40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • djrobaa
    Sziasztok! Azt a DreamScenet hol kell beállitani vagy kell hozzá valamit letölteni(videót)???
  • Inquisitor
    Nem lehet indexeli a HDD-ket a Vista?
  • shiftáj
    az mitől lehet h néha game közbe fps lagg van tuti nem a driver mer az normálisan, tudjátok mint amikor vmi jobban terheli a cput mint a game. nem tudjátok mi lehet?
  • Bodrinho
    jó és ha nem teszem fel a lan drivert akkor hogyan netezek???
  • Bodrinho
    csak sima M2N semmi nincs utánna...
  • Inquisitor
    Melyik M2N lapod van? (M2N-E, M2N4, M2N-SLI, stb.)
  • Inquisitor
    "már csak annyi h olyat hallottam h a vista alapból felismeri az eszközöket.. ez igaz?"

MegaLOL. Persze, amennyira a W95, W98, vagy az XP. Csak lehet pont azt nem ami neked kéne, és ha "felismeri", nem biztos, hogy az "ezeréves" driverekkel jól jársz. Persze ismerek egy csomó embert, aki gépet vett, és "Informatikus Ismerős" feltelepített neki rendszert ilyen módszerrel ("jobbak" felteték a hozzáadott drivereket), aztán néztek ki fejükből, hogy a gép fele nem funkciónál. A vicc az, hogy a userek nagyobb része észre se veszi, hogy félig döglött az OS-e ...
  • Zsoltika 007
    Nem ugyanaz. De ennek nem a sebességhez van köze. Inkább máshoz.
  • Zsoltika 007
    Annyi hogy nem teszed fel.
  • Inquisitor
    Meglehet, de akkor se gondolom, hogy zsír ugyan az a driver menne a 64 bites OS alá.
  • Bodrinho
    okéka köszi szépen akkor mindent értek... remélem... :D
    már csak annyi h olyat hallottam h a vista alapból felismeri az eszközöket.. ez igaz?
    mert az alaplapom honlapján csak hangot találtam vistára az is BETA de lan-t meg ilyeneket meg a cool n quiet drivert nem találtam vistára csak xp-re...!
    akkor mi a teendőm?
  • Zsoltika 007
    "Jól is nézne ki, ha még a driverek fognák vissza ezerrel a rendszert." Ez jó! Ezen szétröhögtem magam. (Sztem nagyon nincs rálátásod a 32 ill 64 bites architektúra közötti különbségekre.
  • Newfronter
    Azta :O
    Ez már pofátlanság.

Amúgy van egy levél amit bemásoltak, és írja az MS-es csávó hogy ha van szükség rá, akkor adnak több kulcsot.
    Szóval elég lenne neki egy account is, és ha leírná, hogy miért kellene annyi kulcs, biztos meg lehetne az MS-el beszélni.
  • Inquisitor
    "az oké h a 32 bites progik futnak a 64-esen"

Így van ...

"de a 32bites driverek is ??"

Természetesen NEM. Jól is nézne ki, ha még a driverek fognák vissza ezerrel a rendszert.
  • Inquisitor
    Hallod ehhez pofa kell, egyik manus dicsekedett, hogy ő brazil fejlesztő és a cégétől gyorsba beregisztráltak abból a 250 kulcsból 149-et! Az oké, hogy ők egy cég, de mi a nyavajának nekik 149 darab Vista kulcs?
  • Bodrinho
    köszi szépen a gyors választ...
    tehát akkor jobban megéri a 64bitest feltenni...
    az oké h a 32 bites progik futnak a 64-esen de a 32bites driverek is ??
    De pl az alaplapi integrált cuccokhoz is külön vistás driver kell ugye??
    bocsi a sok kérdésért mégegyszer...
  • Inquisitor
    Amúgy hogy kell beállítani őket? Anno leszedtem az Aurora-t valahonnan külön.
  • Inquisitor
    Összeirod a lapodon és egyébb kártyákon lévő vezérlők típúsát, és azok gyártóitól jó esetben frisebb drivert szedhetsz le, mint pl. az alaplap gyártójától. Sajnso nincs mindenhez 64 bites driver, ellenben 64 bites vista tud futtatni 32 bites programokat, fordítva viszont nem.
    (64 bites driver van Radeon/geforce kártyákhoz, CMedia/Realtek/ADI HD Audio chipjeihez, Realtek és sok más hálókártyához, alaplapi chipsetekhez, stb.)
    Gond a régebbi tunerekkel, nyomtatókkal és szekenrekkel szokott lenni.

