40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • hispan2
    Csináltam egy fiókot a no-ip.com oldalon, illetve bekapcsoltam a távoli asztal szolgáltatást.

Mit kell tennem a no-ip.com oldalon, miután bejelentkeztem?
    (ezek a lehetőségek vannak: * Manage Domains * Add Domain * Refer Friend * Add a Host * Manage Hosts)

Illetve ide tartozik még: egy kikapcsolt gépet is be tudok majd ezek után távolról kapcsolni? (persze úgy, hogy előtte mindent beállítok rajta, amit kell...)

Továbbá: a routeren mit is keressek illetve mit is állítsak be? (szabad portok?)
  • bon
    Én először is keresnék újabb változatott a problémás hardver driveréből.
  • DJGery
    azóta már kiadtak egy ujat 182.08 probáld ki hátha azzal megy
  • Zsolt01
    Felmenni felmegy, csak nem jelenik meg a Videokártyám neve a képbeállításoknál és az Eszközkezelőbe sárga felkiáltójeles !
    Próbáltam *.exe indítással és Eszközkezelő ... Illesztőprogram frissítéssel is.
  • DJGery
    Jóestét mindenkinek! Egy kérdésem lenne fent van egy vista ultimate 64 bitem és már töbször jártam úgy h meghalt kék halálal és a driverre hivatkozott ilyenkor újra telepítettem a drivert működött is egy ideg aztán megint előjött ez a hiba kb kéthetente anyira nem zavart mert újraindítottam és ment tovább de két hete csinált egy olyat h egy ilyen hiba után ujra indult és azután a 32 bites programok bezárása után kidobott egy ablakot hogy az alkalmazás leált hibakeresés vagy bezérás és a 32 bites alkalmezások nem kaptak netet sem és csak az internet explorer 64 bittel tudtam netezni mindent probáltam nem sikerült elháryítani tendszer telepítés után két hétig ment megint szépen most megin mikor készenlétiből vissza akart álni meghalt driver hibával és ujra előjött ez elöbbi hiba és már nincs kedvem megint rendszert telepíteni szeretném kérni a segítségeteket hátha tud erre valaki megoldást
  • bon
    Vista-van van alapból Directx. Próbáld meg a vga drivert kiemelt rendszergazdaként telepíteni (jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként). Nekem mindig felmegy elsőre a vga driver.
  • Zsolt01
    Mármint Vistához nem kell külön feltenni !?

Mert pl Xp -nél ha alaplapi cuccokat akarok tenni, addig nem engedi, míg a DirectX nincs feltéve. Ez lehet az Abit NF7-S2(G) sajátossága, de nálam Xp -nél így van.

Akkor mi lehet a probléma: #37431 ???
  • bon
    Directx-en nem kell külön feltenni.
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Feltettem 1 másik HDD -mre vista Home Premiumot (32bit).
    Nem sikerült sehogy se a videokártyát feltenni, 182.06_geforce_winvista_32bit_international_whql
    Eszközkezelőbe sárga felkiáltójeles a 7600GT (AGP) videokártyám !
    15.23_nforce_winvista32_international_whql fent van.
    Mi lehet a probléma ?

Most jutott eszembe, hogy a DirectX -et elfelejtettem.
    Talán az lehet a probléma ?

(Ma már nem próbálkozok, most Xp-s HDD -n vagyok.)
  • desigo
    ez volt a gond
    kösz
    végre folyamatok fül xD
  • [HUN]FaTaL
    Nem a networking és a users látszik véletlen? Akkor görgess a nyillal balra. Ha semmilyen fül nem látszik akkor a fenti szürke részen duplaklikk.
  • desigo
    a feladatkezelőben valamiért nincs futó programok fül
    vissza lehet kapcsolni valahogyan?
  • [HUN]FaTaL
    Köszi :)
  • viral
    uvnc azt lehet service-kent futtatni es rengeteg feature van benne,en is igy hasznalom a wol,aztan uvnc.
  • w77d
    sziasztok! hogy a fenébe lehet kikapcsolni ezt a rohadt "lehet hogy a program nincs megfelelően telepítve" üzenetet? halál idegesítő, amikor kis csomagokat kell telepíteni vagy 50-et egymás után...
  • EK1TEP
    Tudok valahol olyat álíltani hogy az oldalsávon az óra mutatója ne legyen recés?Szép élsimított mutatót szeretnék látni! :)
  • [HUN]FaTaL
    Csak nem szabad lockolni a gépet, mert pl. a realvnc vistan nem működik service módban csak futtatva, de lockolt gépnél nem enged be. Dyndnshez nem feltétlen kell telepíteni szoftvert, nekem az SMC router (a régi G-s és az új N-es is) tudja a dyndns-t meg a no-ip-t.

EasyLife: Bármelyik, de az egyszerűség kedvéért ubuntu livecd. pendrivera nem tudom hogy lehet rátenni de tuti hogy megoldható.
  • EasyLife
    tudna valaki mondani egy linuxot ami lehetőleg magyar nyelvű grafikus és támogatja az ntfs-t
    oh és ne keljen telepíteni pentdrive róla bootolható lenen a legideálisabb.
    előre is köszi!!!
  • Dzsini
    Dinamikus dns-hez pedig a lenti linkeken egy apró programot kell feltelepíteni a gépedre, amely "lejelenti" a központnak az aktuális IP-det, és azt mondjuk állandóan a 'hispan2.dyndns.org'-on el tudod érni - ekkor a lent írt IP:port helyett természetesen ezt kell használni.
    VNC talán a legkényelmesebb ilyen szempontból, annak van (vagy volt, nem használtam már egy ideje) mobil kliense amit egy pendrive-on magadon vihetsz, és ízlés szerint bárhonnan futtathatsz.
  • [HUN]FaTaL
    Ip váltakozásra: dyndns.org, no-ip.com, no-ip.org stb.

