Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1. Start menü keresõ: Energiagazdálkodási lehetõségek. Középen amelyik kivan jelölve annál "Séma beállításainak módosítása" Utánna Speciális energiaellátási beállítások módosítása. Megkeresed a Tápkapcsoló és fedél pontot->Start menü kikapcsológombja. Itt átállítod Leállításra.
2,3,4: nemtom :) Bár a 2-es pont megoldása engemet is érdekel :)

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

fery02
1. Be lehet állítani, hogy Leállításnál alapból ne az "Alvó állapot"-ot adja ki, hanem a "Leállítást"?
2. Be lehet állítani, hogy alapból ne "részletek" módba legyen a nézet a mappákban, hanem olyanon, amin legutóbb használtuk?
3. FAQ-ban olvastam, hogy nem fog 10 gigát foglalni a Windows. Nálam 16 gigás (rendszer visszaállítás kikapcsolva). Lehet, hogy a frissítések miatt?
4. Rossz ötlet volt vajon, hogy a Vista-ra bíztam a Creative hangkártyámhoz való driver keresését meg telepítését? :) Csak mert azóta alapból sosem szól a mélyhang, csak akkor, ha pl átváltok 7.1-re, majd vissza 5.1-re. Akkor visszajön. Meg néha még mûködés közben is kell ismételni ezt a metódust, néha elfelejti a mélyhangot. :(

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Sziasztok. Hát témához kapcsolodó kérdés... Valahol nem tudom megtalálni a Bekapcsolási és kikapcsolási képet + hangot a vistábol ??? Nem vistám van sajnos,de kellene nekem. Vista Dvd-n megvan,de azért nem instalalom fel.esetleg ha megtalálhato rajta,vagy valahol ?? koszi elõre is

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

ezt akkor szokta kidobni amikor vmiért nem áll le a rendszer megfelelõen..reinstall :D

Játék közben semmi gond.

Nem ir ki semmit.Kikapcsolom a gépet, vagy újrainditom,beadja a biost, elkezd dolgozni a gép és beadja azt, hogy válasszak a csökkentett mód stb, és normál módú inditás között.Ezt ma kezdte csinálni, de eddig ma kb. tizenötször eljátszotta.Nem cseréltem semmit a gépen ami eléggé új.Majdnem minden inditáskor ezzel a csökkentett vagy normál módú inditással jön.Nagyon idegesitõ.

bon
Jó lenne tudni mit ír ki.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segitséget! Windows 7 után amit letöröltem a daemon miatt, feltettem a Vista ultimate 64. sp1-et.Minden drivert feltettem, és egyszer csak minden inditáskor, és újrainditáskor hibát ir, hogy válasszak csökkentett mód vagy normál inditás között. Van, hogy egymás után többször is.Intel core 2 proci, 4gb ram, ati hd4850 1gb.a gépem. Ilyen gond eddig nem volt sem a Vistával, sem a Windows 7-el.Elõre is köszönöm!<#wow1><#falbav><#help>

Dzsini
a rádió honlapján van kiírva - pl. az MR adói itt vannak:
http://stream001.radio.hu/
de minden rádió honlapján találhatsz hasonlókat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
A neten levõ legújabb drivereket kellene és kellett volna feltenni, nem az õs régi cd-rõl.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Ezt az URL dolgot nem vágom!
Az ip-t és a portot azt honnan szüljem?

malter
hali feldobtam a vistát egy gépre,és olyan gondom van hogy alaplapi dolgokat feldobtam semmi gond vga telepitésnél bedobott valami hibát és azota nem látja a cd-t
fizikailag semmi gondja,de se lemezkezelöben sehol nem tudom ujraéleszteni
találkoztatok már hasonlo problémával?
lck
Meglehet csinálni azt, hogy egy program milyen prioritást kapjon? pl defrag alacsony helyett normál, lejátszó programok normál helyett magas. Most mindíg kézzel kell beállítani, ami néha kényelmetlen. most a defrag magason megy, hogy hamarabb végezzen :)

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Persze, lehet. A rádió honlapjáról betöltöd a pár KB-os kis fájlt, és megnyitod a media playerrel. Kapcsolódik, majd indul. Ha nincs olyan pár KB-os fájl, csak az adás címe, akkor Fájl menü/URL megnyitása
pl http://ipcím:port/radioxy.mp3

Sziasztok!

