40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Maxtreme
    A pistás:

• Maxtreme
    Azé a vistás pöttyet máshogy néz ki :-)
    De a lényegen nem változtat miszerint (szvsz) tök felesleges :)
  • urbijoe
    dekstop sidebar
  • grebber
    Hát jól mutat de tök felesleges oda.
  • Maxtreme
    Úgyvan. Első dolgom volt azt kikapcsolni :D
  • soma22
    linket tudsz ehhez irni?
  • urbijoe
    nekem dekstop sidebar van és tud magyarul meg egy csomo kiegészités van hozzá. EZ XP NEM VISTA!!
  • Mr. Perfect
    Jaja, szerintem se sokat ér. Nálam is az volt az első, hogy kikapcsoltam.
  • TothLaci
    Tudsz adni egy linket? :)
  • FLeK0
    vista alatt se használja senki szvsz
  • jozsfm
    Tudom, nem pont idevág: már lehet használni XP alatt is a vista sidebart, megcsinálták. Használja valaki?
  • soulhunter
    nem látogatok manci nénis oldalakat,ha erre célzol :)
    bőven elég pár spanyol,angol, francia warez oldal is :)
    nameg a torrent oldalak is tartogatnak meglepetéseket :)
  • Balumann
    Jah sajna még sok hibája van, és az a baj, hogy szerintem nem a javítgatással foglalkoznak, hanem például a másolásvédelemmel meg ilyenekkel...
    VGA driverre is már elég rég óta várunk. Már 1-2x kiadtak újabbat, de semmi változás nem volt szinte. Ha így halad... szerintem nem lesz még a megjelenéskor rendes driver... Legalábbis Ati kártyákhoz nem.
    Hangkártyánál remélem csak azért nem adtak ki rendeset, és azért nem megy 5.1-be, mert akkor akarják kiadni mikor boltba is kijön.

Nálam nem szól az 5.1 csak az első 2 hangfal, tehát zenét nem igazán tudok hallgatni, videok sem mennek túl simán, mást nem tudok csinálni közben, játékok akadnak szintén - már ami elindul...

Úgyhogy szerintem még több idő kell, hogy a rendszer tényleg használható legyen, xp helyett
  • grebber
    Hát amiket leirtál az lehet hogy igaz de most nem a Vista teljesítményéről van szó hanem a sok hibájáról mert nemkevés van neki ahogy olvasgatom.
  • FLeK0
    egy dx10-es szintű géppel már úgyis simán menni fog minden probléma nélkül, vista only game meg a halo2 lesz és ennyi.

xp-s driverekkel meg a teljesítménnyel sincs gond régi gépeken sem, egyszer majd csak összehoznak egy rendes aeros drivert is a kedves gyártók.
  • grebber
    Az a nagy kár hogyha a jővőben játszani akar az ember ,kell a DX10-hez meg a kurva only Vistás gameekhez a Vista ,de az itt olvasottak alapján nemnagyon lesz öröm a váltásban :(
  • neozed
    Vista telepítés óta 64 szer fagyott ki a rendszer Video hardware error-ra hivatkozva.
    Xp alatt ez a probléma nem jelentkezik.
    Gyári windows driver van fennt.
    Kezdek feszült lenni:)
  • Newfronter
    Janos666 feltette az XP-s drivert és azzal általánosságban majdnem minden játékban sebességnövekedést tapasztalt.

Memóriaifoglalás csökkenthető különböző service-ek, feature-ok kikapcsolásával.
  • bon
    Majd ha lesz driver akkor javul a teljesítmény (nem a microsoft-+on múlik). A memória igény meg szerintem nem olyan nagy gond, kezd álltalános lenni az 1gb memória,(aki játszik annak meg ajánlott még több is és nem a Vista miatt).
  • TothLaci
    Én annyit vártam a Vistától, hogy 25-30%-al gyorsabb legyen az XP-től játék közben, fizikai memóriaigénye meg nem legyen több, mint 200 MB. Egyedül Cod2-ről tudok, hogy gyorsabb pár FPS-el.
  • Maxtreme
    Ez köll' neked :)
  • Gipsz75
    nálam a nero ezen része is működik rendesen...igaz nem 1 profi, de a célra megfelel...

tudom nem ide tartozik, de nem tudja valaki, hol tárolja a messenger az elmentett hangulatjeleket? Hogy ne kelljen mindíg újra beállítani az összeset...
  • Leviathan
    Sziasztok! Nem tudtok ajánlani egy vista alatt is müködö movie makert a vista movie makeren kivül mert az kiakad:( A pinnalcle studiot próbáltam de az azt mondja installáláskor, hogy nem támogatott oprendszer.
  • bon
    Miket vártál?
  • expander
    nálam vannak még hibák bőven... _
    :(

Azért többet vártam a Vistától 5 év fejlesztés után...
  • Mr Manson
    több hónap alatt semmi ... pedig megfingattam
  • FLeK0
    "vista / IE7 biztonságos? pffff...
    2 ora alatt több trojait kaptam,mint XP alatt..."

ha te 1-2 nap után ilyeneket írsz, akkor problémás internetezési szokásaid lehetnek.-
  • soulhunter
    pü ment,ezentul csak pü-ben várok választ, forumbeli irásra nem kivánok reagálni,mer a végén még OFF lenne...
  • Mr Manson
    Akkor itt lehet nem csak az oprendszer a bibis ...
  • soulhunter
    hát nemtom nálad mé borult a rendszer...
    nekem elég annyi,h ugyanezen a konfigon majdnem 2 honapja még klafán muzsikált...
    mondjuk uac-cal akkor se találkoztam, meg most se...
    meg minden klafa volt akkor...

