Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garyskillz
valaki használja vista alatt a ram Idle nevü progit? Nekem akár 300mb memóriát is felszabadít, és ha nem is sokkal, de érezhetõen gyorsabb lesz tõle a vista, nemintha amugy sem lenne az 😊)

nekem jól megy onecare mellett most a chello+, xp-n is használtam pár hónapig ott sem tapasztaltam semmi ilyet.

nem erre gondolok, állandóan lassú, csiga lassúságú a chello plus és ha kikapcsolom a progit, akkor gyorsabb, bár lehet hogy totál máshol van a baj és a upc-t kéne hívnom 😊 csak tudod két dolog egyszerre történik és ilyenkor az ember összefüggést lát
legfeljebb frissítéseket tölt, de az csak pár másodperc.

Lehetséges hogy a Live One-Care szabályozza a sávszélességemet? Vagy hogy egyszerre csak egy helyrõl szedhetek le pl? Mert valamiért nagyon lassú lett a netem :S
350MB körül eszik a memóriából, de viszont a progikat gyorsabban indítja, mint az XP, a rendszer is gyorsan áll fel, de az nem gyorsabb az XP-nél.
A játékok nem mennek olyan szinten, mint XP-n, mert nincs hozzá mûködõ ATi driver, legalábbis nálam nem mûködik. Amúgy játékon kívûl mindenre kiváló, viszont RC2-nél nem tudtam feltenni codec-et, de lehet hogy a jogok miatt volt, viszont az 5728-as buildnél felmentek.
Várd meg a véglegest, kb 3 hét és akár "elérhetõ" lesz.
Bár a drivereket nem hiszem, hogy kidobják még ilyenkor.
jövõre megmondjuk.

a memóriaigénye 350-400 mega körül van.... mármint maga a rendszer ennyit
eszik, nálam vista basic felület ven beállítva.

scorpeeon
És még1 kérdés: DX10 milyen??

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
Látom, ittmár egypáran használnak RC2 változatot, lenne 1 kérdésem: mennyire zabálja a gépet xp-hez képest? Mert mindha azt hallottam volna h megzabálja rendesen az egész gépet így minden játék is lassabban megy rajta. Amíg ki nem jön a végleges változat, eszem ágában sincs feltenni, de ha tényleg igaz amit írtam akkor utána se teszem fel szerintem. Egy béta windows-t inkább kihagynék, ha a 400.javítócsomagos "extrakiforrott" változat is hemzseg a hibáktól...

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

valaki tudna küldeni privibe egy Vista RC2 aktiváló kódot?

elõre is köszönöm!

codec
ffdshow

vki tudna segíteni, a windows media player 11-ben egy avi filenak csak a hangja megy a kép nem.

scs17
sry a nyelvtani hibákért 😛

scs17
Nekem is néha ezt dobja ki az AVG , ugy kábé mindegyik második inditásnál, de a vista nem jelzi hogy nemmüködne rendesen a virusirtó

Halihó! Melyik Nero megy gond nélkül a RC2-n?
Zsoltika 007
Ez nem csoda ez a minimum. Ahogyan xp-n is futott a win98-as progik többsége itt is elvárható.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Szerintem csoda hogy így mennek Vistán az XP-s programok, szóval tuti oprendszer ez, nincs benne semmi rossz. Pl. Firefox, Winamp sokkal hamarabb betölt mint az XP-n.
Garyskillz
nah 7.5ös müxik vistával is ^^

Nemtom vkinél futott e, de Scarface nálam egyáltalán nem fut.

Garyskillz
vagy mégsem.. kompatibilitási hiba... meik megy fel vistára?

Garyskillz
nemá pont most akarom telepiteni az AVG-t 😄

Vki érti? AVg csinálja most két napja.

