40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • [HUN]FaTaL
    vezérlőpult->területi és nyelvi beállításoknál
  • xNoodlex
    Megtaláltam. Előbb kérdeztem, aztán gondolkodtam, sorry.
  • xNoodlex
    Na fel is tettem és telepítés után az updatesnél hungarian language packot kiválaszottam elvileg végig is ment frissítés, restart is megvolt, de nem nagyon váltott át magyarra. Nyelvet hol tudom beállítani?
  • [HUN]FaTaL
    Ellesz 30gigán nekem 12giga hely van a 36oson és elég sokminden van feltelepítve.
  • Dzsini
    ellesz rajta, ne aggódj.
  • xNoodlex
    Sajnos 30 GB van, mert először XP-t terveztem, csak kiderült, hogy ezek az újabb laptopok már inkább vistára hajaznak. Akkor érdemes inkább újrapartícionálni?
  • [HUN]FaTaL
    Nekem egy 36gigás partíción van és kényelmesen elfér. :)
  • bon
    min 15gb de inkább 40gb. A 4gb Ultimate változat esetén ajánlott.
  • Dave0092
    25gb
  • xNoodlex
    300 gigás a merevlemezem és külön szeretném rendszerpartícióra tenni a vistát. Mennyi helyet érdemes partícionálni neki?
    Gyors válasz kéne!
  • Örm
    Kösz!
  • bon
    7zip link
  • Örm
    Hello!
    Leszedtem egy darabolt fájlt ami valami 7z kiterjestésű. A kérdésem az lenne, hogy milyen programmal tudnám ezt öszzeilleszteni? Kösz a segítséget!
  • KranaZoli #37706
    Sziasztok!

Napközben 2-3 WinXP-re is felraktam az IE8-at. Frissítettem is Őket és akkor vettem észre, hogy talál egy olyan frissítést, hogy:

Windows Live Essentials

Ez szépen fel is kúszott az összes XP-re egytől, egyig. Mivel Vista-mra is itthon felraktam az IE8-at (ha már végleges, ill. magyar -> 64bit) gondoltam frissítem. Meg is találja ue. a frissítést, de az alábbi hiba miatt nem tudja telepíteni.

Van vkinek vmi 5lete, hogy mi lehet a probléma?!
    (restart megvolt, utána is)

Egyelőre nyomozni a hibakódot illetően még nem volt időm :(
    Hátha vki tudja mi lehet a gond?!
  • bon
    Vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/indítűs és helyreállítás automatikus újraindítás elől kiveszed a pipát. Legközelebbi hibánál elvileg megjelenik egy kék képernyő, na annak a tartalmát beirod ide és hátha megtudjuk mondani, hogy mi okozza.
    De mint írtam bármi lehet és nem mindenre szokot hibár írni a Windows. Simán lehet alaplap, táp, de hűtés probléma is.
  • [HUN]FaTaL
    felírni egy lapra és beírni googleba, ahogy azt is hogy hogyan kell kikapcsolni
  • uiztu
    És akkor mit kell csinálni, ha kiírja?
  • uiztu
    És, hogyan kell kikapcsolni.
  • bon
    Automatikus újraindítás kikapcsolása nem károsítja a rendszert. Ha kikpacsoldod van rá esély, hogy a gép ír valami kibakódot és az alapján kideríthető vagy megtippelhető a problémát okozó dolog. De bármi lehet hardver és szoftver probléma is.
  • uiztu
    Hello!
    Amikor netezek vagy játszok játékkal, akkor újraindul a gép. Lefuttattam a vírusirtót, de nem talált semmit. Amikor, meg megkérdeztem, akkor azt mondták, hogy kapcsoljam ki az automatikus újraindítást. De azt mondták, hogy ez nem tesz jó a gépnek meg ilyesmi. Nem tudjátok, hogy mi lehet a hibája? És, hogy lehet megcsinálni?
  • Metwork
    nincs, 3 gép van még, azok mennek mindíg

