40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • [HUN]FaTaL
    Kényelmetlen és korlátolt? Merre gurult a gyógyszered?
  • tugyiti
    a tcmd?
  • hispan2
    Jó persze nagyon jó az FTP-re, de egyébként kényelmetlen és korlátolt...
  • xNoodlex
    tcmd powa
  • [HUN]FaTaL
    tcmd
  • Dzsini
    nézz 2 tanácstalant meg egy kétségbeesettet, és csatlakozz a többiekhez - sajnos többen panaszkodnak erre, és nem tudjuk a megoldást :( nekem semmi gond, mindent megjegyez úgy, ahogy hagyom, másoknak meg állandóan elkeveredik. passz :(
  • hispan2
    Eldobom lassan a pici agyam... megőrülök... begolyózok!

Rendre beállítom, hogy nézzen ki a sajátgép, a kretén Vista meg időről időre elfelejti. Igaz ez minden olyan mappára is, ahol nem tudok a Testreszabás fülben variálni (mert nincs, ilyen például a Dokumentumok, vagy a rendszermeghajtó). Utóbbi helyeken mindig beállítom, hogy nézzen ki a mappa, egy ideig működik, aztán véletlenszerűen elfelejtgeti... Ötlet, hogy megjegyezze őket?
  • moon21
    Valószínűleg a Superfetch tekeri a winyódat, betölti a gyakran használt progikat a memóriába, ezért jóval gyorsabban betöltenek majd. Friss rendszernél ez teljesen normális, néhány nap alatt "megfigyel", és azokat tölti be, amiket használsz. Néhány nap, és nem fogja így tekerni a winyót. :)
    Ha nem tetszik, akkor ki is kapcsolhatod, itt van hozzá egy kis útmutató, de a programok utána lassabban töltenek majd be.
  • bat777
    hali, kellen egy kis gyorssegítség.

most húztam újra a vistát, ma és tegnep tettem fel a progikat, ma vagy 2 órája megzakkkant, és mikor bekapcsolom, vagy újraindítom, akkor csak dolgozik és dolgozik vagy 5 percig, a rendszer feláll és dolgozni is lehet, de csak tekeri a viyót és dolgozik. Az erőforrás figyelőben megnéztem, h mit csinál és a következőket láttam:
    svchost.exe
    avguard
    system
    ezek pörögnek ezerrel a vinyón, a proci 20-30%-on pereg a vinyó meg csak zörög egyfolytában. ezek a folyamatok váltakoznak, azaz ezek csinálnak valamit.

nem tudom, h mi kavart be, próbáltam rendszerkarbantartót is lefuttatni, de semmi, csak csinálja vagy 5-6 percig és utánna minden rendben.

segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • EasyLife
    létezik valami olyan java kieg vista 64 bit hez ami nem sun java?
    pl xp hez még volt microsoft java.
    nincs valami alternativa mert ez a sun egy akkora egy .... szerintem. de google csak ezt a ... ot dobja ki :S
  • EK1TEP
    Valaki erre valamit pls!
    Winamp nem tetszik!!
  • [HUN]FaTaL
    Állítsd vissza és a lomtár kihagyásával shift-tel törölj.
  • fityusz
  • fityusz
    Sziasztok!

Problémám az lenne, hogy egyszerűen nem bírok egy bizonyos fájlt törölni! Egy 982 megás exe fájról lenne szó, amit sikerül belehelyezni a lomtárba, de onnan másfél óra járatás után sem törli ki, csak a képen látható csík futkos föl-alá. Gépem természetesen bírná 3,2 Ghz core2duo, 9800gt... tehát ezzel nem lehet baja. Erre kéne valami megoldás, előre is köszönet!
  • [HUN]FaTaL
    Linux alól töröld.
  • vki
    Hát... Én Vista-s dolgokhoz hozzáfértem Ubuntu alól. Mivel az Ubuntu Linux telepítő CD-je egyben live CD is, így talán meg tudod oldani. Csak egy tipp.
  • EasyLife
    köszi az ötleted de sajna 64 biten nem müxik... :(
    esetleg más hasonló progi létezik ami müxik 64 biten is?
  • Apocalipto
    Úgy hogy letöltöd és feltelepíted
  • kifli
    unlocker nevű progival próbáld
  • tompka
    A legegyszerűbb ha a többi fájlt átrakod a másik vinyóra, majd a régit formázod.
  • simonl #37379
    Sziasztok,

Hogyan lehet a .NET 3.0 és 3.5 rendszert telepíteni a Vistára?

