40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    A Csomo dolgot nem ismer fel jelenségre megoldás ha felteszed a drivereket.
  • bon
    Csak iso változattal szabad foglalkozni, meg csak az tud boot-olni. Kiírni meg többek közt kitudod az imgburn nevű programmal, vagy a nero-t elindítva fájl menü/nyitás funkciójával betallózod és máris írhatod ki.
  • rossi24
    Sziasztok vettem egy új gépet amire az xp-t telepítettem fel de egy csomó mindent nem ismer fel és később kiderült hogy vírusos. Töltöttem le vistát de iso fájl-ban van. Kérdésem hogyan tudok bootolni cd-rom -ból, mert nem akarom fent hagyni a rossz xp-t. Ebben kérném segítségeteket.
    Esetleg ha tud v.ki torrent címet nem iso-s vistáról az is jó.

Köszönöm
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem valamelyik frissítés mert az angol businessem is ezt csinálta. Tegyél SP2est, akkor nem csinálja.
  • GPx8
    Sziasztok!
    A következő a problémám: adott egy notebookra előtelepített Vista Home Prémium, ami pár hónapos használat után azt a jelenséget produkálja, hogy a bekapcsolástól számított betöltési idő min. 4(!) percre növekedett! :(
    Utána viszonylag normális sebességen fut. Mi lehet az oka?
  • KranaZoli #38233
    Hm. Érdekes...
    Ránézek majd még. Lehet, hogy csak pillanatnyi "elmezavar" volt.

• xNoodlex
    Nálam nincs ilyen.
  • KranaZoli #38231
    Előre elnézést a témáért!!!!

Warez verziós a Vista-m. Azt vettem észre, most tök véletlenül ránéztem a "rendszer" elemre, hogy xy nap van hátra az aktiválásig. :o

Először vmi frissítésre gyanakodtam. De nem. Úgy látszik, ha "sleep" módból kapcsolom vissza a gépet, akkor azt írja ki, hogy xy nap. Utána restart és a windows aktiválva van.

Vkinek hasonló tapasztalat?!
  • xNoodlex
    Ez már fekete halál. :D
    Egyébként nem tudom..
  • DjPremier
    Most ahogy bekapcsoltam a gépet ez fogadott,mi a nyügje a Vista Ultimate SP2 x86-nak? Elöre is köszi

Kép
  • [HUN]FaTaL
    iobit smartdefrag
  • bon
    Beépített.
  • tompka
    Vki tud mondani egy jó defrag progit? Lehetőleg ingyenes de jó legyen.
  • DjPremier
    Egy darabig jol is megy a restore-al,ezt olvastam "Az fltmgr ha jól vettem ki, akkor a hdd vezérléssel kapcsolatos.
    Az MS forumán is téma, és valszeg beszedtél egy kis férget, ott is ez volt."
    A vinyo pár honapos,sentinelt megnézem.Köszi
  • Dzsini
    A system restore-al visszajön a rendszer egy régebbi állapota, ekkor valószínű visszacseréli ezt a drivert egy működő változatra (lehet, hogy csak megsérült a file valami miatt, és felülíródott) - és onnantól működni fog a rendszered. Ez is egy lehetséges problémaforrás, de az is, hogy a vinyón egy hibázásra hajlamos részen van ez a file, és ezért néha, ha nem tudja beolvasni, akkor kiborul.
    Ezért ajánlottam, hogy a kattogásra tedd fel a HDSentinelt és kövesd nyomon a vinyó állapotát - nem foglal sok memóriát, nem zavar be semmibe, csak mutatja a vinyó hőmérsékletét és nyomon követi az állapotát, meg becslést ír a várható élettartamra. Valamint ajánlott egy teljes checkdisk lefuttatása is a partíción.
  • DjPremier
    XP alatt sose volt ilyen kattogo vinyo,csak amiota a Vista van fent.De álltalában reset után ujra jo a gép csak néha ezt csinálja bootolásnál.
    ezt nem nagyon értem.(akkor egy régebbi állapotot system restore-al safe mode-ból) És ezzel az asus féle driverrel lehet vmit csinálni? Legfrisebb nforce chipset driver van fent,az aláirásomban van a konfigom.Elöre is köszi.
  • Dzsini
    A leálló-újraindulő és néha kattanó vinyó az nagy gondot is jelenthet - elsősorban nézd meg, hogy a tápcsatlakozó teljesen a helyén van-e, valamint telepíts fel egy HDSentinelt (ingyenes), és figyeld a vinyó állapotát!

