40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bexinho
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Régóta kínoz egy dolog a vista alatt, méghozza képeknél, videoknál jön elő, általában ha documentumból nyitom meg azokat.

http://images.netbag.hu/20090509/14234238243.jpg

Valaki tud rá valami magyarázatot? Eredeti, nem warez!
  • Zsoltika 007
    Minden alap program fent van ami a régin is volt. Nem nagyon szoktam telepítgetni. Relative kevés változás történik az idő folyamán.
  • Zsoltika 007
    Igazából nem nagyon érdekel hogy miért. Gyorsabb, és ez a lényeg!
  • bon
    Akkor itt az indok a gyorsulásra. Van egy frissen telepített rendszered ami nincs tele egyenként felrakot frissítéssel.
  • Dzsini
    valószínűleg a friss installnál tapasztalható átmeneti extra munkát jelentősen lecsökkentették (superfetch, defrag, stb.) és ezért még gyorsabbnak tűnik - plusz ha még nincs semmi feltelepítve akkor persze hogy száguld :D üres a registry, üres az update adatbázis, üres a startup részleg...
  • Zsoltika 007
    Integrált.
  • bon
    vista-ba integrált változat vagy csak felraktad külön az sp2-öt.
  • Zsoltika 007
    Nekem is érezhetően gyorsabb az sp2. Csak hogy belépjek a hallucinálók klubjába... :/
  • Dzsini
    task manager performance fülén van egy uptime, az órákban írja, onnan vissza lehet számolni, hogy mikor volt a legutóbbi boot

vagy parancssorban a 'systeminfo' parancs lefutása után a "system boot time" sor a legutóbbi bootolás időpontját adja

