40038
-
marat #37479 Bocs, a hibaüzenetet próbáltam képként belinkelni, de nem ment, szóval windows defender értestés az alábbi szöveggel:
"Egy ismert alkalmazás módosította a rendszert
A módosítás típusa: Alkalmazás végrehajtása
Alkalmazás: C:\windows\system32\mswsock.dll"
-
marat #37478 Sziasztok!
Egy olyan problémám akadt a Vistával, ami csak pár napja jelent meg, de nem tudom mihez kötni (talán frissítés?).
Amikor csatlakoztatom a mobilomat USB-n a géphez, akkor felugrik az alábbi ablak, és a teló próbálkozik, de nem tudnak összecsatlakozni. Eddig nem volt ilyen probléma, mindig mindenhogyan "megtalálták" egymást, de most valahogy letilt. A Vista eredeti gyári OEM, Toshiba (Satellite L300) laptoppal vettem (Home Premium). Ebből adódik a másik baj, hogy ugyan rendszergazda vagyok, de mégsincs jogom semmihez (megpróbáltam lecserélni a kérdéses dll fájlt ugyanis, de nem engedte). Teljes hozzáférésű rendszergazda jogok egy trustedinstaller nevű fióknak vannak csak.
Ha valaki tud valamilyen - lehetőleg fájdalommentes - megoldást találni a fenti problémára, azt előre is megköszönném!
-
#37477 Sziasztok!
játék közben (nem eredeti) állandóan leáll, de most (végre) már írt is valamit.
Ebből lehet tudni, hogy mi lehet a gondja? (64 bit)
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA8006D3A4E0
BCP2: FFFFFA60022261A0
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini031109-01.dmp
C:\Users\mike\AppData\Local\Temp\WER-74687-0.sysdata.xml
C:\Users\mike\AppData\Local\Temp\WER3709.tmp.version.txt
Olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x040e
Előre is köszönöm! -
#37476 miért nem műxik? nekem minden állítgatás nélkül simán működik mind Vistán, mind Win7-en... -
#37475 tudtommal nem müxik idehaza -
fonok7 #37474 Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi Magyarország kódja a vista időjárás kütyüben???
-
#37473 Köszi akkor arra nézegelődöm. -
#37472 fuck Linksys WRT54G v1-v4 ezekkel működik a tomato és nekem v5 van :( -
#37471 wrt54g routered van? mert nekem is és engem is érdekelne ez a dolog... -
tompka #37470 Hogy tudok "beragadt" hálózati meghajtót eltüntetni a sajátgépből? Már bontottam a kapcsolatot, de ott maradt. Ha csinálok egy másikat, annál bontásnál automatikusan eltünik. -
viral #37469 nem is az volt a kerdes hogy dyn-t tudja-e hanem hogy wol-t ,es azt sztem firmware nelkul nem tudja a te routered,csak max a 255 broadcast-ot,az meg igen le van irva masik forumon,nem is terhelnem ezzel ezt a forumot ez ugyanis a vista forum mar igy is nagyon eltertunk a tema-tol. -
#37468 Köszi mindent, nos a WRT54-esben alapból is van dynIP támogatás és megy is. Szoftvert nem szívesen frissítenék, mert amúgy jól működik. De hogy van ez a 255 broadcast? (ha le van írva prohardveren, szólj és akkor ott olvasgatok)
Ha a 255 dolog nem működik, akkor frissítek szoftvert. -
viral #37467 Amugy a te routeredhez letezik tomato firmware,ez a legjobb megoldas neked mert ebben beepitetten van wol.Vagyis frissited a firmware-t http://www.polarcloud.com/tomato
beallitod dyn szolgaltatast es webes admint,hogy elerd a routert a netrol.pld hispan.no-ip.org vagy akarmi igy be tudsz lepni routerba es magabol a routerbol tudod ebreszteni a gepet,ez igy tuti fixen mukodik ,en is igy hasznalom,mig a 255 -os broadcast csak bizonyos router-eknel.
sok sikert. -
viral #37466 Routeren keresztul is lehet ebreszteni ,ha tud a router broadcastolni 255-re ,vagy van a routerban eleve wol es mondjuk dyn szolgaltatot kezel es nem csak disznek van benne,hanem valoban kezeli is es frissit!