Lehet nem ide illõ kérdés de a Windows Media Player-ban ami a Vista-n van alapból azzal lehet valahogy rádiót hallgatni?Magyar rádióra gondolok :)

Gyocsika
Találtam egy videót is a problémáról, számomra nem érthetõ nyelven van, de nagyjából látszik, h mi a történet.
Videó

Gyocsika
Az elõzõ probléma megoldódott, és most szeretnék más valami után érdeklõdni.

Rendelkezem, egy Double Vibration Steering Wheel nevû kormánnyal, ami XP alatt teljesen tökéletesen mûködött. Most vistán pedig nem tudom rávenni, sehogy hogy mûködjön. Uygebár az eredeti driver nem jó neki, szereztem a kormány oldaláról neki vistás drivert... az sem mûködik.

Vezérlõpultban a játékvezérlõknél, pedig manuálisan nem lehet beállítani kormányt, semmit. Hardver hozzáadással sem tudtam megoldani.
Az az igazság, hogy véglis a driver telepít valamit, pár dll fájlt a program filesba, de a gép a kormányt ismeretlen eszközként ismeri fel.
Nem lehet ezt valahogy megoldani, h azokkal a dll ekkel csináljon valamit a gép? Vagy valahogy mégis manuálisan beállítani a kormányt?
A vicc az egészben, hogy egy 1-2 ezer forintos driver nélküli joy-t bezzeg felismer...

Elõre is köszi!!!

Fabio Capello
ne haragudj meg de Fujitsuval nekem csak rossz tapasztalataim voltak... :/

Egyébként ha jól sejtem, a hangvezérlõben kell valamit birizgálni

Tgdt159
Sziasztok!!!!
Fontos kérdésem lenne! Ma telepítettem a vistát. A telepítés után a zenék a laptopomon a beépített hangszórón szólnak, de a csatlakoztattoton nem . mi a megoldás?
kösz!

(Fujitsu-Siemens Amilo LI 1705 a laptop)

[HUN]FaTaL
Elvileg aktiválja magát, reinstallkor kell csak, ha nem telepítéskor írod be a kulcsot.

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Aktiválással nem kell foglalkozni, pláne elõtelepítetnél, intézi magától a rendszer. Normál esetben is maximum 1x kell aktiválni a használat során, de ha úgy telepíti az ember, hogy engedélyezi a telepítés elején az automatikus aktiválást akkor egyszer se kell foglalkozni.

Fabio Capello
megvolt a scan, a gép szûzebb mint szûz mária, de a netes topikban már kaptam választ :)

viszont ami most felmerült, hogy most hogy mûködik ez az aktivációs dolog? hány naponta kell újraaktiválni? (a vistát az új laptophoz kaptam, nuku dvd, amikor elindítottam a gépet elõször, egy külön meghajtóról telepítette fel)

sorry a sok kérdésért, életemben elõször használok vistát :D

bon
Ekkora szívást, jött a Microsoft-tól egy levél, hogy regisztrálhatok a Windows Feedback Program‏-ba, de a feltételek között ott van, hogy "Participation is currently limited to US residents of 18 years and older." Pedig 3 hónap a programva részvétel útán küldenének egy office 2007 Ultimate-et vagy Vista Ultimate-t.

[HUN]FaTaL
UAC kikapcsolása helyett a group policys megoldást javaslom, én is így használom, visszább olvasva megtalálod a cikket belinkelve. A másik problémára válaszolva: Ilyet nem láttam még, trójait/vírust gyanítok a háttérben.

Fabio Capello
köszi, most rátapicskoltam a nod scannerére, remélem nincs semmi gond... egy hét alatt vírust kapni szép lenne.... :D

bon
UAC kikapcsolása biztonsági szempontból nem ajánlot, jobb ha bevan kapcsolva.

A többi problémával még nem találkoztam egy gép esetén se. Nem hinném, hogy hajlamos rá. Lassú netkapcsolat és nem betölthetõ oldalak inkább vírusva, avgy egyébb kártevõre utalnak.

Fabio Capello
szép napot!

a kérdésem az volna, hogy a vista home basic hajlamos arra, hogy visszafogja a netsebességet, illetve stabil netkapcsolat mellett alapállapotba kapcsoljon, és így ne tudjak egy lapot se betölteni?

ill. az UAC kikapcsolása mennyire nyerõ ötlet?