Zsoltika 007
Itt most nem a dual core proci a lényeges szerintem. Mert ugyanezt eljátszotta a 64 bites xp egy 3000+ Athlon 64-es konfigon is. Úgyhogy nyugodtan vegyél csak 2 magos procit ezt nem az okozza. Amúgy jelenleg rc2-re alapozva az xp teljesítményben még mindíg jobb. De ez nagyban változhat mikor kijön a végleges. Majd meglátjuk.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Nálam az RC2 3szor volt telepítve x2_4400+ procinál 1 gb rammal. Elsõ instalnál semmi ilyen élményben nem volt részem, viszon egy progit feltelepítettem és nem tudtam leszedni, rendszer csere. Másodjára ua. ezek a problémák fenn álltak mint most nálad. Harmadjára megint eltüntek ezek a problémák.

Hozzáteszem, hogy xp (ami jogtiszta campus) alatt sem volt 2 egyforma telepítés. (ua a konfigon)

Garyskillz
hát én tegnap csináltam azt h ment az ie7, winamp meg az office2007 telepítése, és nem akadt a winamp, ma pedig winamp mellett need for speedet is telepítettem, és ugyanoda telepített ahol a zenék is vannak :\ az nem létezik h az én szar gépemen müködik dual procison meg szenved:\

Nah pont erre akartam kitérni(rákérdezni).Holnap jön meg az új Notebookom dual core proci-val és nem tudom,hogy a Vista kezelné e jobban vagy az xp a duplamagos processzort.

★ 汤姆 李

Zsoltika 007
A másik meg hogy mikor valami olyan progi megy a háttérben ami tekeri a vinyót pl telepítés. Teljesen lehal a rendszer. Egy sima winampot nem tud akadás nélkül kihozni magából. Pedig másik vinyón van a zene mint amire másol. Ilyet egyébként a 64 bites windows-nál láttam. Ott is hasonló volt a dolog. Pedig ezért xp alatt ez röhögve ment. Fõleg hogy dual core proci van. Eléggé érdekes.

Jogos!Ha a gépednek jobban tetszik a Vista és nincsenek azok a hibák amik xp-alatt voltak akkor használd is ki!Sajnos nekem az alant felsorolt fõbb problémáim miatt nem akarom még egyenlõre használni.

★ 汤姆 李

Zsoltika 007
Az a baj hogy nekem 2gb rammal is tekeri a vinyót mint az õrült. Pedig már nem indexel és nem is defragol. Szóval ha ez így marad az nem valami nyerõ. Amúgy a resource monitor szerint a memória 22%-át használja. De akkor meg mé tekeri a vincsit?? Pedig semmilyen erõforrás igényes program nem fut.

Garyskillz
hát nekem rc verziok elõtt beta 2-m volt utoljára, ahhoz ez már hatalmas elõrelépés h pl nem szakad meg a netem 5percenként meg télleg nem errorozik meg kékhalálozik mint a beta 2ben csinálta, xp-ben is elõfordult a kékhalál mert vmiért a hangkártyadriveremet nemszereti az xp és elszáll vele, vista jól bírja, semmi problémám nem volt vele

Garyskillz
hát xp-nek szntem igencsak elég az 512ram, és a multkor meg aszontátok nekem h a vistának meg akkor kell +512 ha jáccani is akarok ^^

ezt csak azért mondod mert nem láttad többel, pedig az xp-n is érezhetõ élményjavulás lenne mondjuk 2x annyival 😊

Feltelepítés óta egyszer volt újraindítva és eltudod dönteni,hogy jó vagy nem????Megjönnek majd azok a hibaüzenetek is csak más formában idézem pl:IE stopped working.Nah ezzel az üzenettel még találkozni fogsz sûrübben csak használdd még 1-2 hetet és újra alkoss véleményt😊

★ 汤姆 李

Nem emléxem, ME és XP közötti váltásnál is ez volt? Driver csúszás és két rendszer egyszerre használása?

