40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Én már telepítem gépeimre/virtuális gépeimre.
  • EK1TEP
    Internet Explorer 8

Elérhető a végleges változat!

Letöltés
  • CroftManor
    Vki #37553-ra is!! help!
  • Dzsini
    de az is lehet, hogy nálatok a feszültség nem túl stabil, és a tápegységed (általában az olcsóbbakkal fordul elő) nem tudja leadni a megfelelő feszültséget folyamatosan - egy ingadozásnál meg mondjuk a memória hibázik, és ez okozza a kékhalált
  • bon
    Tuning vagy driver hiba.
  • Zan
    Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van,hogy néha(kb. 3 hetente egyszer) leáll kékhalállal a gépem...semmit nem csinálok rajta,csak hazajövök melóból és látom hogy a kék képernyő fogad...csak töltött a gép,szóval semmit nem csináltam,még egyszer hangsúlyozom.64 es a Vista,sp1-es.Amikor ujra bekapcsolom,azt írja ki,hogy súlyos hiba után állt helyre a rendszer,bővebben:

Probléma-aláírás:
    Problémaesemény neve: BlueScreen
    Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
    BCCode: a
    BCP1: 000000000000002F
    BCP2: 0000000000000002
    BCP3: 0000000000000001
    BCP4: FFFFF800022ADDF2
    OS Version: 6_0_6001
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
    C:\Windows\Minidump\Mini031909-01.dmp
    C:\Windows\Temp\WER-22479-0.sysdata.xml
    C:\Windows\Temp\WERA39E.tmp.version.txt

Olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x040e

Valakinek valami ötlete?Esetleg nem tudtok egy olyan helyet,ahol el lehet olvasgatni a Vista hibakódjait?A memóriát már leteszteltem egy bootból indítható programmal,elvileg az a legjobb,nincs semmi baja a prgram szerint.A gépben minden új.Húzva van a proci,2.4ghz-ról 3.06 ghz-re.A memóriát is húztuk valamennyivel,de nem sokkal.Helet hogy ez a baj?Hogy a memóriának nem tetszik ez a fajta beállítás,azzal kéne mahinálni?

Elöre is köszi,ha tudtok segíteni!

Zan
  • CroftManor
    Hali
    A segítségeteket kérném! letöltöttem az Alias c. játékot (2004es), feltelepítem de nem hajlandó elindítani a Vista, de egyből azt írja ki, hogy Alias működése leállt, bejön egyből a súgó: Ha az Adatvégrehajtás megakadályozása szolgáltatás észleli, hogy egy program nem megfelelően használja a memóriát, bezárja a programot, és értesítést küld.
    Próbáltam kikapcsolni ezt az adatvédelmi szolgáltatást, de ez a hibaüzenet fogad: nagyító
  • bon
    Ez nem rendszerfájl, már a nevéből is tudni. Na meg ha az lenne, lenne biztonsági másolata a rendszernek belőle.
  • soma165
    hello
    a virusirtom letörölt egy rendszerfájlt
    mlJAsRKc.dll-t/system32 ben talalhato/
    op rendszerem:windows vista x64 sp1 hun
    ha valaki küldene nekem másikat hogy ne kelljen ujratelepitenem a vistat,halas lennek
    [email protected]
  • Zolg22
    Sziasztok!Tippre lenne szukségem:Adott egy HP550-es laptop...hozzá egy Vista home basic. Haver megvette,felrakott rá egy játékot.A baj csak az hogy a feltelepített játék exe-jéhez hozzárendelte a daemon tools-t...miután nem működött a játékot is meg a daemon tools-t is letörölte shift+del-el.Hozzám kerult hogy csináljam meg.Azóta bármilyen exe-t probálok megnyitni kidobja az ablakot hogy válasszam ki milyen alkalmazással szeretném megnyitni. Probáltam rendszervisszaállítást csinálni,de mikor a vezérlőpultban megnyitom a rendszervisszaállitás menut bárhova kattintok nem történik semmi.A hp visszaállito programja egy exe...ujratelepiteni nem szeretném mert erederi vista van rajta azt meg merevlemezről installálom a HP programjával.Érdekes mert egy két windows-os program(internet explorer)fut.Van ötletetek hogy lehetne megoldani vagy hogy melyik windowsos alkalmazás kezeli az exe-ket?
  • [HUN]FaTaL
    Leszedsz egy módosítatlan magyar telepítőt és aktiválod az angol kulcsal.
  • bon
    Nem.
  • haslerkyy
    akkor ehez egyeltalán nem tudom frissiteni?
  • bon
    Ultimate és Enterprise változatokhoz lehet letölteni magyar nyelvi csomagot.
  • haslerkyy
    Üdv
    engem az érdekelne laptophoz kaptam egy originalt Vista Home Premiumot hogy tudom rá rakni a magyar nyelvet? mert anno mikor a kalóz verziókat használtam tettem frissités és akkor a frissites között kimutatta milyen nyelveket tudok frissiteni rá. de most semmi. valakinek ötlet? előre is köszi
  • bon
    Kicsitt OFF, de van akit érint: Tisztaszoftveről tájékoztatás link