FireFox-ból csak 32 bites van, de úgy tudom van egyébb 64 bites Mozzila alapú böngésző, meg ott van az IE7 64 bites verziója. De például Flashplayer nincs 64 bites, se Windows, se Linux alatt :(
    (Viszont ugye működik a 32 bites böngésző is ...)
  • janos666 #13463
    Talált valaki új DreamScene videókat azon a 2-n kívül ami a beta mellé volt csomagolva (aurora, blash)?
  • Bodrinho
    Sziasztok!
    Nekem olyan kérdésem lenne h melyiket éri meg jobban felrakni a 32 vagy 64 bites vistát?
    És ha felrakom akkor arra oké h vistás driverek kellenek videokari stb... de a progiknak is annak kell lenni? szval egy total commander vagy egy firefox fog működni amit most használok xp-n??
    Ezenfelül pl az alaplapom egy Asus M2N Socket AM2 ehez vistás drivert honnan tok leszedni?? am a procim 64bites!
    Bocsi a sok kérdésért csak biztosra szeretnék menni a vista ferakásánál...!
    köszi előre is mindenkinek...!
    üdv.:
    Bodrinho
  • shiftáj
    te biztos a startmenüben lévő 2 gombra gondols?Z
  • Szityi
    Nem is a portokhoz kellett az msdn patch, hanem a Vista szarik.És a FAQ-ban azt olvastam, hogy kijavít valamilyen hibát.
  • Mr Manson
    ahol eddig is lehetett (winXP)
  • janos666 #13458
    Ennek ahhoz semmi köze. Nekem is a Billgates van még fent és rendben megy minden.Egyetlen állítólagos hibája hogy nem lesz használható június után. De ez is hülyeség mert úgyis crackelni kell az mnds verziót is.
    2. Hibás az mnds patch is, hiába patcheled, nem passzol majd a hash összeg.
    Ha parázol rá töltsd le Winbeta AIO DVD-t vagy inkább az MS oldaláról tölthető ISO-t (megtalálod pl. a thepiratebay.org-on is, ahhoz itt a fórumban is van link)
  • adsa
    és hol?
  • bon
    Idáig is lehetett, mindössze egy normális drivert kell találni hozzá.
  • bon
    Semmi köze az msdn patchnek a portokhoz (amúgy is csal image fájlon lehet használni). Nézzél szét a tűzfalnál, hátha blokkolva van a torrent progid.
  • bon
    Bármikor átlehet állítani az alapértelmezett billentyűzet kiosztást.
  • crazyclone
    lehete már jáccani a Microsoft Windows Vista x86 Retail verzioval????
  • Szityi
    Kérlek valaki küldje el msdn patchet, mert valami baj van a bejövő portokkal, és nem bírok tölteni torrentről.Erre a mail címre: szityi<at>gmail.com thx
  • adsa
    csal a telepítés elején lehet kicserélni utána nem?
  • Szityi
    Ezt: Catalyst Software Suite (64 bit) English Only
    És miért b*szódik el mindig a ntoskrnl.exe file?
  • bon
    Nekem műkődik. A hibernálás meg kivan kapcsolva nálam.
  • shiftáj
    most is shutdown on van mégis hibernál :S ezt nem értem
  • bon
    Control panel/power option menünél change plan setting és ott a Change advanced plane setting menüpontnál a power button and lid-nél nézzél szét
  • shiftáj
    lehet h hülye kérdés de vhogy nem lehet meg maszekoskodni h az eddig startmenüben lévő shutdown gombb shutdown legyen és ne az a sleep szerű szar?
  • Mr Manson
    ez sajnos igaz
  • bon
    Lehet, hogy kész van, de még nem került ki az Update oldalra. Mint pl. az IE7 hun-se érhető el még a WSUS-on keresztül, pedig már két hete megjelent a magyar.
  • Mr Manson
    ha feb 20-án már villantani akarnak vele akkor MUInak már kész kéne lennie
  • bon
    szerintem kb 1 hónap