Garyskillz
ja és ien kevés memo mellett aránylag elég jól tudtam need for speedezgetni is rajta 😄

tugyiti
#6226 valaki?
Garyskillz
hát nekem spec csak még 512 ram kell és minden tökéletes, sebbességben ugyanolyan mint az xp, viszont sokkal stabilabb, feltelepítés óta egyszer volt ujraindítva, és semmi baja sincsen, tökéletesen müködik, amióta fent van 1etlen hibaüzenetet sem kaptam h ien error olyan error se kékhalál semmi... én tökéletesen megvagyok elégedve vele, office 2007 is fut rajta hibátlanul, nero 7 is, totalcmd, winamp codecek minden ami fontos fentvan és müxik rajta... Szal szerintem megéri váltani

Persze,hogy érdemes lesz áttérni Vista-ra ha majd kapható lesz!De be kell látni sok a hiba legyen az driver vagy op.rendszer hiba így használni a béta verziót mindenre nem lehet csakis tesztverzióként használható sok hiányosággal viszont szép és új kezelõfelülettel Oltári jó tûzfallal és jó kis új kompatibilis progikkal használható.Én mégis aztmondom egyenlõre Fõ rendszerként xp-t kell használni.

★ 汤姆 李

grebber
De éppen ez az amiket itt lehet olvasni az nem csak sebesség gond az lenne a legutolsó hibája ,de nem müködik ez nem megy az ez itt a legnagyobb gond!

Next PC upgrade: 2022

rc után már ne számíts érzékelhetõ gyorsulásra/javulásra, még kicserélik a hangokat meg a boot logót, beleteszik az über másolásvédelmet, a végleges IE7-et és dobozolják.

Már látszik, hogy akinél most lassú a vista, annak új gép (vagy csak egy rakat ram) kell. Ez az XP-nél is így volt az 500-700mhz-s processzorokkal és a 128 rammal az elején. Megy, de többet akar a kényelmes futáshoz.

grebber
Remélem drasztikus mértékben javítani fogják még inkább csússzon a kiadása!

Ja, és nekem a sony memoristick duo pro mintha gyorsabban is dolgozna adatátvitelnél...

bon
Én azt mondom érdemes áttérni Vista-ra amjd ha kapható lesz jõvõ évtõl. Addig Vegyes hasznáaltot javaslok. Szerintem a program elkészülte után rohamosan jönni fognak a Vista komaptibilis programok driverek, addig meng türelem.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Nekem az idáig is ismert driver hiányokon kívül semmi gondom. Torrent teljesen tökéleste. (utorrent 1600) + cfosspeed stb stb. Minden kassa vele

bon
Az álltalad leirt hibák nem mind a vista hibája. A kormányod drivere hiába megy fel ha nem Vista komaptibilis. Nekem a hangkártya driverem megy fel gond nélkül (látszólag minden oké) és mégse jó teljesen. Messenger gond nélkül mükõdik (windows live messneger legújabb verzió). Flashget letõltés vezérlõ megyeget de szintén még nem Vista komaptibilis. Tehát hibák elõfordulhatnak.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Hát van vele küszködés az biztos de többségében a problémákat nem lehet megoldani és sajnos sok a megoldhatatlan probléma!Fontos funkciók esetéröl van szó.Ilyen pl,hogy infra nem jó??Nem szól a mélyláda?(mondjuk ha mûködésre is birja bárki nem tudom miért de nekem olyan furcsa mély dübörgõ hangot ad már 40Hz-nél míg xp-alatt 112Hz-nél szépen szól a Sub)!Nah mindegy próbaverzió volt hát kipróbáltam kevesebb mint több sikerrel sajnos!!

★ 汤姆 李

1-1.5 év múlva igen, de addig meg javítják a legtöbb problémát és a legtöbbünknek lesz olyan gépe, amin már nem lesz gond vele.

grebber
Az itt leirtak alapján sajnos neméri meg XP-rõl váltani, de muszály lesz 😞