Köszönöm
  • EasyLife
    vettem egy új gépet friss vistával betettem a régi gépemből a vinyót azon is vista van de a mellett sok egyébb file is. nem tudja valaki hogyan törölhetem a régi vinyomról a vista filejait? mert már megcsináltam hogy én legyek a tulajdonosa a fileoknak de az istenért sem tudom kitörölni :S
    dos alol meg nem ismeri fel az ntfs-t.
  • fery02
    Na, már nálam is jó. Csak először úgy gondoltam, hogy neked nem is fut, mert nem láttam, nálad, hogy futna, de aztán eszembe jutott, hogy el is lehet rejteni ám az egészet szépen.
  • Apocalipto
    Jó hogy nem megy utána, hiszen az everestből nyeri az adatokat..a programnak futnia kell hogy működjön a gadget.,
    Nekem 4 maggal, 4 giga rammal nem jelent gondot hogy erőforrásigényes-e
    Ahogy látom a configodat szerintem neked se okoz gondot...
  • EK1TEP
    Valaki feltudna világosítani a Media Player könyvtárhasználatáról?
    Valahogy nemtudom átlátni ezt a dolgot!Műsortárban kéne csinálnom valamit nemde?
    Azt szeretném megoldani hogy beolvasni vele mappát és azt frissítse mindíg ha teszek bele zenét.Ha ez megoldahtó.
    Ha valaki tud erről valami részletes leírást vagy elmagyarázza annak nagyon megköszönöm!
  • fery02
    Nagyon szépen köszönöm! Már csak az az egy gondom lenne, hogy miért nem fut tovább az Everest Gadget, miután kilépek az Everestből. Meg, hogy ezek a Gadget-ek együtt nagyon erőforrásigényesek-e? Érdemes-e játékok előtt bezárni a Sidebart?
    Nálam am a Network meter nem igazán vált be. Hol irreálisan magas értékeket mutat, hol pedig nagyon kicsiket, miközben a valóságban teljesen más sebességgel megy a töltés.
  • Freddycom
    Ha mégsincs, akkor valszeg portable verziód van, akárcsak nekem.
  • Apocalipto
    Beállításokban van egy olyan menüpont hogy vista oldalsáv, ott kell engedélyezni. Majd jobb katt az oldalsávon,minialkalmazás hozzáadása, és ott lesz az everest gadget
  • fery02
    Nagyon szépen köszi. Everest ultimate edition nekem is van, de abból hogyan tudok Gadgetet csinálni? :P
  • Apocalipto
    Óra
    Network meter
    CPU meter

Időjárás alap, hőfokhoz meg everest ultimate edition van
  • fery02
    El tudnád nekem küldeni a Gadget-jeidet? Semmi másra sem lenne szükségem, csak is ezekre nekem is :P
  • Apocalipto
    Pont előtte kapcsoltam ki Az animálás miatt lassabbnak tűnik az egész, szal inkább kikapcsoltam.
  • fery02
    Nekem ilyen akkor volt, mikor telepítettem 64 bites beta ZoneAlarmot :)
  • Örm
    Hello!
    Vista telepítő lemez nélkül lehet valahogy futtatni a Bootrec.exe-t? Visssza kellene állítanom a rendszert, de nem vagyok otthon és fontos lenne. Kösz!
  • [HUN]FaTaL
    Nem használsz aerot? lol:D
  • Apocalipto
    Most meg megjavult!

• zsoca0710
    ja bocs akkor ha roszat mondtam elnézést
  • [HUN]FaTaL
    olyat ne csináljon mert szar lesz

két külön partícióra előbb xp majd vista és jó lesz.
  • zsoca0710
    te nem tudod véletlen hogy miért van az a gépemmel hogy szaggat egy 2004 es game pedig 4gb ram van meg 6000+ proci asus m3n78 lap 8600gts 256 660gb hdd légyszi segits
  • dbz
    Köszi Viral, segytett!
    Új bios-szal már megy szépen
    2006-os volt a régi.