Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem szidok senkit, tudomásul veszem, hogy nagyon az elején vagyunk a dolognak, egyenlõre ez csak teszt!....De azt meg kell jegyeznem, hogy az egész szoftvergyártó alvilág koránt sem készült fel az egészre....Pedig már egy ideje kint vannak vista "demók"
TothLaci
Igen, élesebb a kép, ez már így volt a 5112 buildnál is. Remélem november elejére lesz normálisabb nvidia driver, és Realtek AC97 5.1 támogatás...
Azért ne kapkodd el, hogy csak vistád legyen, mert vannak még problémák bõven !
Fõleg 64-essel. Nekem ott figyel még másik vinyón xp !
Aztán nagyon ne éljétek bele magatokat, mert kb 85 körül lessz ára, tört verzió meg szerintem felét sem fogja tudni!
janos666
Ehh, lehet nem is az nvidiát kéne szidni hanem a Microsoftot. Az RC1 a hozzá való 96.33-as driverrel 50 FPS-t produkált, ez az 5728 ugyanezzel a Vista-RC1 driverrel meg 70-et (XP-ben 92.91-el 78-at, de itt mintha élesebb lenne a kép egy picivel, nincsenek még ugye annyira optimalizálva a driverek, és lehet hogy nem is lesznek mert ez lesz az MS hobbija hogy a DirektX referenciát kell követnie a VGA-nak...)
FAQ-ot a népnek !!!!
már egyszer belinkeltem, de akkor még 1x :,hasznos kis oldal
Nvidia driver 64-esre nem igazán mászott fel<#rinya>...nektek ?
janos666
5728 alá feltettem a legújabb XP-s nvidia drivert (92.91, XP alá WHQL...) és csakúgy mint a legutólsó hasonló próbálkozásnál (az RC1-tõl eggyel korábbi build valami 91.xx-es nvidia driverrel) mindenféle kékhátteres mese nélkül lehal az egész gép ha elindítok valami 3D-s alkalmazást.
janos666
Köszi, de bootolós telepítéskor hogy googlezek ha csak 1 gép van itthon?
ajánlom a G notebook-ot papírkák helyett 😊

janos666
Megtaláltam a másik papírkát, a beta2-esét dobtam félre, a warezos maradt a tokban, most már aktivated.
janos666
Megtaláltam a másik papírkát, a beta2-esét dobtam félre, a warezos maradt a tokban, most már aktivated.
Én is tudtam Beta2-es kulccsal.
én tudtam
de kérj egy új kulcsot ha ez gond, 2 perc.

janos666
Nekem nagyon bejön ez az 5728-as build, gyorsan bootolt és ilyen sajátgép/vezérlõpult/stb. kattintgatás, böngészgetés, programindítás közben majdhogynem gyorsabbnak is érzem mint az XP-t. Majd megnézem már hogy XP-s nvidia driverrel mennének-e rendesen a játékok és akkor már formáznám is a winyót holnap és búcsút vennék az XP-tõl.
elég szánalmas lenne ha egy 30+ ezres kártya megvásárlására kényszerítenék így az embereket.
de ha csináltak 2 beta drivert akkor csak lesz a véglegeshez is egyszer.

bon
Remélem lesz Audigy 2-höz is driverre hamarosan, ha nem akkor megyek és veszek egy X-fi kártyát.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Morpheus
Na jó a Fifa 07-el elvagyok vele egy ideig...😊 Tökéletesen megy alatta.😊

..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"

Morpheus
Szia! köszönöm,ez bevált. Ha nem cseréltem, akkor feltelepedett ugyan, de nem hozott látre meghajtót, csere után minden rendben. Egyre jobban tetszik a rendszer. Már csak egy jó kis ATI driver kellene...😊

..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"

Opera Böngészõt ajánlom(jól testreszabható és jó a letöltés vezérlõje) valamint emulálóként Virtual Clone Drive.Esetleg Star Download Manager Opera mellé.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Remek, thx 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Megerõsítve!Nero 7 Lite szépen remekel Vistan.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Valaki szólhatna egy modnak, hogy tegye be a FAQ linkjét(http://dodo55.uw.hu/vistafaq/index.php)
NeoMaN
Tudom, csak azt nem, hogy X64 alatt is mûxik-e...