most ugyanugy tiszta install, stb stb...
    1. inditás:
    - 1280*1024*32 beállitva, minden klafa...
    - progik feltelepitése...
    - látszolag minden oké... (bár a hangkarim 2.0-ban szolt,mint sokan másoknak)
    - a net hihetetlenül gyors volt az XPhez képest, hálozati beállitás se kellett, simán beállitott magának mindent
    - update letiltva,biztos ami biztos (+ még jopár dolog)

jött az ujrainditás
    - hang abszolut nincs...
    - 800*600*16 a felbontás, állithatatlan
    - lassu net...
    - azt a kulcsot,amit anno elfogadott,azt most nem fogadta el... (már telepités alatt sem, sőőőőőt, azt sem,amit most kértem,és hülyéskedtem a most leirt modszerekkel,amiket ti irtatok)
    - uac jelenléte megkérdőjelezett,mert én azt töröltem ujrainditás után,amit csak akartam... ennyit a védelemről...

nem azt mondom,h nagy vok a dolgokban,de aki k700i-vel bejut 1 rendszerbe, ott v az OPrendszer a ludas,v az ember képzett :) lehet probálkozni akármilyen winfos alapu mobillal, simán bejut bluetooth 1séggel az,aki akar...
    innentől had ne kelljen magyaráznom,mi az a bluetooth hálozat :)

vista / IE7 biztonságos? pffff...
    2 ora alatt több trojait kaptam,mint XP alatt... (az más kérdés,h XP alatt azért van egyéb progi,amik ezeket gátolják, vista alá meg ugye szar sincs,nemh progi)... talán jövö ilyenkor...

én mondjuk arrol vok hires,h irtom a winfost :)
    2 perc alatt kiakasztom a kiakaszthatatlannak hitt winfost :P
    a linuxot is ki ttam akasztani véglegesen (red hat 8, suse linux 8.2, mandrake linux 9.1) - csak a reset segitett,semmi ablakváltás v ilyesmi... :)
    na,ezé nem használok linuxot...

lehet,h más kernel,de ugyanaz a müködés...
    ugyanattol a trükktől kiakad minden létező OPrendszer...
    eddig csak a BeOS 4.5 volt megfelelő,annak a fejlesztését meg ugye félbehagyták...
    sok kisipolással tnék véleményt alkotni,de az itt is BANnal járna :)

7végén +kapja a vista az uccso esélyt (elvégre is 3 a selejt-ragya igazság)
    ha most 7végén megbukik, többé nem szolok :)

ha nem bukik meg, talán változik a véleményem :)

amugy igen, nem véletlenül vok winfos-gyilkos :D
    rühellem az B.G -féle 5leteket :)

nameg azért a linux disztribucioknál legalább reagálnak a mailjaimra, nem ugy,mint az MS...
    44 napja nem érkezett annyi válasz se,h "köszi az infokat"
    nem kell nekem se puszi se pá,se ennyi...

már érzem,h 7végén kicsinálom a vistát ismét :D
    akárhonnan bejutok a saját gépemre,amint vista lesz rajta :)

és nem, 1általán nem vok hacker!!!
    (csak ismerem az XP-s trükköket) :)
    a vista se tud többet,mer a fél igéret-hadat kihagyták :(

pedig tényleg lehetne jo OPrendszer...
    LEHETNE!!!

na,majd szombaton meglátjuk...
    kivi leszek a fejleményekre :)
  • soulhunter
    az eseménynaplot nem néztem, fogtam,XP vissza-install... igy nem adok esélyt OPrendszernek... talán ha BeOS lenne...
  • Maxtreme
    Mhh.. akkor lehet hogy nem az én lamaságom miatt borult meg nálam is:)
  • Mr Manson
    eseménynapló mit ir? abban lehet sok hasznos info
  • soulhunter
    végülis csak választ szeretnék kapni,h tegnap mér omlott össze a vista,miután csak és kizárolag progikat telepitettem, és mér tünt el a 2.0-ás hangzásom is az 1. ujrainditás után...

semmi másra nem vok kivi,csak erre,de erre nagyon...
    (márcsak azért is,h 7végén tjam kezelni,ha megint előjön ez a tünet)
  • Mr Manson
    ő tipikusan az ami aztán nagyon sok mindenhet "root" jogokat kér.
    ezért "is" olyan biztoságot.
  • Mr Manson
    uhh
    ezek abszolute nem a driverekhez vannak, az nem is lenne normális. teljesen más a kernel.
    a programokhoz van a kompatibilitási mód, ami egész jó lett.
  • Maxtreme
    Megjegyezném normális kreatív driver még 1 win alá sen született, nemhogy a Vistához :D
  • soulhunter
    ttam,h ebből off lesz...
    ezért is kértem PÜben válaszokat :P

használtam linuxot...
    kemény 2 nap után ugy feladtam,h az hihetetlen volt :D
    de tényleg hagyjuk az OFFot, csak a vista tapasztalataim irtam le...
    majd 7végén ujra beborul :)
  • Maxtreme
    tény hogy nem nagyon használtam :D :D
    1x ismerkedésképp telepítettem fel az UHU-t (Asszem) de nem sokra jutottam vele:)

• soulhunter
    tom, ennyire láma nem vok :)
    de azé felmászhatna XP kompatibilitással,nem ezé v azé...
    v mé is találták ki ezeket a kompatibilitás dolgokat,ha nem müxenek? :D