Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magyarul a vista egy nagy kaki.
XP-ben már a béta verziókba(én azt használtam 2001 nyarán is)sem volt ennyi hiba és gond amiket itt a vistáról olvasok.
Asszem marad az xp.
Hisz mi a gond az xp-vel?
Jah ez RC1-es verzióra vonatkozik rc2-t még nem próbáltam de nem hinném,hogy javítva van már mindenféle probléma.Volt már olyan is,hogy a másik notebbokom-ban egyszerüen eltünt a dvd rom meghajtóm egyáltalán nem látta a vista és ezt csakis újratelepítéssel tudtam megoldani!!

★ 汤姆 李

Hát vannak azért itt még sújos hibák sajnos a Vista-ban😞Ilyenek,hogy pl:torrentjeimet mostanában abszolút nem indítja el a letöltésnél pedig eddig korábban nem volt ilyen gondom,kormánykerekek vibrációja nem mûködik pedig felmegy rá a driver,semilyen letöltõvezérlõ nem mûködik rendesen,messenger java részt használhatatlan fõleg a live messenger amit õ ajánl fel,usb-n keresztül memoristick kártyáról fel és le másolni 1 örökkévalóság valamikor kicsit gyorsabb de ez a ritkább stb...

Tudom béta változat!De nagyon remélem semmiféle ezen felsorolt hibákkal nem fogok találkozni a teljes verzióban!Véleményemet közel 1 hónap tesztelgetés után írtam és SAJNOS arra kényszerülök hogy visszaváltok xp-re.<#szomoru1>

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

tugyiti
Sziasztok!
Valakinek sikerült valamilyen Java Jdk-t és/vagy Netbeans-t vagy
JCreator-t felrakni (x64)RC2 alá?
Érdemes feltenni az rc2-t?
Garyskillz
kékfogat nekem felismerte simán, azzal nem volt gond hálistennek. Egyedül az infrával cseszekszik, xp-n meg driver nélkül ment 😞

Próbáld a gyártó honlapján. Tuti driver hiba lesz, nekem is van + egy kékfogam 2.0 és max felismeri, hogy az, de driver nincs hozzá.

Garyskillz
reggelt mindenkinek!
van nekem 1 usb-s infra adapterem, de a vista nem ismerte fel, ezért megpróbáltam használni a drivercd-t, mostmár felismeri, de nem telepíti a drivert, arra hivatkozva, h nincs meg a fájl... ötlet?

soma22
rendben, gondoltam.azért elég friss dolog ez az rc2 még.

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

asysoft
Ha tudnék valamit, leírnám, de még a fórumban is csak "hamarosan"-t írnak. Azt, hogy ezt mit jelent pontosan, nem részletezték...

/*WTF?!*/

Gerry
Igen, nyilván valami driverbeállítás, csak nem találom, XP-ben alapból kitolja 5.1-re, ezért ott van mély is rendesen a mélyládából, de itt semmi.

Igazándiból engem pont az a beállítás érdekelne! <#confused>

Lehet csak registry heggesztéssel érhetõ el, de jó lenne tudni, hogyan!!! Ezért írtam ide is, hátha valaki már próbálkozott ezzel!

soma22
angol nylvtudásom elég gyengusz, de akinek nehezére esik az ne irjon ha tud errõl valamit😊)

asysoft
Szerintem driver beállítás kérdése. Audigy esetében is lehet választani, hogy megpróbálja 3D-ben kinyomni (CMSS, van 2 féle is), vagy egyszerûen tükrözze.
OFF: Egyébként én audigy-n mindig felhúzom a basszust és a magasat, anélkül már el sem tudnám képzelni a zenehallgatást.

/*WTF?!*/

asysoft
Gondolom intel.com-on?😊 Infót is a fórumukból szereztem...

/*WTF?!*/

soma22
igen ez valóban boszantó.a próbát szerintem mindeképp tedd meg, ha nem megy én kifogytam az ötletekbõl.
egyébként nekem rc1 egy napig se birta de ez valami fenomén.xp-s particiot már fel is szabaditottam.

ha esetleg valaki tud majd valamit az inteles vgadriverekrõl azt az infot pedig én várom szivesen😊
egyébként mikor laptopot megvettem aszthittem a játékokta egy életre elfelejthetem, erre minennel tudok játszani...ki érti ezt...pedig egy sima 2 kilos gép.

