40038
-
#38039 Senki nem használ Media Centert?:D -
#38038 sok memória azt jelenti hogy 6gb fölöt -
#38037 Nem ajánlott, vannak programok amik igénylik a meglétét. -
#38036 3 vagy 4 giga memória mellett már tiltható a pagefile? Valahol azt olvastam, hogy sok memória mellett érdemes. -
#38035 Media Centerben hol tudom átállítani antennáról kábelre a televíziós jelforrást? Ma kaptam meg a Media Center kompatibilis Leadtek tv-tunerem de hiába végzem el a Feladatok-->Beállítások-->Televíziós jelforrások beállítását, nem kérdezi meg tőlem hanem kiírja, hogy antennára állította, ezután már csak a műsorújságot tudom beállítani. -
#38034 CPU-z, de minden mai proci, amit írtál az is tudja a 64bitet. Szeptember óta használok 64bitet, semmi inkompatibilitással nem találkoztam eddig. -
Tomy Lee #38033 Rendben,köszi mindenkinek -
#38032 Igen jó, és a programokkal se volt még gondom. Listát nem tudok adni. -
EK1TEP #38031 Fölösleges ilyenekkel foglalkoznod.Elindul minden!64bit meg 4GB RAM felett érdemes. -
Tomy Lee #38030 Ilyen:
Intel Core2 Duo-2,8GHz/1066MHz LGA775 3MB Box -
Tomy Lee #38029 Prof,köszi!
Van lista valahol arról,hogy melyik játékokat-programokat lehet futtatni alatta?
Amúgy jó?Megéri a 64bit-es rendszer?Memóriám van bőven tehát ezért már érdemes sz.tem.. -
#38028 Ha új gyártmány akkor igen - az új procik már mind 64 esek.
De írd ide hogy milyen processzor típusa és aztán megmondjuk.
-
#38027 Minden manapság kaható új gép processzora támogatja a 64bit-et. -
Tomy Lee #38026 Hali!
Vettem új gépet és szeretném megtudni,hogy 64bit-en használhatnám e a vista-t.
Miből lehet ezt megtudni?köszi -
zero_cool51 #38025 Nos van egy progi, ami kell hozzá, a neve: HxD (ha így beírod, megtalálja, még magyarul is).
Elindítod a progit, először be kell menni: Eszközök, Beállításokba, ott a biztonság fül alatt ki kell venni: "A lemez olvasásra való megnyitása alapértelmezettként.
Majd Eszközök, Lemezmeghajtó megnyitása.
Ha a gép látja a vinyót, akkor itt megjelenik, mint fizikai meghajtó.
Megnyitja, majd jön a keresgélés.
Egy nagy Hexa adattábla jön be, ott meg kell keresni a következőt (eléggé az elején van)
1C0 sor, 2. oszlop. Ha logikai meghajtód van, akkor itt a "42" érték szerepel. Ezt kijelölöd, és átírod "07"-re (természetesen az idézőjelek nélkül.
Majd újraindítod a gépet (vagy nálam racket), és mikor újra beolvassa a merevlemez tartalmát, működni is fog, nekem még importálnom sem kellett őket, egyszerre megjelentek az intézőben.
Mindenki a saját felelősségére tegye ezt, mert ugyebár minden gép más, nekem bejött ez a technika egy 1Terás és egy 500 Gigás Samsung vinyón, de lehet másnak nem lesz ilyen egyszerű.
Remélem segített ez a kis írás. -
Jocy10 #38024 Találtam egy Vista SP2 loadert! SP2 loader Próbálta már valaki akinek fenntvan az SP2? -
#38023 szerintem nem árt ha leírod, másnak később még jól jöhet - gratula a megoldáshoz -
zero_cool51 #38022 Lehet páran emlékeznek a problémámra, hogy nem ment Vista alatt a mobil rackben lévő két merevlemez.
Megvan a probléma.
Méghozzá az, hogy úgy tűnik a Vista nem szereti az XP alatt létrehozott dinamikus partíciót.
Megoldás: konvertálás alaplemezzé.
Ez adatvesztéssel jár persze. Vagy nem?
Én találtam egy cikket neten, kipróbáltam, és működött, adatvesztés nélkül konvertáltam alaplemezzé.
A megoldás: HxD nevű hex editor.
Ingyenes progi, megnyitod a lemezt, és csak egy Hex értéket kell megváltoztatni, és máris alaplemezként ismeri fel a Vista, nem dinamikusnak (magyarul egyáltalán nem ismeri fel)
Ha érdekel, leírom hogy kell. -
tompka #38021 Mi okozza azt, hogy ha vmit töltök maxal a netről, akkor a proci 100%-ra megy? Múlt hónap elején emelték a netet, és azóta ilyen. A régi sebességgel nem volt ilyen jelenség. -
#38020 1. Passz, utálom az intézőt, TCMD-t használok.
2. Nekem a régi notebookom XP-s volt és ugyanúgy gigabiten ment mint a mostanival ami Vistás, úgyhogy nem tudom mi okozhatja :/ -
#38019 Játékok alatt sincsen baj a gépp(em)el.