Egyebirant dzsini alltal linkelt pro-s forumot olvasgasd ott leirtam meg anno es mas is hogy hogyan lehet megoldani. -
#37465 EZEN az oldalon keresztül lehet ébreszteni elméletileg...
forumba van routerekhez leírás (sajna németül) -
#37464 Akkor tévedtem, ma is tanultam valamit. :) -
#37463 Normál leállításból is fellehet ébreszteni a gépet a wol segítségével, munkahelymen szoktam használni. De routeren keresztüli felébresztésről nem tudok. -
#37462 Csak sleepből lehet szerintem és routeren keresztül nem tudom hogyan:D -
#37461 Hálókártya képes rá, windows és BIOS alatt is beállítottam. Köszi a linkeket, akkor szakfórumon érdeklődök tovább. -
#37460 távoli bekapcsoláshoz Wake-on-Lan képes hálókártya vagy csatoló kell, és ezt engedélyezni kell neki BIOS-ban.
én még nem csináltam ilyesmit, ezeket ajánlom elolvasásra:
prohardver.hu WOL fórum
Winportal WOL
ha ezek nem segítenek, akkor hasonló kifejezések keresgélése itt-ott :) -
#37459 Naccerű, működik is a távoli asztal, elérem a gépet, megy szépen csodálatosan.
Akkor most jönne az a rész, hogy távoli bekapcsolás... Mit merre meddig csináljak? -
#37458 -
#37457 Ha VNC-t akarsz (én jobban szeretem mint a távoli asztalt) akkor be lehet állítani hozzá bármilyen portot, defaultként az 5900ast használja a szoftver, a 6000est a webes megtekintéshez. -
#37456 Ez kell igen. -
#37455 Elolvastam a cikket, megértettem a dolgokat, gépemet beállítottam, a routerben viszont nekem nincs virtual server. Port Triggering-hez leginkább ez hasonlított, ez kell nekem? (felteszem a kiválasztott porton érkező dolgokat ez átirányítja a gépember, aminek IP-vége 10; az alsó sorokat nézd [statikus IP beállítva]):
Port tesztelő szerint a 3389 nyitva van és fogadhat külső kapcsolatokat. Jól csináltam? -
csassz #37454 Vezérlopult....területi és nyelvi beállitások..ott kell -
csassz #37453 Sziasztok! Azt kérdezném a vistával lehet ugy javitani a rendszert mint az xp-n hogy a filek es beállitások megtartásásval a telepitö lemezével?
-
#37452 Sziasztok lenne 1 kérdésem Most telepitettem a magyar nyelvet(vagyis most települ) és most ezt hol kell átváltani?vagy ha ujraindittok má magyar is lessz? köszi ha valaki megmondja -
#37451 Köszi! -
tompka #37450 A Dreamscene teszi ki a proci terhelés nagy részét. Azon felül oldalsáv+egyébb külső-belső cuccok. Nekem olyan szokott lenni, hogy 2-10%közt mozog, majd hirtelen percekig felmegy 60környékére. Ilyenkor általában birizgálja a vinyót. Ha befejezi, visszaesik a terhelés. -
viral #37449 ezt olvasd at de ez csak tavoli asztalhoz ez wolhoz meg keves! -
viral #37448 advanced alatt szokott lenni a virtual server,es a 3389 port a tavoli asztal ezt kell forwardolnod a belso cimedre,xp eseten kell asszem tavoli asztalhoz valami kieg mert ha valaki mas be van jelentkezve akkor asszem nem lehet igy tavolrol csatlakozni server2003 eseteben nem all ez fenn es vistaban sem de nem vagyok benne biztos en vnc-t hasznalok. -
#37447 Hali! Azt szeretném megtudni, hogy mi tartja a procihasználatot 35-50%-on ha nem megy semmi csak a vista? Dreamscene aktiválva, oldalsáv üzemel, de ez?..... -
#37446 Megvan... Volt egy olyan menüpont, hogy DDNS és ott felkínálta ezt az oldalt: www.dyndns.com
Regeltem és a beállított host-ot a routerben megadtam az egyéb adatokkal együtt és így most visszaigazolt. Tehát van fix címem, amivel a routert találom meg.