Gerry
Az a bajom, hogy a Vista saját tesztje megszólaltatja az összes hangszórót. Van egy Audigy kártyám is, csak nem használom, mert annak is sok vacakolás volt a drivereivel, már régóta a polcomon pihen, mivel az alaplapi hangchip tökéletesen kiszolgál XP alatt, nem vitt rá semmi, hogy bedugjam.
De lehet bepattintom próba miatt. Igazából bosszant, hogyha egy hasznos funkció benne volt egy korábbi oprendszerben, és jól mûködött, akkor itt miért nem megy?? Ezen kívül a világon semmi mással nem volt bajom az RC1-ben, soha semmi fagyás, kékhalál, igaz nem sok progit használtam alatta, de önmagában a rendszer össze se hasonlítható a korábbi Beta verziókkal. Igazából, ha a zene jól szólna alatta, lehet szinte mindent itt csinálnék, és nem XP alatt, mert akkor sokkal jobban le tudnám tesztelni, de ha egyszer én a tevékenységeim nagyrészéhez zenét szeretek hallgatni, az viszont itt gyengén szól, akkor inkább az XP-t indítom. <#szomoru1>

Ígyhát, továbbra is, ha valaki már ilyen hangchippel (ALC655) rá bírta venni a Vista-t, hogy 5.1-ben zenéljen, az legyen szíves ossza meg velem a titkot, hogy hogyan sikerült!

soma22
biztos hogy driver hiba, mivel ezek a kártyák/chipek nem kimondottan 5.1esek.szoval az hogy az xp tudta kezelni az egy mondhatni plusz dolog volt.
szvsz akinek szüksége van egy 5.1es normális hangzásra az ne sajnáljon kb 8-10 ezer ft-t egy normális hangkártyára.
egyébként szerintem az idõ mulásával ez a "plusz" a vistában is benne lesz.

mindezt nehogy félreértsétek, csak a gondolatmenetem vezettem le😊

soma22
ahha akkor értem.
csak azért volt fura mert tökéletesen felismerte a hardwaret a win.
esetleg nem tudsz infot arrol hogy hol kisérhetem figyelemmel azt hogy mikor adnak ki ilyen drivert?

Gerry
Üdv mindenkinek!

Olvasgattam visszafelé elég sokat, hogy többeknek voltak különféle problémái Realtek AC'97-es hangchipekkel, meg a driverekkel.
Nos, nekem is ilyen van a gépben, és mindenféle driverrel próbálkoztam már, vegyesen direkt Vista-hoz valóval, meg a sima 3.9x-es WDM driverrel, eddig mind fel is ment, és szólt is vele, nem recsegett, stb, egyetlen gondom vele:
Akárhogy állítgatom, 5.1-es hangot nem bírok kicsikarni zenébõl. A teszt gyönyörûen végigzörgeti a hangszórókat, mind onnan szól, ahonnan kellene, de ha elindítok egy MediaPlayert vagy Winamp-ot, a zene CSAK stereo-ban hajlandó megszólalni, vagyis csak a jobb és bal elsõ hangszóróból szól. XP alatt simán kinyomja 5.1-be. Tud erre valaki valami megoldást?
(Mellesleg tudom, hogy a zene eredetileg csak stereo, de ha csak a két front hangszóró szól, elég sovány a hangzás, XP alatt pedig kinyomja rendesen a 6db hangszóróra, és a mély sokat dob a dolgon)

asysoft
Kérdés, mire megy vele. Szerintem nem véletlenül jön jövõre az otthoni verzió...

/*WTF?!*/

még egy hónapot vársz és utána már lesz végleges is

Sziasztok!

Bosci hogy nem olvasom végig ezt a forumot, de csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a Win Vista még csak beta verzióban van vagy létezik a már megjelent tökéletes verzió is?
asysoft
GMA900/950? Elvileg a hardware megfelel a követelményeknek, de az Intel még nem készítette el a WDDM drivereket hozzá.