Nekem csak 2 gondom van Vistával. 1; Szereti elfelejteni az intéző a mappák beállításait, és akkor átállít mindent, az ikonmérettől, a mappák helyéig, mondjuk a D meghajtón. Tépem a hajam, mikor megint ABC sorrendbe rakja a cuccaim. Ezt úgy kerülöm ki, hogy a 2 leggyakrabban használt mappa, lent van tálcán, akkor nem bántja. 2; A vistás és az XP-s gép közt, 6-8 gigának kell 2 óra, hogy átérjen, szóval marha lassú. Gondolom, valami jogosultsági, vagy driver gond lehet. Hosszú órákat töltöttem már a probléma megoldásával, eddig semmi.
A gyorsaság, meg mondjuk GTA4, vagy Crysis alatt jönne csak jól, a többi így is minimum 30 FPS, maximum beállítással, onnan meg mindegy, hogy 30, vagy 33.... -
#38018 Nekem már rég gyorsabb mint az XP, játékok alatt meg aztán leszarom :D
Mintha picit gyorsabb lenne (desktopon). -
#38017 Újítások:
- Bluetooth 2.1 támogatás
- Blu-Ray lemezek írásának támogatása
- Windows Connect Now integráció vezetéknélküli hálózatokhoz
- exFAT fájlrendszer támogatás UTC időzónával
- VIA 64 bites processzor támogatás
- Javított alkalmazás kompatibilitás
- Javított WLAN kezelés
- Windows Search 4.0 integráció
- Javított RSS Minialkalmazás
- Frissített programkódok, nagyobb stabilitás
- Szervizcsomag takarító eszköz (Compcln.exe)
- Windows Media Center (WMC) fejlesztések
- Lehetőség a nyitott TCP kapcsolatok maximális számának állítására a rendszerleíró adatbázisban
- Javított energia kezelés, amit a Csoport házirendben lehet állítani
- Egyéb számos javítás, közel 700 hotfix és újítás. -
#38016 Kíváncsi vagyok, gyorsul-e valamit, vagy csak az eddigi frissítések, +néhány biztonsági "marhaság"... Hogy nem lesz XP SP2 szintű, az tuti, az eddigiek alapján. -
#38015 általában néhány hét szokott lenni az RTM után - kiválaszthatóan talán már a mostani patch tuesday-en, kötelezőre jövő hónapban vagy azután. -
EK1TEP #38014 Mikor jön az update-ról leszedhető sp2? -
#38013 SP2-t bele lehet már valahogy integrálni a korábbi telepítőkbe?:/ -
WorldTorrent #38012 nah majd ha van valaki okossabb aki tudja mi van irja le!:) -
Solt #38011 Ez esetben elfogyott az egyébként is hézagos tudásom! :) PH, alaplapodnak megfelelő topik... ennél bölcsebb nem tudok lenni! :))) -
WorldTorrent #38010 A legujabb van fenn az f8-as itt a linkf8-as a legujabb megis kekhalal hibernalaskor, mi lehet meg gond?
-
Solt #38009 Én EP-45-re gondoltam... nem is néztem az aláírásod! :) Keresd ki a legfrissebb nem bétát... ( béta biost én tuti nem tennék fel! :) ) -
#38008 Állítsd át olyan időpontra a frissítést amikor nem alvó álapotba van a gép tehát használod. -
#38007 Hello!
Mitől lehet a crash dump hiba? Ez egy adott játéknál jön elő. Ezt miért okozza a vista? -
tompka #38006 Hol lehet beállítani, hogy az update ne ébressze fel a gépet alvó állapotból? Ma 3kor szépen felbőgött vas, és nem volt jó érzés. :) -
WorldTorrent #38005 F9 az beta , nem baj?:D -
Solt #38004 Gigabyte alaplap igaz? :D Új BIOS-t neki... ha DS3-s, akkor F9-s... -
WorldTorrent #38003 Nem tudna valaki megmondani hogy miert kapok hibernalaskor kekhalalt szinte mindig? a bios-ba nincs valami jol beallitva? -
#38002 Végre bearanyozódott a Windows Vista SP2
-
zero_cool51 #38001 Partíció méretezése: Partition Magic
Lemez tisztítás (meg rendszer): TuneUp Utilities
Én ezeket használom legalábbis :) -
#38000 Lehetséges, vannak aktív particiót átméretezni képes programok, keress vissza a topic alján a keresővel a "partition" szóra, és találsz néhány ajánlatot. De fontos, hogy mindezek veszélyesek is lehetnek, ezért biztonsági mentés készítése ajánlott a használatuk előtt.
(zárójelben: 16 giga szabadon szerintem bőségesen elég egy rendszerpartíción, és bármennyi is van, azt a Vista boldogan fel fogja töltögetni rendszervisszaállítási meg árnyékmásolati fileokkal :) - ennek a megzabolázásával kapcsolatban pedig szintén vannak a topciban cikkek)