40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Driver eltávolítása, kártya kivesz új helyre berak, driver telepítése. Ezt próbáltad már?
  • Lord Zax
    Sziasztok!

Ma egy kis problem akadt a szuper intelligens windowssal..
    Ki kellett szednem a hangkártyámat, és 3 slottal lejjebb kellett raknom, melegedés ,meg egy uj kártya miatt. Meg is tettem, inditom wint, erre az elején már kikapcsolt a monitor, és mire bejött csak a szép kék képernyöt láttam. Safe modban meg elkezdi magátol keresni a kártyát, és a drivereit inditás után és szépen kifagy ottis, még mielött tudnék nyomni egy task managert... Ugy tudtam megoldani csak hogy visszaraktam a régi helyére, +az ujat alá, igy jol melegszik a gép, mert felettük van a vid kari pont. MI lenne ha új alaplap vagy más uj hardver is lenne? :) xpben az ilyenek nemvoltak sose gondok.
  • kopa1
    Én próbáltam, de még nem kaptam visszaigazoló mailt!
  • gergo66
    Pár hete néhányan emlegettek egy 2 hónapos Technet trial lehetőséget, amivel lehet szerezni Vista kulcsot (elvileg). Van valaki, aki próbálta? Vagy valaki kapott már visszajelző e-mailt?
  • laci 700
    tiltakozom:D
    én is 10en éves vagyok és ki fogom használni a vistát:D
    ok tényleg elég sok 10en éves lesz akinek azért kell mert új...
    de lesznek akik kifogják mint én is...
    (az is lehet hogy sokan majd megveszik és gyenge a gépük és használni sem tudják...)
  • Omega888
    Tudja valaki hogy hogyan kell használni a windows dreamscene-t?
    persze ha már elérhető
  • soulhunter
    bocsi,ez az én hibám,nem akartam szoba hozni XP-t,ezt vállalom
    csak vásárloi véleményeket hoztam szoba,amihez az XP-s kérdőives tapasztalataim vettem alapul...
    de azért minden kérdőivből kiderül,h aki windows-t vesz,annak nem elsősorban az a célja,hogy...
    csak tetszik neki(k) - a vásárloknak -, és inkább azt veszik meg,ami ujabb... mert a köztudatban az van,h "a legujabb a jobb"
    a probléma ott van,h nem mindig a legujabb a legjobb...

majd meglátjuk,h mikor adnak ki vistához normális drivereket...
    mert ugye a soft-driver támogatás határozza meg leginkább 1 OPrendszer használhatoságát a közférának,akinek csak tetszik 1 winfos, de nem használja ki :)
    (megj: a közféra nem igazán néz utána,h mit és miért,csak azzal foglalkoznak,hogy minél ujabb legyen - lásd: 10en évesek,akik kinyavajogják maguknak majd a vistát,merh az a legujabb,megh milyen szép, stb stb...)
  • who am I 7
    windowblinds 5.1-et töltsd le.Elég jó kis témák vannak hozzá. :)
  • bon
    www.google.hu és beirod mondjuk, hogy aero for xp.
  • jozsfm
    És XP-re ilyen "ál" aerot hol lehetne találni?
  • bon
    Sőt sima User a Vista-t fogja kapni vásárlás során alapból előbb utóbb előretelepítve. Itt értem a legális és nem legális előretelepített megoldást is. Tehát lesz bőven aki használni fogja (szerintem).
  • Newfronter
    "de ugye nem gondolod komolyan,h 1 sima vista felhasználo nemcsak a csicsás felület miatt fogja megvenni???"
    Nem gondolom. :)
    Tudom hogy egy sima user csak azért veszi meg. Neki hiába is magyaráznál .NET-ről, stb...
  • urbijoe
    nekem az xp is igy néz ki
  • soulhunter
    emulált,ah én láttam,használtam annobb... konkrétan nem adja vissza azt,de legalább hasonlit...
    ismétlem: HASONLIT,DE NEM AZ!!!
  • urbijoe
    hol van xp-re aero?
  • kirol
    Bár végülis csak ez nincs benne, ugye:

~ Media Center (HDTV/cablecard támogatás)
    ~ Windows Movie Maker (HD támogatással)
    ~ Windows DVD Maker
    ~ Ultimate Extrák (ami nem tudom, hogy mi)
  • soulhunter
    1: igen, programozo tanonc vok még 1 évig :) de nem konkrétan csak és kizárolag ezért lett vna hasznos... (már amiket eddig olvastam a WinFS-tervezetekről - mármint h bele akarták rakni)
    2: a férfiak többsége a külsőt nézi,akárcsak a nők. de ugye nem gondolod komolyan,h 1 sima vista felhasználo nemcsak a csicsás felület miatt fogja megvenni???

