11897 Igen -
#11896 beírom ezt a FAQ-ba.
A command promt az a parancssor, (cmd) ? -
#11895 bon:
alkatrész csere esetén zárt forumon irtam mit kell csinalni!
phone call :p -
#11894 csak x86 -
86troland #11893 Ez nagyjából ugyanaz amit az előzőekben belinkeltem:
Pernamently Activate Vista -
86troland #11892 használj total commander 6.55-öt vagy 7.0beta2-t, és ha kell indítsd rendszergazdaként -
#11890 Ok köszönöm.
Tehát akkor ez nekem nem kell :) -
#11889 Az MSDN patch arra való hogy az iso fájlnak átirja az md5 kódját.
Erre akkor van szükség ha a vista telepítésénél hibát ír. -
AnonymouS #11888 nekem R800-as van és nekem sem működik csak XPben, valszeg kell egy vistás verzió a progiból, ha mégis sikerül valahogy, szólj -
#11887 Srácok lenne 1 láma kérdésem :) (kérném érte nem leharapni a fejem )
Szal ugyebár van ehhez a vista bill gates verzióhoz ez az MSDN patch.
Ez elvileg valami hibát javít ki.. A kérdésem az hogy milyen hibát? Miben nyilvánul meg hogy ez nekem kell -e, vagy nem :)
thx :) -
#11886 Vistatweaks -
#11885 cmd
a keresőbe -
Amadeus HU #11884 A vistában hol van a futtatás parancsor amibe betudnám írni az slmgr.vbs -dlv parancsot? -
#11883 Miért van hogy, nem enged irni a vinyóra mondjuk a windows commanderrel? Meg törölni se? Tök hétköznapi fileokat..txt,jpg ezeket!
Hol lehet ezt modosítani, nem féltse már a vinyóm ennyire ez a ....:D -
#11882 Frissítettem a FAQ-t!
A Forum-ba meg még mindig csak 1 ember regelt, aki még esetleg később szeretne majd oda írni ilyen híreket, vagy ilyen dolgokat az regeljen! :) -
#11881 nah végül is sikerült megcsinálnom a control panelt, igy meg tudtam nézni, hogy elvileg a 11853-as modszer is kifogástalanul működik, újra azt irja a vista hogy activated. Auto updatet kikapcsolod és akkor tán nem lesz probléma. -
#11880 ForceWare 97.46 -- Windows Vista (x86) -
86troland #11879 én 2 napja próbáltam ki. és az "slmgr.vbs -dlv" parancs szerint 1 percet se számolt vissza a 30 napból -
#11878 Melyik hack modszer amivel updates is muxik ,vagy az semmiképen nem lehetséges? -
#11877 Ez a #11868-ban leirt módszer valóban müködik mert ez eddig a legegyszerűbb megoldás amit olvasok? -
Newfronter #11874 Működik... ennyi.
Inkább ezt ajánlom elolvasni! -
#11873 Erről a verzióról mit tudtok?
Microsoft.Windows.Vista.Local.Activation.Server-MelindaGates
Itt van is egy link róla! -
#11872 ezt igy frankon megcsináltam, de a control panel azota nem szándékozik bejönni :D csak előugrik majd el is tünik azonnal :D