40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Davesz224
    Hello!!
    Nekem az lenne a problémám, hogy nem - e tudja valaki, hogyan lehet a Vista Home Premium rendszerét visszaállítani a BIOS-on keresztül.
    Ugyanis tegnap kikapcsoltam a gépet, még teljesen jól ment, ma meg ha bekapcsolom azt írja ki, hogy "Failed to start". Emiatt a fiókokat nem is jelzi ki csak a BIOS - t tudom kezelni.

Nagyon megköszönném a segítséget!
  • Dzsini
    ...kivéve scannerrel és webkamerával (és valószínűleg ezzel együtt az egész TWAIN rendszerrel, amit néhány digitális fényképezőgéptípus is használ a képek áttöltéséhez).
    ...és még ki tudja mivel, amibe még nem akadtál bele.
  • polluxware
    valójában szépen műkszik... 3giga az egész

3napja tesztelgetem amivel csak lehet

• bon
    Na ezért felejtős a házi barkács, fene tudja, hogy még mit szedtél ki amiről még nem tudsz és esetleg kell a rendszernek.
  • polluxware
    Lenne egy kérdésem,

Vlite-al megbuherált Vista home magyar opit raktam fel, tökéletesen beállítgattam minden szép és jó...

kivéve..

Vlite-al kiszedtem a scanner, és mint utóbb kiderült webkamera támogatást

van e mód rá hogy ezeket visszafoltozzam? (van ghost-om ugyanerről az opiról csak teljesebb kiadásban)
  • tompka
    Köszi. Ezek szerint kártékony fájlok :)
  • balint1111
    Az lehetetlen mert xp-nél támogatta és Vistánál is oda van írva.
  • [HUN]FaTaL
    Pucold le driver sweeperrel és tegyél régebbit, ez már nem támogatja a 7600GT-t ha jól tudom.
  • balint1111
    a rendszergazdaként funkcióval telepítettem idáig is. A monitor drivert még megpróbálom.
  • bon
    Telepítsd fel a monitor driver-ét hátha segít. A vga driver meg a jobb egérgomb futtatás Rendszergazdaként funkcióval telepítsd.
  • balint1111
    Valaki válaszoljon #37620 mert nagyon fontos lenne.
  • atyca
    Sziasztok!
    Vista telepítés után felteszem a videokari driverét,majd az újraindítás után kb 10mp-ig látom az asztalt és kikapcsol a monitorom.Valakinek valami ötlete?(lentebb nem szerepel:2x1GB Kingmax DDR2-667)
  • grebber
    Köszönöm!
  • bon
    felügyeleti eszközök/számítógép kezellés/lemezkezelés.
  • grebber
    Hol tudom átállítani a HDD meghajtóimnak a betűjelét??
  • atidnaB
    Sziasztok!
    Nemrég telepítettem a Vistát,és utána aktiváltam is..De miután feltettem a Service Pack 1-et,az aktiválás odalett..A kérdésem,csak annyi lenne,hogy mielőtt aktiválnám a rendszert,telepítsem fel a SP1-et?..Vagy ez teljesen lényegtelen?..Mert,bármennyire is szeretném megoldani ezt a problémát,nem tudom..Segítségeteket,előre is köszönöm!..
  • bon
    Nekem nincs.
  • tompka
    A system32 mappában van olyan fájl, hogy: host és History? Ilyet találtam a feladatkezelőben. Simán betudtam zárni. A kérdés: alap fájl, vagy kártékony fájl? Azaz törölhetem?
  • rooney8
    Egyszer úgy is bekövetkezett volna :)
  • balint1111
    Nem megy fel a megjelenítő driver, vagyis felmegy csak hiba van mert a monitort se lehet állítgatni mert az írja alapértelmezett monitor meg az adapter is ismeretlen. Hogyan tudom megoldani ezt a problémát? A legfrissebb driverrel a 182.08-ast szeretném feltenni.
  • [HUN]FaTaL
    Én nem kapcsolom ki, előfordul hogy féletlen törlök tcmd-ben akkor jó, de általában shiftel törlök:D
  • bon
    Én se használom, mióta létezik az első amit kikapcsolok rendszer telepítésnél a saját gépemen.
  • Dzsini
    jobbgomb a kukára, és delete.. és ha nem olvasod el, hogy mit kérdez, akkor nem kiüríti :)

én amúgy használom, de egy rendszerszintű undo jobban tetszene - sajnos az még macos x alatt sincs jól megoldva :)
  • [HUN]FaTaL
    Én meg nem használom. :D (Btw, van még valaki aki használja a lomtárat?:D)
  • bon
    Ezt a szemetes eltüntetést sose fogom megérteni. Nekem még 1x se sikerült.
  • [HUN]FaTaL
    Jobb klikk az asztalon->Personalize->Change Desktop Icons
  • Zan
    ohh thx:D
    Vista van,és egyik pillröl a masikra eltünt....a tökije..:D
  • mikuc
    Gondolom Vistád van. :-) Nekem is elszokott tűnni. De a saját gépnél megtalálod. :-)
  • Zan
    SZiaszotk!

Hülye kérdés,de fontos lenne...eltüntettem a kukát az asztalról,hol találom meg,hogy vissza tudjam varázsolni az ikonját?:)

• [HUN]FaTaL
    Hát akkor hálókártya :/
  • [HUN]FaTaL
    Tedd fel a frapsot.
  • rooney8
    Ja... Ezt természetesen már próbáltam, de nem jó :|

• bon
    Ne használj codec packokat, használj inkább Kmplayert.
  • Fyrex
    Üdv! Annyi lenne a kérdésem, hogy most váltottam Vista-ra, de az XP alatt Fraps-sal felvett .avi fájlokat nemtudom lejátszani, pedig már szedtem le többféle codec packot is, mi a megoldás?

Előre is köszi a segítséget!
  • [HUN]FaTaL
    Tudom hogy csak XP-s driver van, ezért mondtam hogy próbáld meg Vistara feltenni a drivert hátha működik vele. :)
  • rooney8
    Hát nem tudom. Majd akkor lehet beruházok egybe.
    Ööö... Ehhez csak xp-s driver van. És az is 2002-es. Amúgy asszem 2005 körül felvásárolta a terayon-t a motorola, úgyhogy gondolom azért nincs hozzá frissebb driver :/
  • [HUN]FaTaL
    Sosem tudhatod mikor lesz esetleg még egy notebook, egy router szolgálhat tűzfalként is plusz nem kell mennie a gépednek, ahhoz, hogy a másikon netezni tudjanak. Az XP-s USB drivert kipróbáltad egyébként? Van, amikor működnek az XP-s driverek (Nem 5.1ben használt hangkártyák, hálózati kártyák, wifi adapterek stb.)
  • rooney8
    Nem -.-" Csak mivel ha már vistához se jó a driver, akkor win 7-hez mér lenne jó?

Igen jól gondolod. De szerintem 2 gépért felesleges egy routert venni...
  • [HUN]FaTaL
    Nem de a kutya sem akarja már az elavult ócska XP-t használni. Hálókártya helyett egyébként egy routert javasolnék, gondolom a hálózati kártya belső hálózatra van használva.
  • fery02
    Mert win 7-hez alapkövetelmény lesz a kettő hálókártya...