az fltmgr.sys az az asus-éknak egy saját alaplapi driver-része, van, hogy kiborul, ekkor system restore-al egy előző állapotot hozz vissza (esetleg boot közben F8 és Last known good configuration, ha azzal se éled fel, akkor egy régebbi állapotot system restore-al safe mode-ból)
  • DjPremier
    Ez fogadott ma bootolásnál.

kép1
    kép2
    kép3
  • DjPremier
    Üdv.Felraktam a Vista Ultimate SP2 x86-ot,és a különbözö progik telepitése után kék halál volt és mintha a vinyo leállt volna és ujraindulásnál meg kattant eggyet és ezt néha megcsinálja.Mi lehet a gond? Ma reggel is kékhalál fogadott bootolásnál.Elöre is köszi
  • bon
    Schriptek írására is alkalmas a powershell. Leginkább Rendszer felügyeletnél van haszna. Témával foglalkozó oldal: link
  • Zsoltika 007
    Az alap parancsok egyeznek de sokkal többet tudsz benne csinálni. Olvass utána!
  • tompka
    Vki leírná bővebben, hogy mi a különbség a cmd és a powershell között? Felraktam, és eddig ugyan azt tudja, mint a cmd.
  • EK1TEP
    Mivel és hogyan tudom azt állítani hogy pl.: media player-ban a fekete szín a filmnél tényleg fekete legyen szal olyan mály fekete mint a "keret" a széles vászon izé.?
  • Adi
    ok. köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Rajta van a DX10, nincs 9 frissítő, frissíti az egészet. És kell a 9 is a 10 mellé mert egy csomó játék balfaszul van megírva és hiányolja a 9es fájljait.
  • Adi
    De nem tudnám feltenni vhogy a direct x10-et? vagy most akkor ez hogy van? Mert 10 alatt szebbek a játékok nem?:D Bár a ATI HD3650nél nem tudom, h mennyit számít!:D
  • fery02
    Nem kell vele foglalkoznod.
  • Adi
    Srácok.. ha rányomtam a direct x9-es telepítőre akkor mi a helyzet? Már mint feltettem a gépre.. de elvileg ügye direct x10 kéne, h legyen a vason. Azt hogy tudnám megoldani?!(és nem eredeti vista van)
  • CroftManor
    Vista SP2
    Ha már volt, akkor bocs Én felraktam
  • Carloska
    tcp/ip kapcsolatok korlátozás miatt volt kékhalál cfos példányom pedig a legújabb 4.50 es :D
  • Zsoltika 007
    Ubuntu cd letölt, rw-re kiír, memtest pár órára otthagyod és kiderül hogy a ram-e a ludas.
  • gotchaaa
    Nincs húzva, de tényleg valószínű, hogy a memóriával lesz a gond, egy bizonyos játéknál elég gyakran kapok errort, a hiba leírásában pedig az szerepel, hogy "The memory could not be written/read". :(
  • [HUN]FaTaL
    Külső szoftverrel lehetséges, utoljára 2 éve kellett nekem ha jól emlékszem ultramon volt a neve, de nem vagyok benne biztos.
  • [HUN]FaTaL
    Régi a cfosspeed..
  • Zsoltika 007
    Nincs mit megoldani, ez ilyen.
  • kissadamvikt
    és sehogy sem lehetne megoldani ezt?
  • bon
    Ez így teljesen jó.
  • kissadamvikt
    itt a kép:
  • bon
    Nem kell ott lennie a tálcának, Nálam sincs eggyik gépen se. Viszont széltől szélig van kép a második kijelzőn.
  • kissadamvikt
    Szasztok!

a problémám az lenne, h van 2 CRT monitorom egy 8600Gt-re kötve és a tálca csak az elsődleges (bal oldali) monitoron látszik, a másodlagoson( jobb oldali) monitoron meg alul van egy 1cm-es üres hely ahol ott kéne lennie a tálcának, hogyan tudom beállítani h mind 2 monitoron lássam a tálcát???