Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autoszimulator
lol? apád vakon van talán?

.: mobilize.hu :.

lol

kissadamvikt
xp-t de apám csak vistanak hívjaXD

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

most akkor vistát vagy xp-t telepítesz? 😄 mert közelsem ugyanaz a kettõ

kissadamvikt
hi all. lenne egy kerdesem. elkezdem telepiteni a win xp-t(vistat) es a cd-n nincs rajta az a fajl ami felismeri a winchester ezert flopirol beteszem neki es ugy mar jo. mikor elkezdi folmasolni az adatokat kapasbol azt a fajl(oka)t kezdi el tenni amik nincsenek a cd-n de a flopin rajta vannak es nem talalja a cd-n es kihagyja es mikor ujraindul a telepites vegen a gep elkezd a winchesterrõl bootolni es utana kiirja h bizonyos fajlokat nem talal.... mi a baja?(hpt366 winchesterem van)

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

janos666
Ja, tett egy lépést a Vista abba az irányba, de képes volt megõrizni azon hasznos tulajdonságait melyeknek köszönhetõ hogy a legelterjedtebb operációs rendszer-család a windows és a linux...
Az életben mindennek ára van, ha a linuxban jobb valami akkor szarabb valami más, nem véletlenül fejlesztenek windowsra...
MazeZee
😊)))
egyébként szerintem ha sokkal többen használnának linuxot akkor biztosan lenne arra is j valami rendszer romboló vírus...szerintem...

nem oltásként de már ásodszor látom hogy "pertíciót" írsz, úgyhogy csak halkan közlöm azt "a"-val kell, tehát: PARTÍCIÓ 😄DD

Ability
A Linuxba nem micsoda védelem van, hanem alapvetõen más a felépítése, ami nem, vagy nagyon kicsit teret ad a rosszakaróknak, ill. egy sokkal jobban konfigurálható tûzfallal van megáldva. Most Vista megtett egy lépést elõre, elismerem, de ha méglelkesebb Linux user lennél látnád még milyen alapvetõ hasznos különbségek vannak.
MazeZee
ha leformázod a wincsit akkor mint tudjuk elveszik tól aminden tartalom...a VISTA is ...ugyhogy nem a vista csinálta hanem valami más...

És akkor miért rossz pont a Vistának? Te formáztad le a partíciót. A lassúsághoz meg már semmi köze a Vistának.
daxan
Xp telepítõvel formáztam azt a pertíciót, amin a Vista volt. Ez ilyen egyszerû. Nemhiszem, hogy elb*sztam volna valamit... Na mindegy. Késõ bánat. Csak az a kár, hogy nem tudom vissza állítani a tartalmat.

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

mennyi a windows experience score-otok?

LeonSilver
Bizony-bizony.
Tudod én miért röhögök ezen??
Mert eddig a sok pr0 azzal jött, hogy bezzeg a Linux!Abba aztán micsoda védelem van!Noskérem.Tessék.Most itt is van.Ahogy ott így itt sem lehet egyszerüen egy mezei felhasználónak akármit csinálni//elbaszni.Illetve csak kicsit körülményesen.
Itt jegyezném meg, hogy lelkes Linux és windows felhasználó vagyok.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

BaziJoe
Sziasztok tudja e valaki,hogy az opera megy e már rendesen vista alatt?Értem ezalatt,hogy kikapcsolja e az AERO-t vagy már megoldották???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

janos666
Nagyon kellemes meglepetést okozott a Vista!
Régóta van egy 6680-as telefonom és mindíg a PCsuittal kellett szarozni hogy olvashassam az 1GB-s MMC kártyáját, ami ráadásul ellehetetlenített pár dolgot (elrejtett fileokat, átnevezte a mappákat nyelvszerint, nem lehgetett megnézni a fileok méretét se, stb, stb.)
Erre most bedugtam, felraktam a PC suitot is a driver miatt (amit külön is le lehet húzni, szóval lehet hogy átállok arra) és látom hogy a sajátgépben ott van a telefonom mint portable device, hozzáfér a memóriakártya és a telefonmemória filejaihoz is root szinten. (még azokat a symbianos rendszerfileokat is látom a telefonmemóriában amit nem kéne mert úgyis csak zavarnak)
janos666
Ne értsd félre, Audigy 4-el szól minden hangszóró XP meg Vista alatt is (AC3 kodeket szoktam adni BSPlayernek, de úgy hogy ne keverje újra X csatornásra, csak átküldi Dolbiban, a kártya meg lekeveri...) ahogy kell, csak régen szoptam Realtek cuccal kb 2 hetet. 😊
TothLaci
Használj Media Player Classic-ot, és JetAudiot. Ez a kettõ megszóllaltatja a többi hangszórót is. Bár szerintem biztos, hogy driver hiba miatt nem szól az 5.1 alapból, mert Vista már egy kicsit bonyoultabb rendszer, reméljük, hamarosan megcsinálják a drivert.

Nvidia is bajban lehet, úgy látom, de nem gond, lényeg, hogy a 81.97-es driver megy, csak az Aero hiányzik.
janos666
Nekem Realtek AC97-el sose akart igazán mûködni az 5.1
janos666
Ajajajjjjj, 3 külön ember 3 Vistás logóval amibõl 2 méginkább összhangzik 😊
SubZero911
Valaki találkozott subwoofer problémával az új AC 97 driver kapcsán ?

Nekem elszállt a subwoofer, akármit csinálok nem szólal meg, és rundll hibát is jelez.