Úgy van, hogy a noti, látja a routert és csak később jelenik meg a többi gép.
  • Dzsini
    a 30 perc nagyon sok, 1-2 perc alatt vissza kellene érkezni az elegendő számú válasznak, hogy felderítsen mindent... nincs valahol valami védett/elzárt/régi eszköz, ami nem válaszol rendesen? az szokta az ilyesmit érezhetően lelassítani (vagy a routerben fix IP-k kiosztva és valamelyik gép kikapcsolva vagy ilyesmi, hogy "ott kellene lennie" és nincs)
  • Metwork
    Van egy irodai hálózat, routerrel van megosztva a net, xp-s gépek.
    Ha rá van dugva a hálóra egy vistas noti, net van rögtön de el kell telni egy kis időnek ( kb. 30 perc)amíg megjelennek a hálózatos gépek is. Ezt nem lehet felgyorsítani? Be van pipálva a hálózat automatikus felderítés e vagy mi a pontos szöveg.
  • grebber
    El lehet tüntetni csak sajnos nem sikerült rájönnöm hogy tudom az Objectdock progiba berakni a system trayes ikonokat :( Másik topikba mintha szellem lennék én kérdéseimre a lötéri kutya sem válaszol!
  • starweb88
  • mate317
    Hello!

Feltettem az osx témát még anno, majd letöröltem, de néhány gomb és a mappák ikonja nem lett a régi, így most egy korcs ahogy kinéz a windows. Kérdésem tehát, hogy lehetne előhozni az eredeti kinézetét?
  • bon
    Probálkozzál más crack-el, google segít a megtalálásában.
  • bon
    Mondjuk valamilyen képnézegető progival, irfanview, acdsee, vagy valamilyen fotószerkesztővel pl: adobe photoshop.
  • kissadamvikt
    Szasztok!

olyan problémám lenne, h bescanneltem egy képet 2400 Dpi ben így 7004x14766 lett a felbontása és nem tudom megnyitni a windowsba beleépített képnézegetővel, de ha 4800dpi-ben scannelem be akkor sem jelenít meg( a4-es lap: kb. 39000x35000) mivel tudom megnézni a képet?
  • rigaman
    Értem:( kár fontos lett volna:( igazság szerint azért nem vettem meg eredetiben mert óriási a gépigénye meg sok rosszat hallottam róla. (igaz nállam minden rendben ment eddig) az xp-t az megvettem eredetiben csak azt már nem akarom felrakni a win 7 meg túl új:D de azt tuti megvásárolom majd. (még annyit hogy a régi gépemen ugyanez a vista volt és az nem számolt vissza míg most az újjon visszaszámol:S azér hátha segítenétek kicsit köszi!!)
  • lck
    Itt a warez megengedhetetlen. Ez egy törvénytisztelő oldal.
    Eredetileg SuperWareznek hívták. :)
  • rigaman
    Sziasztok! Érdeklődnék, hogy itt mennyire megengedett a warez? Lenne egy kis nagy problémám:S aktiválással kapcsolatban.
  • bon
    Privátba már írtam neki, de bőngészőbe nem fogadja el semilyen módszerrel, de amúgy már sikerült and jelet írnia.
  • [HUN]FaTaL
    Shift+7 az egyenlőségjel. Az altrgr+c a catalyst miatt nem csinál semmit valószínűleg.
  • bon
    Magyar billentyűzetű laptop? Ha angol akkor shift + 7-es gomb
  • mrtamasbiro
    Szimbólumokból sikerűlt de maga a klaviatútán ott van a jel ahol szokott lenni a C betüvel egy gombon a kukac jel mellet.De altgr+c-vel nem csinál semmit
  • bon
    Már leírtuk (visszakellene olvasni egy kicsit!)nem egyszer, nem csak ebben a topicban: alt+38 vagy altgr+c vagy beszúrás szimbólum. Sőt én még azt is leírtam, hogy az MS office topicban kellene ezt megkérdezni.
  • LoDMaSt
    Beszúrás > szimbólumok > további szimbólumok, és ott billenytűparancsot is meg tudsz adni neki.
  • Dzsini
    van. altgr+c ha magyar billentyűzetre van állítva.
  • mrtamasbiro
    Wistam van az új laptopomon,nem találom a wordben az and jelet?
    Szerintetek van vagy nincs?2007-es office fut.