Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 3DMark-os CPU benchmark nekem is hozza azt amit XP alatt, a game testek lassulnak. A Vistád is x64?
Jimi Hendrix
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
per aspera ad astra
Azt szeretném megtudni hogy megéri lecserélni Vista RC1-re az XP-t? Mert kiváncsi lennék rá, de nemtudom menniyre stabil és hogy milyen programok futnak rajta.
@
per aspera ad astra
nem a letöltést és a sávszéledet gyorsítja, hanem a HTML böngészés marad ugyanolyan gyors akkor is, ha mondjuk 100 szálon töltesz le full sávszéllel. Próbálj Cfos nélkül netezni ilyenkor.
Egyébként a Cfos csal akkor érzékelhetõ ha DC ill. Torrent közben netezel.
De akkor nagyon.
cFosSpeed 3.11 build 1180 (van crack is hozzá, de azt már keresd meg te. 😊
+ Added support for Vista interface type 71.
x Tried to work around locked conditions with Vista class installer.
Bár nem tudom minek ez neked. Nekem semmit nem képes javítani a neten mikor a szolgáltató szarakodik, mikor jó a kapcsolat akkor meg végképp nincs min javítania (és nem is teszi).
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
per aspera ad astra
Nagy lelkesedéssel, hogy végre oda merte írni az MS, hogy ez már RC, , ígényeltem, leszedtem, feltettem, örültem. egészen addig, amíg bele nem botlottam ebbe a problémába:
A netes domainek túlnyomó százalékát nem leli a gép, semerre. És látszólag semmi probléma ninc semminemû beállításban.
A probléma kicsit részletesebben vázolva:
A gép a kis szerény otthoni hálózatban mûködne, ahol egy routeren keresztül szippanthatja magába a világháló adatait. A hálózatban rajta kívül van még 2 gép, egy õsöreg linuxos cucc mindféle örökkönfutó szerverfeladatok biztosítására (FTP, stb...), meg egy laptop néha néha XP Home-al. Azokon a gépeken semmi gond a nettel, minden megy, minden bejön, a Tréonline által biztosított kereteken belül még élvezni is lehet. Nade...
A Vistás gépen a hazai domainek egy kis részén kívül, és a microsoft.com-on kívül semmit nem tudok elérni. Nagy lelkesedéssel elsõ utam a getfirefox.com-ra vitt, ahol egybõl 404. Aztán gondoltam, leveleket nézek, gmail, szintén 404. Hmm, gondoltam getfirefox.com-ot eladták, googli meg épp offline. Akkor mozilla.org. Azsem. Jó, akkor miranda-im.org. Az sem. Vazze. Semmi. Elkezdtem turkálni a hálózati beállításokban, ahol azt mondja, minden szép és jó, internethez már csatlakozom, legyek boldog.
Sg.hu... bejött. Csodálkoztam. Sõt, a magyar domainek nagy része is bejön. Nemértem.
A gondom az, hogy látszólag minde rendben. Próbálkotam már azza is, hogy manuálisan adogatom meg a DNSeket, meg az IP-ket, de az sem segített.
Összeszedtem egy összeesküvés elméletet, miszerint a Vista bitos blokkolja az MS konkurens vállalkozások dmainjeit, mert ugye keresõnek ott a live, meg IM-nek is, levelezésre a hotmail, szóval, mit akarok én, kis pondró, de amikor a Vista aktiválásánál is sorozatosan szerver connection errort ír, akkor azt hisze, itt másról van szó.
Kicsit végére járok ezen a héten az agykapacitásomnak, valakinek valami ötlete? Ha már megválaszolásra került, akkor csak jelezzétek, aztán visszaolvasgatok. Oh, és igen, épp vista alól írok ide SG-re... nem értem. Nem értem.
Elõre is köszi!
per aspera ad astra
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Persze megértelek, én sem szeretnék heng nélkül lenni bár amikor még 286-os gépem volt annak csak a renccer hengszórója hallatott néha valami hangot amiben nemvolt köszönet 😊
X86 winfoshoz meg 2 havonta kereshetsz törést...
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
NEkem tiszta volt az elsõ boot is, de biztos pakolgat még ide-oda egy-két filet és amitt lehetett lassabb mint most. (vagy lehúzott 1-2 drivert valami apróbb rendszereszközökhöz netrõl)
Az MS-t marhára nem érdekli a warez, sõt azt szeretné, ha minél hamarabb elterjedjen az oprendszere, legyen az akár milyen út. A warez nem azt jelenti, hogy az miatt nem veszik meg, hanem elõsegíti, hogy többen megvegyék. Lásd játékon lévõ védelmek...
Ha jól megfigyeled az eddigi oprendszereknél sokkal jobban támaszkodik net-re.
A friss telepítésnél nekem tök lassan tért magához, 2-3 ujraindítás után és egy kis net "tapogatódzás" után sokkal jobban futott. Szerintem ha kijön a végleges megvásárolható verzió, begáncsolnak egy erõsebb "eredetiség vizsgálattal"...
Most is XP mellett vannak a Vista buikdek, próbálgatom, aztán ha jó akkor törlöm az XP-t, ez egyértelmû...
Csináltam egy biztosabb tesztet 3DMark05-el:
XP, 92.91 - 3870 (az aláírásomban több van, de lusta voltam átírni hogy nemrég kicsit lentebbvettem a memóriák feszültségét és frekijét, mert egy játék kényes volt rá)
5728, 96.33 - 2978 pont.
Csak 1/3-ada veszik el az FPS-nek, szóval van még itt gond a rendszerrel. De azt sem értem hogy beta2-es nvidia driverbõl csináltak ilyen moddolt/tweakelt drivereket amikkel erõsen meg lehetett közelíteni az XP-s szintet. Most meg híre hamva se ilyennek, pedig ez már nem is csak beta hanem RC1, és driver is szintúgy hivatalos, lehet hogy mégis az MS szopózik valamit a DX fileokkal.