3.11b müxik vistán..

Még valami: 5728 alatt már mûködik a K-Lite Codec csomag. Mindenképpen ajánlom a 2.1-es BSPlayert, sokkal finomabban játsza le a videókat, mint a WMP. Ajánlom még a VLC Playert, mert az lejátsza a .mov-ot is. A HD videók még szaggatnak Vista alatt, még BSPlayerrel is.
CD-DVD író: Nero 7 Lite
IMGBurn az ISO fájlok kiírására
Úgy vettem észre, hogy a full Nero verziók eléggé bugosak mégha mennek is, így inkább a Lite-ot javaslom erre, szvsz még jobban is tetszik a sima Nero 7-nél a Lite.

Ismeretterjesztõ anyagok:Webcastok
Letölthetõ videókon keresztül mutatják be a Vista képességeit, még most kezdõdött az egész, eddig 2 elõadás tekinthetõ meg.
TechNet magazin a Vistáról szóló száma, ebben is rengeteg információ megtalálható: TechNet magazin

5728: Több játék elindul ez alatt, mint a 5600 alatt és jobban futnak alatta, viszont ahogy látom, másnak meg pont hogy eléggé rosszul mennek a progik, inkább azt írd oda, hogy nem túl stabil build, inkább csak tesztelésre ajánlott.

Mûködõ játékok(nem teljes):
Linegae 2 C5, Company of Heroes, ParaWorld, Fifa 07, Lego Star Wars 2.
F1 Challenge 99-02 +RH2004,+RH2005,Lords of the Rings - Battle for Middle Earth

Ja és még valami: RC1-hez van egy kompatibilitási lista, ezt is tedd bele:
Lista

Driverekrõl meg annyit, hogy az Ati RC1-es drivere nálam szörnyû, mert kék halált dob. Nem tudom másnak van-e valami gondja vele. Ja és mûködik az XP-s moddolt Omega driver Vista alatt.
NeoMaN
X64 5600-on:

Nero 7-es széria nem mûködik. Nero 6.6.0.14 tutira mûködik (telepítésnél ill. indításnál hibaüzit ad, de mûxik kifogástalanul).

Virusírtó: AVG ill. Avast tutira megy (talán ezek is hibaüzit dobnak, de nem érdekes).

CFosspeed: sajnos nem megy, anélkül pedig nem lehet élni....
😞

http://dodo55.uw.hu/vistafaq/index.php

CD Író progik: nem tudom mi mûködik, azt leírhatnátok.
1-2 ismeretterjesztõ oldal: plz adj linkeket
Melyik a legfrisebb letölthetõ build: ez benne van, a legfrisebb public build-et írtam be, az 5728-at.
Mi a különbség: azon kívül, hogy az 5728 gyorsabb, többet nem tudok, úgyhogy ezt is leírhatnátok
Gépigény: benne van
Melyik játék megy biztosan: Source engineseken kívül más játékot még nem próbáltam, szóval ezt is leírhatnátok
Driverekrõl majd írok kicsit, de ebben is segíthetnétek kicsit.
CD-író progik, 1-2 ismeretterjesztõ oldal (pl. technet, technet magazin), melyi ka legfrissebb letölthetõ build, mi a különbség 5600 és 5728 között, gépigény, melyik játék megy biztosan rajta, illetve néhány elérhetõ driverrõl infó(vagyis ez a legfontosabb 😊 )
Csinálok FAQ-ot, már van benne pár dolog, de mondjatok dolgokat, hogy miket írjak bele.
Eddig vannak benne linkek az RC1-hez, leírtam milyen cd/dvd emuláló progik mûködnek a legújabb buildel, stb
FAQ ;-)

NeoMaN
csináljon már valaki egy FAQ-ot bazzeg!

hello honnan tudok letölteni olyan virtualis meghajtót ami müködik a vistán?