Hogyan tovább? A routerben nem találtam virtual server részt (valaki írta korábban), nem tudom, hol engedélyezzem a távoli asztalt meg hogy irányítsam a gépemre... -
viral #37445 hat ez routerenkent valtozo sajnos ezert foggalamam nincs nalad hol kell manual? -
#37444 Kéne a wol és valóban nincs fix IP-m. De a routert meg nem csak én használom... Amúgy routeren belül hova kéne írnom ezeket a no-ip adatokat? -
viral #37443 ha nem wol -hoz kell, csak mondjuk egy ftp,webserver futtatasa a cel akkor termeszetesen eleg ha kliens frissiti nem muszaly beirni routerba hiszen gep ugyis kell hogy menjen. -
viral #37442 ip-t amit ott latsz az az aktualis ip-d ezt vagy egy kliensel frissited amit gondolom no-ip oldalrol le lehet tolteni es telepiteni,es akkor az fogja figyelni ip valtaskor az uj cimedet es hozzarendeli a hispan host-hoz.ez az elso lehetoseg ,ettol jobb ha routeredbe irod be a no-ip hozzaferesedet es akkor router frissit,ez azert jobb mert igy akkor is elered a host-ot ha nem megy a gep rgo?wol-hoz ez elengedhetetlen hacsak nem fix ip-d van de ezt nem gondolom. -
#37441 Szerintem a router tudni fogja az ébresztést, ezt csak úgy kérdeztem, de akkor ezek szerint megoldható.
Szóval...
Hozzáadtam a HOST-ot, most van egy sor, amiben ezt látom:
hispan.no-ip.org - 80.99.13.34
Az alábbiak szerint adtam hozzá:
Mármost hogy lesz ez dinamikus, vagy mostmár elvileg kéne is látnom máshonnan a hispan.no-ip.org címet megadva a gépem? (és az, hogy ott egy konkrét IP szerepel, nem azt jelenti, hogy csak a mostani aktuális IP-mre vonatkozik? Nem nagyon értem ezt a dolgot... mármint elméletileg értem, hogy megy, de gyakorlatilag nemnagyon...) -
viral #37440 Add host
tavoli ebresztes /wol/ is mukodhet amennyiben megfelelo hozza a cuccod,ertem ez alatt a router-t,halokartyadat .
halokartyanak tudnia kell a wol-t ezzel sztem nem lesz gond ujabbak tudjak alaplapiak is.router viszont maceras,nem mindegyik broadcastol 255-re es meg ha igen akkor sem tuti ,mindenesetre belso halos cimedre kell raforwolni a 7-es 9-es portot ,a magic packetot pedig a 255 cimre mac address alapjan kuldeni,ha ez nem muxik meg van egy olyan megoldas hogy routered tudja a webadmint es a dyn cimeket kezelni ha igen akkor a no-ip-s cimeden elered a routered es a routerbol lehet ebreszteni gepet amenyiben tudja ezt a featuret,enyem tudja szepen megy is evek ota igy.aztan mar uvnc-vel be tudsz lepni gepbe.ja es foltetlenul tudnia kell a routerednekvalamilyen dyn szolgaltatast kezelnie.nyga vonalakban ennyi a wol.