/*WTF?!*/

csak a magyar verzió nem megy, az angol jó!
soma22
integrált intel, ami 9 est támogatja, elvileg...

Alapból nem így néz ki? nvidia 5700 vagy ati 9600 kell hozzá minimum, ha nem megy vmiért akkor a honlapjukon van driver.

soma22
elvileg az de akkor hogyan kell beállitani?

csipcsala
Nekem simán megy az RC1 alatt a PhotoShop CS2

jaja, én most vettem észre, hogy belépek messengerbe és tele van lapfüllel meg reklámmal 😊, bár valszeg úgysem fogom használni, azért megnézegetem
Én már nagyon rég így használtam, a legtöbb MS-féle betába csak amerikai címekkel lehet bejutni az elsõ hónapokban. Meg egy csomó oldalukon (pl. live.com projectek közt) csak a tartalom kis része látszik ha magyar területi beállítással nézed. viszont a messengerben magyarként kevesebb a reklám 😛

Nekem Audigy 2vel minden ok, 5.1 és van Audio Console, ezek a különféle progik, amik elvileg még járnak hozzá (Mixer, Eax) meg egyáltalán nem kellennek, mivel be lehet állítani õket máshonnan is, meg eszméletlen lassúak és bugosak. Egyébként meg most veszek Xfi-t, azzal megszívom? :S
Az összes beállítani valót, amit lehet a Területi beállításoknál és a .net accountomban is Amerikát állítottam be. Fontos még hogy restartolj és lépj ki és be az accountnál.
btw aki aggódott a régi audigy kártyák driver ellátottsága miatt; a napokban jött ki egy új beta XP-s driver ami 1-tõl 4ig majdnem mindent támogat, így elég valószínû hogy vistán is sima lesz minden. idõvel.

mi a f*szról beszélsz? 😄
sztem ennyi hozzáértéssel ne erõltesd a vistát a magyar végleges verzió elõtt.

AJJJ VALAKI SEGÍTSEN!!!!! NAGYON NAGYON NAGYON KÉNE AZ RC2!!!!!!😞😞😞😞
Az elõzõ logómat Vista alatt csináltam CS2-vel. Felmegy simán, futtasd a telepítõt admin módban!
és nem töltöm le az RC1-et me 2600 hiba van rajta és kevés progi fut csak rajta
DE EZ NEM IGY MEGY!! azé nem megy a driverek többsége az Rc1-en mer 2600 hiba van benne az RC2-n csak 1300 épp hogy több minden fut rajta
töltsd az RC1-et, úgyis ahhoz vannak csak driverek.

Tudna valaki helyet mondani ahonan le lehetne tölteni az RC2-t????????????????????????????????????????????????????
Evogordon
Francba még az rc2-esre se lehet felrakni a photoshop cs2-õt 😞

scs17
dodo55 mindent megcsináltam de nem jó 😞

De hogyhogy nm lehet letölteni?????? 75% akko hogy jön le?
ha dx9-es videokártyád van akkor mennie kell

Köszönöm! A driver nem ment fel, így nem kellett leszedni, de az eszközkezelõben kiszedtem a karit és egybõl megjavult.

Az biztos hogy még nem régen letölthetõ volt az 5744, én tegnap este szedtem le.
És itt egy cikk: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=47710
De gondolom ezt sokan olvastátok.

Asrock 775Dual-880Pro, Intel P4 640 3.2GHz, 1GB DDRII Samsung GF6600 256DDR, 300GB Maxtor, AGneovo 17\" TFT ...

soma22
sziasztok.
az aerot honnan lehet leszedni és feltenni?vagy ezt elõ lehet hozni vistában?bocsi ha hülyeség de nem találom sehol

scs17
a registryt hol tudom megnyitni?

Az 5744-et már nem lehet letölteni az MS oldaláról, próbáld esetleg torrenten.
hoppá a dodo55 és az uw között lemaradt egy pont, szóval:
http://dodo55.uw.hu/vistafaq/index.php
Safe módban próbáld törölni a drivert, vagy a videokártyát eltávolítani az eszközkezelõbõl.