Gyocsika
Tudom, nem nagyon ide tartozik, amit írok, de ha valami problémám volt, azt eddig , itt mindig megtudtátok oldani, és ezért jöttem ide.

Szóval vírus lehet :S

[HUN]FaTaL
Elõször is legalább az XP-s topicba írtad volna. Valószínûleg vírus.

Gyocsika
Sziasztok!

Tudom, nem nagyon ide tartozik, amit írok, de ha valami problémám volt, azt eddig , itt mindig megtudtátok oldani, és ezért jöttem ide.

Nagy problémám van.
Tegnap az asztali gépemen, újraraktam a nod 32, mert lejárt, és raktam fel egy malwerbytes anti spyware-es progit is , ami le is szedett jópár káros tényezõt.
A gép tegnap este folyamán tökéletesen ment...
Ma próbálom bekapcsolni, és amikor bejelentkezik a gép, ikonok nincsenek, csak a háttér és az egér, amit lehet mozgatni.
Egy pár másodpercig ez látható, majd egyszercsak kijelentkezik. És ezt csinálja folyamatosan, be, majd kijelentkezik.... így egymás után csinálja ezt!?
Nem tudom mi lelte, ha tudtok légyszi segítsetek.
Nagyon szépen köszönöm!

UI: (XP SP3 van rajta)

igen nálam is ez a tapasztalat, hogy nem megy annyit a vinyo csak úgy..

[HUN]FaTaL
Nekem ki volt kapcsolva, de sok program rinyált, beállítottam 100 megára és kész. Nem lett lassabb semmivel, de legalább nem fûrészeli a vinyót állandóan.

lenne egy olyan kérdésem h levettem a lapozó fájl méretét 200-1000 mb ra és van 4 giga ramom okozhat lassulást? mert tököm kivolt h gigákat elvett a semmire mert állandóan volt még 2,5-7 giga ramom..

lck
Lehet hogy a BIOS emulációs crack nem mûködik minden lapon - talán arra gondolt. Valami rémlik hogy régebben valahol olvastam.
xNoodlex
Ez jó kérdés. :D

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

bon
Ha legális kódot írsz be akkor korlátlan ideig fogod tudni használni (ha nins legális akkor található törés a neten). Egyékbént mi köze ehhez az alaplapnak?

üdv mindenkinek az lenne a kérdésem hogy asrock 945gc alap-om van és a vistát fel tudom e rakni?? merthogy a haverom azt mondta h hiába fogom beirni a kodot attól független 30 napig fogom tudni használni.
a választ elõre is thx.

Köszönöm, majd utánanézek.
[HUN]FaTaL
csinálj bat filet és a végére tegyél pauset.

Csináltam egy parancsikont a ping-hez, de lenne egy gond! Ha végez a méréssel azonnal kilép. Hogy lehet megcsinálni, hogy lefusson a mérés, de ne lépjen ki?

Érdekes, nekem nincs ilyen. :)

bon
Passz, még soha se használtam. Egyébként az office-ba is van ilyen leetõség beépítve. A Microosft Office Document Scanning program segítségével. A Microsoft Office eszközöknél található meg.

Örm
Kösz szépen. Hogy tudok world-be menteni? Mert mentésnél csak image-et és multiple-t enged. A text-et nem lehet választani.

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

bon
Omnipage

Örm
Hello!
tudnátok mondani az ABBY FineReaderen kívül olyan programot amivel scannelni lehet és utána modósítani a scennelt dokumentumot és world-be elmenteni? Kösz a segítséget!

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

talaltam ra progit, beallitom aktivnak a ket parciot az ominozus winchesteren es most telepitem fel ujra a windows-t, remelemhetoleg jo lesz. (mind2 particio aktiv most)
ez meg nem jelenti, hogy aktiv lenne? Van olyan progi ami bootol cd-rol es aktiva tudom tenni vele a vinyot oprendszer nelkul?
mhh, jo kerdes ez az aktiva tetel.
vista telepitoben tudom aktivali? Ott toroltem a particiot majd letrehoztam egy ujat es melle vna irva, hogy primary.
bon
Nem, az úgy jó. Amúgy aktivá van téve a partició?