Lényeg: 2010. február 28-ig továbbra is használhatók a programok.
  • starweb88
    megoldodott magátol átirta a registriben a dolgokat.. goodjob :D találtam neten egy alap font registry fájlt beraktam restart azt müködött :D
  • starweb88

ilyenek a betük nem tom mitől lett ilyen..
  • starweb88
    sziasztok hol tudom visszaűllitani vistaban a betü vastagságot mert egyuik pillanatrol a másikra félkövér lett az összes betü a menükben..?
  • TomBond
    Ahol beállítod a képernyőkímélőt, ott be kell pipálni a "Bejelentkezési képernyő" előtti négyzetet.
  • EK1TEP
    Hmm... én erről a frissítésről kb akkor hallottam amikor az SP1 megjelent.Azóta semmi :)
  • fery02
    Igen, de elméletileg majd ez a frissítés képes elbánni akármilyen kalóz huncutsággal. :P
  • EK1TEP
    Sztem frissítheted!
    Nekem kezdetektől frissít a kalóz Vista SP1 is van rajta.Olyan törést használtam amitől olyan mintha eredeti lenne.Átmegy az eredetiség vizsgán is.

• WorldTorrent
    Vista-ba hol lehet azt beallitni hogy screeensever-nel ha megmozditom az egeret password-ot kerjen?
  • fery02
    Régebben olvastam itt, hogy lehet a warez Vistasok szívnak majd egy valamikor érkező frissítéssel. Azóta nem merem frissíteni a Vista-t. :)
    Frissíthetem még nyugodtan? Nincs még veszély? :P

A másik kérdésem meg az, hogy nem működik az automata képernyőkímélő. Nincs valami gyorsbillentyűkombináció, amivel elindítom a képernyőkímélőt?
  • Italo4ever
    tárgytalan...
  • Italo4ever
    Vagy 6 gb-t nem tud tesztelni?
  • Italo4ever
    Vslsmiért most müxik a gép, de még mindig nem tetszik nekem, telepítések nagyon lassúnak tűnnek, bár COD 5 szépen futott rajta, de egy örökkévalóság volt mire felment.

A másik, hogy a memtest 7%-nál kifagy, semilyen gomb nem müxik ekkor, vagyis az elindítást követően kb 5-10 másodpercen belül.

Bocs a sok hülye kérdésért, tudtok esetleg még tanácsot adni?

ELŐRE IS KÖSZI.
  • Italo4ever
    bocs ezt rossz helyre írtam
  • Italo4ever
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1035251678

ha itt elolvasod a hsz-ket, milyen ötleted lenne még, most egyenlőre megy, hogy visszaraktam a 2x 2gb memókat, szóval 4x1 gb memóval teljesen meghülyült, de 6gb-vel meg most elindult, persze ez volt előtte is.

Van még valami ötlet?
    Talán tényleg a memók és talán ennek az alaplapnak másik kell?

Előre is köszi
  • Italo4ever
    Ok beállítom:)
  • Italo4ever
    Annyit még leírok, hogy kivettem a 2GB memókat és mind a 4 helyre 1 Gb-t raktam, akkor csinálta a 37525-ben írtakat, most visszaraktam a 2 db 2Gb és és egyből bebootolt, most a gépről is írok.

Dzsini: Az igaz, hogy minden garanciális rajta, de 3 különböző helyről lett véve, én is gondoltam erre, hogy tuti szarvíz lesz, de ez is csak bőkkenő, persze én is pénzből élek, ezért vettem meg ott ahol olcsóbb volt valamelyik hardver, azért vagy 10 k spóroltam így.

• bon
    Kattog? Winyoval vagy a táppal lehet gond.
  • Dzsini
    szerviz/garancia
  • Italo4ever
    Sajnos teljes káosz.
    A gép már szinte el sem indul, van amikor odág eljut, hogy bootolna, de semmi, de a biosba sem tudok belépni, vagy éppen sikerül vagy nem, vagy akkor nem működnek a gombok. Most éppen dvd-ről bootolnék be, de már az elején kifagyott, összevissza kattog néha minden.
    Nyomok egy f12 (boot választás) és nem müxik semmi, de az előbb ment, de mint írtam most a windows fájlokat másolna, a közepén megállt.

Olyan mintha az alaplap (is) meghülyült volna.

nem tudom mit csináljak :(((((((
  • viral
    Igen valszeg ez lesz a celravezeto,az egyenkenti hibakereses,ha memorianal szall el akkor tovabbra is javaslom a modulok folcserelgeteset.
  • Dzsini
    esetleg minden extra kártyát meg perifériát lekapcsolni, 1 memóriamodult be és ha úgy stabil sorban mindent visszarakni, és ahol elszáll ott lehet a gond...
  • viral
    memoria modulok folcserelgetese?volt mar?
  • bon
    Ja a kék képernyő mit ír? Az automatikus újraindulást tiltsd le a vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállíátsoknál és úgy már olvasható lesz.
  • bon
    Szerintem elképzelhető, hogy a memeóriát nem szereti a rendszer, a kézikönyve szokták írni, hogy milyen márkájú és típusú memóriát támogat az alaplap biztosan.