megj:
    tapasztalat (dolgoztam számtekboltban,ahol csináltattam 1 kérdőivet minden XP-t vásárloval):
    XP-t vásárlok véleménye:
    - áttekinthetőbb
    - stabilabb,mint a korábbi verziok
    - szebb, jobb az összhang a géppel,nem kell annyi drivert külön telepiteni
    - kevesebb ujrainditás
    - sokkal tetszetősebb,mint akár a ME,akár a 2003... (nemtom mi a francér probálták ki) - ergo szebb :)
    - mostmár elég olcso ahhoz,h megvegyék, kb. annyit is ér,mint manapság (ez 2006, juniusi vélemények - az árak változok városonként,mindenki keressen utána a 2006 juniusi áraknak,nekem sincs meg)

vista kérdés a tanfolyami csoporthoz dec.-ben:
    miért alkalmaznának vistát? (Rc2-es verzio kiadva mindenkinek)

válaszok:
    - nagyon jol néz ki
    - tetszenek az ujitások (indoklás elmaradt természetesen,h mikre is gondol)
    - jobb memoriakezelés (kicsit mélyebben is jártas személytől)
    - stabil, nem igényel sok ujrainditást,mintha minden automatán müködne
    - "stabil, nem fagy ki minden szarér" (szo szerinti idézet)
    - mindent megtalált,felismert, csak progikat kellett rá telepieni (sulinetes gépre telepitett vista-rol van szo,azért ez fontos,h sulinet - mily meglepö)

az én véleményem:
    várok 1 évet,addigra az ára is leesik,akkor TALÁN megéri... addig még 1x telepitek vistát, de ha akkor is kiakasztom,akkor XP marad...
    a driverek és kompatibilitási problémákrol nem is beszélve...
    és én használom a winfost, nemcsak játékfuttatásra használom... sztem ez elárul mindent :)
  • kirol
    Francba. :(
  • bon
    Szerintem Windows Vista Enterprise váltózat lesz elérhető Campusban.

Itt olvastam (már ha jól értelemezem az oldalt)

link
  • Newfronter
    "emulált "aero felület XPre" is van"
    Attól nem vagyok elájulva....

"a winFS kellett vna bele,de nagyon!!"
    Ha programozó vagy megértem. Amúgy semmi különbséget nem vennél észre....

Amúgy a Vista ugyanakkora lépés mint régen az XP, bárki bármit is mond, csak egy kicsit nézze át a helyzetet. Egyik legnagyobb lépés a .NET integrálása kernel szinten, és ez miért jó? Mert majd a legtöbb program .NET-es lesz.
    Na és a Vista nem szőke nő... "A belsejét nézzed ne amit a külső takar!"
  • soulhunter
    a doboz jol néz ki,de BG aláirása elrontja az összképet :)

és bár a mai napig nem igazodok ki a vistán (mer már pár reinstallon tul vok,hála a kékhalálainak,amiket max 2 nap alatt "összeeszkábálok"), és bár emulált "aero felület XPre" is van, azért mégse adnék ki érte ennyit...

főleg nem ugy,h az aláirás miatt kerül annyiba,mint 1 tök tiszta winfos... azért,mert koppintanak??? azért nem vok elájulva...
    a winFS kellett vna bele,de nagyon!!! (ez csak saját vélemény)
    a memoriakezelésével viszont tökéletesen elégedett vok,ha nem a vista fagy be (hanem akármi más progi),akkor az nem okoz kék halált önmagában :)
    de kivi vok, BG valaha is eljut-e a különféle koppintáson kivül a BeOS stabilitási,és tényleg erőforráskimélő szintjére...

kivi vok a kövire (ha lesz 1általán),de amig nincsenek normális driverek,márcsak 1x teszem ujra a vistát,aztán maradok az XPnél...

ez persze csak az én véleményem tükrözik,és mint tudjuk, ugyanaz a szőke nő nem jön be minden létező pasinak :) (kb. ez a helyzet a vistával is,csak globálisan,és nemtől függetlenül)
  • kirol
    Nem tudja senki?
  • kopa1
    Nem lehet más OP rendszerre átrakni! Vedd meg a Vistát!
  • Evogordon
    Valaki már rábírta vista alatt a logitech kormányát hogy működjön játék alatt a FFB? :D
  • hinar
    Tudja valaki, honnan lehet letölteni a Vistában lévő sakkjátékot (Chess Titans)? Hogy ne csak a Vistán lehessen futatni.
  • bon
    Tetszik, elfogadnám. :)
  • Mr Manson
    dohh ... bár vennem már nemkell , de ha vennék akkor ilyet!
  • BaziJoe
    Azt tudja valaki,hogyan tudok olyan felhasználót létrehozni,hogy csak hálozaton tudjon bejelentkezni.Tehát induláskor nejelenjen meg a bejelentkező résznél.Ez lehetséges egyáltalán????
  • bon
    Info a Java-ról: link
  • Gipsz75
    nekem a control panel része nem működik, értékre meg kb. ua. mint a guru3d-n található driver-ek...
  • EasyLife
    vistában van java alapból? és ha nincs milyet lehet feltenni hozzá?
  • Zsoltika 007
    Igen: Szar.
  • bon
    Vannak már tapasztalatok a hivatalos nvidia driverről?
  • bon
    Várd meg amíg elkészül (ha egyáltalán lesz) Vista kompatibilis driver.
  • Zsoltika 007
    Alapból olyan ha a gép bírja.
  • urbijoe
    valaki talállt már arra megoldást,hogy mikor indul a vista ne blokkolja a logitech egér szoftverét?
  • mardal
    Hy.

Nekem olyan kérdésem lenne hogy felraktam ma a vistát kipróbálni.Régebben láttam hogy ebben már olyanok az ablakok mint a mac rendszerben.Ezt csak akkor tudja a gép ha elég hozza a hardwer vagy be kell állítani?
  • kirol
    Amúgy ha lesz Campus-ban Vista, akkor az melyik lesz?
    Esetleg lehet választani a verziók között különböző árért?
    Mert nekem az Ultimate kell.
  • grebber
    Háttérkép helyett videó mekkora baromság.

DX10-et XP-re!!!!!
  • kopa1
    Kiderültek, hogy mik lesznek az első Ultimate Extras-ban Katt!