átnevezed pl. cdrom.sys.old -ra és bemásolod a másikat, egy restart kell neki és kész is vagy vele.
cdrom.sys hogy írható felül? én az usbport.sys t szeretném...

honnan szedted le a dt 4. mert nekem a hármas tönre basza 1*szer az op és javitani kellett!

hello valami daemon tools hoz hasonló progi kéne mert nem tudom feltelepíteni a deamont HELP!!!

Na az anyaszomorito creative csinalt rc1 drivert csakhogy az x-fi sorozathoz. Hogy szomorodnanak meg az en kartyamhoz meg mindig no development planned

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

hello valami daemon tools hoz hasonló progi kéne mert nem tudom feltelepíteni a deamont

Mr Manson
nekem siman felment, nem kellett ilyet csinalnom

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Ez hülyeség, a beta 2 környékén eléggé lassú volt még a rendszer, és mindenki ráfogta hogy mennyire memóriazabáló stb. Pedig egy beta buildnál ez természetes. Szerintem meg az alaplapi chipset nincs tökéletesen kezelve, nem véletlenül csinál a VIA drivereket hozzá.
Szia!
A Daemon-Tools 4.0.6 megy alatta, viszont ehhez felül kell írni egy fájlt(vagyis inkább átnevezni...), de nem mindenkinek sikerült (ez érdekes). Átneveztem a régit és beraktam helyére az újat. Egy újraindítást nyomtam utána, és azóta megy a DT gond nélkül.
A cdrom.sys -t kell kicserélni (5600-as build fájlja).
cdrom.sys
Elméletileg a Daemon Tools 4.06 megy alatta, de még nem próbáltam.
Kedvencek közé nyomok egy jobb egérgombot(ie-ben) és hosszú másodpercekig fagyi 😞((

szintén, flashget nem jó nálam se...

Emberek, használ valaki TV-tuner kártyát Vista alatt? A Pinnacle PCTV Stereómat korrektül felismeri a Vista, települ a driver, de a saját szoftvere nem Vista-kompatibilis (a Pinnacle fóruma szerint a végleges Vista megjelenéséig nem is adnak ki hozzá semmit), a Media Centerben meg csak a hang van és közli, hogy nem érzékel videojelet. A ChrisTV-n van kép, de belassul/behal tõle az egész oprendszer, a K!TV meg mûködne, csak inkombatibilis az Aeróval, ami ilyenkor lekapcsol. Nem lenne valami NORMÁLIS megoldás? És nem létezik esetleg a Sidebar-hoz olyan gadget, ami kirakja rá egy kis ablakba a TV-képet? Nekem az lenne a legjobb, mert munka közben is oda lehetne rá pillantani.

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

Morpheus
Szia Fronter! Az 5728-as build alatt megy neked valamelyik viruális meghajtó kezelõ (Clone Drive, Daemon)? Mert megvan ez a verzió, és akkor már inkább ezt donám fel, mint az 5600-t.

Köszi:

Morpheus

LeonSilver
Akkor nem sok gémet próbálhattál.
Bf1942 - Elindul de nemlehet játszani vele mivel akármit csinálsz a billenytyûzettel nem reagál rá a játék (nálam legalábbis)
Silkroad - AZ eddigi egyetlen fagylaltot okozta nálam.Elõször a dx9-miatt panaszkodott aztán elindult xp sp2 komp módban de akkorát fagyott a gép, hogy öröm volt nézni
Lineage II - Az off simán megy viszont free szerverekre (nem a LineageII.exe-vel kel indítani hanem l2.exe-vel) nemmegy.
LockOn Nemmegy.

Azért gondolom majd velemit kitalálnak ezekre.Vagy nam :/

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Ezt támasztja alá az is, hogy emelkednek a DDR2-es memóárak...és fogynak is a boltokban. Lehet hogy csak gyanakvó tipus vagyok, de szerintem összefügg vista megjelenésével.<#nyes>
Olvassál már egy kicsit utána! Mindenhol ezt írják, hogy memózabáló a vista. Namármost: XP-nél is kevés az 1GB. Egy kicsit komolyabb játéknak már lófing.
soulhunter
uhhh... nah,akkor kicsit át kell rendeznem a particiokat is...
akkor majd holnap re 😄

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...