Ha nem állítasz be dynamic dns-t az utóbbi esetben meg vagy lőve.

Távoli asztali kapcsolatra képes: Win2k prof, winxp prof, vista business, vista ultimate, vista enterprise. VNC gyakorlatilag bármin (ha jól tudom linux alatt is van), de bármilyen 32/64bites windowsra telepíthető.
  • hispan2
    Világos. Akkor két kérdés: milyen program képes erre, illetve mit tegyek, ha UPC-nél az IP-címem változik naponta? Vagy tudom az aktuális IP-m, vagy nem, de utóbbi esetben meg vagyok lőve? (gondolom igen)
  • Dzsini
    Hosszabban: engedélyezni kell valamilyen módon a távoli asztalkapcsolatot (erre van beépített program Business szintű vista és környékén), vagy fel kell telepíteni egy ilyen képességű programot. Ezután a routert be kell állítani, hogy a figyelőprogram részére engedélyezze a külső kapcsolatok fogadását (megfelelő port megnyitása és továbbítása a géped felé).
    Ezután a távoli gépen a használt programmal csatlakozni kell a gépedhez (IP cím és port megadásával), természetesen ezt a kapcsolatot komolyan meg kell védeni jelszóval, majd amikor eléred a géped akkor már tudsz rajta ezt-azt művelni. Fontos viszont, hogy az otthoni használatra való oprendszerek nem támogatják azt, hogy egyszerre 2 helyről legyél bejelentkezve rájuk.
  • [HUN]FaTaL
    Mit akarsz lekapcsolni, mivan?:D A routert sehogy a gépedhez pedig a routerban kell a virtual servernél forwardolni a VNC vagy a távoli asztali kapcsolat portját a saját belső lokális ip-dre.
  • hispan2
    Jelenleg egy routeren keresztül kapcsolódik a gépem a netre (UPC):

Azt akarom megoldani, hogy bárhonnan lekapcsolhassam, ha épp nem vagyok gépközelben (vagyis például egy másik, internetre kapcsolódott gépről). Mit kell ehhez tennem, mit állítsak be és hogyan hajthatom végre? Köszi.
  • Dzsini
    codec nem kell a youtube-hoz, csak böngésző a legújabb (10-es) flash-el... semmi más nem kell szerintem, de lehet, hogy valami másik plugin zavar be? próbáld meg IE-vel
  • LeventeV
    most raktam ujra a vistat es nem mennek olyan jol a youtube-on a hd videok mint korabban. codecet raktam fel es a firefoxon is fentvannak a pluginek. tudna valaki segiteni?
  • [HUN]FaTaL
    Akkor is kell trükközni. Nincs dvd meghajtód vagy mi?:D
  • tompka
    Köszönöm nektek, a gyors választ!
  • bon
    Windows\media
  • Dzsini
    \Windows\Media
  • tompka
    A Vista hangjai hol találhatóak? (telefonra kéne) :)
  • Dzsini
    pendrive-ról akkor lehet feltenni, ha bootolható a pendrive, az alaplap támogatja a pendrive-ról bootolást, legalább 4 gigás (hiszen az image akkora) és van hozzá programod, hogy az .iso-t particióként felrakd egy pendrive-ra (én pl. kaptam hozzá ilyen programot, és linux live CD-t csináltam már a pendriveból)
  • pirosBoci
    Értem, és ha mondjuk pendriveról, akkor nem kell trükközni?
  • [HUN]FaTaL
    Ipodról nem lehet telepíteni maximum hackelgetéssel, értelme sincs. A vista külön rendszer mindent fel kell raknod. Pláne hogy másmilyen drávereket használ.
  • [HUN]FaTaL
    Először is folyamatosan frissítik. Miniatűrök a kutyát nem érdeklik, lassítja a rendszert, F3ra beépül az irfanview ha bellítod. A jobbgombos funkció hibátlanul működik. Ha 83 ablakban sajátgépezel biztosan kényelmes..
  • pirosBoci
    Hi két kérdésem lenne:
    1.Ha például ráteszem ipod ra a vistát akkor onnan feltudom rakni?

2.Ha sikerült felrakni az Xp t és a Vistát, akkor ha xp re felrakom a drivereket gondolok itt az alaplap meg ilyenekre, akkor utána vistára is fel kellene tennem?

KÖSZÖNÖM!
  • Dzsini
    miniatűrök vannak, jobbegér van - csak körül kell nézni a beállításokban meg a legújabb változatot letölteni. Használja a Vista gyorsítórendszereit, fel tudja venni a rendszergazdai jogokat ha szükséges... megfelelő tudása van - csak fizetni kell érte.
  • bon
    Ja és miniatürők is vannak benne, csak bekell kapcsolni
  • bon
    Folyamatosan frissített program, jobb egérgomb funkció is megy.
  • hispan2
    Emberek valljuk be az már nem egy mai program...

Olyan apróságok idegesítenek benne, mint hogy nem lehet jobbegeres opciókat hívni a fájlokra, nem mutat miniatűröket, stb... Egyébként elismerem képességeit, de mindennap nem használnám.