...meg van még vagy 3-4 módszer
  • fery02
    Van valami mód, hogy megnézzem mikor kapcsolták le legutóbb a gépet?
  • [HUN]FaTaL
    Még nem lett bukás, de szvsz lesz, semmi nem terjedt el normálisan ami gyártó specifikus volt. És intel/ati vonalon ott a havok.
  • [HUN]FaTaL
    Ez azért érdekes mert valahogy a superfetch jobb lett vagy nem tudom, de minden villámgyorsan nyílik. Persze lehet, hogy azért mert a sok kicsi hotfix nem lassítja a gépet (tiszta rendszert telepítettem és arra az SP2-t).
  • bon
    Addig volt bukás, amíg az Nvidia fel nem vásárolta a céget és a kártyái el nem kezdték támogatni hardveresen.
  • bon
    Nem lett bukás, manapság egyre több játék használja, látványosabb lesz tőle a fizikai effekt a játékban és nem a CPU-t terheli, hanem a GPU számolja pl. a robbanásokat. Vannak olyan játékok amik elindításához kötelező, még ha a vga-d nem is támogatja a PhysX-et. Helyfoglalása meg nem vészes.
  • xNoodlex
    Jó valamire ez az Ageia PhysX nevű program? Biztos nem én tettem fel, de jó egyáltalán valamire? Fizikai motoros játékokhoz kell esetleg? Olvastam róla, hogy valami társprocesszorként fejlesztették meg hogy bukás lett belőle, de nem vagyok biztos benne hogy leszedhető.
  • bojti
    Ok . értem és köszi!
  • bon
    Windows Update-n keresztül lehet majd elérni, de nekem még idáig nem ajánlotta fel semmilyen nyelv letöltési lehetőségét.
  • bon
    Úgy értettem, hogy SP2-es Vista-hoz még nincs magyar nyelvi csomag.
  • bojti
    Én az egész vista-t szeretném magyarrá tenni.
  • bon
    Én úgy vettem észre, hogy SP2-höz még nincs nyelvi csomag. A winrar meg simán megy.
  • bojti
    Sziasztok !
    Eddig xp-t használtam most letöltöttem egy vista ultimate sp2-vel . Sikerült aktiválni , a winrare-en kivül minden program megy rajta . Viszont sehogy sem tudom magyarrá tenni . Elvileg a windows frissítések között meg kellene találnom ezt a lehetőséget , de ott nincs . Próbáltam manuálisan a windows webhelyről , de úgy se ment . Ez az sp2 miatt lehet ? Le tudnám tölteni esetleg a magyar nyelvi fájlt valahonnan máshonnan is ?
    Thx in advance.
  • Beast Machine
    értem, köszi
  • bon
    Egyáltalán nem, semmi különbséget nem fogsz észre venni.
  • Beast Machine
    szal nem nagy érvágás, ha a Home Premiumom helyett most felrakok egy Business-t ugye?
  • bon
    Ja a Media Center azért messze nem egy media lejátszó csak!
  • bon
    Nem rosszabb mint a Home Premium, sőt nagyobb kategóriának számit. A laptopomon nekem is az van. Eyáltalán nem baj, hogy a Tisztaszoftverben a Business-t adják.
  • Beast Machine
    Vista Business-t mennyire ajánljátok otthoni felhasználásra? Édesanyám gimis tanár, és nekik ugye jár a jogtiszta MS termék: Office, Windows, ilyesmi. Sajnos ők a Business változatot kapták - megéri-e feltennem, mennyivel rosszabb, mint a Home Premium? Ja, MS médialejátszót szinte sosem használok, szal a Media Center hiánya hidegen hagy...
  • bon
    Mint korábabnírtam, az sp2 az eddig megjelent frissítéseket tartalmazza 1 csoamgban. ezen kívül néhány apró újdonság ami nem kapscoaltos a sebesség növekedésével. info: link
  • strebacom
    Valaki próbálta már az sp2-es vistát milyen gyorsabb jobb??
  • SASboy
    Köszi a segítséget.
  • bon
    Jobb egérgomb a Total Commander indító exe-n tulajdonságok és a kompatibilitás fülön alul A program futtatása Rendszergazdaként.
    Egyébként ha 7-es vagy újabb verziót használ akkor ott a másolás során már van lehetőség rendszergazdaként másolni az eggyik gommbal a megjelenő ablaknál
  • SASboy
    Közben sikerült. Rendszergazdaként kellett futtatni a total commandert. AZt nem lehet beállítani valahogy, hogy automatikuson rendszergazdaként futtassam?
  • SASboy
    Miért nem sikerül crackelnem? NFS undercover-nek az exejét akaom felülírni, de azt írja ki, h szüntessem meg az írásvédettséget. Persze nem is írásvédett a fájl. Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.
  • bon
    Paragon Particion Manager programmal.
  • SASboy
    Nem enged semennyit leválasztani sajna. Akkor 100-t nem csak 90-t fogok majd, de sajna nem akarja engedni. Próbálkozzak vmi partition magiccel?
  • bon
    Az nem lehet, hogy még 100gb már túl sok lenne? (tehát több mint 30gb-ot foglal a rendszer) Amúgy is ajánlott a C:-nek 40gb méretűnek lenni. Könnyen belakja a Vista a szabad helyett.
  • SASboy
    Sziasztok.

Nekem ez a problémám, hogy vettem egy notit, a vista lemezkezelőjével sikerült a C meghajtórol leválasztanom 100Gb-t, amit egy partícióvá alakítottam. Így a C 130gb lett. Le szeretnék még választani még róla egy 100-t legalább, de már nem engedi zsugorítani. Nem tudjátok mitől lehet?
  • Zsoltika 007
    Beépített tökéletesen elég egy nod-al. Évek óta csak ezt használom soha semmi problémám nem volt.
  • xNoodlex
    Comodo szerintem a legjobb ingyenes tűzfal.
  • Tomy Lee
    Comodo Firewall 64bit.Tapasztalat erről?
    Vagy tudtok ajánlani működőképes v free tűzfalat?Köszönöm