40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Italo4ever
    Ahogy ezt beírtam, már másodszor fagyott ki úgy, hogy semmit nem tudok vele csinálni, csak power... most nem kékhalá, hanem ez
  • Italo4ever
    Semmi nincs húzva..
  • Dzsini
    nincs húzva valami a gépben? (memória, proci, vidkártya)
    esetleg a hűtéssel van valami gond és túlmelegszik? az ilyen behalások leginkább attól szoktak történni... akár a proci, akár a vidkártya, de még a memóriák vagy az alaplapi chipset túlmelegedése is okozhat ilyesmit.
  • Italo4ever
    Sziasztok!

Idáig AMD-ét használtam és ott a COD közben kifagyott, annyi változás volt, hogy raktam bele még 2X2gb memóriát.

Viszont tegnap lecseréltem egy E8400 procira és egy gigabyte EP45-DS3R
    alaplapra, már a telepítésekkel is gondok voltak, volt, hogy lefagyott, (vin7beta7048), de tegnap újraktam és a vista 64-essel, aztán mindig különböző időközönkét elszállt kékhalállal, már tiszta ideg vagyok, mert egyszerűen nem tudom mi lehet a gond vele. Ezt az üzenetet szoktam kapni:

BCCode: 1e
    BCP1: FFFFFFFFC0000005
    BCP2: FFFFF98006F32D90
    BCP3: 0000000000000000
    BCP4: FFFFFFFFFFFFFFFF
    OS Version: 6_0_6000
    Service Pack: 0_0
    Product: 768_1

A probléma leírását segítő fájlok:
    C:\Windows\Minidump\Mini031409-03.dmp
    C:\Users\mflex\AppData\Local\Temp\WER-36675-0.sysdata.xml
    C:\Users\mflex\AppData\Local\Temp\WER9B54.tmp.version.txt

AMD-nél a az első sor 117 volt itt 1e.

Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Szóval tegnap este szinte már bekapcsolás után néhány perccel kékhalál, aztán meguntam kb húszadikra.

Talán a BIOS-ban nincs valami jól beállítva?

konfig:
    intel E8400
    gigabyte EP45-DS3R
    2X1 GB kingmax (ez tudja az 1066-ot is, de 800-on megy az összes)
    2X2 GB kinkmax (800)
    az összesen 6GB
    gigabyte 9800gt oc 512 MB
    Táp: 550 W
    Hitachi 500Gb HDD
    WD 250 GB HDD
    WD 80 GB HDD

Most meg a frissítések letöltése közben kiírta, hogy a windows modulok telepítése működésképtelen leállt. Még az update-t sem tudom leszedni.

Előre is köszönöm.
  • bazza
    Nah érdekes módon mostmár magyarul figyelmeztetett az új frissítésre.
  • bazza
    Kár. Sebaj, úgyis a 4 giga ram miatt lett telepítve :)
  • bon
    Winrar-ból nincs 64bit-es változat, sőt a programok többségéből sincs.
  • EK1TEP
    Photoshop CS4-ből van 64Bites.Én ezt használom.Winrar sztem nincs 64-es...
  • bazza
    Az egész frissítések rész, ahol lehet ellenőrizni az új frissítéseket. A többi rész magyar. Érdekes :)

Másik kérdés:

64bites vistát kihasználja pl.: a Photoshop? Winrar-ból még nincs 64bit?
  • bon
    Nállam teljesen magyar a windows update ablak, neked hol angol nyelvű? Sőt ez a Windows egészére igaz. Ahol biztosan tudom, hogy angol az a bejelentkezés is kijelentkezés képernyő ha frissít, de ennek nincs jelentősége.
  • bazza
    Üdv!

Sajnos csak az angol 64bites Vistát tudtam beszerezni. Le is töltöttem vele (Ultimate) a magyar nyelvcsomagot, ám sok helyen angol maradt. Pl.: Frissítések. Megtudom valahogy oldani, hogy fullosan magyar legyen?
  • bat777
    okszi küszi, akkor majd nézem, h mennyi fér el benne, viszaállítom napontára és figyelem majd. köszi a segítséget, nagyon szépen köszönöm. :)
  • Dzsini
    te tudod megnézni a rendszervisszaállításnál, hogy kb. hány mentési alkalom fér el nálad 3 gigába - és igényed szerint állítsd be (te tudod, hogy használod-e, neked lehet jó ha több van, viszont akkor több helyet is foglal. ha nem volt és úgy érzed nem lesz rá szükséged, akkor vedd le annyira, hogy rendszerösszeomlás esetére legyen 1 alkalomnyi állapot. ha ez sem érdekel és nem gond, ha újra kell telepíteni a rendszert, akkor akár ki is kapcsolhatod az egészet. ez a te döntésed, te vagy a rendszergazda a gépeden).
    amennyit állítasz, annyi helyet kap maximum a rendszer az árnyékmásolatok és a rendszervisszaállítás részére.
  • bat777
    akkor most azzal 3 gigába beletartozik minden ilyen dolog, amit a rendszer csinál??? nyugodtan maradhat, akkor naponta??? elég a 3 giga?
  • Dzsini
    ha 3 gigában maximáltad, akkor többet nem fog lefoglalni, mindegy, hogy naponta hetente vagy óránként csinálja a biztonsági mentéseket.
  • bat777
    ja és a rendszer visszaállítási pont létrehozását átállítottam, h hetente csináljon, h ne foglaljon sok helye. kíváncsi leszek, h 3 hét alatt mennyi cucc kerül a partícióra.
  • bat777
    hali megcsináltam, de 3 giát adtam meg neki, mert most is 4,8 gb volt a lefoglalt terület. így jó lesz????
  • Dzsini
    Indítani kell egy parancssort adminisztrátori jogkörrel (jobbgomb a parancssor ikonján - futtatás rendszergazdaként), majd oda kell a parancsokat kiadni. De ezek le vannak írva a cikkben is.
  • viral
    egyebirant a parancs igy nez ki:

aktualis meret megtekintese:

vssadmin list shadowstorage

5 GB -re valo beallitas: /ami amugy sztem boven eleg/

vssadmin resize shadowstorage /for=c: /on=c: /maxsize=5GB
  • viral
    ne a futtatasba ird,hanem parancssort nyisd meg es oda:start menu-kellekek
  • bat777
    ha a futtatásba beírom a vssadmin.exe akkor az ablak felugrik, de el is tűnik, be is záródik. h futassam, vagy csökkentett módben? hmm?
  • Dzsini
    az árnyékmásolatok maximum méretét partíciómérethez állítja alapból, ezért ha kisebb helye van, kevesebbet fog feltölteni, és általában figyel arra, hogy legyen helyed új dolgokat felmásolni - persze az üres helyet feltölti, ahogy memóriánál is az a logikus, ha a vinyó is ki van használva - az üres hely ebben a filozófiában pazarlás.

én azt ajánlanám, hogy ha zavar az árnyékmásolatok helyfoglalása, akkor vssadmin-al vedd lejjebb a maximális méretét, de ne kapcsold ki.
  • bat777
    takarítottam egy kicsit a lemezkarbantartóval, a viszaállítási és árnyékmásolatokat is töröltem, most már a 9 giga adatból már csak 4giga maradt a többit kitakarította. gondolom ez is egy megoldás lehet, meg, h átállítom, pl a rendszer visszaállítási pontokat hetente gyártsa ne naponta, gondolom, akkor kevesebbet csinál. esetleg meg lehet adni neki, h max mekkora területet használjon.
  • bat777
    átnéztem, másik fórumon ajánlották, h rakjam kisebb partícióra, nem kell annyi szabad hely, mert akkor csinálja míg van hely, egy példát hoztak fel, h 12 gigás partíción 2 gb hely állandóan marad, nem csinál több cuccot. ez működhet?
  • Dzsini
    nem sok. link
  • bat777
    ja még elfelejtettem, de biztos, h ez? 3 hét alatt vagy 9 giga adat keletkezett, nem sok ez egy kicsit, mit tegyek ellene?
  • bat777
    köszi, de hol lehet ezeket kikapcsolni, mert mindjárt megtellik a partíció :( gondolom nem lesz nagy baj, ha kikapcsolom?
  • Dzsini
    árnyékmásolatok, biztonsági mentések, update patchek és azok uninstall információi.
  • bat777
    hali olyan gondom lenne, h a partíción, ahol a vita van az 30 gigás,kb 3 hete tettem fel a vistát, és azt veszem észre, h mindig kevesebb a hely, növekszik az elfoglalt terület, pedig semmit sem rakok fel.
    a 30 gigából 24 gigát lát foglaltnak, összeszámoltam az adatokat, a windows, program files, és a felhasználói mappák nyomnak 15 gigát. Tehát mi a baj, miért ír 9 gigával kevesebb helyet, rendszerkarbantartóval takarítom a felesleges dolgokat, nem tudom, h mit tehet oda a rendszer, esetleg ami rejtve van, vagy nem tudom, h ez miért lehet. segítsetek.
  • GPx8
    Kösz, megpróbálom.
  • [HUN]FaTaL
    Valamelyik hír topicba trollkodott az arrakistor/vajon kiki/hottold nevű idióta barom (majdnem mindegyikbe írja a faszságait), az Ő hszára reagált tomcsa4 és engedelmével lenyúltam aláírásnak :D
  • KranaZoli #37488
    Most nézem... Váltottál:

"Hamarabb válik Vista kompatibilissé a pentium kettesed, mint hogy megjöjjön az eszed."

Ez honnét van?!
  • [HUN]FaTaL
    Van driver control center nélkül, vagy simán újratelepíted a drivert és nem választod ki a control centert. Az újabb catalystok amúgy nem lopják a hotkeyt :D De alternatívának ott az Ati Tray Tools.
  • GPx8
    A Control Center-t le tudom szedni úgy, hogy a driver megmaradjon, vagy van vmi alternatív driver Control Center nélkül?
  • GPx8
    Igen van, ki is kapcsoltam (legalább is, úgy hiszem), de lexarja... :(
  • bat777
    hali mindenkinek.

a pc6400 800 mhz-es memóriámat a cpuz 400mhz-nek látja. pc6400 kód egyezik, de 400mhz-et ír ki, van valami szórzó amire nem figyeltem, vagy valami más? jó ez így?
    itt van a cpuz képe
  • [HUN]FaTaL
    catalyst
  • tommygiant
    Esetleg nincs ATI Catalyst Control Center telepítve a gépeden? Ha igen, kapcsold ki a Hotkeys funkciót.
  • GPx8
    Sziasztok!
    Új HP gépen egyszerűen nincs meg a & -jel (Alt gr + C)!
    Külső bill.-en sem. A többi karakter működik.
    Látott már valaki ilyet?
  • Freddycom
    Egyszerűen beírod a keresőjébe a kívánt várost (ékezetekkel), és már be is van állítva minden.