\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died

bon
De nem is a Vista hibája. Hanem te rontottál el valamit tuti.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Vistára XP-t? Azt hogy?
daxan
Vista-ra Xp-t raktam. Most olyan lassú a gépem, mint még soha. 2 perc mire beadja a Sajátgépet, mellesleg leformázódott a winyóm másik pertíciója és elvesztek az adataim. 1 rossz pont a Vista-nak. Az Xp telepítésénél nem rontottam el semmit, tehát nem azért formázódott le a partícióm....

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

Nem értelek, mi bajod a TC-vel?
Az UAC kikapcsolásával meg a védelmi rendszer meggyengül és a védelem XP szintre süllyed. 😊
Valaki segitsen mnár abban hogy tudom beállitani a jogokat a fájlokra hogy törölni tudjak, sehogy sem akar sikerülni, köszi
janos666
Miért? Apró hibák vannak, de talán ugyanúgy meglesznek ilyenek 1 év múlva is. Csak ha most XP-n fagyogat egy program akkor nem a jó öreg XP-re fogod...
janos666
A leírt módszert megcsináltam valami régi TCP biulddal. De inkább elõkaptam egy fényképezõgépet, lezúzattam azt a 2 oldalt, és írtam a Genuis costumer supportra hogy adjon nekem valami drivert Vista RTM-hez. 😊
grebber
Ahogy olvasgatom a hsz-okat elég jó lett a Vista lol na majd 1 év múlva talán!

Next PC upgrade: 2022

WoW-ot nézem most, érzésre kb. ugyanolyan mint xp-n, talán nagyobb tömegben jobb is egy fokkal (max +5fps lehet). CS1.6-ot is néztem ott a fix 100 helyett 90-99 között ugrál az fps, de nem zavaró. Rendesebb játékom nincs felrakva amin megnézhetném.

Viszont vmiért az audigy hangkártyának picit bezavart ez a driver, ilyen pattogás(?) van elég rendesen taskváltás után, meg néha egyébként is. Lehet hogy abból is meg kéne próbálni az xp-st felrakni vhogy.

TrIp
majd meséld el hogy csináltad meg dualboot-ra 😊

janos666
ÁÁ, ha most rátelepítek egy XP-t a Vista nyakára és lefuttatom a startup recoveryt visszajön a bootmanager amihez hozzáadom az XP-t és kész a dualbot, ugye?
Mert muszáj lesz szkennelnem valamivel...
TothLaci
Bár a telepítés végén resetelni kellett, mivel kiírta az LCD monitorom, hogy out of range, de indítás után helyreállt, láthatóan gyorsabbak lettek a játékok, a TV képernyõt is tudja rendesen kezelni, a driver mellékhatása egyedül az, hogy nincs Aero, reméljük, más gondot nem fog okozni.
janos666
Csodálkoztam hogy miért nem lehet megcsinálni ATI-val amit nvidiával, de inkább csak félénkek az emberek és elsõre mellbevágó ha nincs Aero.
Lõhetnél valami gyors teszt félét, gyanítom több is az FPS-es mint XP alatt volt.
ATi-ra felraktam a 1.6.4-es NGO drivert; a device managerbõl simén ment. aero nincs, de hasonlóan jól muzsikál a játékok alatt mint a lent említett nvidiás XP driver, az XP-s szintet mindenképp hozza. és van opengl 😊

janos666
A kurva életbe, az istennek nem bírom felrakni a Genuis scenner driverét Vistán. Na ezzel mit baszok majd?
Hunnenkoenig
Ügyes vagy. Hasznalj jo sok total commandert :-)

Amig az nem resze a windowsnak, addig nincs jelentösege.

janos666
Én meg sose kapcsolnám be. 😄
janos666
64-bitest még nem próbáltam, de végsõ esetben csökkentett módban kell törölni a drivert és visszarakni valami mást.
Lehet másolni ---> Total Commander 7.0 együttmûködik az UAC-val, pl. felülírásnál jön elõ az ablak. Ja és sosem kapcsolnám ki az UAC-t...
Nem az a lényeg... a Vistában DX9.0L van, ezért mennek jobban rajta a játékok. DX10 van a Vistában, csak a DX9-hez nem az XP-s DX9 tartozik. Remélem érthetõ voltam. 😊
Hunnenkoenig
De csinalhatsz barmit. Egy user accounttal meg nagyon masolgatni se tudsz.

Admin accountok sosem voltak superuser accountok. Mindig be kellett külön löni, ha valami szupergeek dolgot akartal csinalni, de mindig tudtal jogokat osztogatni. En erröl beszelek. En az XP adminnal is ugyanugy tudok barmit csinalni, mint a Vista adminnal. Nem tudom, te milyen admin accountot akarsz...

nem lesz aero

TothLaci
Ha felteszem a 81.97-es x64-es drivert Windows Vistára, nem lesz tõle semmi baja a rendszernek?
TrIp
ezeket az fps-eket játék közben mérted?? ha igen melyikben? nemá hogy xp-n kevesebb értékek jöttek ki mint vistán... egyébként hány pontot adott a vista a konfigodra (nekem is hasonló van csak összehasonlítás képpen😊?

az csak a nevében admin account, attól még korlátolt.

Hunnenkoenig
Ja es aero alapbol volt nalam...

Hunnenkoenig
En nem ertem, mi a gondotok ezzel az adminnal. Nekem az ultimate alapbol admin accounttal települt fel.

Talan nem nyominger home verziokat kene telepitgetni :-)))

janos666
Kipróbáltam ezt a drivert amit linkelgettem és nem is olyan katasztrófális:
XP + 81.97 -> 77 FPS
Vista + 81.97 -> 86 FPS
Vista + 97.23 -> 66 FPS (és van Aero glass)
valaki segitsen hogy tudok egy fájlt törölni mert sik beállítanom hogy töröljek de még sem tudok törölni